Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Monolog » 27 nov 2013, 06:59

emir79 je napisao/la:
JTS je napisao/la:svaki ko iole ozbiljnije prati fudbal čuo je za Man City prije nego ih je kupio šeik ;) ne samo Man City, npr Monaco, Chelsea, itd .. pa onda klubove kojih trenutno nema na sceni (Leeds Utd, Deportivo, 1860 Munchen, K'lautern, Lens, Verona, itd)

čuj 120 godina postojanja nije bogata historija :lol: pa da je Norwich u pitanju, to je bogata historija ;)
Culi ste vi mudo Marjanovo za City prije nego je usao u PL, lazete sami sebe.
Bogata historija se dobija trofejima, a ne godinama ;)
:roll:
Mogu ti iz glave nabrojati barem 10 igrača Cityja iz sezone 2001/02. Inače, tad (otprilike) se pojavio i mega-talenat (barem se tako mislilo) u vidu Shawn Wright Philipsa. :mrgreen:

Huckerby, Dunne, Goater, Wanchope, Horlock, Pearce, Howey, Benarbia, Berkovic...

Svaki zaljubljenik u Premiership (u engleski klupski fudbal općenito) je čuo za City davno prije dolaska malezijskog premijera u klub. Da se razumijemo, tada City nije bio planetarno popularan (ni blizu), al' reći da ljudi nisu čuli za njega prije ulaska u PL je, blago rečeno, smiješno.

Smio bih se kladiti u veću svotu novca da je manje ljudi čulo za Stoke City negoli za Manchester City do unazad nekih 15-ak godina. Doduše, i sada je manje ljudi upoznato sa Stokeom, da ne bi bilo zabune. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 27 nov 2013, 10:05

viKK je napisao/la:@rvpersie meni se čini da si malo opsjednut džekom brate . polako , ne moraš se toliko truditi i džaba pisati romane tu , ipak je ovo forum , a edin ima svoj život i ovo što mi pišemo nit' će na njega utjecat nit' mi znamo jel' se klubovi stvarno interesuju za njega . ja sam iz ove teme lagano izašao iz prostog razloga što nema svrhe raspravljati se u vječnoj diskusiji koja se vodi od utakmice sa slovačkom i od edinovog pada forme . druga stvar , nemoj biti toliko naivan - nisu svi navodi medija uvijek istiniti . a druga stvar je , edin je dosada mogao par puta otići iz cityja da je poradio na tome , no očito ima druge ciljeve i to je njegova stvar . sada je došlo vrijeme , ili sada ide na zimu ili na ljeto poslije SP , njegov je izbor . no jedno je sigurno - ne može očekivati da se klubovi iz vrha europe sada otimaju za njega .
zato mislim da džaba pišeš toliko ; svi znamo ono što je očito :
1. negredo je trenutno miljama bolji od njega 2. džeko teško može povratiti formu i izbaciti ga iz prvih 11 3. odlazak iz cityja bi mu trebao biti prioritet ukoliko hoće da održi ikakav status u europskom fudbalu i do kraja karijere ostvari 'dostojan' učinak .
Ima tu ponešto istine ali griješiš par stvari.
- niko nije naivan. Da bi za mene koji navod iz medija bio siguran minimum je da je objavljen u " renomiranim " medijima i to više njih. Moje mjerilo nisu " naši " mediji daleko bilo.
- slažem se da je imao priliku da ode i nije. I sve znamo razlog a to je NOVAC. Mada kod Bayerna je mislio da če bit žestoka borba sa Gomezom. Da je znao da če ovaj biti pola godine povrijedjen išao bi umjesto Mandže 100 %
- nije njegov izbor ili sada ili na zimu. Da se on pita bilo bi SADA. Ali pita se nažalost i klub, odnosno Španski dvojac u upravi kluba i Pellegrini
- da se SVI klubovi iz vrha otimaju nemože očekivat. Da se 2,3 kluba iz vrha ili pri vrhu otimaju za njega to može očekivat i to se več dešava
- ZADNJI PUT, Negredo je JEDINI vrhunski napadač na svijetu koji igra sa SAMO jednom nogom ( lijevom ). Negredo je u prednosti pred Džekom jer je okružen saigračima iz REPKE ( što mu pomaže u svim pogledima ) + Argentincima, što je imao sezonu iz snova a ne ko Džeko igrao toplo/hladno ( skoro 3 godine ), bolja " trenutna " forma i jer ga je doveo trener koji ga je VEČ TRENIRAO i koji ga forsira. Zbog svega toga on izgleda BOLJI, a ustvari mu je sve potaman.

1) Jedno pitanje za tebe. Šta misliš dali bi jedan Negredo bio 2 napadač u timu sa Aguerom, Tevezom i Balotellijem i Mancinijem kao trenerom ? Nema šasne. Šta misliš da je on u nekom drugom ENG timu sa ENG trenerom ili npr GER / ITA trenerom ( i sa ekipom punom engleza ili izbalansiranim timom što su SVI timovi u PL osim City-a ) bili se on tako lako izborio protiv Džeke ? Nikada !!

Džeki je bolje da ni neigra ovu tekmu protiv Plzena. Jer če sredina terena bita puna igrača koji inače ne igraju i koji če biti željni " samo " dokazivanja. Ako več ima neki dogovor sa drugim klubom treba isforsirat TRANSFER kao npr. samo u njegovom klubu Tevez ( odbio igrat ), Balotelli ( tuča sa Mancinijem, kad mu je Raiola več našao klub, da ubrza odlazak ), Adebayor ( odbio igrat za Mancinija + svadja ) .. dovoljno !!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 27 nov 2013, 10:47

Džekson 100% večeras počinje ;)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 nov 2013, 11:30

Joj Persie, odakle ti toliko strpljenja razglabati o nekakvim teorijama zavjere ? Mada, mora se priznati da je ova prica o latino klanu posebno zanimljiva. :mrgreen:

Uostalom, vise i nije tako vazno da li je Dzeko dobijao jednako prilika kao Negredo ili ne. Vazno je to da je trenutno Negredo bolji igrac koji bolje funkcionira sa suigracima i Pellegrini bi bio budala da ga ostavi na klupi. A mi i dalje mozemo mahati usima zasto Dzeko ne igra.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 27 nov 2013, 12:04

rope11 je napisao/la:Joj Persie, odakle ti toliko strpljenja razglabati o nekakvim teorijama zavjere ? Mada, mora se priznati da je ova prica o latino klanu posebno zanimljiva. :mrgreen:

Uostalom, vise i nije tako vazno da li je Dzeko dobijao jednako prilika kao Negredo ili ne. Vazno je to da je trenutno Negredo bolji igrac koji bolje funkcionira sa suigracima i Pellegrini bi bio budala da ga ostavi na klupi. A mi i dalje mozemo mahati usima zasto Dzeko ne igra.
Ne rade to u Latino klanu što mrze Džeku daleko od toga, nego zato što vole više " svog " Negreda. Da je Džeko dobio 7.8 utakmica zaredom u PL i ligi prvaka, pitao bi te tada ko izgleda bolje. Džeko bi dao više od Negredovih 5 golova u PL od kojih su 3 bili na tacni, toliko !! ( sva 3 od Džekinih PL golova su bili heavy goals )

Negredo odigrao 12 utakmica ( 8 starter ) u PL 696 min ( 5 golova )
Džeko odigrao 7 utakmica ( 4 starter ) u PL 357 min ( 3 gola )
Ovaj više trči i pomaže obrani, malo tehnički jači a Džeko je superiorniji strijelac. Da je Džeko igrao svih 12 tekmi u PL nabio bi več blizu 10 tak golova. I ovaj trener kad ima 2 TOP napadača ( + Aguera TOP5 u svijetu ) umjesto da ravnomjerno raspodjeli minutažu ovaj vidljivo forsira jednog koji nije TOLIKO bolji, daleko od toga. Jedan igra svaku tekmu sa Silvom, Aguerom, Nasri-om, Yayom, i Navasom ( kao zamjenom ) i dobija kvalitetne asistencije itd. A Džeko se mora **** sa rezervnim timom ( Danas ) koji nema te kvalitete kao gore nabrojani.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 nov 2013, 14:24

Kakav je ovo kiks na Bht vijestima u 14:00

"Vijesti iz sporta, i u liga kupu Engleske Manchester City je pokazao da je u ovom trenutku u fantastičnoj formi. Edin Džeko postigao je nova dva gola, a City je pobijedio Wolverhampton sa 5 naprema 2, uspješan je bio i Liverpool savladavši Stoke sa 2 naprema 1" :mrgreen:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 27 nov 2013, 14:38

@RvPersie a da Edin nije igrao u Wolfsburgu sa Misketom sad bi bio još u istom tom klubu ili bi možda preselio i u lošiji.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 nov 2013, 15:02

slika

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 27 nov 2013, 15:04

Dzeko daje gol 2,10 kvota, Aguero ne daje gol 2,10 i pare su nase :D

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 27 nov 2013, 15:18

Zna li neko ima li TV prenos utakmice?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 nov 2013, 15:21

Srky4 je napisao/la:Zna li neko ima li TV prenos utakmice?
Arene ne prenose (na Areni 2 je multiprijenos, Arena 3 prenosi Real - Galatasaray, a Arena 4 prenosi Juventus - Kopenhagen).
OBN se odlučio za derbi kola između Leverkuzena i Uniteda.
Znači, ukoliko želiš gledati City - valja se patiti sa streamovima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 27 nov 2013, 15:30

Monolog je napisao/la:
Srky4 je napisao/la:Zna li neko ima li TV prenos utakmice?
Arene ne prenose (na Areni 2 je multiprijenos, Arena 3 prenosi Real - Galatasaray, a Arena 4 prenosi Juventus - Kopenhagen).
OBN se odlučio za derbi kola između Leverkuzena i Uniteda.
Znači, ukoliko želiš gledati City - valja se patiti sa streamovima.
Hvala, patnja sa streamovima.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 nov 2013, 17:01

RvPersie je napisao/la: 1) Jedno pitanje za tebe. Šta misliš dali bi jedan Negredo bio 2 napadač u timu sa Aguerom, Tevezom i Balotellijem i Mancinijem kao trenerom ? Nema šasne. Šta misliš da je on u nekom drugom ENG timu sa ENG trenerom ili npr GER / ITA trenerom ( i sa ekipom punom engleza ili izbalansiranim timom što su SVI timovi u PL osim City-a ) bili se on tako lako izborio protiv Džeke ? Nikada !!
prvo pitanje :
kao prvo , mislim da je besmisleno razglabati o šta bi bilo-kad bi bilo temama . ne znaš nikada kad će netko biti u padu forme , ne znaš nikada kad će se netko ozlijediti , da li će se uklapati u ekipu ili sl. ako gledamo suštinski kvalitet igrača i njihove vrline , logično da negredo ne bi bio 2 napadač u timu sa aguerom , tevezom i balotellijem , jer su oni svi kvalitetniji od njega . ali usput , mogu ti reći da ni džeko ne bi bio 2 napadač u takvoj ekipi , ako ravnopravno gledamo kvalitete svih ovih igrača .

drugo pitanje je isto kao i prvo . čisto nagađanje . ako gledamo neke okvirne kvalitete obojice , dođemo do zaključka da je edin definitivno bolji napadač što se tiče najbitnijih parametara , međutim ima jednu veliku manu u vidu netrčanja i statičnosti u napadu . koji bi to trener trpio , ne znam , jer sve što govorim(o) je čisto nagađanje u teoriji , šta se sve dešava i kakav trener može biti ne znamo . sigurno da se negredo ne bi mogao izboriti protiv edina ukoliko bi edin bio u totalnom vrhu forme , trčao i igrao kao u wolfsburgu , s tim da ima nekoga da mu šalje lopte kao što mu je to miske radio nekada . onda pod tim uslovom moramo reći da bi negredo u top formi mogao njemu parirati , ali još mislim da nije dovoljno .

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Edin Džeko

Post Postao/la Goalgetter » 27 nov 2013, 17:57

Danas pocinje 100%.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 27 nov 2013, 18:23

viKK je napisao/la:
RvPersie je napisao/la: 1) Jedno pitanje za tebe. Šta misliš dali bi jedan Negredo bio 2 napadač u timu sa Aguerom, Tevezom i Balotellijem i Mancinijem kao trenerom ? Nema šasne. Šta misliš da je on u nekom drugom ENG timu sa ENG trenerom ili npr GER / ITA trenerom ( i sa ekipom punom engleza ili izbalansiranim timom što su SVI timovi u PL osim City-a ) bili se on tako lako izborio protiv Džeke ? Nikada !!
prvo pitanje :
kao prvo , mislim da je besmisleno razglabati o šta bi bilo-kad bi bilo temama . ne znaš nikada kad će netko biti u padu forme , ne znaš nikada kad će se netko ozlijediti , da li će se uklapati u ekipu ili sl. ako gledamo suštinski kvalitet igrača i njihove vrline , logično da negredo ne bi bio 2 napadač u timu sa aguerom , tevezom i balotellijem , jer su oni svi kvalitetniji od njega . ali usput , mogu ti reći da ni džeko ne bi bio 2 napadač u takvoj ekipi , ako ravnopravno gledamo kvalitete svih ovih igrača .

drugo pitanje je isto kao i prvo . čisto nagađanje . ako gledamo neke okvirne kvalitete obojice , dođemo do zaključka da je edin definitivno bolji napadač što se tiče najbitnijih parametara , međutim ima jednu veliku manu u vidu netrčanja i statičnosti u napadu . koji bi to trener trpio , ne znam , jer sve što govorim(o) je čisto nagađanje u teoriji , šta se sve dešava i kakav trener može biti ne znamo . sigurno da se negredo ne bi mogao izboriti protiv edina ukoliko bi edin bio u totalnom vrhu forme , trčao i igrao kao u wolfsburgu , s tim da ima nekoga da mu šalje lopte kao što mu je to miske radio nekada . onda pod tim uslovom moramo reći da bi negredo u top formi mogao njemu parirati , ali još mislim da nije dovoljno .
Sve se slažem samo mi jedna stvar jako smeta. Svaki trener bi poslje 3:0 a NE 5:0 ubacio 3 napadača da da 2,3 laka gola. I sa tim NE DAVANJEM šanse se je Pellegrini jednostavno izdao. Mislim i prije je meni bilo sve jasno ali sad je 100%. Ako bi Negeredo imao npr. 8-10 ligaških golova a ne 5 on bi ubacio Džeku a sad jer ima samo 5 ne želi. Da se mu Džeko nebi približio po golovima i vršio pritisak, mislim fuj. Mancini je bio egocentričan ali ovaj čovjek je jednostavno ****. Zna da je Džeko uvjek vršio pritisak na trenere jer je bio najbolji strjelac i ovaj jednostavno želi na sve mogoče načine da se Negredo odljepi ( po golovima ) i tek onda če počat ubacivat Džeksona. Danas je izjavio u intervjuu da on NE VOLI STATIČNE IGRAČE. PA koji si mu onda **** obečavao da če biti prvi napadač i to javno rekao ??

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 27 nov 2013, 18:27

INAČE EVO OBJAVILI TUTTOSPORT i CALCIOMERCATO DANAS

Čini se kako je Inter odlučan da već u januarskom prelaznom roku svoje redove pojača vrhunskim napadačem kakav je Edin Džeko .

Naime, prema pisanju italijanske štampe preciznije Tuttosporta novi većinski gazda Nerazzurra Erick Thorir je već odabrao dvojicu igrača koje pod svaku cijenu želi vidjeti u svom timu.

Prva želja je bh. reprezentativac Edin Džeko. Popularni Dijamant se jako dopada treneru milanskog kluba Walteru Mazzariju. Ovaj stručnjak je popularnog Dijamanta želio još na ljeto 2012. godine dok je bio trener Napolija. Navodno bi Inter za 27-godišnjeg napadača trebao izdvojiti između 25 i 30 miliona.

Osim Džeke druga želja indonežanskog tajkuna je i Caglarijev Radja Nainggolan za kojeg je jako zainteresovan i aktuelni prvak Italije, Juventus

http://www.calciomercato.com/news/dzeko ... ome-248751

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 27 nov 2013, 18:40

da zabije i 5 komada danas opet ce ga sledecu tekmu **** pelegrini staviti na klupu

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 nov 2013, 18:45

ima li kakvih informacija bil mogo večeras od prve minute?? šta vele engleski mediji
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 nov 2013, 18:53

legenda reala je napisao/la:ima li kakvih informacija bil mogo večeras od prve minute?? šta vele engleski mediji
Strpi se još sat vremena. Mislim da će igrati od prve minute.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dzekson202
Kontakt:

Post Postao/la dzekson202 » 27 nov 2013, 19:24

vala meni je sve jedno igro ili ne igro...Dzeko bi trebo zavrsit svoju uspjesnu karijeru...sto mislite BOMBA u januru kacim kopacke o klin... :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.