Rekonstrukcija stadiona u BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 09 jun 2013, 22:17

Neutral je napisao/la:Nema šanse da istočna tribina u Zenici bude kao ona zapadna, tako da ostaju jedino jug i sjever. Sjeverna se može uveliko proširiti jer ima prostora iza nje koliko god hoćete, južna tu i tamo ali moglo bi se i to odraditi.

Problem je keš. Zenica je sama finansirala arenu, pa mnogo toga na BP. Neće se samo u stadion investirati, ima i drugih stvari što se treba odraditi u tom gradu.

30-tak hiljada mjesta je sasvim dovoljno za BiH.
Mislim da bi, pošto Arapi ulažu bezobrazno puno novca u nogomet po cijelom svijetu, ljudi koji vode NFSBIH i Grad Zenicu trebali uspostaviti nekakve kontakte s ljudima otamo i pokušati namaknuti koji milijunčić. Ako bi im se predstavio lijep projekt (što ljudi iz tog grada sigurno mogu s obzirom na sve dosad urađeno u pogledu izgradnje sportske infrastrukture), moglo bi se nešto izvući.
Hayley <3

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 09 jun 2013, 22:24

slazem se bad blue boy livno ti si inace momak legenda naravno mislim na badblueboylivna. u pravu su, hajmo kod braca muslimanska u arabiji pa da pronademo milijone i sebi napravimo bernabeu u zenici

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 09 jun 2013, 22:38

Izgleda veca zbog staze ali na Grbavici ima vise redova.
A i jeste cudo za ove nase uslove, cudo je zato sto se radi dok ovdje imamo pun qrac stranica projekata koji iz godine u godinu izgledaju sve ljepse a za to vrijeme se mogao istok na Grbavici sklepat da se kamen po kamen stavljao ali ne bolje bacit drkicu na 3D prikaze nove MercedesAudiFlyEmiratesGrbavica Arene :roll:

Ogromna je razlika izmedju te dvije tribine, nista nije u pet deka, ova tribina je nova i pametnom je dosta ;)
Sto se mene tice na Tusnju se mora zapet da se taj istok sto prije zavrsi i da se dobije cjelina stadiona, kakva takva, a ostalo nek saceka malo bolja vremena,a kapacitet od 15k bi bio i vise nego dovoljan.

Kad ovaj projekat raznorazne vlade nisu pogurale tesko da ce i jedan ili se mozda varam :?
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 09 jun 2013, 22:47

adnan25emy je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Yebo te vi spominjete Tušanj kao neko čudo, a stadion ima 2 tribine.Skoro identičan ko Grbavica.Sjever na Grbavici i ona nova tribina na Tušnju su tu negdje (tribina na Tušnju je novija i možda malo veća), ostalo je sve u pet deka.
Novija jeste, ali nije malo veća, nego poprilično manja.

jest manja ali kvalitetnija bolja i novija uskoro dolaze stolie naj modernije u drzavi semafor u boji na istoj a vec su sve slacionice uradene sve je novo a a ova stara zapadna je bolja i veca nego na grbavici a vec se krece sa istokom i kad se sve zavrsi bice bolji i od bilinog sigurno
imal ovdje šta istine?? :)
OFK Gradina Srebrenik

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 09 jun 2013, 22:48

nema istine naravno. svaki stadion u BiH je sranje osim Bilino Polje

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jun 2013, 22:52

Dječak iz škole za djecu sa specijalnim potrebama iz Švecke ponovo sa nama.Nedostajali su nam tvoji kometari.
DRUG NEBI TI PUNCA

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 09 jun 2013, 23:01

Ja koliko sam upoznat postavit ce se stolice u narednih 30-40 dana a mislim da bi se trebao postavit i taj semafor,ali naravno koliko para toliko muzike, a sto se tice istoka sumnjam da ce se bez pomoci upustit u to, tih 7-8 miliona bi Opstina mogla obezbjedit ovim tempom za 5 godina.
A ovako Opstina,Kanton,Federacija po 2 mil. i imamo sve gotovo za godinu dana ali od tog nema nista, osim cinjenice da je iduca godina izborna, pa mozda malo i kapnu.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jun 2013, 23:17

bagrcavi je napisao/la:Dječak iz škole za djecu sa specijalnim potrebama iz Švecke ponovo sa nama.Nedostajali su nam tvoji kometari.
Bit ce cirkusa dok ne dobije ban :lol: :lol:

Vitezani danas jasno porucili:

slika

A vec sutra ocekujem pozitivne odgovore.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 10 jun 2013, 00:47

Kamo srece da su u Tuzli prvo poceli praviti onu tribinu (istok?) preko puta one stare. Ovako su napravili ovu iza gola, dobra je tribina, dosta je novca ulozeno u nju, ali tribina iza gola je tribina iza gola i to je 2 kategorije slabije od ovih glavnih tribina.

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 10 jun 2013, 09:58

badblueboylivno je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Nema šanse da istočna tribina u Zenici bude kao ona zapadna, tako da ostaju jedino jug i sjever. Sjeverna se može uveliko proširiti jer ima prostora iza nje koliko god hoćete, južna tu i tamo ali moglo bi se i to odraditi.

Problem je keš. Zenica je sama finansirala arenu, pa mnogo toga na BP. Neće se samo u stadion investirati, ima i drugih stvari što se treba odraditi u tom gradu.

30-tak hiljada mjesta je sasvim dovoljno za BiH.
Mislim da bi, pošto Arapi ulažu bezobrazno puno novca u nogomet po cijelom svijetu, ljudi koji vode NFSBIH i Grad Zenicu trebali uspostaviti nekakve kontakte s ljudima otamo i pokušati namaknuti koji milijunčić. Ako bi im se predstavio lijep projekt (što ljudi iz tog grada sigurno mogu s obzirom na sve dosad urađeno u pogledu izgradnje sportske infrastrukture), moglo bi se nešto izvući.
Bilo je price sa arapima. Prije godinu dana je bila prezentacija glavne gradske magistrale (GGM) i stadiona koje je ja mislim vecina vidjela, i tu su arapi odobrili bezkamatni kredit za izgradnju GGM-a koji se uveliko radi (25 mil) i bili su zainteresovani isto za stadion. Jos se ne zna sta ce biti od toga jer je to veliki projekat i velike pare su u pitanju (oko 50 mil)
Republika Zenica

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2013, 10:15

ako se BiH plasira na veliko takmičenje, a blizu je, onda je tek tada moguće očekivati ulaganje u infrastrukturu tj. stadione, a to je i sam BEGIĆ izjavio...

P.S. VELEŽU odobrena sredstva za postavljanje umjetnog terena u MOSTARU... 8-)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 jun 2013, 15:10

adnan25emy je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
jest manja ali kvalitetnija bolja i novija uskoro dolaze stolie naj modernije u drzavi semafor u boji na istoj a vec su sve slacionice uradene sve je novo a a ova stara zapadna je bolja i veca nego na grbavici a vec se krece sa istokom i kad se sve zavrsi bice bolji i od bilinog sigurno
imal ovdje šta istine?? :)
Ima!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 jun 2013, 12:29

Eto, Platini će svečano otvariti Centar za reprezentaciju 2. ili 3. septembra, a pošto je iduća domaća utakmica 6. septembra, Zmajevi će se već za narednu utakmicu pripremati nedaleko od Bilinog polja.
Čelik Zenica 1945

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2013, 16:15

Koliko je to realno da se pripremaju samo 3 dana za tu utakmicu ? Vjerovatno će se opet spremati negdje drugo, jer ne vjerujem da će tako kratke pripreme da budu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 jun 2013, 16:27

zizu1991 je napisao/la:Koliko je to realno da se pripremaju samo 3 dana za tu utakmicu ? Vjerovatno će se opet spremati negdje drugo, jer ne vjerujem da će tako kratke pripreme da budu.
utakmica je u petak, a 2. je ponedjeljak...obzirom da su tad lige vec u toku, ne mogu prije ponedjeljka svi stici na okupljanje...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2013, 16:40

Onda može tako. Pape nas sa ovim pripremama protiv Latvije naučio na višednevne pripreme, pa se 3 dana baš malo čini.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 jun 2013, 17:32

Garant ce zabranit bilo kome da udje (i koristi) trening centar prije nego sto ga g. Platini ne "otvori" :)
Zavrsen je on prije Avgusta aBd.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 12 jun 2013, 11:53

Ovako izgleda stadion Mramora :o

Prije dvije sedmice peti najbolji travnjak u BiH, danas bazen 100x75 m ...

slika

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 13 jun 2013, 15:43

Danas se u Avazu na 13.str spominjala izgradnja stadiona u sjevernom logoru.Daj Bože
''Neka me mrze samo da me se boje''

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 jun 2013, 16:44

cipiripi je napisao/la:Danas se u Avazu na 13.str spominjala izgradnja stadiona u sjevernom logoru.Daj Bože
Kolko te doticne novine placaju da ih reklamiras? :roll:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.