Safet Sušić - Pape

muhamedkonjic
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la muhamedkonjic » 19 sep 2014, 01:13

Burundi je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Zamisli da su Kolašinac i Hajrović pali na to.

Ja hocu da govorim da je to amaterski i nepostoji takav nacin rada u nekom ozbiljnom savezu. Ako je imao uspjeha privuc neke igrace neznaci da ce svi pasti na to. I ako voli to da trazi igrace neka radi ali u ime saveza sa Vladom naprimjer i da se drzi toga a ne da prica gluposti kao da je presjednik saveza a ustvari nije niko i nista, Hval mu na sve ali sada je pretjerao fakat.
Imali smo Seferovića tu 2009 na dan kad je i selektor izabran, i nakon toga lijeni Susic nije nista ucinio da ovaj momak zaigera za nas, Juka je pokusao ali bezuspjesno. Sad cekajmo da Djuric napravi bum ili da iskoci[/] neki napadac za buducnost

Pa bas zato nam treba jedan selektor koji je voljan da prati igrace koji bi mogli igrati za nas zajedno sa jednim covjekom sto se bavi sa scoutingom i da blisko suradjuju kao u svaki normalan savez i da se anagazuje oko ti igraca. Zato kazem da nam treba jedan covjek zaposlen u savezu sto prdlaze igrace i jedan selektor sto prati te igrace i da je voljan zajedno sa savezom i svima da pokusava da privoli igrace da igraju za nas. Ovako smo negdje izmedju imamo selektora koji mu je briga za igrace, a imamo ovog Juku sto trazi igrace a nema nikakvu funkciju u savezu, znaci dead road prakticni i po meni skroz amaterski i neozbiljno, znam o cemu pricam posto sam ja igrao za svedsku juniorsku reprezentaciju i znam kakav je proces scouting/selektor i na koji nacin to sve ide i kako se igrac privoljava.

Isto tako sam bio pozvan na jedno okupljanje u Medjugorju u doba kada je Nikola Nikic bio trener, tu je i Velimir Stojnic bio i svih ti tadasnji selektori kao Denijal lPiric isto tako je Anel Hadzic, i Sanel Kapidzic iz Danske koji je jedno vrijeme igrao odlicno u Danskoj i bio na pragu mlade reprezentacije ali nazalost se izgubio bio tamo sjecam se mi smo ista generacija, i tada sam sve uvidio kako se sve amaterski radi i kakva je razlika. Za prvo nas iz dijaspore je isto tako jedan Juka iz Danske pokupio i doveo na svoju incijativu i mi platili iz naseg dzepa avion i sve i dosli tamo, i kada smo dosli dzaba ti kada se ovaj danac potrudio, kada jedan kao Nikola Nikic spavao kada smo igrali kontrolnu utakmicu i sprdo se sa igracima i sve sta je bilo, i onda kako ocekivati da momci zaigraju za nas kada je to sve tako? Nikakvog reda i nikakav plan nego sve kroz neke dobre volje i svak radi kako hoce, nemoze tako ako hocemo da budemo jedna ozbiljna reprezentacija koja ima ambicije da ucestvuje na velikim takmicenjima.
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 19 sep 2014, 02:07, ukupno mijenjano 4 puta.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 19 sep 2014, 01:27

Mislim da bi Bajević bio dobar izbor za selektora, a jedan od pomoćnika recimo Barbarez koji bi pored ostalih funkcija isao po Evropi on, a ne neki Juka, i borio se za nase momke. Razlika je kada nekom momku na vrata dodje Barbarez ili kad pozvoni Juka.
Također Vlado Jagodić ne bi bio loš izbor za taj rad da prati igrače priveo je dosad dosta mladih igrača, to mu bolje ide neko trenerski posao. :mrgreen:
DD

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 19 sep 2014, 01:31

Burundi je napisao/la:Mislim da bi Bajević bio dobar izbor za selektora, a jedan od pomoćnika recimo Barbarez koji bi pored ostalih funkcija isao po Evropi on, a ne neki Juka, i borio se za nase momke. Razlika je kada nekom momku na vrata dodje Barbarez ili kad pozvoni Juka.
Također Vlado Jagodić ne bi bio loš izbor za taj rad da prati igrače priveo je dosad dosta mladih igrača, to mu bolje ide neko trenerski posao. :mrgreen:
Odlicno :clap: :salut:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 19 sep 2014, 05:27

Burundi je napisao/la:Mislim da bi Bajević bio dobar izbor za selektora, a jedan od pomoćnika recimo Barbarez koji bi pored ostalih funkcija isao po Evropi on, a ne neki Juka, i borio se za nase momke. Razlika je kada nekom momku na vrata dodje Barbarez ili kad pozvoni Juka.
Jasta bi, Barbarez bi maksuz isao na noge Tanksonu I kompaniji I usput mu ponio rahatlokum I to bosanski da ne zaboravi odakle je... :roll:

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bhsport » 19 sep 2014, 07:31

milekitic je napisao/la:Je li ikako moguce da je Juka ustvari @harishp?
Ovakvu dozu glupoce mogu samo vidjeti kod njega.
Oplakah. Misliš da bi zlatna kanta bio u stanju napisati ovoliki tekst?
Iskreno ni kopirati ga ne bi znao.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 sep 2014, 08:01

Konkretno, od selektora očekujem odgovor da li ima konkretan plan, ideju, viziju... Opravdanja me ne interesuju. Treba nam konkretno, pametno rješenje kako prevladati situaciju i vratili se na pobjednički kolosijek".
I sta mislite da ce Safet reci, nemam ja nikakvog plana, dajte mi otkaz? :damn:
U startu se da primijetiti da ce mu postaviti neki ultimatum i da ce tele nastaviti svoju funkciju na selektorskoj poziciji. :stop:

Inace su ovo rijeci potpredsjednika Ljubojevica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 19 sep 2014, 08:25

savez ce sebi s ovim ultimatumom, ako ga bude naravno, stvoriti lose-lose situaciju...

ako safet ovoji bodove protiv belgije i velsa, ostaje na klupi i problemi se samo prolongiraju.. napretka nece biti sigurno s ovim selektorom... plasman u ovim okolnostima je moguc, ali vise od toga sigurno ne...

ako kojim slucajem ne osvoji bodove, onda se novi selektor ostavlja u nezavidnoj poziciji s par bodova nakon 3 utakmice i perspektivom da se mora 'vadit' protiv kipra i belgije na strani...

jedino ispravno rjesenje je smjena odmah, cime bi se stvorio pozitivan sok u svlacionici, pobijedio vels i barem neizgubila tekma protiv belgije... pored toga novi selektor npr. bajevic, bazdarevic ili kodro bi imao i prostor i vrijeme da izgradi repku na zdravim osnovama do zavrsnice...

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 19 sep 2014, 08:30

Harixs, tako je i Susic govorio pa ostadosmo bez Seferovica, Hrgote, vjerovatno bi ostali i bez Kolasinca da momak nije ovoliki patriota.
Kakva nam je liga, selektori i pomocnici moraju ici na noge nasim omladincima u dijaspori.
DD

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 19 sep 2014, 08:33

U koliko je sjednica , da i ja odem da koju kažem ?

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 19 sep 2014, 08:38

mravojed je napisao/la:U koliko je sjednica , da i ja odem da koju kažem ?
u 2

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 19 sep 2014, 08:42

I sta, organizuju sjednicu da mu objasne da ako zeli osvojiti prvo ili drugo mjesto, ne smije biti treci ili cetvrti !?
I onda ce dobiti jednoglasnu podrsku clanova, da i dalje upropastava reprezentaciju, nasa posla .. :roll:
Nece se nista spektakularno desiti, bice neki ultimatum, mozda ni to, nego neke smijernice i savjeti i to je to.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 19 sep 2014, 09:08

pametan post Boga mi

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 sep 2014, 09:19

hogarstrasni je napisao/la:I sta, organizuju sjednicu da mu objasne da ako zeli osvojiti prvo ili drugo mjesto, ne smije biti treci ili cetvrti !?
I onda ce dobiti jednoglasnu podrsku clanova, da i dalje upropastava reprezentaciju, nasa posla .. :roll:
Nece se nista spektakularno desiti, bice neki ultimatum, mozda ni to, nego neke smijernice i savjeti i to je to.
nema druge nego navijati da zijani protiv Velsa i Belgije i da dobije otkaz i kitu umjesto otpremnine..
Volim te Bosno!!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 19 sep 2014, 09:23

Raja jesam li ja sanjao ili se nekad pisalo da je susic kandidat za preuzimanje Barcelone?

naprijed rejal

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 sep 2014, 09:35

http://sportsport.ba/ino_fudbal/kovac-u ... vca/140753" onclick="window.open(this.href);return false;

pozicija lijevog beka nam je najdeficitarnija, ovaj igrac je rodjen u BiH, a nismo ga ni pokusali dovesti pod nasu zastavu jer telecu glavu boli qurac za potencijalnim reprezentativcima..
Volim te Bosno!!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 sep 2014, 09:44

Sveti je napisao/la:Raja jesam li ja sanjao ili se nekad pisalo da je susic kandidat za preuzimanje Barcelone?

odbio ih pape onda su se martinu okrenuli.
sigurno ce mnogima danas biti krivo kad pape ne dobije otkaz
You are someone else I am still right here

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 sep 2014, 09:46

xavi26 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/kovac-u ... vca/140753

pozicija lijevog beka nam je najdeficitarnija, ovaj igrac je rodjen u BiH, a nismo ga ni pokusali dovesti pod nasu zastavu jer telecu glavu boli qurac za potencijalnim reprezentativcima..
kada se zovnu susic i vrsajevic liga je dno dna, a hajduk najgori klub u evropi. kada kovac zovne tipa iz rijeke liga se ne komentarise, klub takodje, igrac je talenat, potencijalni reprezentativac i slicno :mrgreen:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 sep 2014, 09:48

Ma, dobice ultimatum, vjerovatno 4 boda. U svakom slucaju, koliko god hio da Papetu vidim ledja, prije bih izabrao 4 boda i njegov ostanak ali pod pritiskom, nego 0 bodova i njegovu ostavku. Plasman je prioritet, yebiga
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 19 sep 2014, 09:56

xavi26 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/kovac-u ... vca/140753

Koliko lijevi bek, toliko je i desni deficitaran, a i tu ima rješenje, Emir Dilaver...Prošle sezone igrao LP, i redovan je bio u bečkoj Austriji, sad prešao u Ferencvaroš gdje će imat još više prostora da se razvije, a eto Mume je pokazao da se tamo može napredovati...Nema svoje ljude ovdje da ga guraju u medijima pa je lakše Papetu da pređe preko njega, ipak je konkurencija Avdiji.
Leovca što sam gledao nekoliko puta, pokazao se kao solidan igrač, i čudi me da Pape nije primjetio igrača iz HNL-a, eto iskoristiće ga neko drugi...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 sep 2014, 09:58

I am ready, raja. :njanjanja:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.