FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mirsoooTM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mirsoooTM87 » 31 okt 2010, 19:09

13. KOLO

ŽELJEZNIČAR-Budućnost
Široki B.-Sarajevo
Travnik-Borac

U ovom kolu ŽELJO ima lahak zadatak a Borac i Sarajevo idu na veoma teska gostovanja.

14. KOLO

Borac-ŽELJEZNIČAR
Sarajevo-Drina

ŽELJEZNIČAR sa bodom bi bio vise nego zadovoljan a Sarajevo ocekivano ce pobjedit

15. KOLO

ŽELJEZNIČAR-Rudar
Leotar-Borac
Velež-Sarajevo

Ovo kolo bi moglo donijeti pobjede Borca i Sarajeva uz pobjedu Želje.

3 kola do kraja 1.polusezone Borac je prvi sa 27 bodova Sarajevo je drugo sa 24 a ŽELJEZNIČAR je treci sa 22 boda

tabela na kraju polusezone bi trebala izgledat

BORAC 29
ŽELJEZNIČAR 29
SARAJEVO 28

:D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 31 okt 2010, 19:09

tik-tak je napisao/la:igrac tekme
goran markovic
Vec par zdanjih utakmica ako nije najbolji onda je jedan od boljih ( covjek nije prosao pripreme sa ekipom ), kao ni Colic koji je do iskljucenja odigrao jako dobro a onda napravio nevidjenu glupost ( fakticki zasmetao markovicu i napravio drugi zuti).Mi desetkovani ali igralo se jako pozrtvovano i to je donijelo rezultat, ne mogu da ne spomenem da smo opet fulali cistu sitaciju ( momak je debitovo pa mu nije zahatarit ).
Opet sam misljenja da ovo moze jos puno, puno bolje i da ce sve izgledati na proljece puno tecnije ( nadam se a i ocekujem iste pripreme ko prosle godine ).Sudjenje za nase uslove vise nego dobro !
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 31 okt 2010, 19:12

Čuvao sam ovaj 21. post za kraj utakmice(praznovjeran sam jbga :) ) i bio je sretan. Vrlo važna 3 boda, ma prevažna i to kad smo se najmanje nadali :D . Šehić, Gančev i Vasilić ko bermudski trokut, ništa nije prošlo. Višća je naš najbolji igrač i to je to. Kraj priče. odlični su bili Marković i Savić(zbog gola), i ostali su dali sve od sebe što je bilo dovoljno za pobjedu. FORZA ŽELJO.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 31 okt 2010, 19:13

ODLICNA predstava sa desetkovanim sastavom! Vise udaraca iz ugla, vise udaraca prema golu, vise udaraca u okvir gola i zasluzena pobjeda. Šeha je imao jednu odlicnu intervenciju i par rutinskih hvatanja lopte. Stoperski par (Vasilić i Gančev) odlicno odradio sve zadatke u odbrani, racunajuci da im je ovo prva utakmica u kojoj igraju zajedno i u kojoj su odigrali svih 90 minuta. Da ne nabrajam dalje kako je ko igrao, mislim da su svi ispunili ono sto je trazeno od njih bez nekih prevelikih gresaka.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 31 okt 2010, 19:13

Buddy je napisao/la:Baljic spor, ne trci, ne bori se imao je jednu sansu. :|
Višća bombarder, samo sto nije slomio ruku onom jadnicku :lol: :lol:
Gancev i Vasilic samo dok se uigraju i nema prilaska Šehiću. :twisted:
Culum standardno, nesvidja mi se ono njegovo srljanje. :evil:
Dobro si ovo rekao za Višću!Tako i treba,Višća ima vrlo jak udarac!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 31 okt 2010, 19:13

ljudi kake samo imamo igrace na stoperskoj poziciji, vasilic, gancev, kerla jos kad se bogicevic oporavi...ne znam u opste kako primamo te golove :twisted:
Zadnja izmjena: 19TM87, dana/u 31 okt 2010, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 31 okt 2010, 19:14

barbarez je napisao/la:
zlaya_tm87 je napisao/la:Pobjeda dosla u krucijalnom trenutku. Svaka cast svima, E. Colic napravio glupost sa onim crvenim al' jbg, sve je dobro kad se dobro svrsi. :D Treba probati ako moze da se jos malo smanji bodovna razlika izmedju nas i Borca do kraja polusezone i onda aBd na proljece sa nekim pojacanjima i povoljnijim rasporedom po titulu iako bih ja i sa evropom bio zadovoljan :)
ma nije ono glupost brate,svasta bi bilo da je onaj lik prosao,glupost su njegov prvi karton i karton od culuma,a ono je itekako ispalo dobro
Mislim da bi je Culum ispucao u korner, ucinilo mi se da je onaj njihov igrac dao predug for, al' nebitno, nek' mi nismo fasovali gol :mrgreen:

P.S. Pobjedismo mi jednu bez Lazara :lol:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 31 okt 2010, 19:15

UPS je napisao/la:A slabo vas je i sudija pazio, pa svirao je zrinjskom vise faulova u napadu nego vama koji ste se branili cijelu utakmicu, za razliku od nekih drugih klubova kojima se priznaju golovi rukom, golovi iz ofsajda i tako to.... ;)
Megamon je napisao/la:I da,da pohvalim danasnjeg sudca,utakmicu je vodio bez greske.
Ups ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 31 okt 2010, 19:16

muamer10 je napisao/la:Svaka cast igracima na borbenosti i cistoj pobjedi. Imamo odlicnog golmana, u odbrani fenomenalnog Markovica, solidnog i dobrog radovanovica, imamo 5 stopera koji mogu igrati u bilo kojem drugom timu u nasoj ligi odma: Mesic, Vasilic, Gancev, Bogicevic i Kerla, a po meni su Vasilic i Kerla za udarne postave. U vezi imamo sirok izbor trkaca, boraca i dobrih igraca strasnog viscu, solidnog besliju, zatim savica, colica, svraku, culuma, odlicnog zebu...u napadu zahvalnog popovica, ali tu fali neko ko ce potrcati, predriblati, izbaciti iz igre protivnockog igraca, a to nemamo. Nama realno treba neki dialiba u napadu i da se prosetamo ovom ligom.
Što tražiti nekog sličnog Dialibi, kada bi možda i došao iz Mechelena, uskoro mu ističe ugovor, a nije se naigrao u Belgiji :)

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 31 okt 2010, 19:16

Mangupski nema sta! Ovi momci sto su danas odigrali ovu utakmicu pokazali su koliko siroku klupu imamo! Odigrati pod Bijelim Brijegom sa saraneim sasavom u kojem nije bilo 3 standardna stopera krenuvsi od Bogicevica koji je vec duze vrijeme povrijedjen, kartoniranog Kerle te Mesica koji je takodje povrijedjen, pa preko Radovanovica bez kojeg je lijeva strana prakticno nezamisliva pa onda Beslije koji je dao veceras sve od sebe i to onoliko koliko je mogao s obzirom da je igrao povrijedjen, Svrake koji se nesretno povrijedio u medjugoriju i nase udarne igle Lazara Popovica koji bi ono sto vidno tremom odsutni Baljic fulio, posrpemio k'o sposlom.
Dobro je ovo veceras, nema sta. Zadovoljan sam, a kako i nebi bio kada su veceras po meni dvije najjace karike u ekipi bili Vasilic i Gancev, koji su po prvi put krenuli od pocetka u utakmicu i odigrali je bez greske. Rekao sam ja da je Vasilic strasan stoper i da hvala Bogu na proljece cemo sigurno imati najjacu zadnju liniju, kada u konkurenciji budu svi stoperi. Borbeno od samog pocetka pa do kraja i u trenutcima kada smo igrali s igracem manje to se na terenu prakticno nije ni primjetilo!
Po mom misljenju Colic bi trebao ovaj crveni karton odraditi vec sada protiv Branitelja kada budemo igrali i mislim da ce biti spreman za Buducnost a onda ako bog da u Banjaluku napokon kompletni. Izgleda nama uvijek krene poslije utakmice sa komsijama :P hehehe

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 31 okt 2010, 19:18

Omar500 je napisao/la:
muamer10 je napisao/la:Svaka cast igracima na borbenosti i cistoj pobjedi. Imamo odlicnog golmana, u odbrani fenomenalnog Markovica, solidnog i dobrog radovanovica, imamo 5 stopera koji mogu igrati u bilo kojem drugom timu u nasoj ligi odma: Mesic, Vasilic, Gancev, Bogicevic i Kerla, a po meni su Vasilic i Kerla za udarne postave. U vezi imamo sirok izbor trkaca, boraca i dobrih igraca strasnog viscu, solidnog besliju, zatim savica, colica, svraku, culuma, odlicnog zebu...u napadu zahvalnog popovica, ali tu fali neko ko ce potrcati, predriblati, izbaciti iz igre protivnockog igraca, a to nemamo. Nama realno treba neki dialiba u napadu i da se prosetamo ovom ligom.
Što tražiti nekog sličnog Dialibi, kada bi možda i došao iz Mechelena, uskoro mu ističe ugovor, a nije se naigrao u Belgiji :)
Ako on ne dodje, neka traze nekog dvojnika :D

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 31 okt 2010, 19:18

Baljić je dobro udario glavom, ali je njihova odbrana blokirala udarac u zadnji čas i poslije toga je bio korner za nas. Nije baš da je fulio :)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 31 okt 2010, 19:18

Ja samo da napomenem da mali Balja nije uopste po meni lose odigrao, trudio se fino se postavljao za prvu tekmu sasvim solidno, sto je najbinije ima slifa nekako mi djeluje kao da mu fali kuveta ali ima ondje materijala definitvno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 31 okt 2010, 19:20

Šehić - Kapa dole majstore. Onaj slobodnjak izvadio odlično uz nekoliko finih intervencija.
Marković - Kod ovog momka napredak je evidentan. Jedan od naših najboljih igrača danas. Za asistenciju svaka ti čast.
Stanić - Po mom mišljenju najslabiji naš igrač, danas. Izgubljen, ali ne krivim ga, nije to njegova pozicija.
Gančev - Naš "anonimus" danas djelovao solidno. Presijecao napade, igrao čvrsto, jako. Dobra utakmica za njega.
Vasilić - Ovo je sigurno pojačanje za nas. Momak je sve odradio kako treba. Jedan od najboljih danas na terenu.
Ćulum - Nije loše, ali od njega ne možemo više očekivati. Nema on dovoljno kvaliteta, ali danas je ovo izgledalo solidno.
Savić - Dobra utakmica za njega osobno. Dao go čovjek :D . To dovoljno govori.
M. Bešlija - Povrijeđen igrao. Trudio se, ali nije mogao igrati kako on zna.
E. Čolić - Dobra utakmica. Bezveze dobio prvi žuti što ga je i koštalo crvenog.
Baljić - On mi izgleda kao da ima 35 godina (nije puno trčao) :| . Lazar puno više pretrči iako Baljić zna bolje igrati. Mislim da će on biti dobar igrač, moći će se prodati. Danas imao onu priliku, dobro gađao, ali igrač Zrinjskog izvadio. Nije loše.
Višća - Svaka čast za igru. Ne libi se šutati iz svih pozicija, a ima odlčan šut. Onaj slobodnjak strašan. Uz Markovića, Vasilića i Šehu najbolji naš igrač danas.
H. Bešlija - Ništa posebno. Imao je dovoljno vremena, nije ništa pokazao. Uz to dobio žuti ja mislim.
B. Čolić - Malo igrao.

Sve u svemu ovi momci što su dobili priliku iskoristili su je. Donijeli su nam važna 3 boda iz Mostara u borbi za titulu. Idemo dalje.

NAPRIJED PLAVI!
U mom svijetu važe moja pravila

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 31 okt 2010, 19:20

Omar500 je napisao/la:Baljić je dobro udario glavom, ali je njihova odbrana blokirala udarac u zadnji čas i poslije toga je bio korner za nas. Nije baš da je fulio :)
Upravo tako neznam zbog cega svi "kude" Baljica kad je odlicno sutirao prevario golmana,i neznam odakle se pojavio onaj Ivankovic i izbio loptu u korner siskom :mrgreen:
1921-2011

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 31 okt 2010, 19:20

Čestitke Želji na zasluženoj pobjedi.Željo pokazao da je trenutno puno kvalitetnija ekipa od Zrinjskog u svakom segmentu igre.Na Višću treba obratiti pažnju i selektor A reprezentacije,ima veliki potencijal,pratim ga još iz vremena kada je igrao u Budućnosti strašan je igrač.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 31 okt 2010, 19:21

mi onako kada sagledamo igracki sastav imamo jako dobar fond igraca i to po 2 gotovo na svakoj poziciji.
realno markovic i benjamin colic desni bekovi,i obojica su dobri
radovanovic i stanic lijevi,mada bija volio imati tu nesto kao markovica
stoperi vasilic,gancev bogicevic mesic kerela-izuzetno dobro
zadnji vezni svraka,savic i culum.
meni se ovaj zadnji ne svidja,pa vi kako hocete.ova dvojica sasvim ok znaju bljasnuti.
imamo samo jednog kreativca,zebu ,trebalo bi jos jedan.
ostatak veze su beslija,kojem ni po koju cijenu ne treba dati da izigrava zebu,nego legendo na krilo tu si najbolji.
colic i visca su neki poluspicevi,koji su po meni fenomenalni.
napad znate da nam fali jedan dobar ,mozda i dva.
ali eto sad da ne pretjerujemo ja bio ovoj ekipi doveo jos samo jednog pravo dobrog napadaca i jednog dobrog kreativca,kada zebu ne ide.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 31 okt 2010, 19:22

mirsoooTM87 je napisao/la:13. KOLO

ŽELJEZNIČAR-Budućnost
Široki B.-Sarajevo
Travnik-Borac

U ovom kolu ŽELJO ima lahak zadatak a Borac i Sarajevo idu na veoma teska gostovanja.

14. KOLO

Borac-ŽELJEZNIČAR
Sarajevo-Drina

ŽELJEZNIČAR sa bodom bi bio vise nego zadovoljan a Sarajevo ocekivano ce pobjedit

15. KOLO

ŽELJEZNIČAR-Rudar
Leotar-Borac
Velež-Sarajevo

Ovo kolo bi moglo donijeti pobjede Borca i Sarajeva uz pobjedu Želje.

3 kola do kraja 1.polusezone Borac je prvi sa 27 bodova Sarajevo je drugo sa 24 a ŽELJEZNIČAR je treci sa 22 boda

tabela na kraju polusezone bi trebala izgledat

BORAC 29
ŽELJEZNIČAR 29
SARAJEVO 28

:D
Ma pusti ba ovo, to su samo statistike i nagadjanja! Mi trebamo gledati smo sebe, a druge ko sisa! Prosle sezone smo nadoknadili i presisali konkurente za duplu cifru bodova jer smo na proljece igrali strasno i imali nesto laksi raspored u odnosu na ostale a ovo proljece imamo sigurno najlaksi raspored jer ne idemo davljenicima a davljenici nam dolaze, i dolaze nam objektivno ozbiljnije ekipe tipa Borac, Siroki...da ne nabrajam dalje i u ta prva 4 kola imaom 3 kao domacin i jednu ne tako tesku kao gost. Moglo bi biti svasta ne proljece, a koliko znam ovo bi trebalo biti zatisje pred buru, jer se opasni napadaci namecu i nude Zelji ;)

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 31 okt 2010, 19:22

pile87 je napisao/la:Ja samo da napomenem da mali Balja nije uopste po meni lose odigrao, trudio se fino se postavljao za prvu tekmu sasvim solidno, sto je najbinije ima slifa nekako mi djeluje kao da mu fali kuveta ali ima ondje materijala definitvno.
potpis biće on dobar aBd ;)
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 31 okt 2010, 19:22

Ako neko može da mi kaže šta je s Muratom ( Samirom Muratovićem), rekao je davno da bi volio završiti karijeru u Želji, a koliko znam, posvađan je s trenerom Sturma i grije trenutno klupu. Ne znam kako sada igra, ali mislim da bi nam mogao poslužiti

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 4 gosta.