BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Juve-TZ
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Juve-TZ » 08 nov 2011, 16:37

i samo da vam nesto kazem...navijajte za koga hocete veceras, nije to neka frka vasa stvar

ali DOMOVINA JE STARIJA OD SVAKOG KLUBA ;)

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 08 nov 2011, 16:57

Chuckie je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Zenicani ajde ako neko zivi blizu stadiona ako moze da uslika travnjak, kazu da su justros dovezene neke masine koje saniraju travu i neke kanale. Da vidimo kako sada izgleda travnjak.
Ne vidi se puno terena, ali eto: http://www.****/sport/fudbal/6 ... -foto.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sa tom mašinom prave oranicu!

[youtube][/youtube]

:lol:
Ja Terminatora od masine :mrgreen: Al ovo je Bosanska vutra narasce ona do prekosutra.. :D
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 08 nov 2011, 17:10

Mozel mi samo neko objasnit, jutros ja na piku gledam ono gdje se prodaju karte piše "USKORO!!!", sad dolazim da gledam i piše "RASPRODANO!". Oj **** ti :lol:

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 08 nov 2011, 17:14

NK/RK Krivaja je napisao/la:Mozel mi samo neko objasnit, jutros ja na piku gledam ono gdje se prodaju karte piše "USKORO!!!", sad dolazim da gledam i piše "RASPRODANO!". Oj **** ti :lol:
to ono na kupikartu?
ja sam ih zvala i rekli su mi da nece ni dobivat karte.
mislim da su slagali, to je sve izrezervisano off site :D
...

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 08 nov 2011, 17:16

arnes86 je napisao/la:Naš protivnik u baražu, selekcija Portugala, put za Euro tražio je u grupi H, zajedno sa Danskom, Norveškom, Islandom i Kiprom.

Kvalifikacije su otvorili na domaćem terenu protiv Kipra. U sjajnoj utakmici, prepunoj golova, Andreas Avraam je u 87. minuti zaledio domaće navijače i donio bod Kipranima, bilo je 4:4.

U narednoj utakmici, gostovali su u Norveškoj i poraženi su sa 1:0, što je već tada, Portugalce dovelo u tešku situaciju, a bili su veliki favoriti ove grupe. Treba napomenuti da u ove dvije utakmice nije igrao Ronaldo.

Queiroz je nakon toga dobio otkaz, a na klupu je sjeo Paulo Bento. U debiju novog selektora, pred domaćim navijačima, na krilima Nanija sa dva gola i oporavljenog Ronalda, koji je postigao još jedan, savladana je Danska sa 3:1. U trećem kolu, Portugal je kao gost savladao Island sa 1:3 i došao na drugo mjesto na tabeli.

U junu su dočekali Norvešku, koja je do tada bila vodeća. Slavili su golom Postige i preuzeli prvo mjesto sa 10 bodova, koliko su imali Danci i Norvežani. Na Kipru su slavili ubjedljivu pobjedu, rezultatom 0:4, ali otpor domaćina su slomili tek u posljednjih 10 minuta.

Pretposljednje kolo i domaća pobjeda 5:3, protiv Kipra, značila je da Portugal putuje u Dansku da ovjeri plasman na Euro, obzirom da su imali jednak broj bodova, a Portugalcima je igrao i remi. Odigrali su vrlo loše, poraženi su sa 2:1 i tako su neočekivano ostali bez prvog mjesta i direktnog plasmana na Euro.

Portugalci su tokom kvalifikacija, u osam odigranih mečeva postigli 21 gol, a primili 12. Najbolji strijelac je Ronaldo, koji je u šest kvalifikacionih utakmica postigao pet golova, a slijedi ga Nani sa četiri gola iz osam utakmica.

Za Portugal je tokom kvalifikacija nastupilo 26 različitih igrača, što ukazuje na veliku širinu i veliki broj kvalitetnih igrača, koji Portugalci posjeduju. To se posebno odnosi na vezni red i napadače. Jedina dva igrača, koji su odigrali svih osam utakmica su Nani i Raul Meireles.

Portugalci su u ovim kvalifikacijama, ukupno 65 šutirali u okvir gola protivnika ili 8.13 puta u prosjeku, naspram naših 52 šuta ili 5.2 šuta po utakmici.

U prosjeku su davali 2.6 golova po utakmici, što ih svrastva na ubjedljivo prvo mjesto. Naša reprezentacija je postizala 1.7 golova po meču i također se nalazi pri vrhu, tačnije na 6. mjestu.

Pored činjenice da su efikasni, primjetno je da Portugal prima i mnogo golova. Ukupno su, u jednoj relativno lakoj grupi, primili 12 golova na osam mečeva ili 1.5 po utakmici, dok je naša reprezentacija na 10 utakmica primila svega osam golova ili 0.8 golova po utakmici, pa smo i prema tome statističkom podatku na sjajnom petom mjestu, računajući da su Slovenija, Irska, Hrvatska i Bjelorusija ispred, svi sa 0.7 primljenih golova po utakmici.

Portugal je tokom kvalifikacija izveo 62 kornera ili 7.75 po meču, naspram naših 65 ili 6.5 po meču. Obje reprezentacije su u vrhu po tome statističkom podatku.

Portugal je reprezentacija koja je napravila najmanje prekršaja tokom kvalifikacija, ukupno 94 ili 11.75 po utakmici, a istovremeno su bili faulirani samo 87 puta ili 10.88 puta po utakmici.Još zanimljiviji podatak je da je naša selakcija u tome segmentu prva, jer su naši fudbaleri najviše puta bili faulirani tokom kvalifikacija. Ukupno 147 puta ili 14.7 prekršaja po meču.

Portugalci su zaradili samo osam žutih kartona tokom kvalifikacija ili po jedan na svakome meču, a naša reprezentacija 20 ili dva po meču. I jedna i druga selekcija nisu dobivale crvene kartone, što ih svrstava među 15 reprezentacija kojima je to, tokom kvalifikacija, pošlo za rukom

Zanimljiv je podatak, da je Portugal posljednji Euro propustio 1992. godine, a u kvalifikacionoj grupi su imali identičan učinak kao i u ovim kvalifikacijama i tada se nisu plasirali.

Iskreno se nadamo da će se historija ponoviti, ovoga puta na našu sreću i u našu korist.

Odkud Autoru ovog teksta ideja da je portugal igrao 3 utakmice s Kiprom ???

...i donio bod Kipranima, bilo je 4:4.
Na Kipru su slavili ubjedljivu pobjedu, rezultatom 0:4
Pretposljednje kolo i domaća pobjeda 5:3, protiv Kipra
pa rezultat i jeste bio 4:4

Amna
Kontakt:

Post Postao/la Amna » 08 nov 2011, 17:24

http://www.alo.rs/sport/43380/Dzeko_ponizi_Ronalda" onclick="window.open(this.href);return false;

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 08 nov 2011, 17:34

Kuzmanović: Ne interesuje me BiH, neću ih ni gledati!

Zdravko Kuzmanović je rođen u Švajcarskoj, igra za reprezentaciju Srbije, ali mu koreni vuku iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Gradačca! Međutim, Kuzma nema neke posebne simpatije prema reprezentaciji BiH.
- Iskreno da vam kažem, ne interesuje me šta će uraditi BiH u baražu za Evropsko prvenstvo. Naravno, znaću rezultat posle meča, ali utakmicu sigurno neću gledati - rekao nam je srpski vezista, a na pitanje da nam prognozira ishod tog duela, dodao je:
- Proći će BiH, siguran sam. Imaju dobro ekipu i veći motiv od Portugalaca, čini mi se... A i Portugalci su im dužni iz kvalifikacija za SP 2010. godine, kada su ih izbacili u samoj završnici.

ps ovo mise svida navodno nece gledati nasu utakmicu a vjeruje dacemo proci :D :D

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 08 nov 2011, 17:35

I onda se uvijek nađe neki padobranac iz Laktaša ili Sokoca sa komentarom:

Republika Srpska
08.11.2011.
01:41h
Meni je smesna ova novinarska halabuka oko podrske reprezentacije BiH... Situacija na terenu kaze drugacije. Slavicemo kad prodje Portugal!!! Slavijini SOKOLOVI

Kako su samo jadni.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 08 nov 2011, 17:36

Za koga će štrumfovi navijat večeras ? :lol:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 08 nov 2011, 17:38

3 dana 74 sata 4460 minuta DO POCETKA UTAKMICE
Zadnja izmjena: deni_23, dana/u 08 nov 2011, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 nov 2011, 17:39

deni_23 je napisao/la:Kuzmanović: Ne interesuje me BiH, neću ih ni gledati!

Zdravko Kuzmanović je rođen u Švajcarskoj, igra za reprezentaciju Srbije, ali mu koreni vuku iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Gradačca! Međutim, Kuzma nema neke posebne simpatije prema reprezentaciji BiH.
- Iskreno da vam kažem, ne interesuje me šta će uraditi BiH u baražu za Evropsko prvenstvo. Naravno, znaću rezultat posle meča, ali utakmicu sigurno neću gledati - rekao nam je srpski vezista, a na pitanje da nam prognozira ishod tog duela, dodao je:
- Proći će BiH, siguran sam. Imaju dobro ekipu i veći motiv od Portugalaca, čini mi se... A i Portugalci su im dužni iz kvalifikacija za SP 2010. godine, kada su ih izbacili u samoj završnici.

ps ovo mise svida navodno nece gledati nasu utakmicu a vjeruje dacemo proci :D :D
Pa kako ce gledat kad i Srbija igra baraz...oh wait. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 08 nov 2011, 17:40

A ne treba se sikirati previše za ove "sokolove" i "kuzmu"... Neka oni sebi fino naprave meze i u petak i utorak odgledaju reprezentaciju RS i Srbije u baražu za EP. Možda ima neka dimenzija gdje se taj meč igra. :mrgreen:
Definitions belong to the definers, not the defined

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 08 nov 2011, 17:41

Cartman je napisao/la:
deni_23 je napisao/la:Kuzmanović: Ne interesuje me BiH, neću ih ni gledati!

Pa kako ce gledat kad i Srbija igra baraz...oh wait. :D
:D :D :D :D dobro si reko drug

Amna
Kontakt:

Post Postao/la Amna » 08 nov 2011, 17:44

Chuckie je napisao/la:I onda se uvijek nađe neki padobranac iz Laktaša ili Sokoca sa komentarom:

Republika Srpska
08.11.2011.
Meni je smesna ova novinarska halabuka oko podrske reprezentacije BiH... Situacija na terenu kaze drugacije. Slavicemo kad prodje Portugal!!! Slavijini SOKOLOVI

Kako su samo jadni.
Ne mogu oni nikako podnijeti cinjenicu da mediji iz Srbije pisu o reprezentaciji BiH i daju podrsku istoj. Pa juce je ova ista novina uradila intervju sa Susicem. To je ono sto njih boli, kako to za Boga miloga da Srbija daje podrsku Bosni! ;)

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 08 nov 2011, 17:46

Dobro im je rekao al ih ne bi provocirao . Srbima svaka čast još ništa nisu izjavljivali i ako izjave od njih mogu prihvatiti činjenicu da više vole Portugal nego nas mada bi bilo logičnije obrnuto ali eto te proklete godine su učinile svoje pa Hajd al vjerujem da pola raje bi navijalo al nesmije zbog društva i mase al otom potom .

Nego meni je bolan nejasno ovo za ove naše uhljupe pa ja bi bolan imao ga srca u konctracioni logor stvatiti ni zalio ga ne bi .
Nek daju Srbi podršku kakva je takva ako je i licemjerna nek je . Al ove nemogu nema šanse nemojte me pogrešno shvatiti al kad pročitam kakav komentar ne bi mu zalio života .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 08 nov 2011, 17:48

haj manite se toga, sta nas boli briga
...

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 08 nov 2011, 17:56

evo linka od bh telecoma http://www.bhtelecom.ba/webtv.html" onclick="window.open(this.href);return false; nisam siguran ali mislim da ga mogu koristiti samo korisnici bh telecoma
napokon da odgledam jednu tekmu repke bez zivciranja i uz uzivanja
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 08 nov 2011, 17:57

Chuckie je napisao/la:I onda se uvijek nađe neki padobranac iz Laktaša ili Sokoca sa komentarom:

Republika Srpska
08.11.2011.

Kako su samo jadni.

Nema potrebe da se uopste spominju ovakvi maloumnici,kad se nadu na dnu dna ,promjenice se i njihov mentalitet ;) (bar se mozemo nadat tome)

zeljo ovo gubi 1-3 ;)

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 08 nov 2011, 17:59

Sretno repki,jači je ovo trening da vidimo kako to izgleda na terenu.Samo da ne bude ozljeda. Lijepa večer u Sarajevu. :P
pustimo mahalske priče,nek nas poštede gluposti.Dosta smo se načitali ovih dana .
Živio fudbal!
Fi hajati.
GO Bosno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.