FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Aman ljudi doci ce povecanja.
Budzet je odobren i doci ce u narednim danima pojacanja sigurno.
PSPHM
Ma pusti ih, čuli neku priču i lupaju. Ne bi me čudilo, da se druže sa štrumfovima.Zip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:07Ja se iskreno nadam da ne vjerujes u tu pricu.Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:54Vas trojica ko da pisete sa jednog profila pogotovo ovaj fks, al evo objasnit ću tiajdohordas je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:42Sve je dobro dok Nama boli qrac, pa i pojedini mogu qrcu svirati okolo sa svojim spinovima, losim pokusajima, pametovanjem i pljuvanjem.
Kad njemu dopizdi i mi smo nayebali a desit ce se to kad tad.
Onda cemo dospjet u ruku mahalaca pa cemo vidjet dokle cemo doci onda i kakve cemo kapitalce dovoditi onda.
I kako nas je to ostetio Rumeni ako ima neko da mi objasni u par kratkih crtica? Ne zahebajem se fakat pitam jer to nisam upratio kad se pisalo ?
Rumeni je bio zastupnik firme od koje smo uzeli auta i koja bi nas izašla nekih 500 milja, naravno ok ideja i Nam odobrio
Ta auta se otplatila, sad došlo na naplatu porez i još neki dodatni troškovi ( vise od 300 milja km) koji uopste nisu spomenuti u prvoj cifri kad se sve to dogovaralo
Nam se naljutio, nabio nogom Rumenog, auta vraćena
Da li će nas za par godina to čekati na sudu ili će uspjeti nesta preklopiti to zna Sabrina i ljudi iz Uprave
Zbog svega toga odobravanje budjeta od strane Nama je kasnilo mjesec dana a samim tim i Plate svima, pa imaš i onoliki dug u poreznoj
Iskreno mislim da ste znali ovo i bez ovog Al et
Uzet cemo da su vozila bila 500k i da su isla preko ugovora o lizingu.
Dakle, lizing platio vozila, sa pdv-om, egistrovao auta i ugovorom o koristenju auta ustupila fks za neku mjesecnu rentu. Kakve veze fks ima sa porezom bgti? I to ako su auta bils 500k kako je mogao nabiti poreza 300k km ? Koji je to porez od haman 70-80% ? Ne znam oko ovih stvari, al sko neko zna nek nam kaze.
E sad, ugovor moze jel biti godisnji ili visegodisnji. Ako je godisnji, ako su auta bila 500km to ti je mjesecno 40-tak k km rata.
Jedino gdje je mogao Jahic da nas zayebe jeste oko kamate... Ako se lupam sad kamate za to za lizing vrti oko 4-5-6%, da je on stavio 20-30% pa da su nas ta auta izasla dosta skuplje.
Al ako je Nam glup i to ds ne vidi u ugovoru, onda svaka cast Jahicu sto ih je zayebao.
Tu pricu oko tih poreza stvarno ne pali, dok mi mozda neki strucnjak ne objasni da postoji porez na kupovinu auta u iznosu od 70-80%...
Ja sam ranije spominjao da je u pitanju sukob interesa jer jedna osoba zastupa dvije strane. Siguran sam da ce protiv Rumenog biti podnesena krivicna prijava i da ce klub eventualno podnijeti tuzbu za naknadu stete.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Opet spin, napisao sam samo porez i dodatni troškoviZip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:07Ja se iskreno nadam da ne vjerujes u tu pricu.Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:54Vas trojica ko da pisete sa jednog profila pogotovo ovaj fks, al evo objasnit ću tiajdohordas je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:42Sve je dobro dok Nama boli qrac, pa i pojedini mogu qrcu svirati okolo sa svojim spinovima, losim pokusajima, pametovanjem i pljuvanjem.
Kad njemu dopizdi i mi smo nayebali a desit ce se to kad tad.
Onda cemo dospjet u ruku mahalaca pa cemo vidjet dokle cemo doci onda i kakve cemo kapitalce dovoditi onda.
I kako nas je to ostetio Rumeni ako ima neko da mi objasni u par kratkih crtica? Ne zahebajem se fakat pitam jer to nisam upratio kad se pisalo ?
Rumeni je bio zastupnik firme od koje smo uzeli auta i koja bi nas izašla nekih 500 milja, naravno ok ideja i Nam odobrio
Ta auta se otplatila, sad došlo na naplatu porez i još neki dodatni troškovi ( vise od 300 milja km) koji uopste nisu spomenuti u prvoj cifri kad se sve to dogovaralo
Nam se naljutio, nabio nogom Rumenog, auta vraćena
Da li će nas za par godina to čekati na sudu ili će uspjeti nesta preklopiti to zna Sabrina i ljudi iz Uprave
Zbog svega toga odobravanje budjeta od strane Nama je kasnilo mjesec dana a samim tim i Plate svima, pa imaš i onoliki dug u poreznoj
Iskreno mislim da ste znali ovo i bez ovog Al et
Uzet cemo da su vozila bila 500k i da su isla preko ugovora o lizingu.
Dakle, lizing platio vozila, sa pdv-om, egistrovao auta i ugovorom o koristenju auta ustupila fks za neku mjesecnu rentu. Kakve veze fks ima sa porezom bgti? I to ako su auta bils 500k kako je mogao nabiti poreza 300k km ? Koji je to porez od haman 70-80% ? Ne znam oko ovih stvari, al sko neko zna nek nam kaze.
E sad, ugovor moze jel biti godisnji ili visegodisnji. Ako je godisnji, ako su auta bila 500km to ti je mjesecno 40-tak k km rata.
Jedino gdje je mogao Jahic da nas zayebe jeste oko kamate... Ako se lupam sad kamate za to za lizing vrti oko 4-5-6%, da je on stavio 20-30% pa da su nas ta auta izasla dosta skuplje.
Al ako je Nam glup i to ds ne vidi u ugovoru, onda svaka cast Jahicu sto ih je zayebao.
Tu pricu oko tih poreza stvarno ne pali, dok mi mozda neki strucnjak ne objasni da postoji porez na kupovinu auta u iznosu od 70-80%...

Bas mu svaka čast, yebem mu poorodicu najmiliju sto je zajebo i Klub i Nama
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Greška, itekako ga boli, ljudi gledaju na budućnost i gleda odakle će se bolje prodati. Iz BiH ili Hrvatske.ElCartel11 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:54Boli kita tog Peruanca jel Bosna, Hrvatska ili Tunguzija. Ide gdje mu vise ponude i to je sva poenta.

Da mi je znati samo ko tebi prenosi te informscije?Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:10Jest samo sto je Rumeni dogovorio i potpisivao sam sa sobom, bio zastupnik i FKS i druge firme , naravno sukob interesa ko sto se na kraju i pokazalo uz dodatne troškove
Da li direktor kluba potpisuje ugovor ili predsjednik upravnog odbora? Evo nako logicno pitanje, ne treba puno razmisljati?
Jel ti fkt mislis da je Jahic mogao poslati jedan ugovor Namu da cita, a drugi ugovor da potpisuje?
Gdje se nalaze originali tih ugovora, ovjereni i potpisani?
Pa nismo u 40-tim godinama da se nista ne moze provjeriti i da se moze varati na takav nacin
Nije fkt tesko razmisljati.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:12Aman ljudi doci ce povecanja.
Pitaju se ljudi zasto nema pojacanja, jakih imena?
Evo, culi smo od laznih insajdera da smo napokon usvojili budzet, prije par dana ...
Znaci, ako nemas budzet kako ces pregovarati i dogovarati uslove sa ovim bas jakim imenima, gdje su plate 200ke+ ?
Kazu zasto nije pregovarao hadzija, kako bez budjeta kako ce znsti sa koliko moze raspolagati? Nikako.
A jel ti misliš da bi Jahic ko grom iz vedra neba otišao iz Kluba nakon “ volontiranja” i da bi se Seati odmah vratili onako jer nema čovjeka tu a glavni operativac bio u nabavciZip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:16Da mi je znati samo ko tebi prenosi te informscije?
Da li direktor kluba potpisuje ugovor ili predsjednik upravnog odbora? Evo nako logicno pitanje, ne treba puno razmisljati?
Jel ti fkt mislis da je Jahic mogao poslati jedan ugovor Namu da cita, a drugi ugovor da potpisuje?
Pa nismo u 40-tim godinama da se nista ne moze provjeriti i da se moze varati na takav nacin
Polahko, tek se skontalo šta je napravio, sad je nogu dobio a uskoro će i tužbu
- feniksptica
- Kontakt:
A prelazni rok za nas je tek pceo..sta nas sve jos ceka uh
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Nemam ja sta da mislim, ti kszes da je nabio 300k poreza na Seatima, ja ti kazem da nema nikakve sanse da se to uradi. Ako ima neki strucnjal da nam kaze da ima neki porez od 70-80% vrijednosti auta, neka nam kaze?Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:19A jel ti misliš da bi Jahic ko grom iz vedra neba otišao iz Kluba nakon “ volontiranja” i da bi se Seati odmah vratili onako jer nema čovjeka tu a glavni operativac bio u nabavciZip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:16Da mi je znati samo ko tebi prenosi te informscije?
Jahic je mogo zayebati negdje drugo, na seatima u toj mjeri nije sigurno.
Lose informacije dobijas, neko te truje bgmi. A nije tesko 2+2 sabrati...
- Hordanjezla1987
- Kontakt:
Ako je cilj samo osvajanje ove lige onda ok ,ali ja ne vidim nacin ikada da budemo samoodrziv klub bez dugova ,niti mislim na ovaj nacin da cemo ikada zaigrati u tim famoznim grupama to je bar moje misljenje ..Ovaj budzet je dovoljan za osvajanje nase lige i tu mu je limit a ljudi u klubu se nesto i ne trude oni pare da namaknu a niti akademija u kojoj se trazila samoodrzivost nema nekih velikih rezultata a i najveci talenti se prodaju po 100 /200 hiljada...Minus ce se pokrivati koji je svake godine sve veci, dok ovom ne pukne film .ajdohordas je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:12Evo uzet cemo period od titule iz 2007 godine pa do titule iz 2015 godine.Hordanjezla1987 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:58Iznad ostalih smo samo sto je liga nikad slabija nikad jadnija konkurencija u stotoj ligi svijeta,i jedino smo iznad zato sto covjek daje pare(da bi se volonteri ogradjivali kao po obicaju ) koliko toliko a ostali ih moraju stvarati ...ajdohordas je napisao/la: ↑05 feb 2021, 21:35Zapitate li se ikada nije li previse ovoliko kukanja ?
Okej razumijem brigu stalo nam je do titule koja ive godine vrijedi vise nego ikada, ali jeste li vi svjesni koliko smo mi iznad ostalih ?
Dajte malo se dozovite bolan sta vam je, dajte malo pozitive imamo super uslove super uprave super ekipu i super prednost.
Kako vas Manijaci filuju i pale ne mozes vjerovat pa prosipate negativu i pljuvacinu po stranicama i portalima.
Ponasate se kao da zaostajemo 9 bodova, halo 9 bodova ??
Mi smo bez napadaca, bez potpuno spremnog Fanima i Susica, sa izmisljenim bekom u nekim utakmicama uspjeli stvorit zalihu od 9 bodova ????
Vi se ponasate kao da kasnimo 9 bodova, svasta. Zapitajte se malo.
Ali napredak koji prelazi u lagani nazadak sa dovodjenjem nepoznanica a odlaskom najboljih igraca .I sada opet moliti boga u kvalifikacijama izvuci kakve iz Malte i ispasti ...U ovom tempu mozda za 20 godina bude vidljiv napredak ...
Jel mislis da smo mi u zadnje 3 godine napredovali u odnosu na taj period, kako rezultatski tako i organizacijski ?
I u principu, sta vi smatrate napretkom ???
Samo bez spominjanja tog iskoraka u Evropi jer smo toga svi svjesni a za takvu stvar ipak treba dosta dosta ulaganja i srece i svega...mada smo i tu napredovali, jer smo u zadnje dvije godine odigrali dosta utakmica sa protivnicima koji su od nas tri puta iskusniji, tri puta skuplji i imaju tri puta vise ulaganja, ekipe koje redovno igraju grupe evropskih takmicenja, i stajali smo jako dobro na terenu pruzili otpor i imali svoje sanse, sto nije bio slucaj kao prije kada su nas tamburali po Evropi.
Meni je i to napredak, kad vidim da smo iz sezone u sezoni sve bolji u Evropi i pruzamo sve veci otpor ekipama koje su tri klase iznad nas, pa jednom ce doci i taj dan kada cemo uci u grupe a mozda vec ovog ljeta ako Bog da.
Najbitnije je produziti mandat Valentinu koji vjerujem ne zna nabrojati prvi tim i kojeg Sarajevo zanima kao lanjski snijeg ....
Opet ti ne čitaš, porez i dodatni troškovi za auta to sam ti i prvi put napiso i da zajebo je u toj mjeri zato je i nabijen nogom Al on je svetac a Husref **** koji nas je izuo za 120 milja, a smecari i jedan i drugiZip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:23Nemam ja sta da mislim, ti kszes da je nabio 300k poreza na Seatima, ja ti kazem da nema nikakve sanse da se to uradi. Ako ima neki strucnjal da nam kaze da ima neki porez od 70-80% vrijednosti auta, neka nam kaze?Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:19A jel ti misliš da bi Jahic ko grom iz vedra neba otišao iz Kluba nakon “ volontiranja” i da bi se Seati odmah vratili onako jer nema čovjeka tu a glavni operativac bio u nabavciZip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:16
Da mi je znati samo ko tebi prenosi te informscije?
Nema mene šta ko trovati, info koje ima su 100% tačne i to zna svako komparativne FKS, samo sto za razliku od vas ja ne pratim slijepo nešto , nadjes moje postove pa vidiš da gledam realno a ne držim jednu stranu
sve mogu da ''pregulim'' u zivotu ali da neko pise stvari tipa da nesto na leasingu kosta 1 km a da na kraju drzava trazi 1,6 a znamo da smo u **** okruzenju i svasta se moze desiti, pa se mnogi od nas i upecaju na tu pricu...jbg nema smisla osim ako nije neki ''reket''. bas me briga za rumenog dinu ili bilo koga ko se ugradi u posao ali da neko povjeruje da se 500000 necega pretvori u 800000 jer je neko sakrio porez to je prica za malu djecu... I ako se neko ugradio u pricu to nema veze s porezom i obavezama prema drzavi.
sto se budzeta tice volio bih da je kao sto Johny kaze ali zdrav razum mi govori daimam stav kao i prema tvrdnjama nasih poreskih savjetnika 1-1.6 da bar za 2021je suludo ocekivati extra novce i da se samo odobravaju osnovna sredstva za puko prezivljavanje u svim sportskim kolektivima pa tako i nama Nam ali bih volio da grijesim....
sto se budzeta tice volio bih da je kao sto Johny kaze ali zdrav razum mi govori daimam stav kao i prema tvrdnjama nasih poreskih savjetnika 1-1.6 da bar za 2021je suludo ocekivati extra novce i da se samo odobravaju osnovna sredstva za puko prezivljavanje u svim sportskim kolektivima pa tako i nama Nam ali bih volio da grijesim....
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Znaju mnogi ovdje detaljnije u vezi rumenog i seata samo neće da pišu o tome, razlog ne znam, nije sramota reć taj i taj nas zayebo, čisto da se zna ko nije imao iskrene namjere i da navijači imaju mišljenje o tom kakvo i zaslužuje. To što neki prljav veš ne žele iznijet zarad nekih dječijih forica jer će nas komšinice zayebabat je nevjerovatna glupost, one mogu samo da nam ga podoje.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Pa bolje da smo uzeli pare od nekog kamatara u kesu, otisli i iskesirsli za auta, manja bi kamata bila, nego od Jahiceve firme po tvojoj prici.Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:26Opet ti ne čitaš, porez i dodatni troškovi za auta to sam ti i prvi put napiso i da zajebo je u toj mjeri zato je i nabijen nogom Al on je svetac a Husref **** koji nas je izuo za 120 milja, a smecari i jedan i drugiZip je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:23Nemam ja sta da mislim, ti kszes da je nabio 300k poreza na Seatima, ja ti kazem da nema nikakve sanse da se to uradi. Ako ima neki strucnjal da nam kaze da ima neki porez od 70-80% vrijednosti auta, neka nam kaze?Inijesta je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:19
A jel ti misliš da bi Jahic ko grom iz vedra neba otišao iz Kluba nakon “ volontiranja” i da bi se Seati odmah vratili onako jer nema čovjeka tu a glavni operativac bio u nabavci
Nema mene šta ko trovati, info koje ima su 100% tačne i to zna svako komparativne FKS, samo sto za razliku od vas ja ne pratim slijepo nešto , nadjes moje postove pa vidiš da gledam realno a ne držim jednu stranu
A ako je Nam levat da plati na 500k km jos 300k poreza i dodatnih troskova, onda gdje se prijavljuje da ga i ja izlevatim.
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 05 feb 2021, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
Jahic je u klub dosao Malezijskom shemom i dalje oko toga nema potrebe pricati....i ako je ''svoje'' izlevatio neka mu je na cast...
- Hordanjezla1987
- Kontakt:
Sad ce ti napisati da si domaci dusman ...a u biti srz si napisao.ado-hz je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:08Nije pitanje hocemo li mi osvojiti ligu ili necemo.
Evo osvojit cemo je kratko i jasno!!!
Pitanje je da li mi napredujemo prema naprijed, nazadujemo ili stagniramo trenutno u igrackom kadru.
Da li je nekome napredak dovodjenje ovog crnogorca. Ja nemam nista protiv momka neka je njemu sretno ali mislim da je to korak nazad.
Ako mi kao klub koji imamo sve sredjeno i uredno ne mozemo dovesti nakon 6mjeseci trazenja boljeg i kvalitetnijeg napadaca...daj onda da se pomirimo da je narednih 10god ovo nas maximum.
Mani me se price polako, akademija, prodaja, stvaranje igraca....evo stvaramo od 2014 jako je Tan dosao pa imamo li ekipu koja moze sa se nosi sa npr Cluj, Kopenhagen, Sparta, Steaua i taj rang ekipa. Nemamooooo..a kako je krenulo necemo ni imati. Ljudi tj neki klubovi iz susjedstva za 3god urade nesto sto mi necemo za 20god.
Pa cemo i ovo ljeto svaki od nas uzeti tutu pod g.uzicu da proliv ne dobijemo kad bude izvlacenje za 2.kolo Lige prvaka i moliti Boga nemoj samo da izvucemo pomenute gore klubove. Dokle tako i ko je kriv sto nemamo jos jacu i bolju ekipu????
evo i azmir u ovom podcastu potvrdio da na platu od 10k, državi moraš još 7k dati.
NEMA NAZAD
- feniksptica
- Kontakt:
Ako je klub izasao s informacijom o Tataru mozda i na svoju stetu, znajuci da ce i njih neki napadati, ne vidim razlog zasto kad dodje vrijeme ne izadju s informacijama o Jahicu. Ako ima sta, prikupljaju se dokazi i svi materijali. Eno on odmah lete da udovolje vama i eventualnu parnicu ugroze..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], mosarajvosa83, Noke995, rimljanin90 i 65 gostiju.