Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

soxx
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la soxx » 01 apr 2013, 18:55

Kakva se postava ocekuje sutra ?? Valja u kladionicu :D

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 01 apr 2013, 19:11

slika
Zadnja izmjena: Andrej, dana/u 01 apr 2013, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 01 apr 2013, 19:18

Matri jedva primi i sačuva loptu protiv neke ispodprosječne ekipe protiv Bayern-a se neće vidjeti bukvalno. :?
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 01 apr 2013, 19:36

Mislim da će sutra Bajern pokazati da Talijani još zobi trebaju jesti.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 apr 2013, 19:38

Nije losa postava mada bih vise volio da Asamoah startuje. Nece biti lahko. Sanjao sam 2:1 za Bayu a u revansu 94' minuta i korner za nas, Gigu zabio... Ja stol slomio :-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 apr 2013, 20:09

Došlo je vrijeme da se nešto napiše.
Odakle početi, možda od činjenice da se ne sjećam kada smo igrali ozbiljno u LP, činjenice da smo se vratili iz ponora u kojem smo bili, u novom ruhu, sa novom filozofijom, načinom shvatanja igre, sa zajedništvom u ekipi koji nije bio toliko izražen ni u vremenu kada nas je vodio meni, do dolaska Contea, omiljeni trener, veliki Marcello Lippi.

Svi znamo kroz šta smo prošli, kroz sito i rešeto da bi bili ovdje, samo unazad 2-3 sezone, kada smo izgubili u grupi od istog rivala, gledali smo najgori Juve koji je ikada igrao fudbal, po svemu, i igri i oborenim svim negativnim statističkim rekordima u historiji kluba. :(
No, o tome ne bih, ali je dobro, jer je to lekcija, a iz teških lekcija se uči, korisne su, jačaju te i čine te boljim.
Dolaskom našeg sina, Antonia, sve se mijenja, čovjek vraća Stile Juve, vraća onu srž koju je skoro svaka generacija ovog kluba imala, DNK pobjednika, nešto što se izgubilo prije njega: „Vincere non e importante, e l' unica cosa ce conta“.
Vratio je publiku, Juventine, natjerao ih je da, opet, žive Juventus, nešto što mi razumijemo, a mnogi ne, pa smo im smiješni. Vratio je vjeru u Damu, vratio je snove, znate onu našu pjesmu:“ Juve, facci sognare“, vratio je igrače koji su izgubili ono osnovno, vjeru u sebe, da mogu, da znaju, da nisu slabiji od drugih i ono najbitnije, da su bolji od drugih, ili da bar, vjeruju u to. ;)
Zato naš Antonio jučer kaže: „Vidjet ću u oku igrača je li spreman, gori li od želje, vjeruje li u sebe da može, hoće izaći i ginuti za ekipu“.

O protivniku neću puno, možda da otkrijem jednu činjenicu koju nisam ranije, a nisam imao ni potrebe otkrivati, a to je da mi je Bayern izuzetno antipatična ekipa, ne volim ih, nisam nikada, nema to veze sa forumskim glupostima i prepucavanja na relaciji kobasičari – žabari, mada ovo žabari i nema veze sa Italijom. Ali ih respektujem, veliki tim, po mnogima nikada jači nisu bili, neki kažu i najjači Bayern u svojoj historiji je ovaj, i blizu je tome, vjerovatno, imaju sve, nakon Barcelone, najjača ekipa na svijetu, a i to je upitno jer mislim da i njih mogu uzeti u dva meča, tako da znamo protiv koga igramo i kakav podvig bi bio. :idea:
Tu ću stati, statistike sve govore o njima, ali i igra, kompaktnost, konstanta i atmosfera u kojoj taj tim živi.

O taktici i meču, predviđanjima, to je teško, i da pitate trenere, vjerovatno i njima nije čisto u glavi šta i kako, koga staviti, zašto itd., ali probat ću.
Kada govorimo o nama, ključna stvar koju mogu izdvojiti i za koju sam ubijeđen da će se desiti, to je visoki presing Bayerna, zašto, zato što mi svaki napad krećemo od golmana, do noge što se kaže, tu jednostavno moramo biti savršeni, ne smije nam se desiti krivi pas jer može biti kobno.
I u Seriji A nam se znalo desiti da nam ekipe igraju presing, da napadači čuvaju Pirla i onemogućavaju protok lopte ka njemu, mozgu ove ekipe, ali to nisu u stanju odigrati cijeli meč, sutra igramo sa ekipom koja je to u stanju i koja će nas pritisnuti visoko od sudijskog zvižduka.
Vezni red Bayerna isto tako prejak, paziti se šuteva van 16-terca, pogotovo Švajnija i Kroosa.

To je, po mom sudu, prva stavka i jedna od najbitnijih.
Odbrana, apsolutno mora biti na nivou, bekovi pogotovo, to sam već pisao, Peluso mi ne ulijeva povjerenje nikako, nema ovakav meč u nogama u karijeri, a sutra će čuvati Robbena ili Mullera, nisam tu optimista, momak je užasno nedisciplinovan i ima bruku kartona koje je prenio iz Atalante, mislim oko 12 ove sezone.
Odbrana je temelj svake ekipe, a ako je budemo igrali kao do sada, možemo se nečemu nadati, preko 400 minuta nismo primili gol i mislim uz Malagu smo najbolja odbrana u LP.

Vezni red, bez lažne skromnosti, samo iza Barcinog, a i tu, da me neko pita, samo bih uzeo Iniestu u Juve, jer Pirla za Xavia ne bih mijenjao nikada, a da ne govorim Marchu, Vidala ili Pogbu, ne bih ih dao ni za jednog Barcinog igrača veznog reda i tu se, vjerujem, slažu svi Juventini sa ovom konstatacijom. 8-)

Napad, bolna tačka ove ekipe, uz lijevog beka koji nije gorući problem, ali u određenim solucijama jeste, nekonstantan, taktički i tehnički diskutabilan. :?
Imamo 2 genijalca, Giovinca i Vučinića, jedan zna biti Maradona, a onda postane Pantelić, mali genij, u određenoj mjeri neshvaćen i kojem i velikim dijelom ne odgovara sistem koji igramo, ali koji u momentu inspiracije može učiniti smiješnim i najbolje stopere svijeta, čije nam znanje, lucidnost , pas i prekid može strašno puno pomoći, ali koji sutra teško da će igrati dijelom i zbog povrede.
Drugi je klasični Crnogorac, vjerujem da mu Carmen Electra kaže da idu u drugu rundu, rekao bi joj da ne može više. :mrgreen:

U velikoj mjeri ovisimo od tih napadača, još uvijek žalim za Llorenteom koji da je prešao, donio bi strašnu prevagu i bio bi to epski duel.
Matri i Quaglia se spominju, to neće valjati, vjerujte mi, trebamo igrače tehnički potkovane, nepredvidljive, sa vicem u igri, nažalost, nisu najspremniji. Dante i Buyten su dobri, ali tu nam je šansa, a ako im damo Matria i Quagliu, pojest će ih lagano, ne smijemo tu grešku napraviti.
Zato sam za soluciju sa 3-5-1-1, sa Pogbom koji je jedna klasa i koji je sa nedavno napunjenih 20 godina spreman da čini razliku, zna uzeti loptu, zagraditi se, driblati, fantastično šutirati, to sa ovom dvojicom nemamo i činimo si medvjeđu uslugu. :|
U mnogome ovisi od toga sa kakvim napadom krećemo jer tu ne smijemo pogriješiti.
To sam već pisao, ali da ponovim, mislim da je ključni meč sutra, ne onaj u Torinu, sutra moramo dati neki gol jer sam uvjeren da Bayernu i 0-0 više odgovara nego nama jer su oni takvog mentaliteta, napali bi nas u Torinu i došli bi do gola, sutra je po meni, bitniji meč, ako jedan može biti ikako bitniji od drugog.
Halalite na dugom postu koji je obuhvatio i malo prošlosti, čitamo se sutra nakon meča, a možda i ne, znamo kako će biti ako se izgubi, a ne želim biti dio toga, zaista, smara me to.
Sve u svemu, idemo dati sve od sebe i aBd slaviti nakon 2 meča, bit će teško, ali i teže stvari smo prošli, daleko teže.

SEMPRE CON TE, FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 apr 2013, 20:18

ma ne zelim ni da razmisljam o tome da Vucko nece biti spreman, to bi bilo jako lose....takodjer, i ja bih volio bih da starta Asamoa ispred Pelusa, brzi je i jaci igrac, a vjerovatno i iskusniji.

Sa Vucinicem u napadu u ozbiljnim utakmicama moze poceti samo Kvaljarela, koji je nas drugi najkvalitetniji napad bez ikakvih sumnji i prvi strijelac u LP cini mi se. Ima on dosta slabosti , posebno u glavi ali je jedino od ostalih napadaca koji je dorastao ligi prvaka.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 01 apr 2013, 20:22

slika
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 01 apr 2013, 20:23

pogba@ koje jaro teze stvari vi u zadnje 4 godine od one zadnje tekme protiv nas u evropi niste imali postene tekme niti pravog protivnika uzeli ste celsi ove godine koji je remontirao pola momcadi ,shtjor koji igra toplo hladno koji je dortmund momacki torpedovao za celtic necu da pricam smijesno vdijet cemo vas sutra gdje ste sta ste ,ne kazem da niste jaki ali brate puno ste se digli .

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 01 apr 2013, 20:24

jasko_juve je napisao/la:slika
Taman ovo hoću da pitam, u kojoj kladionici ima ponuda na pobjednika LP?

Vučko ako ne bude igrao, biće veliki hendikep. :roll:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 apr 2013, 20:27

GAL je napisao/la:pogba@ koje jaro teze stvari
Hajde, mogu još jedan post napisati, teže, ne u smislu fudbalske partije, već većih i krupnijih stvari od jednog fudbalskog meča, ako me razumiješ.
Vjeruj mi, niko se nije digao, ali ako ne vjeruješ da možeš pobijediti, onda i nećeš. Simple as that.
Budi mi pozdravljen i da gledamo odličan meč u kojem će igrači imati zadnju riječ, a ne sudijske neke greške i sl.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 01 apr 2013, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 01 apr 2013, 20:28

GAL je napisao/la:pogba@ koje jaro teze stvari vi u zadnje 4 godine od one zadnje tekme protiv nas u evropi niste imali postene tekme niti pravog protivnika uzeli ste celsi ove godine koji je remontirao pola momcadi ,shtjor koji igra toplo hladno koji je dortmund momacki torpedovao za celtic necu da pricam smijesno vdijet cemo vas sutra gdje ste sta ste ,ne kazem da niste jaki ali brate puno ste se digli .

Sta jel se to nesmi biti optimistia i nada ti se ?? Kako znam ovdje nije niko naveo da cemo vas nakantaiti ovo ono, nego sve opusteno i optimisticno..

@Pogba..

odlican Text.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 apr 2013, 20:35

Pogba je napisao/la:
AvantiSignora je napisao/la: Pa jes al pitanje je akoje Gio spreman startati nakon onog incidenta? Mislim da ce ipak na kraju Vucinic poceti, nevjerem da zeli propustiti ovakvu utakmicu a on nam moze sutra biti glavni faktor da postignemo pogodak.
Neće on startati sigurno, već navodim samo kao primjer.
Protiv Bayerna ne smiješ staviti takva 2 igrač zajedno, inter je jedno, a Bayern drugo.
Igra na zemlji je ključna, a tu moramo u svakom momentu imati ili Vučka ili Sebu.

Iskreno, priželjkujem onu varijantu sa Pogbom, Conte to čuva kao iznenađenje koje je neko spominjao.
Zasto ne bi smio staviti ta 2 igraca? Pa obojica su povisoki i znaju igrati glavom. A korneri i prekidi su najveca slabost ovog Bayerna. Da ih pratite malo vise znali bi to kao sto i Conte zna.

Tu mi trebamo traziti prednost, a ne s viskom igraca u sredini. Pa tu ionako imamo 5 igraca s 3-5-2. U toj formaciji smo najkompaktiniji, najuigraniji i znamo koliko mozemo.

Pa Sebu ne bi ubacio ni kad bi bio spreman, barem ne tamo negdje do 70-e minute. Lik je u očajnoj formi, i kvariti momentum Quagli, Matriju i Vučku ne bi bilo dobro.

Ni pod razno se ne bi trebali baciti u defanzivu od prve minute. To bi bila velika greska, i o tome sam vec pisao.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 01 apr 2013, 20:40

to je svacije pravo biti optimista iu nadati se ali zasita biva smesno jer citajuci predhodne postove mnogi kaze jako je bitno postici gol u minhenu to je normalno i sad to je vzno uraditi oni nemaju sanse u torinu smijesno ,ali zasto neko misli da bayern ne moze istom ako ne i boljom mjerom uzvratiti u gostima vi jeste jedna od najb.odbrambeno defanzivnih momcadi kad igrate , ali isto tako i ovaj bayern je jako jako mocan narocito ofanzivni dio ekipe koji moze svakoj ekipi na svijetu zabiti 1, 2...gola/va bilo gdje kada max.pristupi mecu

PS: bazernova odbrana jeste da kazem slabija u prekidima ali ne toliko da tek tako u ovakom mecu primi gol ,suvise je vayna tekma.
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 01 apr 2013, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 01 apr 2013, 20:41

Da se i ja oglasim, sutra necu, ne znam kako cu dan prodeverat.

Ocekuje nas sasvim sigurno najtezi, prvenstveno psihicki, tj. ispit zrelosti, u ovoj novoj eri Juventusa.
Nakon Chelsea i Shakhtara gdje smo pokazali da smo ponovo u vrhu svjetskog nogometa, sad je bitno pokazati onu snagu i zrelost sa maksimalnom dozom koncentracije.

Ne vjerujem da ce Conte takticki pogrijesiti, te sam prije za 3-5-2, jer mi se ne svidja ideja da se branimo (3-5-1-1 za mene predstavlja odbranu, jer je to igra sa 6 igraca u veznom redu). No ako se Antonio odluci za tu formaciju, on najbolje zna zasto je to tako i na meni je da ga podrzim kao svaki ostali juventino, jer to je najmanje sto mozemo uciniti za njega.

Ista stvar sa prvih 11. Asamoah je najbolji igrac kojeg imamo za lijevu stranu (brz, prodoran, defanzivno moze iskoristiti brzinu i zaustaviti Robbena i Mullera). Vucinic je jedan od najlucidnijih igraca u Evropi, lijen, nonsalantan, ali definitivno sposoban da jednim potezom rijesi utakmicu i sutra navecer treba da igra. Ukoliko to bude 3-5-1-1, bolje onda njega na klupi ostaviti, a Quagliarella da pocne. Ako to vec bude 3-5-2 onda Vucinic i Quagliarella, jer je to najbolji tandem kojeg imamo.

Odbrana mora biti na nivou, a bekovi mozda za dlaku defanzivnije da igraju u 3-5-2, a obrnuto u 3-5-1-1.
Od MVP se ocekuje smirenost, kreativnost i pozrtvovanost koja nikad ne izostaje. A napad ce imati mnogo vecu ulogu nego ranije. Ako budu koristili sanse koje cemo nadam se stvarati, za ocekivati je prolazak dalje.

Oba tima imaju sjajan kolektiv i ne vjerujem da ce pojedinci rijesiti ovaj dvomec, zato ostaje da se vidi ko ce bolje iznijeti taj pritisak koji je u jednom dijelu veci na Bayerna, sto je nama olaksavajuca okolnost.

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 01 apr 2013, 20:45

Evo da napišem nešto "hladne" glave, jer već me hvata nervoza i trema i mislim da sutra neću biti u stanju da išta napišem. Šta drugo reći, osim da će biti teško. Na početku ove sezone sam vjerovao da Bayern ide do kraja, da uzima, sa starim sam to jedno milion puta prokomentarisao. Nekako sam samo želio njih izbjeći u ždrijebu, jer su po meni jedina ekipa koja nam može nauditi.

Puno emocija će biti uključeno u sutrašnji meč. Dugo sam čekao ovako nešto, konačno je i došlo na red. Biće to 90 minuta uživanja za neutralce, a za nas i Bavarce čisto kidanje živaca. 90 minuta kada ćeš zaboraviti na sve, školu,posao,familiju,svoje ime,mjesto stanovanja. Jedino što ćeš znati su pozicije igrača i ko je sudija :D. Mada se i ovo brzo zaboravi.

Što se tiče našeg napada, potpuno vjerujem Conteu. Radio je sa Matrijem i Qualiom kad je bila pauza, i on definitivno zna njihovu želju. Nadam se da će Matri konačno pružiti borbenost koja dolikuje napdaču ovakve ekipe, Fabio to posjeduje, al samo treba malo mućnuti glavom. Što se tiče lijevog beka, i tu vjerujem Conteu. Kada je doveo Pelusa, svi su se čudili, al svjedoci smo da igra sve bolje i bolje. Vjerujem da tu ima i malo politike, jer očekujem da se Vidal vraća na poziciju štopera, a da Chiello pomaže po lijevoj strani Pelusu koji će vjerovatno igrati zbog slabost Bayerna, a to su definitivno prekidi, a vjerujem da Peluso može zabiti iz prekida. Po meni ni 2:1 nije tragičan rezultat, taj je vjerovatno puno bolji od 0:0 npr.

Vezni red - Eh, tu će zavisiti naš napad, a Boga mi i naša odbrana. Ako budu skidali teret sa leđa odbrane,i budu davali upotrebljive lopte, očekujem našu pobjedu. Vidal će se boriti do zadnje kapi krvi u to ne sumnjam, a vjerovatno neće zaostajati ni Marcha i Pirlo. Pirlo će vjerovatno u više navrata biti udvojen,a tako će više prostora ostati za Marchu. Ono što me brine je nezainteresovanost Pirla kada izgubi loptu, rijetko kad potrči za njom da je povrati.

Odbranu, neću komentarisati, očekujem da hladne glave igraju BBC, zajedno sa Buffonom između stativa.

Sretno nama, njima sreću neću poželjeti neka je traže iduće godine kada budu željeli da nas izbjegnu.
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS ! VOLIM VAS LJUDOVI, NADAM SE DA ĆEMO SLAVITI POBJEDU NAŠE EKIPE <3
Ja te volim, volim Željo..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 apr 2013, 20:47

GAL je napisao/la: PS: bazernova odbrana jeste da kazem slabija u prekidima ali ne toliko da tek tako u ovakom mecu primi gol ,suvise je vayna tekma.
Ma samo kazem kako znam da najveci broj golova primate iz prekida. Pretpostavimo da je to vasa najveca slabost. Ostale ne vidim. Tj. za sad ih nisam vidio, a pogledao sam skoro svaku utakmicu Bayerna ove sezone koju su prenosili na Eurosportu.
★★★

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 01 apr 2013, 20:48

GAL je napisao/la:pogba@ koje jaro teze stvari vi u zadnje 4 godine od one zadnje tekme protiv nas u evropi niste imali postene tekme niti pravog protivnika uzeli ste celsi ove godine koji je remontirao pola momcadi ,shtjor koji igra toplo hladno koji je dortmund momacki torpedovao za celtic necu da pricam smijesno vdijet cemo vas sutra gdje ste sta ste ,ne kazem da niste jaki ali brate puno ste se digli .
Pa ljudi optimisticni i sta sad? To zabranjeno? Ti lijepo odes na temu Bayerna i napises da cete nas pobijedit 5:0 i to je to, pises sta hoces i dajes kakve god srcu ti drage prognoze jer je to tvoj tim.Recimo ja sam blagi pesimista povodom duela, al ne vidim nista lose da drugi nadaju se i vjeruju u pobijedu, sam trener Conte je rekao da trebamo sanjat i nadat se, a tebi ako smeta sto je neko optimistican a igra protiv tvog tima jbga, onda sta cu ti ja.Meni ne smeeta nikakav optimizam navijaca Bayerna recimo, jedino mi smeta podjebavanje i izivljavanje a to da neki navijac ima pravo bit optimista, pa brate nismo u nekoj forumskoj diktaturi :mrgreen:

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 01 apr 2013, 20:50

Ma kakav Đovinko u prvih 11 u Evropi van Juventus Arene, to je ravno samoubistvu, što se videlo u prvom meču protiv Čelzija. U utakmici gde se očekuje da protivnik drži više loptu od nas u nogama, da napada, treba nam fizički jači napadač i po želji koji dobro čuva loptu u nogama pod presingom. Đovinko na Stamfodu nije dobio nijedan duel, nosili su ga Teri i Luiz kao da je na teren istrčalo dete od 15 godina, bilo bi tako i na Aliancu, te je po mom mišljenju najbolje rešenje Mirko i Matri gore. Mirko jer je ubica kada je lopta kod njega a štoper mu je na leđima, a Matri jer je najkorpulentniji naš napadač. Dakle treba nam napadač koji će zadržati loptu kod sebe dok se ostale linije ne pomere ka protivničkom golu, jer ako takav igrač konstantno gubi duele, samim tim i lopte, bićemo izloženi konstantnom pritisku.

I na kraju mislim da je ova pompa oko Mirka čisto mala varka Kontea da se ne zna da li će naš realno najjači napadač krenuti meč od prve minute sutra, da se spekuliše ko će da počne, da li 3-5-1-1 ili 3-5-2 i da li će Mirko biti gore ili ne. Prosto ko pasulj, idem u 3-5-2 sa Vučinićem i Matrijem, tačnije sa istom postavom kao na Seltik Parku.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 apr 2013, 20:56

Brajkula je napisao/la:Ma kakav Đovinko u prvih 11 u Evropi van Juventus Arene, to je ravno samoubistvu, što se videlo u prvom meču protiv Čelzija. U utakmici gde se očekuje da protivnik drži više loptu od nas u nogama, da napada, treba nam fizički jači napadač i po želji koji dobro čuva loptu u nogama pod presingom. Đovinko na Stamfodu nije dobio nijedan duel, nosili su ga Teri i Luiz kao da je na teren istrčalo dete od 15 godina, bilo bi tako i na Aliancu, te je po mom mišljenju najbolje rešenje Mirko i Matri gore. Mirko jer je ubica kada je lopta kod njega a štoper mu je na leđima, a Matri jer je najkorpulentniji naš napadač. Dakle treba nam napadač koji će zadržati loptu kod sebe dok se ostale linije ne pomere ka protivničkom golu, jer ako takav igrač konstantno gubi duele, samim tim i lopte, bićemo izloženi konstantnom pritisku.

I na kraju mislim da je ova pompa oko Mirka čisto mala varka Kontea da se ne zna da li će naš realno najjači napadač krenuti meč od prve minute sutra, da se spekuliše ko će da počne, da li 3-5-1-1 ili 3-5-2 i da li će Mirko biti gore ili ne. Prosto ko pasulj, idem u 3-5-2 sa Vučinićem i Matrijem, tačnije sa istom postavom kao na Seltik Parku.
Bravo. To je to otprilike.

Kakav Seba i njegovo valjanje po terenu svaki put kad mu se približi protivnik.
★★★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.