RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Neka vam je Bog na pomoći.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Zao mi je Veleza al mu je i ova liga prejaka...Igra kao ekipe bez treninga koje se takmice u Drugoj ligi - Jug u kojoj bi mogao igrati ako ovako nastavi sa Igmanom i Turbinom.U Velezu je nesto trulo i kvari citav kolektiv..Navijaci se i sad drze historije i osvajanja to je nekad bilo,zivot ide naprijed a ne nazad.Sramotna je i posjeta na stadionu jednog Velikana.Navijaci u rasulu.Zao vam je za karte izdvojiti cim ima prenos na CIty TV ili nekad na FTV/BHT bolje sa kauca gledati derbi.Slikama mogu potvrditi da je veca posjeta bila Igmana i Turbine prije godinu dana u Prvoj ligi.Post napisan nije vrijedjanje ili provakacije nego realnost
VR6_LION je napisao/la:Zao mi je Veleza al mu je i ova liga prejaka...Igra kao ekipe bez treninga koje se takmice u Drugoj ligi - Jug u kojoj bi mogao igrati ako ovako nastavi sa Igmanom i Turbinom.U Velezu je nesto trulo i kvari citav kolektiv..Navijaci se i sad drze historije i osvajanja to je nekad bilo,zivot ide naprijed a ne nazad.Sramotna je i posjeta na stadionu jednog Velikana.Navijaci u rasulu.Zao vam je za karte izdvojiti cim ima prenos na CIty TV ili nekad na FTV/BHT bolje sa kauca gledati derbi.Slikama mogu potvrditi da je veca posjeta bila Igmana i Turbine prije godinu dana u Prvoj ligi.Post napisan nije vrijedjanje ili provakacije nego realnost
Lupas ko maksim po diviziji, ali ti je oprosteno.
Poznata je stvar da rezultati diktiraju sve, a mi ih nemamo vec 20 godina i to se sigurno odrazilo na posjetu.
Ovo za City TV si upravu samo za zadnju utakmicu tu je utakmicu posjeta bila grozna, vjerovatno zbog 35 + stepeni na stadionu.

Mislimo li na isti Igman i istu Turbinu na cijim utakmicama je prosjek gledatelja 100 ljudi.

Sto se tice danasnje utakmice slazem se sa tvojom konstatacijom, ova ekipa je skupina amatera podhitno UO treba krenuti po pojacanja sto se tice igrackog kadra, jer bi moglo na polusezoni vec biti kasno.
Ocigledno je da finansije nisu problem plate su redovne cak su i premije zagarantovane u slucaju dobrih rezultata kojih naravno nema jer ovaj igracki kadar ne moze nikoga pobijediti nazalost.

Svaka cast za UO i njihov dosadasnji rad po pitanju infrastrukture,omladinskog pogona i ostalih stvari kapa do poda

UO hitno po pojacanja

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nemoj da seres bezveze. Trula je samo ekipa koja ne moze meda,koja igra pickasto i koja bi bila nabijena nogom da je uprava dosla mjesec dana prije. Ova uprava je prejaka. Da nije zavrsen prelazni rok ova uprava moze za 24 sata dovesti igrace ranga Slobode ili Sarajeva sto ce se desiti na polusezoni sigurno. Sprcilo nas je sto su ljudi dosli u anarhiju koju su zatekli samo 10 dana prije prvenstva i zatekli postojeci kadar koji je citavo ljeto pio i bio bez priprema. U vezi posjete. Pa brato gdje ces o tome pisat nabijem te na racku. Protiv Jedinstva 2000 protiv Radnickog 1000,gostovanje nije propusteno ima nekoliko godina a Velez zadnju dobio kuci prije godinu ipo,zadnju na strani prije godinu tj Drinu u Zvorniku i ti mi nasao pricat o nekim posjetama. Bola treba nam ordene Engleskog fudbalskog kulta podjelit svima. Ne brini druze proci ce sve ovo bit ce opet pun stadion kad budemo igrali kuci a zmije autobusa kad budemo gostovali. Gutamo gorke pilule ali kad eksplodiramo ima deremo sve redom,da ga drkamo po tribinama od dragosti i u vrhuncu ejakulacije pogađamo spermom pomocnog na suprotnoj strani. Vjeruj da neces ovakvu ljubav nigdje sresti. Sta smo sve prezivili i sta prezivljavamo ali nedamo Velez i nikad ga necemo dati i ostavitVR6_LION je napisao/la:Zao mi je Veleza al mu je i ova liga prejaka...Igra kao ekipe bez treninga koje se takmice u Drugoj ligi - Jug u kojoj bi mogao igrati ako ovako nastavi sa Igmanom i Turbinom.U Velezu je nesto trulo i kvari citav kolektiv..Navijaci se i sad drze historije i osvajanja to je nekad bilo,zivot ide naprijed a ne nazad.Sramotna je i posjeta na stadionu jednog Velikana.Navijaci u rasulu.Zao vam je za karte izdvojiti cim ima prenos na CIty TV ili nekad na FTV/BHT bolje sa kauca gledati derbi.Slikama mogu potvrditi da je veca posjeta bila Igmana i Turbine prije godinu dana u Prvoj ligi.Post napisan nije vrijedjanje ili provakacije nego realnost
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:

Ljubav jaca od Adamove i Evine. Toliko vremena bez pobjede. Pa daj boze ovoj crvenoj bagri borbu za titulu
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Sramotno mi je kad vidim koliki je omjer sa strane ljudi i Mostaraca sto se zovu navijacima.Ekipa je imala pripreme tako da bi trebali imati meda.Ime vise ne igra ulogu ko nekad.Nije to neka razlika nogometa,zadnje ekipe premijer lige i prve,druge ekipe iz Prve lige FBiH.Pricamo argumentima a ne sa vrijedjanjem ili psovanjem sto mi na kraju nije cilj.Nego je cilj da se popravi situacija.
Daj bola jesi normalan, mi imali pripreme? Pa igrači se sakupili dan prije prvog kola, i lafo imali pripreme. Siguran sam da ce se početi raditi na dovođenju normalnih igrača i da ćemo ovu sezonu opstati. Radi se sto je najvažnije i sve dok tako bude imat ce nasu podršku. Upravu si, ime ne igra, mi smo svjesni toga, ali zbog toga imena već godinu i po raja idu na gostovanje dolaze na utakmice, sve zbog tog Imena, velikog i ljubavi koju ne mogu opisati. Zamisli ti da ideš na tekmu a znaš da gubis, e tako mi iidemo već godinu dana. Jer ovo ime je toga vrijedno. Igrači ce proći samo mi ostajemo. I sljedeću subotu doći ce 200 pacenika koji nikada ne odustaju, i koji mogu s podignutom glavom i ponosom svom sinu reci nekada E tada sam ti ja isao, iako smo znali da gubimo tekmu, bilo nas je, i nikada nismo odustali. E to ti je druze to IME.
RED ARMY PRESTATI NECE NIKADA!
RED ARMY PRESTATI NECE NIKADA!
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!
FORZA VELEŽ!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Eto ti ces popravit situaciju preko foruma cuj ekipa imala pripremeVR6_LION je napisao/la:Sramotno mi je kad vidim koliki je omjer sa strane ljudi i Mostaraca sto se zovu navijacima.Ekipa je imala pripreme tako da bi trebali imati meda.Ime vise ne igra ulogu ko nekad.Nije to neka razlika nogometa,zadnje ekipe premijer lige i prve,druge ekipe iz Prve lige FBiH.Pricamo argumentima a ne sa vrijedjanjem ili psovanjem sto mi na kraju nije cilj.Nego je cilj da se popravi situacija.

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Ti si jedan obični provokator. Ovakav Velež pojedincima smeta pa izbacivate baljezgarije jer vidite da je i dalje ljudima stalo i da ne postoji nešto dovoljno jako da odvoji ljude od Veleža.
Ovaj priča o nekim omjerima. Nije Velež bola samo mostarski klub. On je klub iz raje, klub svih nas. Čitava Bosna i Hercegovina i region navija za Velež. U masi mjesta ćeš naći Veležove navijače. To govori o univerzalnosti kluba i ideje koju on pronosi, igre koju je igrao, romantičarskog stila koji je gajio. To govori o njegovoj veličini. Ta veličina drži navijače uz njega koji mu nikada neće okrenuti leđa, a ti i takvi kao ti takve "dobronamjerne komentare" možete da zadržite za sebe.
Ovaj priča o nekim omjerima. Nije Velež bola samo mostarski klub. On je klub iz raje, klub svih nas. Čitava Bosna i Hercegovina i region navija za Velež. U masi mjesta ćeš naći Veležove navijače. To govori o univerzalnosti kluba i ideje koju on pronosi, igre koju je igrao, romantičarskog stila koji je gajio. To govori o njegovoj veličini. Ta veličina drži navijače uz njega koji mu nikada neće okrenuti leđa, a ti i takvi kao ti takve "dobronamjerne komentare" možete da zadržite za sebe.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ne mozes ti to njemu objasnit da se Velez prati na svakom dijelu svijeta. Od Portorika do Japana i od Norveske do Australije o regionu da ne govorimo. Velez jest mostarski klub ali kad bi sada poceo nabrajat gradove iz regiona gdje ima navijaca pogrijesio bi jer bi izostavio gutu mjesta. Fina je ona prica od nedavno o profesoru iz Vinkovaca haloooo znaci rodjenom Vinkovcaninu koji je svaki cas ispirao mozak djacima o Velezu da su mu na kraju godine preko raje iz Mostara narucili dres kao zahvalu jednom crvenom paceniku koji s Mostarom ima veze kao ja s Angelom Merkel. To je samo jedan primjer a ima ih hiljade. Velez ce opstati kao sve ove 94 godine. Ovo je samo prolazna faza. Ljudi koji nisu u politici i nase legende su tu. Spremni smo na rat protiv svih i nema predaje. Nista nas nece zaustaviti kad krenemo u pobjede
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Kakve su vam ambicije u kupu, hocel' doci najjaca ekipa u Seonu ?
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Ja mislim da vas koci ovaj trener ima puni gorih ekipa od vas. Ovi vasi igraci nisu losi, samo se ne trude, a to je do trenera.
Realno u zadnju godinu i kusur, igraci su nam najveci fudbalski antitalenti koje sam ikad u zivotu gledo i koje smo ikad imali u istoriji kluba pa tako s time i rezultati nikad gori,ali i ovo ce se uskoro promjeniti,navijaci stoje uz klub sve i da ispanu jos nize,navijaci ce biti uz svoj klub.Mozete srati sto se tice antitalenata i sto se tice mizernih rezultata(svi smo svjesni toga)imate pravo na to,ali klub kao klub ne dozvoljavam da iko vrijedja i omalovazava jer je to svetinja
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Moja majka rahmetli nije dala zucnut kad je iš'o prenos utakmica preko radija vikendomzizu1991 je napisao/la:Ti si jedan obični provokator. Ovakav Velež pojedincima smeta pa izbacivate baljezgarije jer vidite da je i dalje ljudima stalo i da ne postoji nešto dovoljno jako da odvoji ljude od Veleža.

S Veležom se rodiš,živiš i umireš!to je sva mudrost.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
YNWA je napisao/la:Kakve su vam ambicije u kupu, hocel' doci najjaca ekipa u Seonu ?

Dobar si buraz,dobar.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Re: RE: Re: RSD Velež Mostar
Pitam zbog utakmice u Seoni, da li cete poslati juniore, ili najjacu ekipu. Vjerujem da vam je kup nebitan, ali ipak je sramota ispasti od kluba koji se takmici u prvoj kantonalnoj.emil02in je napisao/la:YNWA je napisao/la:Kakve su vam ambicije u kupu, hocel' doci najjaca ekipa u Seonu ?![]()
A ti me baš nasmija bolan.I ovo što imamo jedva smo skupili pred početak lige!
Dobar si buraz,dobar.
Sarajevo i Liverpool
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Re: RE: Re: RSD Velež Mostar
Ako budemo slali juniore prolazimo a ako prvi tim bit ce gutavoYNWA je napisao/la:Pitam zbog utakmice u Seoni, da li cete poslati juniore, ili najjacu ekipu. Vjerujem da vam je kup nebitan, ali ipak je sramota ispasti od kluba koji se takmici u prvoj kantonalnoj.emil02in je napisao/la:YNWA je napisao/la:Kakve su vam ambicije u kupu, hocel' doci najjaca ekipa u Seonu ?![]()
A ti me baš nasmija bolan.I ovo što imamo jedva smo skupili pred početak lige!
Dobar si buraz,dobar.

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Prvo-Nisam iz Mostara a navijam za Velez,nit sam dijasporac,idem na domace tekme i neke u gostima.
Drugo ne koristim se rijecima laprdati,kenjati itd sto mi nije cilj RA vrijedjati...
Vidimo se aBd na tekmi kad se odjavite sa foruma
Drugo ne koristim se rijecima laprdati,kenjati itd sto mi nije cilj RA vrijedjati...
Vidimo se aBd na tekmi kad se odjavite sa foruma

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Veleža Šemsudin Hasić najavili su dolazak boljih dana za "rođene".
Bešlić i Hasić sastali su se danas u utorak u Sportskom saveza Grada Mostara, gdje su razgovarali o budućnosti Veleža i uključivanju Grada Mostara u rješavanje nagomilanih problema.
Bešlić je najavio kako će se Grad angažirati na izgradnji spojne ceste od magistrale M-17 do Veleževog stadiona u Vrapčićima te će se uključiti u rješavanje imovinskih sporova na zemljištu gdje se gradi pomoći Veležov teren, kako bi radovi što prije bili okončani.
„Na pomoćnom stadionu trenirat će kompletan omladinski pogon Veleža, koji trenutno radi u nemogućim uvjetima u Sjevernom logoru. Očekujemo svečano otvaranje tog pomoćnog terena već 14. ovog mjesec“, kazao je Hasić.
Što se tiče financija, prvi čovjek Veleža dodao je kako je izmiren dio dugovanja prema Nogometnom savezu BiH te je dogovorena obročna otplata preostalog duga.
„Sada izmirujemo redovno sve naše obveze i ne pravimo nova dugovanja“, istaknuo je Hasić.
Po njegovim riječima, nova uprava, koja je klub preuzela prije manje od dva mjeseca, trenutno se fokusira na stabiliziranje financija i normalno funkcioniranje kluba, dok su sportski rezultati za sada u drugom planu.
„ Trenutno uopće ne razmišljamo o povratku u Premijer ligu BiH. Ali to će se vrlo brzo promijeniti“, poručio je Hasić.
Gradonačelnik Bešlić izrazio je zadovoljstvo razgovorom s čelnicima Veleža, istaknuvši da se radi o ljudima s poštenim namjerama.
„Poželio bih ovim ljudima da ustraju u svojim namjerama da izvedu Velež na pravi puta, da Velež ponovno bude ponos Mostara i ja sam uvjeren da će u tome uspjeti“, kazao je mostarski gradonačelnik.
Je l' se ovo Ljubo priprema za izbore
Bešlić i Hasić sastali su se danas u utorak u Sportskom saveza Grada Mostara, gdje su razgovarali o budućnosti Veleža i uključivanju Grada Mostara u rješavanje nagomilanih problema.
Bešlić je najavio kako će se Grad angažirati na izgradnji spojne ceste od magistrale M-17 do Veleževog stadiona u Vrapčićima te će se uključiti u rješavanje imovinskih sporova na zemljištu gdje se gradi pomoći Veležov teren, kako bi radovi što prije bili okončani.
„Na pomoćnom stadionu trenirat će kompletan omladinski pogon Veleža, koji trenutno radi u nemogućim uvjetima u Sjevernom logoru. Očekujemo svečano otvaranje tog pomoćnog terena već 14. ovog mjesec“, kazao je Hasić.
Što se tiče financija, prvi čovjek Veleža dodao je kako je izmiren dio dugovanja prema Nogometnom savezu BiH te je dogovorena obročna otplata preostalog duga.
„Sada izmirujemo redovno sve naše obveze i ne pravimo nova dugovanja“, istaknuo je Hasić.
Po njegovim riječima, nova uprava, koja je klub preuzela prije manje od dva mjeseca, trenutno se fokusira na stabiliziranje financija i normalno funkcioniranje kluba, dok su sportski rezultati za sada u drugom planu.
„ Trenutno uopće ne razmišljamo o povratku u Premijer ligu BiH. Ali to će se vrlo brzo promijeniti“, poručio je Hasić.
Gradonačelnik Bešlić izrazio je zadovoljstvo razgovorom s čelnicima Veleža, istaknuvši da se radi o ljudima s poštenim namjerama.
„Poželio bih ovim ljudima da ustraju u svojim namjerama da izvedu Velež na pravi puta, da Velež ponovno bude ponos Mostara i ja sam uvjeren da će u tome uspjeti“, kazao je mostarski gradonačelnik.
Je l' se ovo Ljubo priprema za izbore

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.