Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chinaglia
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2016, 16:19

Gifron je napisao/la:Mislim da je sad na 100+ trica u sezoni
101/251, 40%

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 05 feb 2016, 23:50

bhsport je napisao/la:Treba mu otvoreno reci, ako ne budes igrao kvale neces igrati ni EP, samo zbog toga sto se necemo kvalifikovati.
I ovako u punom sastavu ce biti guravo sa Rusima, a kamoli bez njega.
Eto dobio je slobodno ljeto i iskoristio ga, ali treba sada raditi da se svabo vrati gdje pripada i da Juka i Mirza dodju uz selektora tipa Nene Markovica idemo na EP.
Mislim da ga to neće posebno pogodit.
Volio bih da nije tako, al mislim da je on završio s repkom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 06 feb 2016, 13:47

? $ су " & ? " у " ", $ " ", " " & $ " " $ са ?.
$ & ? на на $ " " на $ ЕП. $, $ то " оно, $ (") се ето ' ", ? овој $ &, наравно $ " $ ", - " " $ ".
" / " $ су " " $ ? $ " ($ " ? ?), $ ЕП су ? " ? ?. Ја " - ". $ ? - " ?, $. " " ". $ $ ? је & $ ?, $ " " $ $, ? " & $ $ (а ? $ -) ? $ ' $ / ?.

$ " је & ". & $ $ ", ", ? је " $ " /. ? & се $ " ".
" је " ? -. У ? " у " (2014/15) " ' је уговор. Важна сезона, јер ? је % " " уговор $. " " је опасно ". А $ га је & ? ?. " ' (") ' је у " " $ & $ уговор (5,5 ?.$) за ову сезону. $ " ? & ? ? " то & 10 ?.$ за $, ? у & " " ово је " него /. ' у & % пуно ' за & ". ? " $ " уговор ' " захтеве " " ?.
" то је важно за " " наступ у ?. Ове $ пружа % се &, $ &, " % за ". $ ' " " уговор, ? на " тренутног. " ту - " $ ? - " ? " ? $ $ " ?., ? ? " $ " & /, " " " ?.
' " " "; " " паре, " све у ' $. ? & " " " не " " % & ? траже, ' се $ са & ". " ?. " " 31, " " ? $ $ $ (? за $ у & $ " него % је " за $ $ у ") " ? за $ $ " " ". " $ $ " $ $ ? (" - ' " & ј****" све " ? пар " %) & $ се $ са 10-15 ?.$, а ' " ", ? - $, у $ ? сезона. Е па, пуно је &.
Наравно, " & пуно &, " је " $ се $ $ ?, " " $ се " $ (а у ? " не знају & је $ стање ", ? су "), у " су " " , ? / ? " " $.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 06 feb 2016, 13:56

jasko_juve je napisao/la:Nurkic se pljuje, lik imao operaciju. Mirza ima kredita, ok, zasluzenih. Al ako ne bude sad igrao......
Kredita :D hahaha kod koga i zbog cega.... nije mu zadnje EP prvi put kad je odbio reprezentaciju a nit ce mu kvalifikacije biti drugi put... ima on poduzu historiju odbijana reprezentacije :D

NIje Dirk ili La Bomba pa da ima kredita...
Mes Que Un Club

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 feb 2016, 14:14

amertiger je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:Nurkic se pljuje, lik imao operaciju. Mirza ima kredita, ok, zasluzenih. Al ako ne bude sad igrao......
Kredita :D hahaha kod koga i zbog cega.... nije mu zadnje EP prvi put kad je odbio reprezentaciju a nit ce mu kvalifikacije biti drugi put... ima on poduzu historiju odbijana reprezentacije :D

NIje Dirk ili La Bomba pa da ima kredita...
Za nas je Dirk, King i Mamba u jednom ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 14:25

Ljudi nikako da skontaju posebno ovi navijaci koji prate samo fudbal a ostale sportove par puta godisnje jer oni su najglasniji. Da i Teletovic i Nurkic su kvalitetom debelo iznad konkurencije. Ni blizu ne postoji igrac koji moze da zamjeni Teletovica cak i kada je van forme u reprezentaciji. Visoki igrac koji je nominalno cetvorka i izvlaci se van linije 6,25 i koristi svoju visinu i odlican sut. Uz to je solidan i u reketu ako zatreba. Da o iskustvu njegovom i ne pricamo. Znaci i Mirza sa 35 godina bi imao mjesto ako je koliko toliko fizicki spreman. Ista stvar je kod Nurkica koji je ogroman potencijal i kao takav je imao dobru prvu sezonu prema mnogim realnim komentatorima. Najvjerovatnije bi ove sezone nastavio gdje je stao da nije bilo one teske operacije. Odsustvo 8 mjeseci + pitanje dali je koljeno potpuno isto kao prije. To vise nije isti igrac i treba da gradi iz pocetka sve. Samo i takav je puno bolji nego sto ce Kikanovic ikada biti ako je iole fizicki spreman i nije rovit. Znaci i on i Teletovic su najbolji igraci u istoriji na njihovim pozicijama. Na vanjskim je bilo odlicnih igraca Markovic, Firic.

I Teletovic i Nurkic su potrebni itekako dok god zele igrati. Jer ne postoje ni blizu adekvatni igraci koji ih mogu zamjeniti. Sto je pokazalo i ovo evropsko prvenstvo. Da su tu bila njih dvojica u najgorem slucaju bi se borili za prolazak grupe do zadnje utakmice a ovako nisu postojale nikakve realne sanse. Zato mi je glupo sto neki sada likuju kako Juka postize malo poena i izmisljaju neke glupe razloge za to. A razlog je jasan. Kada postigne pravu formu, kilazu i ritam utakmica on ce ponovo dokazati klasu. A sto se tice Teletovica njega treba cijeniti dok ga imamo ( isto kao kod Dzeke ) jer ni blizu nema prave zamjene za njega.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 feb 2016, 14:33

Ajax je napisao/la:Ljudi nikako da skontaju posebno ovi navijaci koji prate samo fudbal a ostale sportove par puta godisnje jer oni su najglasniji. Da i Teletovic i Nurkic su kvalitetom debelo iznad konkurencije. Ni blizu ne postoji igrac koji moze da zamjeni Teletovica cak i kada je van forme u reprezentaciji. Visoki igrac koji je nominalno cetvorka i izvlaci se van linije 6,25 i koristi svoju visinu i odlican sut. Uz to je solidan i u reketu ako zatreba. Da o iskustvu njegovom i ne pricamo. Znaci i Mirza sa 35 godina bi imao mjesto ako je koliko toliko fizicki spreman. Ista stvar je kod Nurkica koji je ogroman potencijal i kao takav je imao dobru prvu sezonu prema mnogim realnim komentatorima. Najvjerovatnije bi ove sezone nastavio gdje je stao da nije bilo one teske operacije. Odsustvo 8 mjeseci + pitanje dali je koljeno potpuno isto kao prije. To vise nije isti igrac i treba da gradi iz pocetka sve. Samo i takav je puno bolji nego sto ce Kikanovic ikada biti ako je iole fizicki spreman i nije rovit. Znaci i on i Teletovic su najbolji igraci u istoriji na njihovim pozicijama. Na vanjskim je bilo odlicnih igraca Markovic, Firic.

I Teletovic i Nurkic su potrebni itekako dok god zele igrati. Jer ne postoje ni blizu adekvatni igraci koji ih mogu zamjeniti. Sto je pokazalo i ovo evropsko prvenstvo. Da su tu bila njih dvojica u najgorem slucaju bi se borili za prolazak grupe do zadnje utakmice a ovako nisu postojale nikakve realne sanse. Zato mi je glupo sto neki sada likuju kako Juka postize malo poena i izmisljaju neke glupe razloge za to. A razlog je jasan. Kada postigne pravu formu, kilazu i ritam utakmica on ce ponovo dokazati klasu. A sto se tice Teletovica njega treba cijeniti dok ga imamo ( isto kao kod Dzeke ) jer ni blizu nema prave zamjene za njega.
Kao prvo, linija za tri poena je na 6,75 m.
Kao drugo, ako se njemu ne igra i ako je postavio klubove prije reprezentacije, onda, iako znamo da je naš najbolji igrač, moramo tražiti druge, iako nemamo ni blizu zamjenu, skoro nikakvu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 feb 2016, 14:41

Trica u NBA je približno 7.25 m, osim u kornerima gdje je približno 6.75 m.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 14:41

Kao prvo bila je 6,25 m oduvijek sve do sezone 2010/11. A sada je 6.75 m i svako je shvatio na sta se misli.
Kao drugo ne znas na koga mislis Teletovica ili Nurkovica. Naravno da treba traziti zamjenu samo ne mozes na silu pronaci igrace. To nije fudbal nego kosarka i tu vaze neka druga pravila. U fudbalu uvijek ima jako puno talenata i donekle lakse zamjenis igraca a i sistem igre je drugaciji gdje je ponekad dovoljno da postignes jedan gol i da se branis. U kosarci nema teorije. Imas manji broj kvalitetnih igraca, moras biti barem podjednakog kvaliteta da pariras protivniku i visina igraca igra jako bitnu ulogu.

I koji su to igraci koje bi trazio i koji bi mogli adekvatno da zamjene ovu dvojicu ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 06 feb 2016, 14:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 feb 2016, 14:41

Ajax je napisao/la:Ljudi nikako da skontaju posebno ovi navijaci koji prate samo fudbal a ostale sportove par puta godisnje jer oni su najglasniji. Da i Teletovic i Nurkic su kvalitetom debelo iznad konkurencije. Ni blizu ne postoji igrac koji moze da zamjeni Teletovica cak i kada je van forme u reprezentaciji. Visoki igrac koji je nominalno cetvorka i izvlaci se van linije 6,25 i koristi svoju visinu i odlican sut. Uz to je solidan i u reketu ako zatreba. Da o iskustvu njegovom i ne pricamo. Znaci i Mirza sa 35 godina bi imao mjesto ako je koliko toliko fizicki spreman. Ista stvar je kod Nurkica koji je ogroman potencijal i kao takav je imao dobru prvu sezonu prema mnogim realnim komentatorima. Najvjerovatnije bi ove sezone nastavio gdje je stao da nije bilo one teske operacije. Odsustvo 8 mjeseci + pitanje dali je koljeno potpuno isto kao prije. To vise nije isti igrac i treba da gradi iz pocetka sve. Samo i takav je puno bolji nego sto ce Kikanovic ikada biti ako je iole fizicki spreman i nije rovit. Znaci i on i Teletovic su najbolji igraci u istoriji na njihovim pozicijama. Na vanjskim je bilo odlicnih igraca Markovic, Firic.

Najbolje da igramo 3-5-2
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 feb 2016, 14:44

Ajax je napisao/la:Kao prvo bila je 6,25 m oduvijek sve do sezone 2010/11. A sada je 6.75 m i svako je shvatio na sta se misli.
Kao drugo ne znas na koga mislis Teletovica ili Nurkovica. Naravno da treba traziti zamjenu samo ne mozes na silu pronaci igraci. To nije fudbal nego kosarka i tu vaze neke druga pravila. U fudbali su uvijek imao jako puno talenata i donekle lakse zamjenis igraca a i sistem igre je drugaciji gdje je ponekad dovoljno da postignes jedan gol i da se branis. U kosarci nema teorije. Imas manji broj kvalitetnih igraca, moras biti barem podejdnakog kvaliteta da pariras protivniku i visina igra jako bitnu ulogu.

I koji su to igraci koji bi trazio i koji bi mogli adekvatno da zamjene ovu dvojicu ??
Ne shvataš, napisao si da je naš najbolji igrač i da nemamo ni približnu zamjenu.
Tu se slažem, ali ako čovjek neće, odnosno ne može igrati, ako se on konstantno dvoumi, moraš tražiti zamjenu, kakva god ona bila.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 14:46

Omark je napisao/la:Ne shvataš, napisao si da je naš najbolji igrač i da nemamo ni približnu zamjenu.
Tu se slažem, ali ako čovjek neće, odnosno ne može igrati, ako se on konstantno dvoumi, moraš tražiti zamjenu, kakva god ona bila.
Na koga mislis na Teletovica ili Nurkica ??

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 feb 2016, 14:49

Tema je Mirza Teletović, naravno da na njega mislim.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 feb 2016, 14:52

Pa baš zbog toga što je najbolji i kapiten bi trebao igrat. Prošli put smo mu oprostili zbog povrede ali sad teško. Mi moramo zapamtiti da nijednom, skoro pa nijednom, čast pojedincima, nije toliko stalo do repke. Vrlo lako će reći ne mogu, imam neki problem, odbit bez ikakvog problema...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 14:57

Omark je napisao/la:Tema je Mirza Teletović, naravno da na njega mislim.
Ako ne moze igrati to je drugo. Dok god moze on je potreban itekao. Jer ne postoji ni blizu igrac slicnog kvaliteta koji moze da ga zamjeni. Razlika je ogromna i skoro nenadoknadiva. One egal utakmice na prvenstvu dok je bio selektor Aco vise manje da nije bilo individualnog kvaliteta Teletovica mogli bi samo da sanjamo. Lakse je bilo i drugim igracima uz njega. Nije to kao fudbal gdje je ovdje uvijek bilo talenata i mozes neko zamjeniti sa slicnim igracem. Ovdje je prevelika razlika u kvalitetu a realno ako se pogledaju ti potencijalni igraci za reprezentaciju stvarno je jako malo pravog kvaliteta. Sada se je pokusalo sa odbranom da se nekako sakrije manjak ofanzivnog kvaliteta samo tanko je to sve. I ono na fudbalske strucnjake nisam mislio na tebe ima ih ovdje puno koji pisu glupe komentare o Teletovicu i Nurkicu.

Teletovic i da nije 100% spreman. On ima visinu i ako ga sluzi sut on moze jako puno dati sa tricama. I koji je to igrac koji bi njega zamjenio u reprezentaciji, ko ? Mozda ima neko ne znam. Neko napise neko.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 feb 2016, 15:00

Sve je to tako, ali ako ne bude igrao to sve pada u vodu i sve će se zaboraviti što je prije uradio.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 15:04

Clutch je napisao/la:Najbolje da igramo 3-5-2
Nazalost odlicno poznavanje NBA i njihovih igraca ne koristi puno sto se tice izbora potencijalnih igraca za reprezentaciju **** ga. Doduse mozda nekad i pomogne kod overa/undera treba biti uporan tako da imas makar nekakvu korist od toga. :thumbup: :thumbup:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 15:08

Omark je napisao/la:Sve je to tako, ali ako ne bude igrao to sve pada u vodu i sve će se zaboraviti što je prije uradio.
Pa i ja se to sve slazem. Ja sam samo mislio da ga ne treba prebrzo otpisati jer ga nema ko zamjeniti. Da ima neki mladi igrac makar slicnog kvaliteta to bi bila druga stvar. Samo u ovom slucaju je razlika u kvalitetu ohoho.
Unofficialpage je napisao/la:Pa baš zbog toga što je najbolji i kapiten bi trebao igrat. Prošli put smo mu oprostili zbog povrede ali sad teško. Mi moramo zapamtiti da nijednom, skoro pa nijednom, čast pojedincima, nije toliko stalo do repke. Vrlo lako će reći ne mogu, imam neki problem, odbit bez ikakvog problema...
Ma vidi ima toga u svim reprezentacijama. Koliko se sijecam mada ne pratim toliko kosarku kao nekada. Samo znam da se je pisalo da je bilo puno NBA igraca koji nisu igrali za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru. Nije to nista novo. Sam kod Srbije i Hrvatske je lakse posebno kod Srbije jer ima puno kvalitetnih igraca i taj nedostatak se ne osjeti. A ovdje se vise osjeti nazalost. Mirza vec polako ulazi u godine a imao je i onih problema zdravstvenih. Samo ja mislim da kod njega postoji zelja da igra ako bude mogao izdrzati. Dobro je sto Sunsi nisu neka ekipa pa nece biti play off utakmica.

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 feb 2016, 21:41

Gifron je napisao/la:Mislim da je sad na 100+ trica u sezoni

101,odlicno za nekog ko je rezerva

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 feb 2016, 22:16

Ajax je napisao/la:
Ma vidi ima toga u svim reprezentacijama. Koliko se sijecam mada ne pratim toliko kosarku kao nekada. Samo znam da se je pisalo da je bilo puno NBA igraca koji nisu igrali za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru. Nije to nista novo. Sam kod Srbije i Hrvatske je lakse posebno kod Srbije jer ima puno kvalitetnih igraca i taj nedostatak se ne osjeti. A ovdje se vise osjeti nazalost. Mirza vec polako ulazi u godine a imao je i onih problema zdravstvenih. Samo ja mislim da kod njega postoji zelja da igra ako bude mogao izdrzati. Dobro je sto Sunsi nisu neka ekipa pa nece biti play off utakmica.
Ne pratis kao sto si pratio kad je igrao Kindže jel tako ?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.