UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
101
63%
Jon Jones
43
27%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 161

Donnie Darko
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 08:33

Poznavajuci Danu Whitea, najebo je zbog ovog radovanja i skakanja 10 sekundi prije kraja.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 avg 2020, 08:37

A i treba ga naribati zbog toga, jer je totalno debilno. Imas jos 5 sekundi meca, sacekaj fino da se zavrsi pa slavi jer svi znamo da si pobijedio.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 30 avg 2020, 12:50

Kakvo je vaše mišljenje, šta bi Rakić trebao da uradi u UFCu da bi bio najveći borac sa ovih prostora, tj da bi prestigao Mirka? Evo sad se i zvanično vodi kao borac iz regiona, iako ga već dugo smatraju takvim. Ne govorim o popularnosti i nekom uticaju na rast sporta kod nas nego čisto o sportskim dostignućima.
Moje mišljenje je da bi titulom u UFCu prestigao Mirka.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 12:53

Mirko u UFC-u nema nikakav trag. Na stranu Mirko generalno kao borac i sav njegov utucaj na ovaj sport. Ali iskljucivo UFC, losa epizoda njegove karijere.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 30 avg 2020, 12:57

To da o UFCu ne vrijedi pričati, tu se Mirko nije pokazao, govorim uopšteno i o Prajdu i čitavoj ostavštini,tj dostignućima...

119500
Kontakt:

Post Postao/la 119500 » 30 avg 2020, 13:24

Fuerza je napisao/la:
30 avg 2020, 12:50
Kakvo je vaše mišljenje, šta bi Rakić trebao da uradi u UFCu da bi bio najveći borac sa ovih prostora, tj da bi prestigao Mirka? Evo sad se i zvanično vodi kao borac iz regiona, iako ga već dugo smatraju takvim. Ne govorim o popularnosti i nekom uticaju na rast sporta kod nas nego čisto o sportskim dostignućima.

Mislim da ova lhw titula ne vrijedi toliko uopste ako se za nju ne pobijedi Bones.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 avg 2020, 13:32

119500 je napisao/la:
30 avg 2020, 13:24
Fuerza je napisao/la:

Mislim da ova lhw titula ne vrijedi toliko uopste ako se za nju ne pobijedi Bones.
Zasto ne vrijedi kada ima sjajnih boraca u njoj i sigurno je jedna od najjacih kategorija? A i da nije jedna od najjacih, biti sampion bilo koje kategorije UFC-a je ogromna stvar.

Pa mnogi (medju publikom naravno) i smatraju da Jones konacno prelazi u teskase jer je u mecevima sa Santosom i Reyesom vidio da nije nepobjediv. Tacnije, svi smo vidjeli da nije nepobjediv i moze se reci da je pussy move sto nece imati revanse.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2020, 13:39

Reyes je pobjedio Jonesa i on je šampion kojem treba uzeti pojas.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 30 avg 2020, 13:40

Kad u jednoj večeri riješi tri protivnika :mrgreen: Ne znam zaista. Istina da u toj kategoriji ima odličnih boraca, ali opet mi nekako ne zvuči kao sami vrh. Al opet po meni osvajanje i odbrana pojasa bi trebala bit dovoljna da bude ako ne bolji onda rame uz rame s Mirkom. Samo sto ne vjerujem da ce iko za zivota rec, "sjecas se ti kad se borio Rakic".. i slicno, sto se za Mirka i danas prica

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 13:48

Rakić mora još mnogo uraditi da napravi legacy i rezime kao Mirko. Mislim moguće je, ali mora se odbraniti titula više puta, protiv jakih porotivnika.

Nije sve u osvajanju titule, pogotovo ne u najslabijoj kategoriji u UFC-u (pogotovo sad bez Jonesa). Šta eto sad Rakić dobije nekako borbu za titulu protiv pobjednika Reyes/Blahovic, i osvoji, sta sa tom titulom i pobjedama pored toga protiv Anthony Smitha i Manuwe je veći od Mirka? Daleko od toga.

Osvajanje titule protiv Jonesa bi već bilo nešto drugo. To bi drastično skratilo taj proces.

Mada zašto pišem o ovome, još je mnogo posla pred Rakićem :mrgreen:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 30 avg 2020, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.

119500
Kontakt:

Post Postao/la 119500 » 30 avg 2020, 13:50

dscile je napisao/la:
30 avg 2020, 13:32
119500 je napisao/la:
30 avg 2020, 13:24
Fuerza je napisao/la:

Zasto ne vrijedi kada ima sjajnih boraca u njoj i sigurno je jedna od najjacih kategorija? A i da nije jedna od najjacih, biti sampion bilo koje kategorije UFC-a je ogromna stvar.

Pa mnogi (medju publikom naravno) i smatraju da Jones konacno prelazi u teskase jer je u mecevima sa Santosom i Reyesom vidio da nije nepobjediv. Tacnije, svi smo vidjeli da nije nepobjediv i moze se reci da je pussy move sto nece imati revanse.
To be the champ you have to beat the champ. Realno i DC je nosio krst.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 13:52

U UFC-u bi bio veci. Generalno kao borac, nikad nece biti veci od Mirka, sta god uradio.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 14:06

Ja govorim za generalno, o UFC je glupo pričat jer Mirko ništa zapravo nije uradio u UFC-u.

A mislim bio bi veći generalno da napravi neki baš ozbiljan niz odbrana titula. Nešto poput Stipe kad bi uradio, mada nema u LHW baš nekih protivnika nivoa likova protiv kojih je Stipe branio titule. Druga stvar je što sumnjam da Rakić nešto takvo može postići.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 30 avg 2020, 14:16

Vidjećemo, ali nekako bez obzira na konkurenciju, ona nije nikad slaba u UFCu. Da neko sa ovih prostora bude šampion tamo mi je nenormalan uspjeh.
Naravno pominjem ovo čisto jer je Rakić tu blizu,pitanje je da li će doći do titule, do meča za titulu najvjerovatnije hoće. Uglavnom kako nema Jonesa kategorija nema neko veliko ime i vrlo je izjednačena. Biće zanimljivo ko će od njih prije svega četvorice da izađe kao najbolji pa ćemo vidjeti šta će Rakić dalje.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2020, 15:18

Smith: "I’ve never been one of the guys that’s out here pining and calling for more weight classes, but in these last couple of fights, that’s kind of where my brain goes. I’m just too big for 185, and you start getting into these bigger, stronger, taller, longer guys. They’re just so strong."

Njegova džiju džica nije ništa mogla Rakiću zbog ogromne razlike u snazi.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 30 avg 2020, 16:49

Donnie Darko je napisao/la:
30 avg 2020, 13:48
Rakić mora još mnogo uraditi da napravi legacy i rezime kao Mirko. Mislim moguće je, ali mora se odbraniti titula više puta, protiv jakih porotivnika.

Nije sve u osvajanju titule, pogotovo ne u najslabijoj kategoriji u UFC-u (pogotovo sad bez Jonesa). Šta eto sad Rakić dobije nekako borbu za titulu protiv pobjednika Reyes/Blahovic, i osvoji, sta sa tom titulom i pobjedama pored toga protiv Anthony Smitha i Manuwe je veći od Mirka? Daleko od toga.

Osvajanje titule protiv Jonesa bi već bilo nešto drugo. To bi drastično skratilo taj proces.

Jesi li to Mirkov dick rider? :D

Do neki dan si pricao ako me sjecanje dobro sluzi da je Reyes dobio Jonesa sad ti je ta prica.

Znaš mene da sam na Đonijevoj strani, al' da se dobro razumijemo borba je bila toliko blizu s Reyesom da ja mrtav hladan gledam kao da Reyes brani pojas protiv Blahovica tako da reci da pojas ne vrijedi jer nema Jonesa je baš baš nigdje veze.

Rakicu je potrebno samo da bude šampion i bice veci borac od Mirka to je neupitno UFC je NBA - MM-a a znamo kako se Mirko proveo u UFC-u.

Sve u svemu mislim da nema kvalitet za pojas, vidjecemo.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 avg 2020, 16:49

Drape je napisao/la:
30 avg 2020, 15:18
Smith: "I’ve never been one of the guys that’s out here pining and calling for more weight classes, but in these last couple of fights, that’s kind of where my brain goes. I’m just too big for 185, and you start getting into these bigger, stronger, taller, longer guys. They’re just so strong."

Njegova džiju džica nije ništa mogla Rakiću zbog ogromne razlike u snazi.
Najjaca mi je bila situacija u drugoj rundi, cini mi se, kad on ide u klinc i u boljoj poziciji krene obarat Rakica, a ovaj ga doslovno baci od sebe i Smith zavrsi na podu. :urnebes:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 16:53

90minut je napisao/la:
30 avg 2020, 16:49

Do neki dan si pricao ako me sjecanje dobro sluzi da je Reyes dobio Jonesa sad ti je ta prica.

Znaš mene da sam na Đonijevoj strani, al' da se dobro razumijemo borba je bila toliko blizu s Reyesom da ja mrtav hladan gledam kao da Reyes brani pojas protiv Blahovica tako da reci da pojas ne vrijedi jer nema Jonesa je baš baš nigdje veze.

Rakicu je potrebno samo da bude šampion i bice veci borac od Mirka to je neupitno UFC je NBA - MM-a a znamo kako se Mirko proveo u UFC-u.

Nisam, uopšte. Samo je činjenica da je Mirko legenda, i da nije tek tako jednostavno prestići ga po veličini u mma svijetu.

Reyes je pobijedio Jonesa po meni, ali i on je tek na početku, i to ne znači da je automatski veći i bolji od Jonesa. Jednostavno Rakićev rezime i lista imena ne bi bili dovoljno dugi i impresivni još uvijek da dođe do tog nivoa na kojem je Mirko što se veličine tiče.

U UFC, da, logično, Rakić je već sad bolji i uspješniji nego je Mirko bio u UFC-u. U MMA, treba tu još dosta posla.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 30 avg 2020, 16:56

30 avg 2020, 16:53
90minut je napisao/la:
30 avg 2020, 16:49

Nisam, uopšte. Samo je činjenica da je Mirko legenda, i da nije tek tako jednostavno prestići ga po veličini u mma svijetu.

Reyes je pobijedio Jonesa po meni, ali i on je tek na početku, i to ne znači da je automatski veći i bolji od Jonesa. Jednostavno Rakićev rezime i lista imena ne bi bili dovoljno dugi i impresivni još uvijek da dođe do tog nivoa na kojem je Mirko što se veličine tiče.

U UFC, da, logično, Rakić je već sad bolji i uspješniji nego je Mirko bio u UFC-u. U MMA, treba tu još dosta posla.
Jasno kao pasulj, al' ne pricamo o tome pricamo o tome kad bi imao pojas oko struka automatski bi bio veci od Mirka.

Al' duug je puta do toga.

Uglavnom gledam ovu diviziju kao da je Reyes na vrhu iste jer je toliko bila blizu borba s Jonesom ako u kojem slucaju ovaj bude prvak ne oduzima mu se ništa.
Lik je izgubio od Volkana tako da ono spustimo rucnu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2020, 22:47

Američki novinari i fanovi hoće da vide borbu Rakić - Prochazka. Darko Stošić je izgubio od ovog Čeha, u podcastu ga je opisao: "On je krakat, dugačak, neartikulisan, čas je u lijevom a čas u desnom gardu, čas baci high kick a čas, najgori su takvi borci."

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.