Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

chily-rz
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la chily-rz » 10 avg 2016, 15:29

Asteriks je napisao/la:
Čudno je to što je isti taj Kosicielny recimo i u Francuskoj opcija prije Fontea..

:roll:
Ma prenjelo me al nebitno,smiješno mi je vidjeti ovo pljuvanje po jednom od najboljih štopera lige jer je Paja nametnu taj fazon,fola griješi kao da drugi štoperi ne griješe,.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 avg 2016, 15:34

Seaman je napisao/la: Marsal » 22 stu 2015, 17:02
Svjesni smo da nema nista od toga ali novine moraju nesto pisat.

Paja, Xhaka je beton. Legao bi nam samo tako...

brzo si počeo mijenjati mišljenje :rol: neznam samo gdje si ti vidio tog betona od igrača :tokralju: možda na 3 tekme tijekom cijele sezone ili na golovima gdje golman reagira kao krepani mačak
Naravno i stojim iza toga, bio bi nam odličan kada se od njega ne bi očekivalo da bude DM nego da bude vezni koji igra u paru sa pravim zednjim veznim. Pošto vidim da majmun Wenger baš to želi, Xhaka nije dovoljno dobar za tu poziciju. Isto da Ozila staviš na krilo, može on to igrat ali nedovoljno dobro i osim povremenih bljeskova nećeš ništa vidjet. Nama je bio potrebniji Kričovijak, ja to nikada nisam krio. Nadao sam se da će u paru sa Xhakom doći proper DM a doće samo qrac moj.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 10 avg 2016, 15:42

Marsal je napisao/la:
Seaman je napisao/la: Marsal » 22 stu 2015, 17:02
Svjesni smo da nema nista od toga ali novine moraju nesto pisat.

Paja, Xhaka je beton. Legao bi nam samo tako...

brzo si počeo mijenjati mišljenje :rol: neznam samo gdje si ti vidio tog betona od igrača :tokralju: možda na 3 tekme tijekom cijele sezone ili na golovima gdje golman reagira kao krepani mačak
Naravno i stojim iza toga, bio bi nam odličan kada se od njega ne bi očekivalo da bude DM nego da bude vezni koji igra u paru sa pravim zednjim veznim. Pošto vidim da majmun Wenger baš to želi, Xhaka nije dovoljno dobar za tu poziciju. Isto da Ozila staviš na krilo, može on to igrat ali nedovoljno dobro i osim povremenih bljeskova nećeš ništa vidjet. Nama je bio potrebniji Kričovijak, ja to nikada nisam krio. Nadao sam se da će u paru sa Xhakom doći proper DM a doće samo qrac moj.

pa nisi valjda očekivao da će nakon dolaska pekara dovesti još jednog dmf-a :rol: pa pekar će biti dmf kao svojevremeno arteta,igrao je pekar i veznog za repku pa ništa nije pokazao na euru,,za mene klasičan alibi igrač kakvih ima na bacanje

chily-rz » 10 kol 2016, 14:34

o Inter taraba od ekipe pa se toliko omaložava ovdje ?

teška taraba od igre,da si pogledao koju tekmu intera u zadnjih nekoliko sezona i kreiranje šansi,bi vidio da su ovoliki icardijevi golovi veliki uspjeh :kafa: ali džaba vama govoriti,kao zidu da se govori

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 avg 2016, 15:45

Može bit kad su istresli tolike pare za Kodogbiu da im kreira igru,šta je bilo,ne može povuci kao u Monaku ili nema u Italiji Kokelina da ih valja ?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 avg 2016, 15:45

Koliko se Schneiderlin dokazao u Southamptonu, toliko je i Xhaka u BMGu. S tim da opet Xhaka nije taj TIP igraca.

Kao sto rekoh, Hadziahmetovic veci talent od Iwobija.
Celik!3,2,2.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 10 avg 2016, 15:55

chily-rz je napisao/la:Može bit kad su istresli tolike pare za Kodogbiu da im kreira igru,šta je bilo,ne može povuci kao u Monaku ili nema u Italiji Kokelina da ih valja ?

normalno,on je amf kao i ozil :kafa:

Another achievement that the Argentine international has is reaching 50 goals in 109 Serie A games for both Inter and Sampdoria since beginning his professional career in Italy in 2012, and it is not just the number of goals that is impressive.

Icardi is now the third-youngest striker, at 23, to reach 50 goals on the peninsula after his strike against Chievo in Inter’s 1-0 win, behind Alberto Gilardino and Alexandre Pato, although he could have reached the milestone sooner had he not been riddled with injuries.

Not even Brazilian legend Ronaldo was as successful as Icardi because at 23 years old he only had 39 goals. Impressive statistics, indeed.

kmekač vojaeroljupci :kafa:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 avg 2016, 16:02

Giroud dao 50 u svojoj 113-oj utakmici za Arsenal. U jacoj ligi.

Btw, Ronaldo do svoje 21. godine dao 88 golova u ligi za razlicite klubove. Spominjati njeg u bilo kakvom kontekstu sa Icardijem je SMIJESNO. Uz to je Icardi dosao u Seria A ligu 2 godine prije Ronalda(ovaj u 19. ovaj u 21.).
Celik!3,2,2.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 10 avg 2016, 16:08

AllGunsBlazing je napisao/la:Giroud dao 50 u svojoj 113-oj utakmici za Arsenal. U jacoj ligi.

Btw, Ronaldo do svoje 21. godine dao 88 golova u ligi za razlicite klubove. Spominjati njeg u bilo kakvom kontekstu sa Icardijem je SMIJESNO. Uz to je Icardi dosao u Seria A ligu 2 godine prije Ronalda(ovaj u 19. ovaj u 21.).

nisam znao da je nosonja došao s 23 godine u vojaerovu prćiju,do tad je igrao u titanu iz toursa dok icardi već rešeta u jednom interu,možeš staviti i nosonjine statistiku kolko je sjebo šansi za tih 50 golova,preko 300 samo mu trebalo za 50 golova,nije nosonja niti blizu icardiju po realizaciji što vi želite izjednačite,kmečak

Telegraph Football

@TeleFootball

Lyon to tell #Arsenal Alexandre Lacazette will cost £60m - @JBurtTelegraph
3:39 PM - 10 Aug 2016

:rol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 avg 2016, 16:12

Seaman je napisao/la:
Not even Brazilian legend Ronaldo was as successful as Icardi because at 23 years old he only had 39 goals. Impressive statistics, indeed.
kako isforsirana statistika :lol:

Ronaldo kad je dosao u Inter vec imao 21 god. da ne pricam da je samo 1 sezonu kako trebao odigrao(32 nastupa, 25 golova) dok ga povrede nisu unistile

20-godisnji Ronaldo je u Barci zabio za jednu sezonu koliko ovaj za 3 u Interu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 avg 2016, 17:57

Cekaj, jesam ja to upravo procitao poredjenje Ronaldo Luiz Nazario de Lima-Argentinski kurvar? :rol:

Dolaze Mustafa i jedan od dvojice Lakazet-Rijad
A.F.C. Bournemouth!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 10 avg 2016, 18:01

Nijedan od ponudjenih

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 10 avg 2016, 18:27

Ma vijerovatno ce doci Mustafi ali nece ni jedan ofanzivac
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 10 avg 2016, 19:09

Kondogbiu dovest. Razbijač koji nam treba. Briljira u Interu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 10 avg 2016, 21:05

AllGunsBlazing je napisao/la:Ma ti si smijesan lik. Cuj sramotnih i jednu funtu? Ovi iz Liverpoola imaju samo srece sto su u Arsenalu gospoda, inace bi isli na sud. Kakva ti je logika davati 5-10-15 miliona funti vise kad mu je u ugovoru 40? A ko je govorio da ne vrijedi? Pa idiote ti si se najvise isprosipao na ovoj temi, a predstavljas sse kao da si sve bio u pravu.
Otkad se to kad ispadnes naivac i glupan naziva gospodom? Cuj ti izgovora sto su nespoosobni mi smo gospoda. Uostalom nije li ta gospoda iz Arsenala cijeli slucaj Suarezovog ugovora prenijela na Premier ligu pa su oni presudili da je Liverpool upravu? Dakle ispali su naivni i glupi ali ih nazivas gospodom iako su se zalili?

:lol: :lol: malo ti je prekipilo pa si krenuo sa uvredama to je bas dokaz da si upravu :mrgreen: ja se isprovaljivao ko mi to kaze? lik koji je poredio statistike Girouda i Drogbe kako bi dokazao da francuska panjina nije losija od Drogbe da ne nabrajam druge provale. Vi ste ovde tvrdili kada sam ja rekao yebo Liverpool i klauzulu treba poslati podebljanu ponudu vecina ovde je pricala kako je to puno 40 miliona funti ili nista i na kraju zbog yebenih 10-15 miliona funti si propustio dovesti igraca kojeg tri godine poslije ne mozes dovesti ni da platis 200 miliona igraca koji je odmah sezonu poslije mrtvom Liverpoolu umalo sam donio titulu. I to je ono o cemu ja pricam to je ta kukavicka politika Arsenala dje nece riskirati da ako treba plati nekoga iznad cijene i riskira. To je ta ziheraska politika tako i kada je RVP otisao nije se gledalo da se uloze te pare i doda jos malo i kupi skup napadac vec se islo hajmo kupiti dvojicu polovnjaka po 15 miliona pa da pokrijemo dvije pozicije pa tako dobijes na krilu Podolskog a u spicu Giroouda.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 10 avg 2016, 21:12

Marsal je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Pa idiote ti si se najvise isprosipao na ovoj temi, a predstavljas sse kao da si sve bio u pravu.
Pa šta to nije bio upravu? Bio je upravu nekih 90% stvari samo što je dosadan i težak ko ingot.
Posteno od tebe...Meni nije problem da priznam da sam nekome i dosadan sto ne znaci da sam u krivu. Upravu sam ne zato sto sam prepametan vec zato sto objektivno gledam na stvari nece mene pet ili deset dobrih utakmica pojedinca nafurati da je on klasa za prvih 11 koji ce osvojiti titulu. A realno kad se pominju ti igraci koje ovaj aGB spominje poput Elnenya koji nista specijalno nije odigrao a ovde ga se uzdize na nivo neke svjetske klase. Budimo relani svakakvih polovnjaka je bilo u Arsenalu pa su djelovali u jednom periodu dobro. Sjecamo se svi da i Djorou nije imao losih utakmica, da je i klocina Manone znao nekad i dobro odbraniti kao i Fabianski i Szczecny. Svaki kloc u Arsenalu je imao period kad solidno igra ali razlika izmedju takvih igraca i onih pravih klasa je sto ce klasa igrati konstantno dobro godinu dana sto ce u velikim utakmicama odigrati na nivou pa cak i iznad svog nivoa a to nijedanod ovih nije. Sto se tice siptara ma jedva cekam ja da vi budete svi meni upravu a ja u krivu i da Xhaka bude bolji od proslogodisnjeg Krxchowiaka i bude novi Vieira ali u podssvijesti i vi znate da je to skoro pa nemoguce, jednostanvo nije pokazao veliku klasu a uopstalom i nije taj tip igraca koji nam je trebao.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 10 avg 2016, 21:25

chily-rz je napisao/la:Šta cemo sa Shneiderlinom kojeg ste ovdje nahvalili ko da je Viera licno,to je on imao bolju sezonu od EL Nenya,.Šta s Felainiem za kojeg je United izvalio koliko 40.mil a dobio drvo ? Kondogbia prekucao u Interu ?

Icardi sa 16 golova klasa a Higuain sa 40 flop i choker ? Jel i to stoji ?

Xhaka ok,po meni nepotreban transfer jer nije vrhunski destruktivac,bar me nije impresionirao do sada.

Monreal je imao fakat odlican period prošle sezone,jedan od konstantnijih u ekipi,.Ko je to vrhunski lijevi bek u Engleskoj,.Shaw ? :rol:

Koscielny došao iz Lorienta za par miliona,TOP 5 štopera na otoku sigurno,svi griješe pa i taj Fonte kojeg prizivate..Čudno je to što je isti taj Kosicielny recimo i u Francuskoj opcija prije Fontea..

BItno da je Stones prekucao prošle sezone,mi da smo forsirali Chambersa garantujem da bi imao bolju sezonu od navedenog a fola 50 mil.funti,jest al Arapskih funti jer ni jedna ozbiljna ekipa ne bi pljunila tolike pare za može bit klasu aka Mangala,.
Sta je sa Scnielderlinom? Prati United naredne dvije godine sigurno ce biti bitniji igrac od Mate npr. Unitedu nije legao kod LVG to ne znaci da je flop vidjecemo kod Mourinha sta ce biti sa Scneiderlinom uostalom i za njega i za Arsenalj e bilo bolje da je kod nas dosao jer ovde bi igrao kad toliku minutazu dobijaju losiji igraci od njega u Arsenalu ala Elneny i Coqelin sigurno bi se i on puno vise pokazao nego u Unitedu gdje ipak Carick ima dosta kredita pa je vecinom prva opcija. a koliko sam ja pratio Morgan uopste nije bio los ni u Unitedu.

Icardi je klasa zato sto je zabio 16 golova iz mnogo manje sansi nego Higuain. Higauin je dokazani choker i ubleha, Icardi jos nije na svom vrhuncu, Icardi bi u Arsenalovom broju sansi hladno zabio 20 ligaskih golova, san koji Panjoud sanja i fula vec 4 sezone a kako vidimo i petu ce.

Monreal je bio ocajan u drugom dijelu sezone, solidan u prvom a dobru sezonu je imao pretproslu kad je vjerovatno igrao svoj najbolji fudbal u zivotu.

Koscielny je solidan stoper a medju top5 tesko prije bi rekao top10 i to u ovakvoj konkurenciji gdje je slabo koji stoper iz EPL-a moze prismrditi 5 ili 10 najboljih u evropi. Marsal je dobro napisao wc karton bi bio koristan samo kad bi igrao pored boljeg od sebe klasnog igraca koij bi drzao odbranu aon mu pomagao.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 10 avg 2016, 21:33

Jesi se zanio momak
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 10 avg 2016, 21:33

AllGunsBlazing je napisao/la:Kos jedan od najboljih stopera lige i svijeta. Njemu nedovoljan.
Monreal najbolji bek lige. Njemu nedovoljan.
Cazorla jedan od najboljih tehicara lige gdje ima manu da je Ozil na njegovoj poziciji. Paji je "cirkusant".

A sta ti govori da pljuje igrace prije nego i zaigraju? A drugo, Poljak i Xhaka nisu isti tip igraca. Xhaka je igrac koji ima drugi najbolji diagonalni pas u Bundesligi(jedini bolji jeste Xabi Alonso), covjek uopste nije razbijac igre. Ne bi se ni Poljak proslavio u Arsenalu jer nije igrac koji moze igrati u oba smjera, a dok je Wenger tu takvi igraci ce se cijeniti. Zato ni Coq ne igra.
Kome je to Koscielny najbolji stoper lige a kamoli svijeta? Tebi, topniku i kome jos? pa kakve ti nebuloze pises cuj jedan od najboljih na svijetu :lol: ima 30 banki nikad nije bio ni u timu lige a da ne pricam o nekom evropskom ili svjetskom timu sezone, nista nije osvojio niti je kao individualac odskakao od prosjecnih rezultata Arsenala kao sto je npr. RVP. Dakle Koscielny je prosjecan igrac Arsenala ekipe koja je imala prosjecne rezultate sve vrijeme dok je on tu bio i to su tebi reference. Daj bas bi volio da vidim nekoga neutralnog da mi kaze da je Koscielny jedan od najboljih stopera svijeta. Ej kad kazes jedan od najboljih stopera svijeta onda to znaci da ga stavljasu u ravan sa Ramosom, Piqeom, Chielinijem, Bonucijem, Thiago Silvom, Pepeom, Hummelsom, Terryem itd itd...Dakle svakko normalan vidi da Koscielny nespada medju najbolje stopere svijeta, to je obican mit lobotomiziranih voajeroljubaca koji preuvelicavaju kvalitet igraca Arsenala i od solidnog prave svjetsku klasu.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 10 avg 2016, 21:44

Ne moze se reci da je neki svjetski top stoper ali nije ni solidan vec nesto izmedju toga znaci veoma dobar. Naravno da ima boljih ali nije Koss ni blizu pljuvanja i u nekom je krugu od top 4-5 nasih igraca. Isto tako pripada top 5 stopera lige pogotovo jer nema neke stoperske kreme u EPL.u nijedan od tih nabrojanih stopera ne igra u EPL osim Terrya cije vrijeme lagano prolazi.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 10 avg 2016, 22:03

O yebem ti sunce teme :tokralju: :rol:
Pld W D L
38 26 12 0

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.