Muzika - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- L' Imperator
- Kontakt:
Re: Muzika
Ma Zele je težak čovjek za saradnju, a Divlje Jagode nisu isto što i Opća Opasnost, gdje Pero ima ogroman autoritet. Sigurno da mu je bolje u Općoj Opasnosti, ali jbg, mi najviše gubimo...T-MAC je napisao/la:takodzer slazem se oko pere..covjek je bas bio kao stvoren za jagoda..nesto ne znam razlog njegovog odlaska
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- sarajlija89
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Oci su ti ko dragulji sjajni
cini mi se jos lepsi od njih
kose su ti talasi beskrajni
najlepsa zeno vremena svih
Ref.
Ja ne pitam za juce ni sutra
dok te grlim u narucju svom
postoji samo sadasnje vreme
i ja i ti u vremenu tom
Usne su ti izvor sto opija
napicu se sa usana tih
cvetni vrte, ruzo najmilija
Ref.
Takva zena jedan put se radja
i jednom se speva ovakav stih
sreco moja od zivota draza
Ref.

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Oci su ti ko dragulji sjajni
cini mi se jos lepsi od njih
kose su ti talasi beskrajni
Ref.
Ja ne pitam za juce ni sutra
dok te grlim u narucju svom
postoji samo sadasnje vreme
i ja i ti u vremenu tom
Usne su ti izvor sto opija
napicu se sa usana tih
cvetni vrte, ruzo najmilija
Ref.
Takva zena jedan put se radja
i jednom se speva ovakav stih
sreco moja od zivota draza
Ref.

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Orijentalna genijalnost u spoju sa sambom - videh ovo na klipu o Zicu
:
[youtube][/youtube]
Top stvar iz 90ih:
[youtube][/youtube]
Samo za Titovog pionira iz Mostara:
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Top stvar iz 90ih:
[youtube][/youtube]
Samo za Titovog pionira iz Mostara:
[youtube][/youtube]
- legenda reala
- Kontakt:
A nemaš ništa za mene i moderatora Šabana ,nas si zaboravio 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
legenda reala je napisao/la:A nemaš ništa za mene i moderatora Šabana ,nas si zaboravio
Moze ovo, da vas privede jedinoj pravoj muzici - onoj gitarskoj

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Posto se seljacite za sve pare.

BTW, Sabane:
Sa tim rakijasem Zdravkovicem kog ti idolizujes, je moj komsija bio na VMA, kad su mu ustanovili da nema jetru.
Duni vjetre i sl. Jbga, folk ubija.

Ne znam koliko je istina, ali kružile su priče da je ovaj bio blizu grupe Iron Maiden, kada je Bruce Dickinson napustio bend. To govori kakav je vokal... nema dalje...MaGiCa je napisao/la:[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- spielführer_21
- Kontakt:
Brate, jel' se ti to sa Tomom šprdaš? Moraš razdvojiti narodnu muziku(mada ni to nije pravi naziv) od turbo-folka, TZ je posljednji Mohikanac narodne muzike..MaGiCa je napisao/la: Posto se seljacite za sve pare.![]()
BTW, Sabane:
Sa tim rakijasem Zdravkovicem kog ti idolizujes, je moj komsija bio na VMA, kad su mu ustanovili da nema jetru.
Duni vjetre i sl. Jbga, folk ubija.
[youtube][/youtube]
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
@kapetanu, šta je tebi? znaš li ti koji je grijeh biti rakijaš?
oni koji slušaju "gitarsku"
muziku, žive dosta zdravije.
sve im se vidi na venama.
glupost je poistovjećivati pravu narodnu muziku sa ovim bljakom koju režira cvikeraš Popović sa svojim asistentima/plagijatorima, u vidu tucakovićeve i sličnih.
toma je kralj, u duši i u pjesmi. žali Bože, što je na sebe najmanje mislio.

oni koji slušaju "gitarsku"

sve im se vidi na venama.

glupost je poistovjećivati pravu narodnu muziku sa ovim bljakom koju režira cvikeraš Popović sa svojim asistentima/plagijatorima, u vidu tucakovićeve i sličnih.
toma je kralj, u duši i u pjesmi. žali Bože, što je na sebe najmanje mislio.
Vom Jäger zum Gejagten
@Virtu4l
Cuo sam i ja tako nesto. Ipak je pobedila britanska struja u grupi, te ga nisu angazovali.
@spielfuhrer
Ne sprdam se ni sa kim. Samo konstatujem smecarsku pozadinu raznih Sabana, Toma, Miroslava, Kemala i ostalih koji su napravili podlogu za turbofolk.
Zna se sta je narodna muzika, a zna se sta je njena interpretacija a la "magistrala". Ta varijanta + seljak Bregovic je majka ovom smecarskom turbo-folku.
@geronimo
U mad
Vidim da u bespucima tudjine patis za rodnom grudom, ali daj se skoncentriraj malo na temu.
Rock-metal-blues i slicni autori zive nezdravo, ali oni prave umetnost (ponekad).
Toma Zdravkovic je pravio kic, koji je proglasen za umetnost.
Cuo sam i ja tako nesto. Ipak je pobedila britanska struja u grupi, te ga nisu angazovali.
@spielfuhrer
Ne sprdam se ni sa kim. Samo konstatujem smecarsku pozadinu raznih Sabana, Toma, Miroslava, Kemala i ostalih koji su napravili podlogu za turbofolk.
Zna se sta je narodna muzika, a zna se sta je njena interpretacija a la "magistrala". Ta varijanta + seljak Bregovic je majka ovom smecarskom turbo-folku.
@geronimo
U mad

Vidim da u bespucima tudjine patis za rodnom grudom, ali daj se skoncentriraj malo na temu.
Rock-metal-blues i slicni autori zive nezdravo, ali oni prave umetnost (ponekad).
Toma Zdravkovic je pravio kic, koji je proglasen za umetnost.

- spielführer_21
- Kontakt:
E moj Magi nemoj ulaziti s menom u raspravu o muzici
Nije sve černo-belo, i smiješna je konstatacija da je TZ podloga za turbo-folk. To ja kao da kažeš da su RHCP podloga za Tokio Hotel..

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Stara, dobra......
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 09 jun 2011, 23:27, ukupno mijenjano 3 puta.
Bosno moja poharana....
Toma pravio podlogu za turbofolk
sa njim je otislo sve sto je i vrijedilo u zanru muzike zvanom narodna muzika
nemoj mi Tomu dirati, molim te

sa njim je otislo sve sto je i vrijedilo u zanru muzike zvanom narodna muzika
nemoj mi Tomu dirati, molim te
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
A tema je da si ti toliko vidovit pa da znaš da ja tipkam iz tuđine?!MaGiCa je napisao/la: Vidim da u bespucima tudjine patis za rodnom grudom, ali daj se skoncentriraj malo na temu.
Mora da te klub za koji ja "navijam" naveo na tu pomisao.

Griješiš sinko, ostavi se bespotrebnog pametovanja i piši koju muziku voliš da slušaš.
Vom Jäger zum Gejagten
@geronimo
Ja sam ubedjen da ti zivis u nekoj Svapskoj - Nemackoj, Austriji ili Svici. Pojma nemam, ali da mi zivot zavisi bih rekao da si gastarbeiter.
@Puma
Razocarao si me.
@spielfuhrer
Kad pogledas objektivno, tako je to prijatelju.
izvorna muzika + ibarska magistrala + Bregovic + strane gluposti = Sasa Popovic
Ja sam ubedjen da ti zivis u nekoj Svapskoj - Nemackoj, Austriji ili Svici. Pojma nemam, ali da mi zivot zavisi bih rekao da si gastarbeiter.
@Puma
Razocarao si me.

@spielfuhrer
Kad pogledas objektivno, tako je to prijatelju.
izvorna muzika + ibarska magistrala + Bregovic + strane gluposti = Sasa Popovic

Mislim da ne postoji niti jedna veza između Tome Zdravkovića i ovoga što se sad moderno zove Turbo Folk.
Podloga za taj pravac su gospođice Jahić/Živojinović, Ražnatović, Mirković i co.
Podloga za taj pravac su gospođice Jahić/Živojinović, Ražnatović, Mirković i co.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Mislim da ne postoji niti jedna veza između Tome Zdravkovića i ovoga što se sad moderno zove Turbo Folk.
Utvrdili muzikolozi i kompozitori da veza postoji.
Pomenute gospodjice su prvi eklatantni primeri TFa. Kasnije slede oni koji karijere sagradise samo na tome.
Uglavnom drugovi i drugarice sto su pevali Slobi: Dzej, M.Kitic, Sneki, Jami, Ivan, Brzi.... i ostala mnogobrojna bolumenta.
Da je Djindjicu dopustio Kostunica da napravi pravu revoluciju, umesto sto je nacinio samo puc, poteglo bi se pitanje odgovornosti te estradne bolumente. Ovako: oni i dalje jasu, a mi sto smo gutali suzavac i dobijali batine od murke (ja nisam dobijao batine, ali jesam gutao suzavac

Oni su se obogatili, on je umro kao kokuz, oni su živi, on nije... njega svi poštuju, njih ne! Ne rodi se niti jedan poslije njega kojeg slušaju apsolutno sve generacije.
Btw, ja sam čuo više upoređivanja sa šansonama, nego sa turbo folkom...
Btw, ja sam čuo više upoređivanja sa šansonama, nego sa turbo folkom...
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 09 jun 2011, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
zbog cega ?@Puma
Razocarao si me.![]()
pa Toma da sad vidi na sta je spala narodna muzika, ubio bi se jos dva puta
i da , ne kaze se rakijas, vec boem

Call the coroner!
Jbga, nisu svi uspesni u tome sto rade, ali uspesnost nije diferentia specifica toga sto rade.Virtu4l je napisao/la:Oni su se obogatili, on je umro kao kokuz, oni su živi, on nije... njega svi poštuju, njih ne! Ne rodi se niti jedan poslije njega kojeg slušaju apsolutno sve generacije.
Neko je krao po veknu hleba 2 godine samo da bi preziveo, a neko je u privatizaciji maznuo milione. Lopovi su i jedan i drugi.
Svaka cast svakome, pa i Tomi, ali to je kic sto je on pevao, a ne umetnost - za sta prodaju njegovi postovaoci.
Narodna muzika je umrla onog momenta kad je teziste price prebaceno u urbanizovane sredine (70e i 80e).
Zna se ko je stvarao narodnu muziku - opancari (zanatlije), tamburasi, boemi i sl. Placeni kompozitori sigurno nisu to umeli da urade.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.