Mislim da nije problem sad vise tolko adaptacija to bi mu bio 3 ci tim u NBa zna otprilike kako sve ide , a opet ne vjerujem da bi ga neko i uzeo da mu sjedi na kupi , nema on sad neke astronomske minute ni u sunsima siguran sam da je na prosjeku od 18-22 mpg tako da svaka ekipa koja ga zeli sigurno bi mu i dala tu minutazu...nerminh74 je napisao/la:ne znam šta bi ti rekaogrgr je napisao/la:Blizu je prosjeka od 10 poena sto je odlicno. Inace svi pisu da bi volili da ga trejdaju jer bi mogao odlicno doci nekome u po a njima bi dobro dosao pik s obzirom da im je ova sezona gotova... I ja bi vala volio da ga trejdaju u neku PO ekipu jbg **** ovo .
u jednu ruku bilo bi dobro da ga trade-ju jer tako stiče na vrijednosti, ali opet zavisi kakav ce status i minutazu imati i treba se brzo privici na drugi kolektiv (a znamo koliko mu treba da upozna ekipu i grad)
u drugu ruku sada ima dobru minutažu u sunsima i nabija sebi statsitiku koja će mu pomoći oko novog ugovora mada je ekipa sada kanta
Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
nikada ja nisam hejtovao MirzuChinaglia je napisao/la:vidim da nermin i dalje hejtuje legendu naše košarke i idola našeg naroda
je l' te sramota nermine
ali meni on više nije legenda i velikoj večini sa kojima sam ja pričao on nije idol nacije niti legenda
mada opet je velikoj večini, uključujući i mene drag jer ipak je on kapiten naše reprezentacije
i naravno nema me za šta biti sramota
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Znal neko koji mu je procenat suta za 3, zadnjih 10 tekmi?
I ja sam prije pocetka sezone napisao da u mojim ocima vise nikad nece biti isti , ko mozda prati malo duze ovu temu pratio sam ga od vremena kad je bio u europi pa i u nba nisam propustao utakmice redovno sam komentarisao sve i svasta. Nakon ovog ljeta jednostavno ga ne pratim ko prije nije nikakav bunt ili nesto jednostavno sam izgubio interesovanje za njegove partije kao i jusufove i nihadove i opcenito sva desavanja oko saveza su mi zgadila sport koji mi je obiljezio djetinjstvo pa samim time i zivot u vecoj mjeri.
Svako ko kaze nesto lose za naseg igraca je hejter , izdajica , mis itd i nakon ocajnog pocetka sezone reko sam da on u najboljem slucaju ove sezone ide 8-10 ppg , nisam ocekivao da ce ovako dobro sutirati ali eto sta sad. Mirzi kao i svima drugim zelim sve najbolje je ipak predstavljaju moju zemlju ali pored toga bitno mi je kako je predstavljaju i kolko. Al hajd nebitna stvar
Svako ko kaze nesto lose za naseg igraca je hejter , izdajica , mis itd i nakon ocajnog pocetka sezone reko sam da on u najboljem slucaju ove sezone ide 8-10 ppg , nisam ocekivao da ce ovako dobro sutirati ali eto sta sad. Mirzi kao i svima drugim zelim sve najbolje je ipak predstavljaju moju zemlju ali pored toga bitno mi je kako je predstavljaju i kolko. Al hajd nebitna stvar

40% za 3pChaosX je napisao/la:Znal neko koji mu je procenat suta za 3, zadnjih 10 tekmi?
mada je u zadnjih 5 tekmi na 43.6% šuta za 3 i 16ppg

- SlevinKelevra
- Kontakt:
Hercegovina je tu... Svakako je Mirza odavle.King_James je napisao/la:Jel ovo Bosna ostala bez struje! Nigdje nikoga na forumu

-
- Kontakt:
Nermin bi vrabca i buzu stavljao ispred mirze ... ja ne znam po cemu su ova dva pomenuta uopste u reprezentaciji ?? Zasto su vjeciti talenti ? odkad pratim repku sarajevo je guralo neke igrace od mirkovica i gordica do bavcica i jos nekih propali iz bosne ...
- King_James
- Kontakt:
Nas ovdje na jugu jos slusa vrijeme, tako da ne strahujemo od gromovaSlevinKelevra je napisao/la:Hercegovina je tu... Svakako je Mirza odavle.King_James je napisao/la:Jel ovo Bosna ostala bez struje! Nigdje nikoga na forumu

“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009
Kada je Nermin stavio Buzu i Vrabca prije MirzeHeraklitMracni je napisao/la:Nermin bi vrabca i buzu stavljao ispred mirze ... ja ne znam po cemu su ova dva pomenuta uopste u reprezentaciji ?? Zasto su vjeciti talenti ? odkad pratim repku sarajevo je guralo neke igrace od mirkovica i gordica do bavcica i jos nekih propali iz bosne ...
Hajde malo prelistaj temu reprezentativaca i potencijalnih pa vidi šta je Nermin pisao, pa čak nađeš da je stavio Miloševića prije Buze, a Vrapca uopće ni uvrstio u 12 tako ne moj pisati napamet
Ali zato tvrdim da će veći pečat, aBd zdravlja, Nurkić ostaviti od Mirze i u reprezentaciji i u NBA
Inače Nermin je pratio Bosnu kada je Sejo Bukva tek počinjao da igra, a prva utakmica mu je bila kada ga je otac odveo u malu dvoranu da gleda makabi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nisam mu zamjerio ni najmanje to što nije igrao za reprezentaciju na ovom Eurobasketu. Sve ima svoje razloge, mogu misliti kako bi mu pojedinci tek yebali sve da je došao igrati na prvenstvo i da je bio u lošoj formi u kakvoj ga je bilo objektivno očekivati u prvim takmičarskim mečevima nakon povrede odnosno bolesti.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
ali brat je lud ko struja,prvo pise da je zamjerio Mirzi ne igranje na eb,i onda u recenici pored hvali Nurkica i pise lijepo o njemu,a taj frajer isto mzoda i gore od Mirze uradio,kakvo pljuvanje po sebi majko moja draga,cuj zamjerio Mirzi ali zato Nurkic ce narpaviti za repku vise od Mirze,decko jesi upoznat da je i Nurkic otkazao kao i Mirza eb ???
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
ne nisam, jesili tidelinjo je napisao/la:ali brat je lud ko struja,prvo pise da je zamjerio Mirzi ne igranje na eb,i onda u recenici pored hvali Nurkica i pise lijepo o njemu,a taj frajer isto mzoda i gore od Mirze uradio,kakvo pljuvanje po sebi majko moja draga,cuj zamjerio Mirzi ali zato Nurkic ce narpaviti za repku vise od Mirze,decko jesi upoznat da je i Nurkic otkazao kao i Mirza eb ???
meni kao da se učini da je bio povređen
ja sam sve ljepo napisao za mirzu, samo očigledno neki da bi od mene napravili hejtera moraju nadodati puno toga što ja nikada nisam napisao
cuj povrijedjen, laksa je to neka povreda bila, sta nije samo mogao ni skociti kad je bio EB, al mogao je igrati a da ne skacenerminh74 je napisao/la:ne nisam, jesili tidelinjo je napisao/la:ali brat je lud ko struja,prvo pise da je zamjerio Mirzi ne igranje na eb,i onda u recenici pored hvali Nurkica i pise lijepo o njemu,a taj frajer isto mzoda i gore od Mirze uradio,kakvo pljuvanje po sebi majko moja draga,cuj zamjerio Mirzi ali zato Nurkic ce narpaviti za repku vise od Mirze,decko jesi upoznat da je i Nurkic otkazao kao i Mirza eb ???
ja sam sve ljepo napisao za mirzu, samo očigledno neki da bi od mene napravili hejtera moraju nadodati puno toga što ja nikada nisam napisao
Nad tobom sunce najljepše sja
Mirza je do danasnjeg dana postigao 350 trojki u NBA.
Do kraja slijedece sezone bi mogao uci u TOP 250 svih vremena po broju ubacenih trojki, treba mu jos nekih 150 ubacaja...
A ove godine bi uz ovakvu minutazu trebau uci u TOP 250 po postignutim trojkama u jednoj sezoni.
Kada se gleda procenat ubacenih trica i provedeno vrijeme na terenu, jedino Curry bolje od njega izgleda... Zausta sjajno suta ove godine, da nije ocajog pocetka sezone, imao bi strasnu statistiku...
Do kraja slijedece sezone bi mogao uci u TOP 250 svih vremena po broju ubacenih trojki, treba mu jos nekih 150 ubacaja...
A ove godine bi uz ovakvu minutazu trebau uci u TOP 250 po postignutim trojkama u jednoj sezoni.
Kada se gleda procenat ubacenih trica i provedeno vrijeme na terenu, jedino Curry bolje od njega izgleda... Zausta sjajno suta ove godine, da nije ocajog pocetka sezone, imao bi strasnu statistiku...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Najvise ubacenih trojki s klupe ove sezone
, mene iskreno je Mirza jako pozitivno iznenadio, nisam ocekivao da ce imati prosjecno dvocifren broj poena za istu minutazu kao i prije, sto ce reci da Mirza igra u najboljoj suterskoj formi u karijeri
Ko ga prati duze zna da i u Europi je imao rijetko preko 35 % tricu po sezoni, a ove sezone je to preko 40 %.

Zadnja izmjena: armin dju, dana/u 14 jan 2016, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
a Mirza nije ,samo je par mjeseci prije toga jedva ziv ostao,a papak je mogao prolongirati operaciju da je zelio igrati i da mu se igralo,sa druge strane Mirza je bio u zivotnoj opasnosti tako da...mislim nisam ja njegov advokat ali ne kontam jednog podrzavas a drugog hvalis ,a zaj drugi napravio puno goru stvar,ali haj nije ovo tema o Jusufu ,npr Mirza je kvale za taj isti eurobasket igrao i peglao se po britaniji sa sutalima gordicima i ostalim polovnim igracima jbgnerminh74 je napisao/la:ne nisam, jesili tidelinjo je napisao/la:ali brat je lud ko struja,prvo pise da je zamjerio Mirzi ne igranje na eb,i onda u recenici pored hvali Nurkica i pise lijepo o njemu,a taj frajer isto mzoda i gore od Mirze uradio,kakvo pljuvanje po sebi majko moja draga,cuj zamjerio Mirzi ali zato Nurkic ce narpaviti za repku vise od Mirze,decko jesi upoznat da je i Nurkic otkazao kao i Mirza eb ???

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
ma Mirza koristi najbolje losu situaciju u sunsima i nabija sebi statistiku i svaka mu cast na tome,konacno je shvatio kako nba fukcionise,mora gledati prvo sebe pa kolektiv i mislim da je konacno poceo raditi na tome,da sebi napravi temelj za sto bolji ugovor slj sezone,a po prikazanom rijetko koji igrac sunsa zasluzuje vecu minutazu od njega,cak protiv Indiane i u odbrani je dobro izgledao kao na jos par utakmica,sto znaci da je i taj segment popravio,koliko je to moguce jer on nikad nece igrati neku aman zaman odbranu ,ali bitno je da je shvatio neke stvari,ja stvarno ocekujem bar jednu utakmicu ove sezone da nekog zatrpa kao Dallas one sezone kod Kidda...armin dju je napisao/la:Najvise ubacenih trojki s klupe ove sezone, mene iskreno je Mirza jako pozitivno iznenadio, nisam ocekivao da ce imati dvocifren broj poena za istu minutazu kao i prije, sto ce reci da Mirza igra u najboljoj suterskoj formi u karirijeri
Ko ga prati duze zna da i u Europi je imao rijetko preko 35 % tricu po sezoni, a ove sezone je to preko 40 %

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
istina bio mu zivot u opasnosti pa je igrao i trenirao u martu, ali svako okrece kako njemu odgovaradelinjo je napisao/la:a Mirza nije ,samo je par mjeseci prije toga jedva ziv ostao,a papak je mogao prolongirati operaciju da je zelio igrati i da mu se igralo,sa druge strane Mirza je bio u zivotnoj opasnosti tako da...mislim nisam ja njegov advokat ali ne kontam jednog podrzavas a drugog hvalis ,a zaj drugi napravio puno goru stvar,ali haj nije ovo tema o Jusufu ,npr Mirza je kvale za taj isti eurobasket igrao i peglao se po britaniji sa sutalima gordicima i ostalim polovnim igracima jbgnerminh74 je napisao/la:ne nisam, jesili tidelinjo je napisao/la:ali brat je lud ko struja,prvo pise da je zamjerio Mirzi ne igranje na eb,i onda u recenici pored hvali Nurkica i pise lijepo o njemu,a taj frajer isto mzoda i gore od Mirze uradio,kakvo pljuvanje po sebi majko moja draga,cuj zamjerio Mirzi ali zato Nurkic ce narpaviti za repku vise od Mirze,decko jesi upoznat da je i Nurkic otkazao kao i Mirza eb ???
nego nisam ja advokat ni jednom ni drugom i zavrsiti cemo ovdje ovu diskusiju
Sto se tice odbrane, ne ispada na rotacijama i cini se kao da se malo bolje popravio kada je u pitanju pick n roll tako da dosta solidno izgleda u odbrani u zadnjih par tekmi. No velika je steta sto su Sunsi ispade vrlo dobri na toj poziciji PF-a jer ovaj Leuer ispade sasvim fin igrac, a o Markiefu ne moram ni govoriti.
Nebi bilo lose (a radi to vec neko vrijeme) da Jeff da Mirzi nesto minuta i na petici, tu bi mogao bolje vrtiti pick n pop i generalno se lakse otvarati jer su centri ipak dosta sporiji od njega, mada je tu u odbrani za fenkis taj def skok. No cine se sasvim ok u tom segmentu generalno...
Nebi bilo lose (a radi to vec neko vrijeme) da Jeff da Mirzi nesto minuta i na petici, tu bi mogao bolje vrtiti pick n pop i generalno se lakse otvarati jer su centri ipak dosta sporiji od njega, mada je tu u odbrani za fenkis taj def skok. No cine se sasvim ok u tom segmentu generalno...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
31 decembar - 12 januar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.