Tu se slazem da talenti i dobri igraci odlaze za mizerne pare. Ali tu imaju uticaja i rezultati u Evropi, kako nas kao kluba i klubova iz lige tako i rezultati repke. I tako ce nam sve biti dok ne pocnemo igrati neke grupe u Evropi.Hordanjezla1987 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:23Ako je cilj samo osvajanje ove lige onda ok ,ali ja ne vidim nacin ikada da budemo samoodrziv klub bez dugova ,niti mislim na ovaj nacin da cemo ikada zaigrati u tim famoznim grupama to je bar moje misljenje ..Ovaj budzet je dovoljan za osvajanje nase lige i tu mu je limit a ljudi u klubu se nesto i ne trude oni pare da namaknu a niti akademija u kojoj se trazila samoodrzivost nema nekih velikih rezultata a i najveci talenti se prodaju po 100 /200 hiljada...Minus ce se pokrivati koji je svake godine sve veci, dok ovom ne pukne film .ajdohordas je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:12Evo uzet cemo period od titule iz 2007 godine pa do titule iz 2015 godine.Hordanjezla1987 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:58
Iznad ostalih smo samo sto je liga nikad slabija nikad jadnija konkurencija u stotoj ligi svijeta,i jedino smo iznad zato sto covjek daje pare(da bi se volonteri ogradjivali kao po obicaju ) koliko toliko a ostali ih moraju stvarati ...
Ali napredak koji prelazi u lagani nazadak sa dovodjenjem nepoznanica a odlaskom najboljih igraca .I sada opet moliti boga u kvalifikacijama izvuci kakve iz Malte i ispasti ...U ovom tempu mozda za 20 godina bude vidljiv napredak ...
Jel mislis da smo mi u zadnje 3 godine napredovali u odnosu na taj period, kako rezultatski tako i organizacijski ?
I u principu, sta vi smatrate napretkom ???
Samo bez spominjanja tog iskoraka u Evropi jer smo toga svi svjesni a za takvu stvar ipak treba dosta dosta ulaganja i srece i svega...mada smo i tu napredovali, jer smo u zadnje dvije godine odigrali dosta utakmica sa protivnicima koji su od nas tri puta iskusniji, tri puta skuplji i imaju tri puta vise ulaganja, ekipe koje redovno igraju grupe evropskih takmicenja, i stajali smo jako dobro na terenu pruzili otpor i imali svoje sanse, sto nije bio slucaj kao prije kada su nas tamburali po Evropi.
Meni je i to napredak, kad vidim da smo iz sezone u sezoni sve bolji u Evropi i pruzamo sve veci otpor ekipama koje su tri klase iznad nas, pa jednom ce doci i taj dan kada cemo uci u grupe a mozda vec ovog ljeta ako Bog da.
Najbitnije je produziti mandat Valentinu koji vjerujem ne zna nabrojati prvi tim i kojeg Sarajevo zanima kao lanjski snijeg ....
Jer mi za te mlade igrace nemamo ama bas nikakvog kredita i garanta, i ovo malo sto se prodalo vratilo se jako brzo ovdje odakle je doslo. Sto godina nismo proizveli sobrog mladog igraca koji je nesto napravio u Evropi. Sve to utice na transfere.
A meni je konstanta u Ligi i dominacija, dobar temelj za nesto vise u Evropi. Znaci sve dok ne budemo dominirali u Ligi ja smatram da u Evropi nemamo sta traziti a smatram da smo za sada na dobrom putu. Dobro se radi, ima par cudnih stvari ali u principu mnogo vise ima pozitivnih stvari.