FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NKMramor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la NKMramor » 28 jun 2014, 00:06

Čisto onako da vidimo kako bi mogao funkcionirati tim sastavljen od ovih 11 igrača. Ako uleti još koje pojačanje kao Šećerović, bit' će to jedna solidna ekipa. :thumbup:
slika

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 28 jun 2014, 00:08

Ovo do sada oko pojacanja je odlicno uradjeno :
-Piric,Secerovic odlican posao uprave igraci su mladi, talentovani, znaju sa loptom sad treba potpisati dobar ugovor sa ovim momcima npr. na tri godine i to je to :D
-Memisevic on je zalutao u Slobodu, lik realno ne zna fudbala igrati i nije za Slobode.
-Colic momak koji je solidan igrac za nasu ligu i moze dobro posluziti u ovoj sezoni gdje su nam ambicije sredina tabele :)
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 28 jun 2014, 00:26

------------------------------------------------------Piric-----------------------------------------------------------------------
--Mehanovic...................... Salihovic---------------------------Morankic-------------------------Efendic
--------------------------------------------Secerovic------------Omic----------------------------------
------------Colic ili Mujka..................Redzepi ako ostane ili ?------------------------------------Mehidic------------------- -------------------------------------------------Jusufbasic ili Mujic--------------------------------------------------------------------

Znaci to je to po meni za sad, ali bit ce sigurno pojacanja, Efendic je dugo igrao lijevog beka i onda ga je Ciro prebacio na desnog a Migia na lijevo, eh sad moze se to obrnut Efendica da igra opet lijevog Migi desno i mislim ne treba nam bolji bekova za nase ambicije, a sigurno ce ova dvojica ginut da se dokazu jer su veliki radnici i borci. Mujka veliki radnik i on ce sigruno biti blizu prvog sastava, Mehidic bez konurencije za sad na lijevom krilu,eh sad Mujic ili Jusufbasic vidjet cemo, sigurno ce Mujic dati sve od sebe da izbori 11, ovo je neko moje misljenj, bit ce borba sigurno i za prvog golmana Fejzic ce cekat svoju priliku

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 28 jun 2014, 00:46

slika
E ovako nesto :D
na lijevom beku Efendic ima prednost u odnosu na ovu dvojicu :D
Treba nam stoper, desni vezni i zamjena za Redzepija ako ode, isto tako bilo bi fino dovesti jos par kvalitetni igraca zbog konkurencije :)
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

vizionar57
Kontakt:

Post Postao/la vizionar57 » 28 jun 2014, 01:10

Chinaglia je napisao/la:kakve igrače imamo, vuče mi da ćemo igrat' u formaciji 4-4-2 :D

Elvir Čolić, nije zadovoljio navijače Selje i Veleža, tako da se i ja ničemu ne nadam :D ako se desi, bolje da se iznenadim ugodno, nego neugodno :D što se tiče ovog Šećerovića, nadam se da zna s loptom, da zna napravit' šansu, kreirat' akciju, jer nemamo ama baš niti jednog takvog igrača, valjda on bude taj :D mada, ja bih doveo još jednog takvog igrača :D
...oba spomenuta igraca su totalni promasaj...dugo ih pratim i ne moram ici dalje ...ljudi moji iz Holandije doci na nase prostore...gurali su ga od 18-te i to bas Mido Memisevic.koji je i svoga sina ugurao prije par dana.taj na svojim zaslugama ,misli da moze gurati Zivinicane (familijarne relacije) i naravno izvuci koju marku na transferima. Ovo je ocigledan uticaj Midhata Memisevica...iz sjene ,ali se to jako dobro vidi. Moje pitanje,za gospodina Midhata M.: ima li nesto bolje ponuditi iz Zivinica..a mogao bi itekako: Eldin Trumic (nema menadzera koji bi ga po njegovim sposobnostima po kratkom postupku uvrstio u sastav Slobode). Momak je pokazao koliko vrijedi,ali..ali gdje su ti skauti Slobode da ga ..samo ..samo bar nazovu i pitaju.
2. Ali ima jos jedna cudna stvar po pitanju Slobodinog kapitninzimaena iz pionira,kadeta,juniora i U-19 clana reprezentacije Bih, Borogovac Semira. Vise od 8 godina je prolivao znoj na Tusnju i sticajem raznih okolnosti i mafijaskih relacija u klubu,gdje je NOVAC bio mjerilo ko moze biti prvotimac ili rezerva...Borgi je teska srca morao slijediti put,koji su mu tadasnji MOCNICI ...odredili. I ne samo njemu!!!???? Unistili su kompletnu Crnkicevu "Barceloninu generaciju!" Neka se oni sami prepoznaju..bilo bi i previse da ih ja sada ovdje prozivam.
Borgi je trenutno slobodan igrac,koji je zadnju polusezonu odigrao u Njemackoj,pod trenerskom palicom Maria Baslera a na sedam uzastopnih utakmica je postigao 8 golova i upisao 12 asistencija. Na 6 utakmica je bio igrac kola uz pretrcanih 11,2 km za 90 minuta. I sada je spreman da se oduzi klubu koji je u njega ulagao...ali kako,kada su u Slobodi takve turbulencije ,da se ne zna osoba koja odlucuje o slaganju tima za nastupajucu sezonu.Bio sam danas na popodnevnim treninzima...utisci????????..trla baba lan..

vizionar57
Kontakt:

Post Postao/la vizionar57 » 28 jun 2014, 01:29

ultrasstyle_tz je napisao/la:za sad je rano pricati o timu..sto se tice Colica vjerujem da je doveden da pojaca konkurenciju po desnoj strani, jer cini mi se da je u pitanju igrac koji moze igrati i krilo i beka za nuzdu, dakle po cijeloj desnoj strani...a da ce se tu traziti jos jedno pojacanje...

i meni sve mirise na neku postavku 4-4-2 gdje bi Jusufbasic igrao kao neki poluspic, a jos se trazi taj centarfor...

traze se jos jedan stoper, centralni vezni, playmaker, ofanzivni vezni, napadac te ne nuzno lijevi bek nego ako iskoci neki mlad igrac...dakle 5+1...za poziciju LB konkurisu Halilovic, Kuduzovic i Mehanovic tako da trenutno ona nije prioritet, obzirom na ambicije..

Torlak je najcesce spominjano ime na stoperu..cinjenica je da ulazi u godine, da je malo spor, ali isto tako je i cinjenica da nama treba mrcina na stoperu i igrac jak prvenstveno u skoku..a u nasoj ligi tu nema puno boljih od njega..prosle sezone smo bili, za nase navike, nekarakteristicno losi u skoku kako ofanzivno tako defanzivno, a sad je jos otisao i visoki napadac Krpic koji je pomagao odbrani kod prekida tako da nam hitno treba stoper takvog profila koji dominira u skoku...vjerovatno bi zrtvovali malo brzinu odbrane, ali realno u ovoj ligi puno veca opasnost prijeti iz prekida nego sto ima brzih napadaca i puno vise belaja ces imati ako si los iz prekida nego sto ces ako ne mozes ganjat 1-2 brza napadaca u ligi..

treba nam i jedan stabilan centralni vezni, koji moze trcati, presjecati akcije, ali i odigrati nesto..dakle nesto izmedju Ome i ovog novog sto je dosao..

playmaker bi volio da bude Redzepi ili izuzetno na njegovo mjesto Almir Bekic a da onda desno bude taj kreativniji igrac... spic ne bih imao nista protiv drugog Beke ili cak Stojanova (nek proba u PL), i jos nac tog dobrog igraca desno, koji zna igrati lopte i eto ti solidne ekipice, koja moze i vise od zacrtanog..

Piric (Fejzic); Mehanovic(Efendic), Moranjkic(Salihovic), Torlak, Kuduzovic(Halilovic); Omic (Prses), Secerovic (Tomic recimo??), Redzepi (Mehidic), Pojacanje?? (Colic); Jusufbasic (M.Mujic), Bekic/Stojanov?? (J.Mujkic)....kad bi ovako izgledali to bi bila jedna solidna ekipica , spoj mladosti i iskustva koja bi sigurno iznijela bez problema zacrtane ambicije

za sad mi je samo zao sto nismo kako Rahmanovica ugrabili, te ako vrati bar jednog Bekica, to bi bio dobar prelazni rok...digla se buka samo takva, a fali nam jos samo 5 igraca da kompletiramo tim, od kojih 2-3 moraju biti neka pojacanja ostali cak mogu i da se dokazuju
as
....ala ti ovdje napravi haos od potencijalnog sastava??? Sta vise treba da spominjemo Kuduzovica i Halilovica..pa ljudi moji daqj boze da su ti ljudi sposobni da odrade 15 minuta kako treba.. a da ne govorim da zauzimaju mjesta u brojnom stanju kluba....hvala im sto su zeljeli pomoci,ali nista nisu napravili,a bili na platnom spisku. Pa ovaj LUTAJUCI Tomic,koji ce nam ..... Sta ce nama otpad Zelje, Sarajeva;olimpika ili Veleza? Ovo je TK i Tuzla. :bih:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 jun 2014, 01:34

vizionar57 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:za sad je rano pricati o timu..sto se tice Colica vjerujem da je doveden da pojaca konkurenciju po desnoj strani, jer cini mi se da je u pitanju igrac koji moze igrati i krilo i beka za nuzdu, dakle po cijeloj desnoj strani...a da ce se tu traziti jos jedno pojacanje...

i meni sve mirise na neku postavku 4-4-2 gdje bi Jusufbasic igrao kao neki poluspic, a jos se trazi taj centarfor...

traze se jos jedan stoper, centralni vezni, playmaker, ofanzivni vezni, napadac te ne nuzno lijevi bek nego ako iskoci neki mlad igrac...dakle 5+1...za poziciju LB konkurisu Halilovic, Kuduzovic i Mehanovic tako da trenutno ona nije prioritet, obzirom na ambicije..

Torlak je najcesce spominjano ime na stoperu..cinjenica je da ulazi u godine, da je malo spor, ali isto tako je i cinjenica da nama treba mrcina na stoperu i igrac jak prvenstveno u skoku..a u nasoj ligi tu nema puno boljih od njega..prosle sezone smo bili, za nase navike, nekarakteristicno losi u skoku kako ofanzivno tako defanzivno, a sad je jos otisao i visoki napadac Krpic koji je pomagao odbrani kod prekida tako da nam hitno treba stoper takvog profila koji dominira u skoku...vjerovatno bi zrtvovali malo brzinu odbrane, ali realno u ovoj ligi puno veca opasnost prijeti iz prekida nego sto ima brzih napadaca i puno vise belaja ces imati ako si los iz prekida nego sto ces ako ne mozes ganjat 1-2 brza napadaca u ligi..

treba nam i jedan stabilan centralni vezni, koji moze trcati, presjecati akcije, ali i odigrati nesto..dakle nesto izmedju Ome i ovog novog sto je dosao..

playmaker bi volio da bude Redzepi ili izuzetno na njegovo mjesto Almir Bekic a da onda desno bude taj kreativniji igrac... spic ne bih imao nista protiv drugog Beke ili cak Stojanova (nek proba u PL), i jos nac tog dobrog igraca desno, koji zna igrati lopte i eto ti solidne ekipice, koja moze i vise od zacrtanog..

Piric (Fejzic); Mehanovic(Efendic), Moranjkic(Salihovic), Torlak, Kuduzovic(Halilovic); Omic (Prses), Secerovic (Tomic recimo??), Redzepi (Mehidic), Pojacanje?? (Colic); Jusufbasic (M.Mujic), Bekic/Stojanov?? (J.Mujkic)....kad bi ovako izgledali to bi bila jedna solidna ekipica , spoj mladosti i iskustva koja bi sigurno iznijela bez problema zacrtane ambicije

za sad mi je samo zao sto nismo kako Rahmanovica ugrabili, te ako vrati bar jednog Bekica, to bi bio dobar prelazni rok...digla se buka samo takva, a fali nam jos samo 5 igraca da kompletiramo tim, od kojih 2-3 moraju biti neka pojacanja ostali cak mogu i da se dokazuju
as
....ala ti ovdje napravi haos od potencijalnog sastava??? Sta vise treba da spominjemo Kuduzovica i Halilovica..pa ljudi moji daqj boze da su ti ljudi sposobni da odrade 15 minuta kako treba.. a da ne govorim da zauzimaju mjesta u brojnom stanju kluba....hvala im sto su zeljeli pomoci,ali nista nisu napravili,a bili na platnom spisku. Pa ovaj LUTAJUCI Tomic,koji ce nam ..... Sta ce nama otpad Zelje, Sarajeva;olimpika ili Veleza? Ovo je TK i Tuzla. :bih:
pa nista dovedi nam ti kolasinca,besica,ibisevica,da se prosetamo ligom...dobro si reko,ovo je tk,i Tuzla bolan,saberi se malo,pa nismo mi real.. :oops:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 jun 2014, 01:59

i aldin Sisic iz viteza pred potpisom sa nama.

vizionar57
Kontakt:

Post Postao/la vizionar57 » 28 jun 2014, 02:03

wienultras je napisao/la:
vizionar57 je napisao/la:

as
pa nista dovedi nam ti kolasinca,besica,ibisevica,da se prosetamo ligom...dobro si reko,ovo je tk,i Tuzla bolan,saberi se malo,pa nismo mi real.. :oops:
...Kolasinac,Besic I Ibisevic: ne zasluzuju da im prezimena oznacavas malim slovima, a jos da ih guras na Tusanj!!!
Ovo je tuzlanska Sloboda,a ne Real iz Madrida! Ovo je klub koji je dozivio kataklizmu,koju nije zasluzio! Doslo je vrijeme da se i ovdje zasucu rukavi i lošpovima stane u kraj! Mic po mic i aBd docekamo bolje dane za nasu svetinju. A nasi ZMAJEVI su zasluzili milionske transfere,koje mi u BiH nismo u stanju platiti! Sretno njima a i nasim klubovima i igracima u Bih.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 jun 2014, 02:06

wienultras je napisao/la:i aldin Sisic iz viteza pred potpisom sa nama.
ahahah, druže, vjeruješ li mi da kad sam vidio na portalu da je raskinuo s Vitezom, da sam pomislio da bi mogao doći nama, jer je vezni igrač, a takav nam fali :D neka dođe Babala, zgotivio sam ga kad je došao kad smo ispali, imao je i respekt prema navijačima, kad se sjetim kako prije meča u Gračanici povede igrače da pozdrave Fukare :D a i na Tušnju kad je nekome zabio, dotrčao navijačima kad su bili ovamo na istoku, na ogradi :D a što mi je još draže, frajer voli Slobodu :cool:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 jun 2014, 02:07

profesore,znas ti sta znaci sarkazam :?: :facepalm: :crazy:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 jun 2014, 02:09

Chinaglia je napisao/la:
ahahah, druže, vjeruješ li mi da kad sam vidio na portalu da je raskinuo s Vitezom, da sam pomislio da bi mogao doći nama, jer je vezni igrač, a takav nam fali :D neka dođe Babala, zgotivio sam ga kad je došao kad smo ispali, imao je i respekt prema navijačima, kad se sjetim kako prije meča u Gračanici povede igrače da pozdrave Fukare :D a i na Tušnju kad je nekome zabio, dotrčao navijačima kad su bili ovamo na istoku, na ogradi :D a što mi je još draže, frajer voli Slobodu :cool:
hajde vidicemo hocel doci,ma skupice se fina ekipica do pocetka sezone

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 jun 2014, 02:14

evo njegova dva gola :D na 2:00 na prvom videu, na 1:30 na drugom videu :D
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

solar1987
Kontakt:

Post Postao/la solar1987 » 28 jun 2014, 12:13

Mogao bi nam on pomoci,dobar je to igrac :D
SLANA GARDA PONOS JE GRADA

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 28 jun 2014, 13:24

Klubovi Premijer lige BiH po vrijednosti igrača. Ne stojimo loše, ako se realizuju ova dva pojačanja i uleti još jedno, sasvim solidno. Ali ne igra novac. Moraju momci i na terenu pokazati da zaista vrijede ovoliko. ;)
Sarajevo 6,900,000€
--------------------------------------

Željezničar 5,050,000€
Zrinjski Mostar 4,650,000€
Olimpic Sarajevo 4,305,000€
--------------------------------------

Široki Brijeg 4,250,000€
Čelik Zenica 3,600,000€
Borac Banja Luka 3,450,000€
Velež Mostar 3,430,000€
Sloboda Tuzla 3,400,000€ (Torlak i Šišić)
Travnik 2,580,000€
Vitez 2,530,000€
Mladost V. Obarska 2,480,000€
Slavija 2,430,000€
Radnik Bijeljina 2,050,000€
---------------------------------------
Zvijezda Gradačac 2,050,000€
Drina Zvornik 725,000€
Zadnja izmjena: NKMramor, dana/u 28 jun 2014, 13:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jun 2014, 13:32

Ne bih se bunio ni da ovako izgleda stanje na tabeli krajem sezone. Mada sam siguran da ćemo mi na ovoj tabeli napredovati za još najmanje dvije pozicije. :zviz:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jun 2014, 13:35

Sta je sa Bosnjaka i jednim od Bekica,ima li kakvih sansi da dodju kod nas ?

Spominje se Stojanov,Torlak i evo sad Sisic,valjda bude sta od ovoga..

Volio bih kad bi makar zadrzali Redzepija,mogao bi nam biti od koristi ove sezone,mali je masina..

:kafa:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 28 jun 2014, 13:38

solar1987 je napisao/la:

Mogao bi nam on pomoci,dobar je to igrac :D
Proveo više na klupi, nego u igri u Vitezu. Vitez je inače kao i Real Madrid i to treba imati na u umu zašto je Šišić provodio po klupama. Ima li kakav konkretniji igrač . .

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 28 jun 2014, 13:48

vizionar odvadi malo ziv bio :!: dobro mi znamo Trumica i to je dobar grac al za drugu ligu, a sto se tice Borgija ako svaku utakmicu pretrci 11 kliometara, daje golove ko lud onda me cudi kako je opet slobodan igrac :?: pa trebao bi barem u 3 Bundesligi igrati ;) pusti Azmira i Sasu da rade svoj posao :!: sto se tice Sisica on nam nikako nije potreban
Sloboda Tuzla

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 jun 2014, 14:09

ne znam bgm za Sisica, ako dodje vjerujem da ce ici desno da pravi konkurenciju Colicu...svejedno nam onda treba Redzepi i bar jos jedan vezni koji zna igrati lopte...taj dio tima ce ocekivano biti najteze za rijesiti...napadac i stoper ce doci, takodjer i mladi lijevi bek ako se nadje, dok ce najveca krizaljka biti na sredini terena...

uostalom, bitno je imati kostur tima pred polazak u Sloveniju, a to cemo sigurno imati... i onda tamo i kroz testne utakmice vidjeti gdje skripi te dovesti 1-2 igraca...

to smo pisali i kad je dosao Redzepi 7 dana pred pocetak lige..bitno je da kostur tima zajedno prodje pripreme, upozna se, uigra i onda kad dodje jedan, dva dobra klasna igraca oni se lako uklope kao sto je i Redzepi
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.