Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Justin
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la Justin » 16 apr 2020, 17:42

Ghuraba je napisao/la:
15 apr 2020, 11:56
Slazem se s 90% stvari i puno toga je Haris onako direktno i bez umotavanja rekao (sto mnogi ne smiju). Medjutim, i on sebe debelo precjenjuje. Imas utisak da se radi o Iniesti, a ne o nekom prosjecnom fudbaleru. Kaze, protiv Argentine je trebala igrati ekipa koja je izborila prvenstvo. Sve ok, ali nije mi jasno sta je ocekivao - da igramo s njim, Pjanicem, Misimovicem i Lulicem u veznom redu, a u napadu s Dzekom i Ibisevicem? Kaze, ako tu krene po zlu, onda nesto mijenjaj i eksperimentisi. Kao da ti u te 3 utakmice na SP imas vremena za eksperimentisanje i kao da mozes igrati s petoricom igraca koji u defanzivi ne postoje. :rol: Po meni je on za reprezentaciju odigrao taman koliko i zasluzuje, ako ne i malo vise od toga i ne vidim razloga da se buni sto nekad nije igrao vise. A, svaka cast za sve ostalo ste je rekao vezano za 'strucnjake' koji su nas vodili zadnjih 10+ godina.
Bas to. Pa on je dugo cekao pozit Holandije. Kasnije tek shvatio da se to nikada nece desiti pa pristao igrati za nas. Totalno nerealno misljenje o sebi ima. :rol:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 apr 2020, 17:55

:ljepota:

slika

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 16 apr 2020, 17:56

Jedno je misljenje o sebi imati. Nije on ni meni neki igrac, ali svakako zidane za razne hadzice i tinke vinke. Ovdje treba da se prica o tome sto je on rekao u vezi amaterizma u repki. To je kljucno u svemu. A ne sad dal se on precjenuje il ne. Red i rad to je ono sto fali u repki.

To je inace posao novinara da iznesu takve stvari. Ali nasi novinari il bolje reci sluge savezove i sda sluge koji se nazivaju novinarima nemaju muda za to. Nisam sad nesto listao medije zadnji dana ali sumnjam da je i jedan medij to prenio sto je Hare rekao. Bitno je k.urcine popusiti dzeki i ostalima za dres i sliku. I uz to najbitnije pitanje postaviti, „kakva je atmosfera u repki“. Sramota od novinara...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 apr 2020, 18:32

Svaki igrac ima visoko mišljenje o sebi, to je valjda normalno i tako treba biti. Medunjanin je imao puno pravo da očekuje da bude u sartnih 11.
Realno, on je igrač otprilike za lige i timove u kojima je igrao, a i takav je Iniesta za većinu igrača koji su prodefilovali kroz reprezentaciju i išli na SP.

Mnogo toga što je rekao, nema veze sa njegovim kvalitetom i tiče se javašluka u i oko reprezentacije i to je bitna stvar. Sad bi neki da priču razvodne rugajući se Harisovim kvalitetima, je li htio igrati za nas ili holanđane bla,bla.
Što @Maestro kaže, nijedan od (kvazi)novinarskih ljigavaca nije izvjestio o Medunjaninovom intervjuu, ali jesu koliko Amra može trbušnjaka napravit. :puke:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 16 apr 2020, 18:36

kako nije, na svakom portalu je pisalo o ovome.
na nekim i kompletan video zakacili..
ventola se zalio kako je oslobodjenje napravilo 5-6 clanaka iz ovog podcasta.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 apr 2020, 18:40

Medunjanin je bio prosječni evropski igrač. Postavlja se pitanje koji je level Duljević, Rahmanović, Sarić?

Kada bi davao PES rejting, Medunjanin 74 , Duljevic 48, Sarić 50, Rahmanovic 35
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 apr 2020, 19:00

Dulja fitnes - 80
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 16 apr 2020, 19:07

Kratko i jasno objasnio kako je savez korupiran i banda od mafije. Sve u svemu smo culi od jednog igraca koji je godinama igrao za reprezentaciju, da ne spominem da je igrac od zlatne generacije iz reprezentacije koja nas odvela na SP. Svako koga nadima prosijekom od igraca nema veze za fudbalom! Imao je uspijesno klubsku i reprezentativsku karijeru. Jedini igrac koji ima m..a da kaze otvoreno sta i kako. Da budemo iskreni za selektori. Safet Susic je bio dobar sve dok je svog bratica ubacio u reprezentaciju. Tu je izgubio svoj autoritet prema igraci i navijaci! Bazdarevic je bio kukavica ne neki nacin... Dao je prilike drugima i pozivao uvijek neki novi igraci, ali na kraju bio rezultat isti. Uvijek su isti igraci igrali bez obzir kako je igrao. Jedan prime je Krin Kup, vise od pola ekipe nisu vise dobivali poziv bez obzir sto je pobijedio. Bojo se cak da nece neki igraci otkazati utakmice kada bude jednom klupiran. Kao selektor moras stati iza igraci i za sebe. Sjetim se dobro protiv Belgije na Grbavicu kada su manje od pola igraci iz spiska bili. Pred susret su otkazali 6-7 igraca u najvaznjoj tekmi. Tada mi je sve jasno bilo da nema vise kontrolu nad igracima. Dozvoli im puno sto je trebao. Sto se tice Prosineckog je 100% upravu. Sta ima tu jos traziti kada te selektor kritikuje, a zna da imas zadni godine u karijeri. Sto se meni tice bio Prosinecki jedan selektor koji je vodio spiske na autopilot. Nije pratio igracki formi od igrace nego ti igraci koji su osvojili prvo mijesto na Nations League! Mogu nekako razumjeti ako ekipa naigrana, a nasa reprezentacija je vise imao srece nego znanje! Nije tu nesto eksperementirao nego pozvao menadzerski igraci da bude na spisku, da se poveca raiting i vrijednost od ti igraca. Dobivao hinski pare od njih to je svima jasno... On je samo dosao u BiH kada su bili pripreme i utakmice nego da prati nekog talenta iz BiH ili inostravno igraca iz dijaspore kao naprime Omeragica, Hadzikadunica, Burnica ili Dilavera koji je pred njegovom kucu zivi. On je lovu uzo i pobjegao! Najgorje od svi ispao savez, jer su mu trebali prihvatit otkaz i onda te zadnje tekme koristiti kao pripreme za novog selektora pred Baraz! Bajevic kao trener i covjek je ekstra klasa i gospodin, a kao selektor vidjecemo. Zaista moram kazati da je zadni spisak bio uzas! Nadam se da ce se to popraviti i da malo vise paznju nad Vrancica, Mateo Susica, Dumica, Demirovica i ostali igraci koji u bolju formu od ovi amateri iz BH Premijer Lige ili Srpske lige dati.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 apr 2020, 19:19

Medunjanin ukazao na probleme u i oko reprezentacije i zašto ista svake godine tone sve dublje i dublje a prvo što ljudi rade je da napadaju Medunjanina :?

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 16 apr 2020, 19:20

Osim13 je napisao/la:
16 apr 2020, 19:00
Dulja fitnes - 80
Kako god veci je fitnes od MudunjOnina. :mrgreen:

Garantujem da bi se izvlacio da on to nije tako mislio da ga sutra taj isti savez pozove za neku funkciju.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 apr 2020, 19:31

Duljke će poslije karantina komotno moći sport promijeniti. MMA ili pikado.... Čuj fitnes 80 :rol:
⚜️~⚜️~⚜️

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 16 apr 2020, 19:34

Duljevic nema kvalitet ni za Klis Butorovic Polje, a neki ga porede sa Medunjaninom.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 apr 2020, 19:36

Za trenere se znalo kakvi su, nije mi Medunjanin otkrio da je Meša previše strašljiv da bi bio uspješan trener. Pokazao je i nešto drugo: Igrač koji je do "U23" igrao za Holandiju i odbijao poziv BiH, kojem je priča "kako se to kod nas u Holandiji radi", to nije igrač kojeg je lahko imati u timu. u reprezentaciji ima i igrača sa još većim egom, sa manje patriotizma i sa gorim karakterom od njeg, lakše je upravljati svlačionicom Reala nego našom.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 apr 2020, 19:54

Drape je napisao/la:
16 apr 2020, 19:36
Za trenere se znalo kakvi su, nije mi Medunjanin otkrio da je Meša previše strašljiv da bi bio uspješan trener. Pokazao je i nešto drugo: Igrač koji je do "U23" igrao za Holandiju i odbijao poziv BiH, kojem je priča "kako se to kod nas u Holandiji radi", to nije igrač kojeg je lahko imati u timu. u reprezentaciji ima i igrača sa još većim egom, sa manje patriotizma i sa gorim karakterom od njeg, lakše je upravljati svlačionicom Reala nego našom.
Zato su mi već sada dragi igrači poput Demirovića, Dedića i Gazibegovića, dijaspora koja je prošla sve omladinske selekcije. Zaista je neupitna njihova ljubav prema reprezentaciji, i nadati se da će uspjeti.
⚜️~⚜️~⚜️

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 16 apr 2020, 20:15

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
16 apr 2020, 19:54
Drape je napisao/la:
16 apr 2020, 19:36
Zato su mi već sada dragi igrači poput Demirovića, Dedića i Gazibegovića, dijaspora koja je prošla sve omladinske selekcije. Zaista je neupitna njihova ljubav prema reprezentaciji, i nadati se da će uspjeti.
Demirovic ce dobiti poziv sa 27,28 godina kada Dzeko odluci da ne moze vise ni setat po terenu.
Ako mislimo na bilo kakvu buducnost, onima koji pokazu kvalitet mora se dati sansa, pa makar klupirao i najvecu zvijezdu.
Tako se stvaraju buduce zvijezde, takav je bio i Dzekin put u repki.
Neki ne bi dobili poziv tamam za Real da igraju..A neki imaju poziv i posle godinu dana tribina... Takav nam savez, takvi i selektori.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2020, 23:49

Hare se i dalje ne moze pomiriti cinjenicom da nije mogao igrati protiv jacih timov zajedno sa Misketom i Pjanicem u veznom redu, zasmetala mi je ta neka njegova arogancija u vezi toga kao da je neka velika nepravda ucinjena, a zapravo je s razlogom startao npr. Besic protiv Argentine.

Za ostalo, naravno pohvale sto je iznio u javnost.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 apr 2020, 23:56

Goalgetter je napisao/la:
16 apr 2020, 23:49
Hare se i dalje ne moze pomiriti cinjenicom da nije mogao igrati protiv jacih timov zajedno sa Misketom i Pjanicem u veznom redu, zasmetala mi je ta neka njegova arogancija u vezi toga kao da je neka velika nepravda ucinjena, a zapravo je s razlogom startao npr. Besic protiv Argentine.

Jest tu glup ispao, priča vamo kako je drugačije, imaš taktiku ovo ono. Kad je taktički klupiran žali se...
⚜️~⚜️~⚜️

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 17 apr 2020, 09:06

Samo da je selektor bio neko sa karakterom mi ovu pricu ne bi slusali. Haris je rekao da mu je u Deportivu bilo svejedno sto je na tribinama, opet je vjerovao u trenerove rijeci i taktiku koju je postavljao. Autoritet znanja i volje je isto tako spomenut u ovoj emisiji sto je 100% tako. Ako znas i ako ti je stalo do ekipe i do pobjede igraci ce te pratiti.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 apr 2020, 19:42

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
16 apr 2020, 23:56
Goalgetter je napisao/la:
16 apr 2020, 23:49

Jest tu glup ispao, priča vamo kako je drugačije, imaš taktiku ovo ono. Kad je taktički klupiran žali se...
Svaka mu cast za ovo!

Ipak, najjacih dio je kad se zadao da objasni kako ni najvazniji igracki nemaju pravo da rade sta zele, i pola min kasnije kaze "dobro Begovic je uradio neke stvari to stoji, ali on ima pravo na to jer je najbolji golman" :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 jul 2020, 11:03

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, Venom i 7 gostiju.