Dzeko je skup, kako za otkupiti ugovor tako i sto prima veliku platu.... Od velikih klubova koji imaju lovu nema niko da im fali napadac, a i da ima pitanje ko bi se odlucio da ga kupi jer dvije stvari su protiv njega, jako lose igra trenutno i nije vise atraktivan kao prije te najveci problem jer ga novi tim ne bi ga mogao koristiti u CL. Vec je igrao u CL ove sezone....
Za izlazak iz ove rupe vidim samo dvije solucije a za obje ce trebati mnogo srece....
1. Nekom velikom klubu ce panicno trebati napadac...Dakle ako se povrijedi Benzema, Tevez, RVP, Giroud ili sta ja znam....Medjutim opet postoji problem da li ce ga htjeti jer ne moze igrati CL.
2. Neki veliki klub ce odluciti da ga kupi. Ja trenutno ne vidim ovu soluciju...Najveci klub koji trenutno treba spica je Roma, ali da li bi se oni odlucili potrositi velike novce pitanje je. Plus, da li bi Dzeko htio spusiti drasticno svoju platu...
Kako god pogledam, tesko da ce City pustiti Dzeku.....Oni vole da imaju dosta igraca na raspolaganju, pare im ne znace toliko.....Nece olako ni spusititi cijenu a sumnjam i da bi ga pusitili na posudbu jer ipak on njima treba, mora neko i na klupi sjediti...
Sjetite se kako Adebayora i Santu Kruz nisu htjeli pustiti....
Ja kako gledam Dzeki ne preostaje nista, barem za sada, osim da zavrne rukave i da radi kao nikada do sada, saceka svoju priliku i onda pruzi 110% od sebe.....Vjerujem i uvjeren sam da je mnogo do njega i da pruzi 110% od svojih mogucnosti sigurno bi izborio prvih 11 opet.....Ovo sto ej pokazao ove sezone nije ni 50% njegovih mogucnosti.......Dakle, Dzeko, spusti ruke, zatvori usta i radi, mjesto u prvih 11 ti nece pasti s neba, a ako se ukaze prilika za promjenu kluba, bjezi i ne okreci se.