Burundi je napisao/la:Imali smo Seferovića tu 2009 na dan kad je i selektor izabran, i nakon toga lijeni Susic nije nista ucinio da ovaj momak zaigera za nas, Juka je pokusao ali bezuspjesno. Sad cekajmo da Djuric napravi bum ili da iskoci[/] neki napadac za buducnostmuhamedkonjic je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Zamisli da su Kolašinac i Hajrović pali na to.
Ja hocu da govorim da je to amaterski i nepostoji takav nacin rada u nekom ozbiljnom savezu. Ako je imao uspjeha privuc neke igrace neznaci da ce svi pasti na to. I ako voli to da trazi igrace neka radi ali u ime saveza sa Vladom naprimjer i da se drzi toga a ne da prica gluposti kao da je presjednik saveza a ustvari nije niko i nista, Hval mu na sve ali sada je pretjerao fakat.
Pa bas zato nam treba jedan selektor koji je voljan da prati igrace koji bi mogli igrati za nas zajedno sa jednim covjekom sto se bavi sa scoutingom i da blisko suradjuju kao u svaki normalan savez i da se anagazuje oko ti igraca. Zato kazem da nam treba jedan covjek zaposlen u savezu sto prdlaze igrace i jedan selektor sto prati te igrace i da je voljan zajedno sa savezom i svima da pokusava da privoli igrace da igraju za nas. Ovako smo negdje izmedju imamo selektora koji mu je briga za igrace, a imamo ovog Juku sto trazi igrace a nema nikakvu funkciju u savezu, znaci dead road prakticni i po meni skroz amaterski i neozbiljno, znam o cemu pricam posto sam ja igrao za svedsku juniorsku reprezentaciju i znam kakav je proces scouting/selektor i na koji nacin to sve ide i kako se igrac privoljava.
Isto tako sam bio pozvan na jedno okupljanje u Medjugorju u doba kada je Nikola Nikic bio trener, tu je i Velimir Stojnic bio i svih ti tadasnji selektori kao Denijal lPiric isto tako je Anel Hadzic, i Sanel Kapidzic iz Danske koji je jedno vrijeme igrao odlicno u Danskoj i bio na pragu mlade reprezentacije ali nazalost se izgubio bio tamo sjecam se mi smo ista generacija, i tada sam sve uvidio kako se sve amaterski radi i kakva je razlika. Za prvo nas iz dijaspore je isto tako jedan Juka iz Danske pokupio i doveo na svoju incijativu i mi platili iz naseg dzepa avion i sve i dosli tamo, i kada smo dosli dzaba ti kada se ovaj danac potrudio, kada jedan kao Nikola Nikic spavao kada smo igrali kontrolnu utakmicu i sprdo se sa igracima i sve sta je bilo, i onda kako ocekivati da momci zaigraju za nas kada je to sve tako? Nikakvog reda i nikakav plan nego sve kroz neke dobre volje i svak radi kako hoce, nemoze tako ako hocemo da budemo jedna ozbiljna reprezentacija koja ima ambicije da ucestvuje na velikim takmicenjima.