Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Sarajevo1946
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Sarajevo1946 » 31 mar 2013, 01:17

slika

Dobro je pa je i najbolji golman svih vremena u formi, trebat će nam.

Sad uz Božiju pomoć, slijedi uspješan finiš sezone i mnogo radosti za sve Juventine. Tempirala se forma za ono što nas čeka na kraju; 31. Scudetto aBd i aBd finale na Wembleyu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 31 mar 2013, 01:24

Gigi, facci vedere la linguaccia! :lol:

slika
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

JuveArena
Kontakt:

Post Postao/la JuveArena » 31 mar 2013, 01:26

I treba biti optimizma nakon nekoliko sjajnih utakmica naseg Juventusa. Crni januar je deleko, sada sve ide po planu, ekipa izgleda veoma snazno, samouvjereno, i efikasno. Svi igraci koji dobiju sansu opravdavaju svoju ulogu, uzet cu primjer odlicne predstave Padoina koji svakim nastup pokazuje da, itekako, zasluzuje minutazu od Antonia C.

Juve u svom stilu, bez puno umaranja, protutnjao napaljenim Milanom. Sve cestitke igracima na izvanrednoj utakmici...

FORZA JUVENTUS!
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE
Paulo Montero
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 31 mar 2013, 09:52

Pogba je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Ne znam kako je moguce da se ovako nesto pripise nekoj Njemackoj ekipi, pogotovo Bayernu koji je inace poznat kao tim koji uvijek pokaze ogromnu dozu respekta prema protivniku, ali hajde eto da vidimo da li je jedan od nas u pravu. 8-)
Nadobudnost je nešto što sam uvijek povezivao sa Nijemcima, jer oni to i jesu, to čak vidim i na primjeru naših ljudi koji žive ili su živjeli tamo, poprime to nešto što ja ne podnosim, možda tu ima i respekta, ali to je unutar ekipe i struke, dalje ne ide, a i to je upitno.

Primjer toga je Dante i poređenje utakmice protiv Arsenala i težeg treninga Bayerna. ;)
Njemci su jedni od najnadobudnijih nacija, djelom s pravom jer su uspjesni u mnogim poljima u zivotu al da pretjeruju to je i istorija pokazala, rasna arijevska politika, i slicno.Takvi su oni, znam drugove koji su tamo godinama i njihova iskustva medjutim uvijek ima ih i drugacijih.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 31 mar 2013, 10:04

Ljudi ne prate Seriju A, stalno povezuju Juventus sa namještanjem utakmica i kontaju da je to slaba ekipa. Ali neka, meni je uvijek drago slušati "poderat će vas Bayern", "šta ti je bolan, Bayern je izmislio fudbal za Juventus" i tako to, a kladim se da nijedan koji tako priča nije pogledao utakmicu Juventusa još od doba kada je OBN prenosio Seriu A.

Opet kažem, meni to iskreno i odgovara, jer poslije u većini slučajeva slijedi hladan tuš za te optimiste.

Antonio Conte :
"Idemo u Minhen puni samopouzdanja. Igramo protiv jednog jakog Bayerna ali nastavljamo sanjati. U Italiji smo na pravom putu i želimo da vidimo dokle možemo dogurati i u Ligi prvaka."
"Tužno je vidjeti određene članke u novinama. Napisali su ono što sam rekao ali je naslov učinio da sve to izgleda drugačije. Jednog dana bih mogao otići u inostranstvo ali je moja sadašnjost ovdje."
- malo me brine ova izjava :roll:
"Niko nije rotirao napadače na način na koji sam to ja uradio. Quagliarella je igrao neke važne mečeve i obično bi započinjao velike mečeve. Ja vjerujem pogledu u igračeve oči, on rijetko kad vara."
Ja te volim, volim Željo..

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 31 mar 2013, 10:50

Dakle, ide se prema onome što sam očekivao, nadam se da će i Gio biti fit da imamo dovoljno opcija u toku meča.
Col Bayern si va verso il 3-5-1-1. Dentro Pogba, Marchisio trequartista.
Samo bih ja rotirao njih dvojicu jer Marcha u zadnje vrijeme rijetko pokušava iz daljine, rijetko i šutira generalno, dok je Pogba konkretan, bolje bi spuštao lopte suigračima i generalno zadržavao loptu dok mu se neko ne priključi, te stvari on bolje radi od Marche.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 31 mar 2013, 10:59

Vec se razmislja o utorak, ima tu i malo nervoze..

Stvarno u ovoj tekmi sredina mora da bude beton, nesmimo im dozovoliti puno prostora jer imaju igrace da nas kaznu kad tad. Pirlo mora biti akademik u ovoj tekmi a Vidal PITBULL !!

Ne znam sta mozemo ocekivati, samo da nebude neki glupi poraz .. Eh kad bi izvukli dobar rezultat tamo onda mogu zamisliti koja nas atmosfera ceka u Turin.

Mozda bi poceo napad s Matri-Vucinicom, jer treba nam jedan kao Matri u napadu koji moze zabitit iz nekog prekida.

I da, Forza Juventus..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 mar 2013, 11:02

Mislim da ce ta formacija biti velika greska. Predefanzivno je to.

Nisu oni Celtic pa da ih se ceka na kontre. Pored toga, cekati njih da te napadaju nije nimalo pametno jer njihovi napadaci samo i znaju zabijati iz peterca.

Ne znam. Sumnjam da ce ta postavka igre ista dobroga donijeti.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 31 mar 2013, 11:10

Baš i ja čitam malo mišljenja talijana, ni oni nisu pretjerano zadovoljni, kažu da je ovo formacija za branjenje i da bi je radije gledali u uzvratu, a da tamo moramo dati gol(ove) što će sa ovom formacijom biti teško.

Ova formacija bi bila odlična da je tu recimo Llorente koji bi radio lavovski dio posla sam gore, a Pogba recimo iza, Marchisio se nikada nije pokazao na 3/4-ti ili seconda punti, ali ako mister smatra da je tako, on zna najbolje.

Više me brine Peluso nego činjenica da ćemo sa 1 napadačem igrati.

#MaxOUT

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 31 mar 2013, 11:13

Ma realno do sada je Peluso odradio solidno kad je dobio sansu, al opet zelim od prve min da vidim Asamoah na terenu jer je ovaj lav i treba ce nam.. Pogba je vec pokazo protiv Spanaca sta moze, zato bi volio i njega od pocetka al haj sada znaj hocel ta formacija sto se pise biti donesti nesto dobro?

U glavnom moramo zabiti barem jedan ...
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 31 mar 2013, 11:14

Iznenadjen sam kako igra Peluso u zadnje vreme, i nemam nista protiv da igra od prve minute protiv bayern. Asa od kad se vratio sa AFCN nije to to, ali ok lik ne igra na svoju prirodnu pozicij..
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 31 mar 2013, 11:18

Conte je veliki stručnjak i majstor, i očekujem da će to u utorak i pokazati. A znamo svi kako znaju italijani igrati na rezultat :) Dobro je što je Bayern pobjedio 9:2, čisto zbog dodatne opreznosti naših igrača ;)
Ja te volim, volim Željo..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 mar 2013, 11:24

Trema je već sad prisutna, ne smijem ni pomišljati kako će biti prekosutra. :?

Što se same utakmice tiče, imam toliko pomiješanih osjećanja i mišljenja da ne znam šta da kažem. Sličan osjećaj sam imao pred duel polufinala zadnjeg Eura protiv Švaba, nadam se da će epilog biti sličan.

Svim srcem uz ove momke, zabiti bar jedan gol u Minhenu, pa i ako se doživi minimalan poraz uz taj gol nije strašno. Ako se ne daj Bože ispadne, bit će teško, ali ova ekipa je tek u naletu, najviše se očekuje u sljedećim sezonama.

Opet kažem, svim srcem uz Contea i ekipu, koncentrisano, bez glupih grešaka i sa Q-om i Kwadwom u sastavu.

Forza Juve, forza ragazzi!
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 31 mar 2013, 11:35

IlCapitano je napisao/la:Svim srcem uz ove momke, zabiti bar jedan gol u Minhenu, pa i ako se doživi minimalan poraz uz taj gol nije strašno.

hipoteticki i ako zabijete po meni realno tesko ali eto ,zasto mislite da bayern istom ako i ne boljom mjerom ne moze uzvratiti u torinu

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 mar 2013, 11:36

slika

Što čovjek može naći finih poređenja na twitteru :D

Ovdje je jasno koliko se zapravo kod nas gleda na taj neki timski duh i nesebičnost. Ekipa prije svega!

Inače, jel nekoga još onaj Quaglin gol Interu podsjetio na njegov gol Katanji kad smo ih dobili na Siciliji. Skoro pa identičan šut i ugao gola u kojem je završila lopta.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 31 mar 2013, 12:12

Ja sam za nešto ovako :

Buffon

Barzagli Bonucci Chiellini

Lichtsteiner Vidal Pirlo Marchisio Asamoah

Vučinić Quagliarela

jučer se HSV ''branio'' pa vidjeli smo na šta to izađe...

dakle Muller će jurišati desno prema Asamoahu i Chiellu - oni to moraju da zaustave, lijevo krilo im je Ribery - strašan igračina i tu će trebati swiss exspress za korekciju

Na sredini će biti veliki lom Pirlo, Vidal i Marchisio imaju mnogo tekmi zajedno i tu bi mogao biti ključ zaustavljanja Schweinsteigera, Kroosa i Gustava (vjerovatno), pošto Martinez ne igra.

U špicu napada će im vjerovatno biti Mandžo a bekovi Lahm te Alaba.

Udvajanjem sa Riberyjem i Mullerom bekovi mogu biti itekako opasni - stvaranje viška igrača i centaršutevi

Valjda će Conte to moći iskombinovati i izvesti pravu ''galvaniziranu'' ekipu.

Više bih volio da se ''tučemo' sa Barcom nego s njima i u ovom momentu ih vidim kao prvog favorita za ''klempu''
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 mar 2013, 12:43

AmiciDiNessuno je napisao/la: Njemci su jedni od najnadobudnijih nacija, djelom s pravom jer su uspjesni u mnogim poljima u zivotu al da pretjeruju to je i istorija pokazala, rasna arijevska politika, i slicno.Takvi su oni, znam drugove koji su tamo godinama i njihova iskustva medjutim uvijek ima ih i drugacijih.
Samo mi nije jasno sto se svi drzite tih svojih prijatelja, poznanika, jarana, ****, malina....
Pricamo o sportu, o nadobudnosti na sportskim poljima kojeg kod Nijemaca nema, to garantujem.
Pustite se price tih dijasporasa, to je uvijek bila poznata cinjenica da po dolasku u svoju domovinu slijedi k..cenje i tako te stvari.

Jos jednom ponavljam, govorimo o sportu a ne o prijateljskim, porodicnim ili nekim slicnim odnosima.

Od mene dosta do utorka. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 31 mar 2013, 13:11

GAL je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Svim srcem uz ove momke, zabiti bar jedan gol u Minhenu, pa i ako se doživi minimalan poraz uz taj gol nije strašno.

hipoteticki i ako zabijete po meni realno tesko ali eto ,zasto mislite da bayern istom ako i ne boljom mjerom ne moze uzvratiti u torinu
Pa valjda zato sto Juve ima ubjedljivo najbolju odbranu u LP i ako neko moze igrati na cuvanje 0:0 to moze Juve.... Ne moze Bayern uzvratiti jer ima 2 ultra kloca u napadu Gomeza i Mandzukica, tipove napadaca koje Chiellini obozava, spore i lose sa kontrolom lopte......

Ma no sikiriki Juve prolazi jer je najjaci 8-) 8-) ...... Peluso i treba da igra od 1. minute jer ce vjerovatno Licht biti ofanzivan, pa zato nam treba dr. bek da je malo defanzivniji, iako je realno Asa Roberto Carlos za Pelusa, al' bolje da igra Italijan.....

PS Sretan Uskrs svima koji ga slave... :)
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 31 mar 2013, 13:43

Clattenburg sudi protiv Bayerna, nešto se ne sjećam da nam je u ranijim godinama odgovaralo suđenje engleskih sudaca zbog razlika sa talijanskim gdje se često svaki kontakt i valjanje sankcioniše faulom, a u EPL-u i LP ne.

Muški treba odigrati jer će se puštati igra sigurno, no, sa tim nemamo problema.

#MaxOUT

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 31 mar 2013, 13:54

Omerbavarac je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la: Njemci su jedni od najnadobudnijih nacija, djelom s pravom jer su uspjesni u mnogim poljima u zivotu al da pretjeruju to je i istorija pokazala, rasna arijevska politika, i slicno.Takvi su oni, znam drugove koji su tamo godinama i njihova iskustva medjutim uvijek ima ih i drugacijih.
Samo mi nije jasno sto se svi drzite tih svojih prijatelja, poznanika, jarana, ****, malina....
Pricamo o sportu, o nadobudnosti na sportskim poljima kojeg kod Nijemaca nema, to garantujem.
Pustite se price tih dijasporasa, to je uvijek bila poznata cinjenica da po dolasku u svoju domovinu slijedi k..cenje i tako te stvari.

Jos jednom ponavljam, govorimo o sportu a ne o prijateljskim, porodicnim ili nekim slicnim odnosima.

Od mene dosta do utorka. ;)
Ne provaljuj se, sjecas li se slavlja Chelsea u Minhenu prosle godine? Pa lijepse se organizuje dizanje pehara na bajramskom turniru u Skenderiji nego ono, a zasto? Zato sto su Njemci vec bili upisali pobijedu Bayerna pa ni slavlje nisu organizovali kako treba jer nisu mogli da vjeruju, cak stovise iskazali su nepostovanje prema pobijedniku jer sumnjam da bi slavlje onako jadno, tacnije dodjela pehara izgledala da je Bayern osvojio.Kako rekoh vidjelo se to, ili recimo natpisi u poznatim njemackim novinama sa slikom aviona koji ide kuci sa reprezentativcima Italije, jer Njemci mislili da su vec pobijedili Italiju na EP i vec ih salju kuci, pa im se to obi o glavu.Nikad da nauce.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.