Druga Liga - grupa Jug
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Re: Druga Liga - grupa Jug
Bila bi šteta da ne uđemo pored ovakvih rezultata a opet s druge strane realno mislim da nemamo ekipu za 1. lige a i gledajući historiju "dovođenja pojačanja" kad se ulazilo u istu,sumnjam da bi tu bilo neke fajde.
Support your local club !
-
- Kontakt:
Ma ljepse nam je u ovoj ligi,pobjedjivamo sve redom,a nema ni troskova puno.Jos malo i morace Niksici praviti novu vitrinu za trofeje osvojene u drugoj ligi jug ,,hehe.Salu na stranu presmjesni su mi komentari nemamo sta traziti u 1ligi f.Pa bola kad bi svaku izgubili treba je igrati ako se moze uci.Valjda je to smisao takmicenja.KonjicBOY je napisao/la:Bila bi šteta da ne uđemo pored ovakvih rezultata a opet s druge strane realno mislim da nemamo ekipu za 1. lige a i gledajući historiju "dovođenja pojačanja" kad se ulazilo u istu,sumnjam da bi tu bilo neke fajde.
- Konigsblau
- Kontakt:
konjicanin01 je napisao/la:Ma ljepse nam je u ovoj ligi,pobjedjivamo sve redom,a nema ni troskova puno.Jos malo i morace Niksici praviti novu vitrinu za trofeje osvojene u drugoj ligi jug ,,hehe.Salu na stranu presmjesni su mi komentari nemamo sta traziti u 1ligi f.Pa bola kad bi svaku izgubili treba je igrati ako se moze uci.Valjda je to smisao takmicenja.KonjicBOY je napisao/la:Bila bi šteta da ne uđemo pored ovakvih rezultata a opet s druge strane realno mislim da nemamo ekipu za 1. lige a i gledajući historiju "dovođenja pojačanja" kad se ulazilo u istu,sumnjam da bi tu bilo neke fajde.
Treba čuvati 100tinjak ovih što dolaze na utakmice i tjt. Bolje izgubit od Čapljine 2-3:0 nego Cim nabijat. Ima li imalo sportskog duha dan ga je*o.
Wir leben dich Schalke 04!
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Sve što ste rekli stoji ali razmislite malo. 1. liga FBiH je jedna od najskupljih liga i baš zbog toga mnogi klubovi odustaju od iste. Ja kažem da gledajući 5-6 godina unazad kad smo ulazili u 1. ligu uvijek se ponavlja ista priča. Dovedu se besplatno neki igrači i onda opet borba za opstanak,upravo zbog novca. Opet kažem,sve se slažem sa vama ali isto mislim da je vrijeme da se od Igmana napravi respektabilan prvoligaš a ne da kad god uđemo vodimo borbu za opstanak.
Postoje dvije opcije:
1) Kvalitetan rad sa mlađim kategorijama
2) Kvalitetna pojačanja
Opcija 1 je mnogo bolja i realnija. Ovakav Igman (iako ga nepratim ove godine) nema šta tražiti u fedralnoj.
Dvije sezone koje su vrijedne pomena su: generacija sa dudićem, mekićem itd (to su tada bila kvalitetna pojačanja) i druga generacija kada je Igman doveo 5-6 igrača Turbine (haman ponajboljih).
Svi eksperimenti za kvazi-pojačanjima iz juniora Želje,Sarajeva, Veleža - u pravilu su bila propali pokušaji tj. od 10 posudjenih potrefi se 1 da valja al to je nedovoljno.
Svi eksperimenti sa "igraju naša djeca". - Neuspješno, jer nema kvaliteta dovoljno u juniorima i niže.
Bez nekog jasnog plana i cilja nema fajde ni ulazit.
Al zasto Igman ovakav kakav je, ne bi se pojačao (nakon ulaska) sa ponajboljim igračima iz ove lige, kakva je da je....pa vjerujem da ce se naci 1-2 i u Klisu,Turbini, Posusju..... uz akcenat na rad sa omladincima .....mah sam sa sobom pričam
1) Kvalitetan rad sa mlađim kategorijama
2) Kvalitetna pojačanja
Opcija 1 je mnogo bolja i realnija. Ovakav Igman (iako ga nepratim ove godine) nema šta tražiti u fedralnoj.
Dvije sezone koje su vrijedne pomena su: generacija sa dudićem, mekićem itd (to su tada bila kvalitetna pojačanja) i druga generacija kada je Igman doveo 5-6 igrača Turbine (haman ponajboljih).
Svi eksperimenti za kvazi-pojačanjima iz juniora Želje,Sarajeva, Veleža - u pravilu su bila propali pokušaji tj. od 10 posudjenih potrefi se 1 da valja al to je nedovoljno.
Svi eksperimenti sa "igraju naša djeca". - Neuspješno, jer nema kvaliteta dovoljno u juniorima i niže.
Bez nekog jasnog plana i cilja nema fajde ni ulazit.
Al zasto Igman ovakav kakav je, ne bi se pojačao (nakon ulaska) sa ponajboljim igračima iz ove lige, kakva je da je....pa vjerujem da ce se naci 1-2 i u Klisu,Turbini, Posusju..... uz akcenat na rad sa omladincima .....mah sam sa sobom pričam

- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
E jest al je upravi problem plaćat te najbolje iz Klisa,Turbine,Posušja... Neće niko džabe igrat a bolje je one pare što se dadnu za pojačanja u svoj džep strpat. I kao što kažeš,uvijek ćemo dovoditi te "propale pokušaje" a jedino što pamtim iz ovih novijih sezona,pamtim Jasmina Šuntića koji je doveden i momak je stvarno igrao za 10. Ovo ostalo mrka kapa što bi rekli. Al eto,iznova i iznova se nadam nekim boljim vremenima...
kakvo je stanje s pomocnim stadionom u Konjicu,bila je neka akcija da skupe pare.Iskoristite izbore sad da se uzme koja marka
- Konigsblau
- Kontakt:
Isto sve. Puno novca treba, a znamo da većina Konjičana nije uz klub.Scout1921 je napisao/la:kakvo je stanje s pomocnim stadionom u Konjicu,bila je neka akcija da skupe pare.Iskoristite izbore sad da se uzme koja marka
Danas solidna posjeta i pobjeda Igmana nad Posušjem 2:0. 7/7.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Po meni je veci problem sto stadion propada - tribine, stolice..., sve je u rasulu - nego sto pomocni nije uradjen 

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Kako je Troglav već drugi put igrao dvije domaće utakmice zaredom? 

Hayley <3
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Ramin stadion se renovira,nije u funkciji tako da sve utakmice koje su trebali igrati kući igraju u gostima.badblueboylivno je napisao/la:Kako je Troglav već drugi put igrao dvije domaće utakmice zaredom?
- Konigsblau
- Kontakt:
U subotu će prvi put stadion "Seid Padalovic" biti popunjen do posljednjeg mjesta.
Klis nikad jači, Igman standardno dobar, sunčano vrijeme, nema razloga da stadion ne bude prepun.Konigsblau je napisao/la:U subotu će prvi put stadion "Seid Padalovic" biti popunjen do posljednjeg mjesta.
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Znači sutra moram sat i po ranije doć da ugrabim mjesto na srediniKLIS je napisao/la:Klis nikad jači, Igman standardno dobar, sunčano vrijeme, nema razloga da stadion ne bude prepun.Konigsblau je napisao/la:U subotu će prvi put stadion "Seid Padalovic" biti popunjen do posljednjeg mjesta.

- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Odlična utakmica danas,nije mi sekunde bilo krivo što sam došao. Igman zasluženo do pobjede.
- Konigsblau
- Kontakt:
Zaslužena pobjeda danas, al' ako uđu u prvu ligu s ovom igrom bit će prikovani na dno.KonjicBOY je napisao/la:Odlična utakmica danas,nije mi sekunde bilo krivo što sam došao. Igman zasluženo do pobjede.
Jučer ismijavali klub i nabijali sad ih jedva nekad dobiju i slave k'o ludi i to Konjičani protumače k'o napredak. Bravo Konjičani eto vam Murtići i njihove titule 2. lige, 1. im je skupa..

Zadnja pogledana utakmica u ovoj ligi i zadnji post na ovoj temi, jer se neće ništa mijenjat dok sam živ. To ćemo dokazat sutra. Pozdrav!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Zaslužena pobjeda Igmana danas. Atmosfera odlična, nekoliko stotina gledalaca, šteta samo zbog one flaše što je ubačena u teren. Penal nisam najbolje vidio pa neću komentarisati. Igman je bio bolji danas, ali slažem se da s ovakvom igrom nema šta tražiti u Prvoj ligi.
-
- Kontakt:
Druze,problem je sto je Klis napredovao a Igman tapka u mjestu godinama.Al sta da se radi,i Mladost je nekad bila kantonalac dok je Rudar igrao PL,a evo danas Rudar smijesan klub za istu tu Mladost DK.Mislim da nam predstoji prosijek mrtvi i narednih godina,al eto vjerovatno cemo iduce godine biti federalni ligasi.Konigsblau je napisao/la:Zaslužena pobjeda danas, al' ako uđu u prvu ligu s ovom igrom bit će prikovani na dno.KonjicBOY je napisao/la:Odlična utakmica danas,nije mi sekunde bilo krivo što sam došao. Igman zasluženo do pobjede.
Jučer ismijavali klub i nabijali sad ih jedva nekad dobiju i slave k'o ludi i to Konjičani protumače k'o napredak. Bravo Konjičani eto vam Murtići i njihove titule 2. lige, 1. im je skupa..![]()
Zadnja pogledana utakmica u ovoj ligi i zadnji post na ovoj temi, jer se neće ništa mijenjat dok sam živ. To ćemo dokazat sutra. Pozdrav!
KLIS je napisao/la:Zaslužena pobjeda Igmana danas. Atmosfera odlična, nekoliko stotina gledalaca, šteta samo zbog one flaše što je ubačena u teren. Penal nisam najbolje vidio pa neću komentarisati. Igman je bio bolji danas, ali slažem se da s ovakvom igrom nema šta tražiti u Prvoj ligi.

Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.