Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Arvid » 13 jan 2024, 16:58

VensanKasel je napisao/la:
13 jan 2024, 16:46
akisarajevo92 je napisao/la:
13 jan 2024, 16:43
Brokula je napisao/la:
13 jan 2024, 16:40
Koja smo mi sila :bow:
slika
i u Hrvatskoj mozes vidjeti sve vise muskaraca iz Indije, Bangladesa, Pakistana koji rade kao vozaci javnog prevoza i kao dostavljaci hrane

nece dugo proci da tako bude i kod nas, na zadnji konkurs za nove vozace u GRAS-u skoro se niko nije javio pa morali raspisati novi konkurs
Šta ono Muzur radi sa Ilidžom , syebao sam se neki dan kad sam prošao.
Fkt grmi Elidža.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 jan 2024, 17:02

Mrzim nutricioniste, sektaši mrtvi gori od vegana!

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 13 jan 2024, 17:03

avenija je napisao/la:
13 jan 2024, 11:03
Samo ova dva posta o zaposlenosti i nezaposlenosti u Bosni koja ce uvesti iduce godine 20 000 radnika sa istoka jer ih u Bosni nema više i ovaj o poredjenju autoputa u Hrvatskoj sa autoputem u Bosni je dovoljno da obojica budu iskljuceni iz komunikacije u iole ozbiljnijim krugovima ljudi. Npr na skyscrapercity forumu bi odmah bili banovani nakon ova dva posta da ne ometaju i kvare kvalitet diskusije i foruma.
ko o cemu kur.va o postenju..

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 13 jan 2024, 17:57

Nije ovdje primarni problem više u manjku posla sad kad su nas u velikoj mjeri raselili po bijelom svijetu nego odnos prema radnicima i male plate koje će i dalje ljude "goniti" prema zapadu.

Zato sam ja i za Srbiju i Turske kompanije govorio da ne vrijede strani investitori ako će plate ostati mizerija, ne vrijede za radna mjesta jer ljudi su svakako bježali od takvih i ne igra tu neku ulogu Jel gazda Srbin, Turčin ili Švabo.

Ja razumijem ove male obrte ili kompanije koje nisu u stanju poslovati pozitivno ali ove gazdurine što na kraju godine knjiže milionske profite kad govore da nisu u mogućnosti njihovi izgovori su sasvim sigurno bez osnova.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 18:01

Poznanik mi kaze, izgleda da je dosao kraj i firmi cipela, Pozitiv group u Bugojnu, talijan izgleda zatvara, duzan i Bogu i ocu, nije uplacen staz godinama, nema plate, svi radnici na biro. Zao mi samo radnika, a sto se mene tice, pozitivna vijest, jedan robovlasnik manje.

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 13 jan 2024, 18:18

Kako se brzo gubi snaga. Odes malo u Miami na dvije hefte da se odmoris, međutim bench trpi, sa 220 na 200(jedva) :yawn:
Stone hands👊

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2024, 18:20

Asteriks je napisao/la:
13 jan 2024, 11:21
numanumaye22 je napisao/la:
13 jan 2024, 11:00
Jedna Hrvatska prosle godine od turizma uzela samo 11 milijardi.
Svaka zemlja moze privuci ozbiljan broj turista samo da razradi kvalitetan plan te unprijedi infrastrukturu i poveze odredjene lokacije. Cak i ako nema bogomdane plaze i izlaz na more.

Evo ti primjer neko, na prvu zabaceno mjesto u Austriji sa par stotina stanovnika ima banku, postu, hotele, ljecilista, onda u blizini ski staze, zicare, liftove, organizovane ture prevoza itd. Zatim dobro razgranat zeljeznicki saobracaj te uopste javni prevoz, pa digitalizaciju veceg stepena itd.

I onda vidimo kako je npr. turizam Austrije glede prihoda, broja stranih turista i slicno jaci od hrvatskog. Zamisli da Austrijanci imaju more...

To ti je ono kada ponudu ne ogranicavas na sezonu, a tako je i sa poljoprivredom. Izmedju ostalog, zbog toga jedna mala Holandija hrani pola svijeta.
Bosna ima ono sta malo koja drzava ima. Vecina gradova u Europi su nekako na isti kalup.
Bosna ima Mostar, Sarajevo, Travnik itd koji mogu bez problema privuci zapad jer su drugaciji. Planine, jezera, priroda. I onda rijeke Una i Neretva, presao sam dosta svijeta a takve rijeke nisam vidio.
Moze se i Neum srediti. Kao sto kazes treba sve fino povezati

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2024, 18:21

Pereira je napisao/la:
13 jan 2024, 18:18
Kako se brzo gubi snaga. Odes malo u Miami na dvije hefte da se odmoris, međutim bench trpi, sa 220 na 200(jedva) :yawn:
Cega 200? Kg?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jan 2024, 18:23

soko je napisao/la:
13 jan 2024, 18:21
Pereira je napisao/la:
Cega 200? Kg?
200 lbs, pa eto 90kg taman
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2024, 18:28

Surreal je napisao/la:
13 jan 2024, 18:23
soko je napisao/la:
Pereira je napisao/la:
Cega 200? Kg?
200 lbs, pa eto 90kg taman
Reko mozda covjek dize 200 kg. Ja jedva 150 lbs

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 13 jan 2024, 19:07

haman mjesec bio u zagrebu novembar i to sto kazete trafike, restorani, dostave ala korpe sve azija :D takodjer gradjevina i slicno al nisu ni oni nes pretjerano iznad u poredjenji sa Sa.. jesu iznad al ne nesto pretjerano.. zdravstvo im je u kurcu ko i kod nas tj ovo drzavno, privatno je vec druga prica obrazovanje isto tako, rece mi drug preko 3 milje djece ne moze se u obdaniste upisati radi manjka kapaciteta ..sigurnost isto tako, desio im se onaj zemljotres jos imas rusevina a centar covjek bi rekao zapad popravit ce odmah tj renovirati.. cistoca isti djavo. prednost sto nemaju tri cobana nego jednog te nema ove price ko kod nas ovdje tj oprase na ruke sa pricom o ratu vec 20 god …

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 19:33

soko je napisao/la:
13 jan 2024, 18:20
Asteriks je napisao/la:
13 jan 2024, 11:00
Jedna Hrvatska prosle godine od turizma uzela samo 11 milijardi.
Svaka zemlja moze privuci ozbiljan broj turista samo da razradi kvalitetan plan te unprijedi infrastrukturu i poveze odredjene lokacije. Cak i ako nema bogomdane plaze i izlaz na more.

Evo ti primjer neko, na prvu zabaceno mjesto u Austriji sa par stotina stanovnika ima banku, postu, hotele, ljecilista, onda u blizini ski staze, zicare, liftove, organizovane ture prevoza itd. Zatim dobro razgranat zeljeznicki saobracaj te uopste javni prevoz, pa digitalizaciju veceg stepena itd.

I onda vidimo kako je npr. turizam Austrije glede prihoda, broja stranih turista i slicno jaci od hrvatskog. Zamisli da Austrijanci imaju more...

To ti je ono kada ponudu ne ogranicavas na sezonu, a tako je i sa poljoprivredom. Izmedju ostalog, zbog toga jedna mala Holandija hrani pola svijeta.
Bosna ima ono sta malo koja drzava ima. Vecina gradova u Europi su nekako na isti kalup.
Bosna ima Mostar, Sarajevo, Travnik itd koji mogu bez problema privuci zapad jer su drugaciji. Planine, jezera, priroda. I onda rijeke Una i Neretva, presao sam dosta svijeta a takve rijeke nisam vidio.
Bukvalno najveci sterotip ikad da mi imamo kao prirodu sto niko nema. :rol: Dovoljno ti je da maknes ni 500 km do Slovenije i razuvjeris se, kamoli da spomenes Svicu, Austriju, i ostale alpske drzave. Jedna Gruzija ima prirodu da ti dah stane.

Poenta je da svaka zemlja ima svoju ljepotu i bas ono svoje sto je izdvaja, tu sigurno Bejha ne prednjaci i treba odbaciti nostalgiju iz opticaja kad se prica o tome.

Sarajevo, Travnik. :rol:

slika

U Litvaniji, Vilnus, bukvalno prosjecan Europski grad a vidi cistine i fasada, ne obrusava se kao svaka druga na Ferhadiji sigurno :rol:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 19:38

bob je napisao/la:
13 jan 2024, 19:07
haman mjesec bio u zagrebu novembar i to sto kazete trafike, restorani, dostave ala korpe sve azija :D takodjer gradjevina i slicno al nisu ni oni nes pretjerano iznad u poredjenji sa Sa.. jesu iznad al ne nesto pretjerano.. zdravstvo im je u kurcu ko i kod nas tj ovo drzavno, privatno je vec druga prica obrazovanje isto tako, rece mi drug preko 3 milje djece ne moze se u obdaniste upisati radi manjka kapaciteta ..sigurnost isto tako, desio im se onaj zemljotres jos imas rusevina a centar covjek bi rekao zapad popravit ce odmah tj renovirati.. cistoca isti djavo. prednost sto nemaju tri cobana nego jednog te nema ove price ko kod nas ovdje tj oprase na ruke sa pricom o ratu vec 20 god …
Hrvatska ima ono sto mi nemamo a sto je bitno. More, granicu sa EU drzavom, ti si iz Zagreba u Grazu u Austriji za nekih 2 sata. Dovoljno je rec da iz Zagreba prije stignes do Graza nego od Gornjeg Vakufa do Sarajeva. :rol: Hrvatska je clanica EU, NATO, Sengena, to je zemlja euro valute. Uzivaju bezvizni rezim cak i sa UK i Amerikom, to je nesto sto mi dozivit necemo sa nasim pasosem.

Uredjeniji sistem imaju sigurno i napredniji su u svemu, ali i dalje su jako daleko cak i od Slovenije, da ne spominjem ostale zemlje EU.
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 13 jan 2024, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 jan 2024, 19:41

damn :tokralju:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jan 2024, 20:04

13 jan 2024, 19:33
soko je napisao/la:
13 jan 2024, 18:20
Asteriks je napisao/la:

Bukvalno najveci sterotip ikad da mi imamo kao prirodu sto niko nema. :rol: Dovoljno ti je da maknes ni 500 km do Slovenije i razuvjeris se, kamoli da spomenes Svicu, Austriju, i ostale alpske drzave. Jedna Gruzija ima prirodu da ti dah stane.

Poenta je da svaka zemlja ima svoju ljepotu i bas ono svoje sto je izdvaja, tu sigurno Bejha ne prednjaci i treba odbaciti nostalgiju iz opticaja kad se prica o tome.

Sarajevo, Travnik. :rol:

slika

U Litvaniji, Vilnus, bukvalno prosjecan Europski grad a vidi cistine i fasada, ne obrusava se kao svaka druga na Ferhadiji sigurno :rol:
Ode iz Bosne i Hercegovine , zove je Bejha :mrgreen:

Znam da ti je krivo , ali yebi ga :bih: :bih: :bih:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 jan 2024, 20:08

Jel se neko razumije u dvoglede? Koju marku bi preporucili da je onako, bas kvalitet?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 20:14

Covjek mi poslao video gdje pise "moze biti" broj 1 destinacija na svijetu. Dakle pusta zelja njegova, ko i moja sto je, ali ostaje samo to nazalost :rol:

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 13 jan 2024, 20:32

soko je napisao/la:
Pereira je napisao/la:
Cega 200? Kg?
Yes and still counting :yawn:
Stone hands👊

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jan 2024, 20:33

13 jan 2024, 20:14
Covjek mi poslao video gdje pise "moze biti" broj 1 destinacija na svijetu. Dakle pusta zelja njegova, ko i moja sto je, ali ostaje samo to nazalost :rol:
Nemoj da se lažemo buraz , odrasli smo to nije tvoja želja . Tvoja želja je da nema Bejha kao što ti kažeš . Ako ikako može da tvoja država Njemačka po treći put krene da osvaja . Uh kako bi nas ti klao , sa velikim zadovoljstvom.

Kako to obična zemlja kao i svaka može biti broj 1 ? :bih: :bih: :bih:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2024, 20:39

VensanKasel je napisao/la:
13 jan 2024, 20:33
13 jan 2024, 20:14
Nemoj da se lažemo buraz , odrasli smo to nije tvoja želja . Tvoja želja je da nema Bejha kao što ti kažeš . Ako ikako može da tvoja država Njemačka po treći put krene da osvaja . Uh kako bi nas ti klao , sa velikim zadovoljstvom.

Kako to obična zemlja kao i svaka može biti broj 1 ? :bih: :bih: :bih:
Sta mu se javljas uopste.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.