Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

rogeRF
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la rogeRF » 17 nov 2013, 16:40

@Durden

Problem je u tome sto ti odgovaras na pitanja nacinom koji tebi odgovara, u pojedinim dijelovima si kontradiktoran sam sebi.
Evo redom
Prvi pasus.
PL i Bundesliga se mnogo razlikuju, mnogi napadaci koji su presli u PL iz bilo koje druge lige nisu se snašli, nisu bili na nivou kojem su bili u predhodnom klubu(najbolji primjer ti je Ševčenko). Pl je jednostavno teška liga za napadace i igrac koji da 15+ golova u sezoni može da se smatra WC igracem dok to u ostalim ligama nije slucaj, a u jednoj sezoni to podje za rukom 5-6 igraca. Edinovih 15-16 golova u PL po sezoni se moze smatrati izuzetno zadovoljavajucim. Edin da igra u nekom spanskom timu, imao bi sigurno 25+ golova po sezoni.
Ne radi se o razlicitosti liga (koja je jaca, slabija, gdje se ko snadje, gdje ne...), radi se o Edinovom zalaganju na terenu (ne trci, ne bori se, ceka loptu u 16ercu, itd. - sto ti i nekolicina vas navodite). Pitao sam te kako je dao toliki broj golova, imao toliki broj asistencija ako je PASIVAN? I opet te to pitam? Mani mi poredjenje liga.
Drugi pasus
Ako kažeš da je sistem igre City "pasivan" onda tu Edin mora da se prilagodi, nece se tebi cijela ekipa prilagodit, vec se ti prilagodjavas sistemu. Ako se Edin nije uklopio u sistem jer nije takav tip igraca, onda se moze reci da je njegov transfer bio loš i da City nije za njega. Yaya nije organizator igre i nije njegovo da trazi Edina, njegova pozicija je zadnji vezni, a covjek je izuzetno dobar igrac(ustvari u top 5 je na svojoj poziciji) i svaki klub na svijetu bi volio imati tog igraca u svom timu. Najbolji pokazatelj koliko Yaya znaci za ekipu Citya je bio zadnji africki kup nacija, kada je City bez njega ostvario izuzetne lose rezultate. Govoriti nesto protiv Yaye i omalozavati njegovu igru je izuzetno pljuvacki i neargumentovano.
Da si dobro procitao, kao sto nisi, shvatio bi da nisam rekao da je sistem igre Cityja pasivan, nego je Edin pasivan (pod navodnike sam stavio jer to ne kazem ja, vec ti u ovom slucaju). Dakle, nijedno od toga nisam ja rekao, samo sam ti htio objasniti razlog zbog kojeg mozda ti smatras da je tako - da je pasivan. Sto se tice njegovog transfera, uspjeha u Cityju, ocigledno je da nije idealan, ja sam svjestan toga, i rekao sam u prethodnom postu da mu jedino to zamjeram (sto nije ranije otisao), ali isto tako ga razumijem s jedne strane (zelja da se dokaze, pokaze da je vrijedan, sta zna, a sigurno i novac ima udio u tome).
Nigdje ja nisam rekao da je Yaya los igrac, ili slicno, sto ti pokusavas reci. Rekao sam da njegovo nije da organizuje igru (sto se nerijetko desava), i da ne treba biti okrenut prema napadu u mjeri u kojoj je to njegov zadatak u Cityju (sto najvise pripisujem na stranu trenera). I nije top 5 na svojoj poziciji, nego broj 1 - ubjedljivo. Njega, a i ostala 3 igraca (koje ti nisi prokomentarisao jer ti tako odgovara) sam spomenuo u kontekstu Cityjeve "lose" igre, koji su itekako odgovorni za to (ne uvijek), i iz razloga sto su i oni mozda uzrok te Edinove "pasivne" igre. Nijedan trener dosada nije ni pomislio da je jedan od nabrojane cetvorke mozda kriv losih igara (a sigurno je bilo tih situacija), nego - kako god da odigrali, startaju sljedecu utakmicu (Nasri doduse u manjoj mjeri).
Treci pasus
Kako Girud nije dokazan igrac, covjek je nosio sam do titule Monpeljea pored Lyona, Marseja, i super bogatog PSG-a. Prosle godine u svojoj prvoj sezoni je dao 17 golova, a Dzeko u svojoj trecoj u Cityu 15. Za Giruda se moze reci da je imao proslu sezonu solidnu, ali ove vec pokazuje da se radi o izuzetno kvalitetnom napadacu(poslije Remzija je najbolji igrac trenutno u Arsenalu). Ako cemo realno sagledati ni Edin nije imao ni jednu sezonu u Engleskoj za koju se moze reci da je bila vrhunska. Navodis da bi se Edin iz Wolsburga uklopio u Arsenalov sistem i ja to isto kazem ali od Edinovog perioda iz Wolsburga je proslo skoro 4 godine, a to je dug period. Treba biti realan i reci da Edin iz Wolsburga i danasnji Edin potpuna razlika. Nebo i zemlja, onaj Edin je svaku 2-3 utakmicu bio sa povezom oko glave, stalno je uklizavo, vracao se u odbranu, otvaro prostor za Grafitea, jednom rjecju bio je igrac za pozelit, a ne mogu se sjetit kad je Edin dobio zadnji put zuti, kad je usao u neki jaci duel, kad je uklizao. Danasnji Edin nije ni sjena od onog Edina. Da li Edin posjeduje još u sebi ne znamo, ali znam da ne radi ništa na tome da bi pokazao o kakom dobrom igracu se radi. Desi se tu neka odlicna tekma(citaj Njukastl), ali više je partija u kojima nije bio na zavidnom nivou nego u kojima jest. Ako mislis da ce Wenger dovesti igraca koji ce mu se setkati po terenu i cekati sve na tanjiru grdno se varaš, kao što to sad Edin radi u Cityu. Pošto navijas za Arsenal treba da znas da tu svaki igrac ucestuje u napadu i svaki igrac u odbrani, ni Henry se nije šetko mnogo, otvaro je prostor za druge igrace i nije cekao loptu na tanjiru. Edin svojim pristupom u Cityu ne pokazuje da bi mogao biti dio Arsenala, eh da li bi mu Wenger ukazao priliku na osnovu što je nekad bilo to je do njega i to samo on zna.
Nije dokazan igrac u odnosu na Edina, to ti tvrdim i sigurno je tako. Francuska liga je 5 stepenica ispod u poredjenju s ostale 4 lige (BL, EPL, Primera Division, Seria A), to je prvo. Drugo, Lyon se tada nalazio u totalnom rasulu, PSG ni 5% nije bio jak kao sto je to danas slucaj, koji se tek poceo "stvarati" u ekipu koja se moze nositi sa najjacim ekipama na svijetu u sezoni 2012/13 - Olivier tada vec u Londonu. Marseille isto tako, nista posebno, 2-3 igraca koja vrijede, dovoljno pokazuje kako igraju sa iole ozbiljnijim timovima u LP. Sta onda mozes reci za Edina iz Wolfsburga?

Ne mozes bolan govoriti da je Giroud dao u prvoj sezoni 17 golova kada konj zna da je duplo vise utakmica odigrao od Edina, ne razumijem te. Lijepo sam ti naveo podatak - EDIN DZEKO 83 nastupa - 33 gola (propali transfer u City, veoma lose igre, nikakva forma i mnogo toga jos), OLIVIER GIROUD 65 nastupa - 25 golovova (odlican transfer, jos bolji igrac, idealna forma, jedan od najboljih igraca Arsenala...) Ako je Edin pasivan, ne daje golove, ne trudi se, i po ovoj statistici Francuz nije u prednosti. Zamisli onda da je Edin u idealnoj formi, da igra kako zna, kolko bi tek golova bilo (pod pretpostavkom govorim)?

Ako je Edin nekada bio igrac koji se trudio, borio, asistirao, uklizavao (kako kazes), zasto to i sada ne moze biti? Moze, ali nije sve problem u njemu. Opet ponavaljam, problem je u Cityjevom sistemu igre, koji se svodi na glupo kruzenje lopte oko 16 metara, pa vrati je do golmana (u 90% utakmica). Cemu se tu prilagoditi? I ako bi se Edin trebao prilagoditi toj igri, sta je onda sa ostalih najmanje 5-6 igraca koji igraju (da ne brojim one koji su napustili klub). Problem sam ti vec naveo gore (Yaya, Sergio, Samir, David), osim toga, preveliki je broj zvijezda, igraca placenih preko 30 miliona, gotovo nemoguce je to uklopiti. Sta onda mozes reci za Stevana? - Nije dobar igrac, propao transfer, ne trudi se... Je li imao priliku to pokazati? Nije normalno. A svi znamo sta je radio u Italiji i kakav je igrac. Daleko od toga da nije bilo utakmica u kojima je Edin bio los, pasivan, itd. Meni smeta sto pravis toliku razliku izmedju njega i Girouda na stranu ovog drugog, a odgovorno ti tvrdim da je Edin bolji (nemoj samo iz ovoga razumjeti da je Giroud los :D ).
Nema mu Wenger sta ukazivati priliku zbog necega prije 3 godine, on ce mu (ukoliko ga dovede) ukazati priliku na osnovu Edinovog kvaliteta, kojeg je svaki trener svjestan. Ne mozes reci i da Edin nije timski igrac kada je to u mnogo situacija pokazao, a milion put ga vidimo na svojoj polovini kada uzme loptu protivnickom igracu. Opet kazem, bilo je i losih utakmica (bude ih kod svakog moguceg igraca).
Izdržati, to je temelj vrline!

nemozenamnikonista
Kontakt:

Post Postao/la nemozenamnikonista » 17 nov 2013, 16:50

Cist primjer vidjeli smo na utakmici Portugal-Svedska...Ibrahimovi igrao kao nas dijamant..sto jel sad i on panj..a smokljani...nemate vi pojma o fudbalu..dzabe trosite vrijeme..nije to za vas.... :lol: :lol: :lol: :lol:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 17 nov 2013, 16:59

slika

Prešlo mu u naviku ovo sjedenje :lol:

nemozenamnikonista
Kontakt:

Post Postao/la nemozenamnikonista » 17 nov 2013, 17:06

bavarian_bk je napisao/la:slika

pa nije on placen da bude nosac. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..moj sinko nisu ovi sto nose ni kopacke da mu ciste

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 17 nov 2013, 17:11

nemozenamnikonista je napisao/la:

pa nije on placen da bude nosac. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..moj sinko nisu ovi sto nose ni kopacke da mu ciste
ne seri
Semper Fidelis

nemozenamnikonista
Kontakt:

Post Postao/la nemozenamnikonista » 17 nov 2013, 17:14

fixator je napisao/la:
nemozenamnikonista je napisao/la:

ne seri
caca ti sere :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2013, 17:25

Dakle, prema logici nasih neki pravo realnih forumasa, spic koji je bolji od Dzeke je na nivou Ferenca Puskasa? Dakle ispada da je Dzeko malo ispod ovog legendarnog fudbalera? I onda naravno mi ovamo nismo realni, a ovi jesu.

Prvo sta svi trebaju uraditi jeste odvojiti subjektivno i objektivno. Ako neko napise da je Giroud bolji ne znaci da mrzi Dzeku, ili da se pljuje Dzeko. Jednostavno Dzeko je doveden u kontekst prelaska u Arsenal i poredimo ga sa sadasnjim spicem Arsenala.

I prema tome, ja kao navijac Arsenala i osoba koja prati svaku utakmicu ne bih volio vidjeti Dzeku u Arsenalu. Jednostavno ne bi donio toliko dobra da vrijedi da predje.

I da, smijesno gledati sve kroz golove, a Giroud najkreativniji spic.

@SamoZeljo Ostavi se ti Arsenala ziv bio. Ne znam kad si zadnji put pogledao utakmicu, ali ocigledno da sudis po imenima, a ne po igri. Cazorla/Ramsey/Ozil zvuci kreativno, ali nije bas toliko kreativno na terenu, vise su ljudi efikasni i daju golove, nego sto daju asistencije, pa najvise sansi stvorio upravo Giroud u Arsenalu.

@Mozambik Sreca pa je Giroud igrao 10 godina u Arsenalu prije ovoga.
Celik!3,2,2.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 nov 2013, 17:28

Haha, yebena slika, ovi jadnici nosaju golove a Dzeko glumi da ih ne vidi. :lol:

Istina, mogao je Kolasinac sam gol pomjerit, sta je to njemu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nemozenamnikonista
Kontakt:

Post Postao/la nemozenamnikonista » 17 nov 2013, 17:34

AllGunsBlazing je napisao/la:Dakle, prema logici nasih neki pravo realnih forumasa, spic koji je bolji od Dzeke je na nivou Ferenca Puskasa? Dakle ispada da je Dzeko malo ispod ovog legendarnog fudbalera? I onda naravno mi ovamo nismo realni, a ovi jesu.

Prvo sta svi trebaju uraditi jeste odvojiti subjektivno i objektivno. Ako neko napise da je Giroud bolji ne znaci da mrzi Dzeku, ili da se pljuje Dzeko. Jednostavno Dzeko je doveden u kontekst prelaska u Arsenal i poredimo ga sa sadasnjim spicem Arsenala.

I prema tome, ja kao navijac Arsenala i osoba koja prati svaku utakmicu ne bih volio vidjeti Dzeku u Arsenalu. Jednostavno ne bi donio toliko dobra da vrijedi da predje.

I da, smijesno gledati sve kroz golove, a Giroud najkreativniji spic.

@SamoZeljo Ostavi se ti Arsenala ziv bio. Ne znam kad si zadnji put pogledao utakmicu, ali ocigledno da sudis po imenima, a ne po igri. Cazorla/Ramsey/Ozil zvuci kreativno, ali nije bas toliko kreativno na terenu, vise su ljudi efikasni i daju golove, nego sto daju asistencije, pa najvise sansi stvorio upravo Giroud u Arsenalu.

@Mozambik Sreca pa je Giroud igrao 10 godina u Arsenalu prije ovoga.

nesekiraj se ..prije nego Dzeko predje u Arsenal tebe ce kontaktirat i pitat za savjet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2013, 17:35

Ne sikiram se, inace ocigledno da ne kontas poentu foruma. Zasto onda ovdje svi raspravljaju o taktici? O igracima koji trebaju biti pozvani? Jel to Safet cita i uvazava komentare?
Celik!3,2,2.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 nov 2013, 17:42

Giroud ne moze biti bolji od dzeke ni u snu jarane. Malo bolje izgleda ove sezone al sve je to zbog citavog kolektiva koji bolje izgleda. Vidio si girouda prosle sezone, nula. Ove sezone "usao "u sezonu dobro al opet mu treba 5 sansi za gol. Tehnike nema nikakve, samo zna trcat. Nije cudo sto se trazi napadac za prvih 11, da je dobar trazili bi mu samo zamjenu.

Sent from my HTC One V using Tapatalk

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 nov 2013, 17:44

AllGunsBlazing je napisao/la:@SamoZeljo Ostavi se ti Arsenala ziv bio. Ne znam kad si zadnji put pogledao utakmicu, ali ocigledno da sudis po imenima, a ne po igri. Cazorla/Ramsey/Ozil zvuci kreativno, ali nije bas toliko kreativno na terenu, vise su ljudi efikasni i daju golove, nego sto daju asistencije, pa najvise sansi stvorio upravo Giroud u Arsenalu.
Pregledao sam mozda i vise tekmi Arsenala nego ti. ;) (ma definitivno jesam)
I ko si ti da meni govoris cega da se ostavim a cega ne? Argumenti su ti jadni, kao i obicno. Ti samo cekas konflikte i ulijeces sa takvim argumentima.
Poznato je da ja nemam nesto visoko misljenje o Giroudu isto kao sto ti nemas o Dzeki (i to je poznato) ali ja tebi ne govorim da ti ne gledas Dzeku i lupas gluposti, iako je to vise moguce nego ovo sto ti meni govoris. Ja vise gledam Arsenal nego ti Dzeku pa se ne sluzim tim jadnim argumentima (koji to i nisu).
Znam ja da se Giroud bori i da je dobar timski igrac ali da je on tako sjajan kao sto ti pricas, Wenger nebi nudio milione za Suareza. Giroud je napadac.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2013, 17:46

Ko od nas dvojice prati i navija za Arsenal? Cuj momak nema tehnike, a pas iz prve skoro pa savrsen. Stvorio najvise prilika od svih spiceva, ali nema tehnike. Isto tako kad prima loptu ona se lijepi, ali on nema tehnike. Druga stvar je sto ti ne znas sta je tehnika pa mislis da samo dribling spada u to.

Ko kaze da Wenger trazi prvotimca? Da trazi sigurno bi isao ili po Suareza ili po Costu, obojica su za klasu bolja od Dzeke, ovako mu samo treba neko da uskoci kad je ovaj umoran.

@SamoZeljo Suarez bi igrao krilo koje skripi u Arsenalu. Svakako bolje da to igra Suarez nego recimo Podolski/Ox/Cazorla/Jack/Ozil/Ramsey, svi su ovo igraci koji su igrali krilo. Pa vidim koliko pratis Arsenal kad ti ne valja drugi najbolje ocjenjeni igrac Arsenala, a i bez tih ocjena drugi najbolji igrac Arsenala. Po nekoj logici trebalo bi se promjeniti 9 drugih pozicija prije te.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 nov 2013, 18:01

Ja mislim da bi Giroud cesto sjedio na klupi da je Suarez dosao.
Ne kazem ja da Giroud ne valja ali da je neka zvijer u napadu, definitivno nije. Ima najjacu sredinu iza sebe. Mora bolje profitirati i tacka. Ne nadje se bas cesto u prilici za gol a i kad se to desi, ne koristi te sanse koliko bi trebao kao glavni i jedini napadac Arsenala.

Nego, tema je Edin Dzeko a ja, neko ko simpatise i Arsenal i Dzeku bi naravno volio da ode jer je to win/win i za jednu i drugu stranu. Pored toga i procenat Zelji ali i reprezentaciji bi bilo bolje jer bi Wenger iz Dzeke izvuk'o vise nego sto izvlace u Cityju.
City ima jaku konkurenciju u napadu, mnogo jacu pa je logicno da napadaci ne napreduju koliko bi trebali. Zato mislim da bi Giroud mogao i morao bolje. Sjeti se samo sta je Robin radio u zadnjoj sezoni sa slabijom sredinom i slabijim Arsenalom nego sto je sada. ;)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 nov 2013, 18:03

Pa isao je po suareza , ne moze ga dobit. Na ljeto nikad nebi rekao da ce suki krilo igrat jer ste kleli girouda. Odjednom prica kako bi girooud bio prvi spic a suki krilo. Jeste sule bolji od dzeje al i ovaj nas je bolji od francuza

Sent from my HTC One V using Tapatalk

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2013, 18:05

Ja nikad nisam kleo Girouda.

Dzeko bolje grije klupu, to je valjda ocigledno. I moze on biti bolji koliko hoce kad mu se ne igra, a ovaj igra za dva igraca. Tu je ogromna razlika.
Celik!3,2,2.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 17 nov 2013, 18:09

Joj mozgova pa u kojoj to ekipi nebi igro Suarez špica ?
Jedino u Barceloni zato što je tamo Messi...i da sad kad bi došao rotirao bi se u špicu i na krilu,to je prosto ko grah :D

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 17 nov 2013, 18:09

Rosicky je napisao/la:Neznam kako netko tko prati Arsenal može reć da je Džeko bolji igrač za Arsenalov sistem igre od Giroud-a.

U Giroudu je Arsenal dobio novu dimenziju koju nisu imali od Henry-a i Bergkampa..igrača koji je špic a zna proigrat saigrača i otvorit mu prostor.Igrač koji ima nevjerovatan osjećaj za 1 touch play i još bolji key pass.Također nije uopće spor za svoju građu,jako dobro vrši pritisak i što je najvažnije stalno je u odbrani kod kornera i prekida zato Arsenal rijetko prima takve golove.Zalaganje i nevjerojatna borba na terenu ga čine izvrsnim igračem,timskim igračem pa kad sve sumiram i pogledam Džeko ima samo bolju završnicu...i ti golovi su bili većina na pladnju ali to je nebitno.Nek mu je kuća i dalje daleko od Arsenala

Ovim ne želim reć da Džeko nevalja,daleko od toga ali on za Arsenal nema ono što se traži.
Upravo ovo, mnogi ljudi ni ne poznaju kako Arsenal uopšte igra, kako funkcioniše ekipa. Brza promjena mjesta, nikad ne znaš koja je pozicija igrača i Girud odično uklopio u to. Remzi je bogotac te igre, čovjek na jednoj tekmi bude na svim pozicijama. Girud ove sezone ima više asistencija od Ozila u svim takmičenjima. Čovjek zna asistirati kao vrhunski pleymaker(pogledajte gol Vilšira protiv Norvica).
rogeRF je napisao/la:Ne radi se o razlicitosti liga (koja je jaca, slabija, gdje se ko snadje, gdje ne...), radi se o Edinovom zalaganju na terenu (ne trci, ne bori se, ceka loptu u 16ercu, itd. - sto ti i nekolicina vas navodite). Pitao sam te kako je dao toliki broj golova, imao toliki broj asistencija ako je PASIVAN? I opet te to pitam? Mani mi poredjenje liga.
Dao je toliko golova zato što je kvalitetan igrač, tu nema puno filozofiranja. Pasivan je u smislu da mu se zna desiti nakon što odigra jednu vrhunsku tekmu narednih 4-5 se šetka po terenu, nevidljiv je i to je ocigledno. Moze on dati gol u tim tekmama gdje se šetka i dešaje se to, ali to nije Edin kakav bi trebo da bude(citaj tekma protiv Njukastla). Ja bih volio kad bi on u svakoj tekmi davo svoj maksimum, ima sve što mu je potrebno da odigra svaku tekmu vrhunski, samo ne znam zašto to ne pokazuje. To je što ono mnogi ovdje ne mogu ili ne žele da vide.
rogeRF je napisao/la:Nije dokazan igrac u odnosu na Edina, to ti tvrdim i sigurno je tako. Francuska liga je 5 stepenica ispod u poredjenju s ostale 4 lige (BL, EPL, Primera Division, Seria A), to je prvo. Drugo, Lyon se tada nalazio u totalnom rasulu, PSG ni 5% nije bio jak kao sto je to danas slucaj, koji se tek poceo "stvarati" u ekipu koja se moze nositi sa najjacim ekipama na svijetu u sezoni 2012/13 - Olivier tada vec u Londonu. Marseille isto tako, nista posebno, 2-3 igraca koja vrijede, dovoljno pokazuje kako igraju sa iole ozbiljnijim timovima u LP. Sta onda mozes reci za Edina iz Wolfsburga?

Ne mozes bolan govoriti da je Giroud dao u prvoj sezoni 17 golova kada konj zna da je duplo vise utakmica odigrao od Edina, ne razumijem te. Lijepo sam ti naveo podatak - EDIN DZEKO 83 nastupa - 33 gola (propali transfer u City, veoma lose igre, nikakva forma i mnogo toga jos), OLIVIER GIROUD 65 nastupa - 25 golovova (odlican transfer, jos bolji igrac, idealna forma, jedan od najboljih igraca Arsenala...) Ako je Edin pasivan, ne daje golove, ne trudi se, i po ovoj statistici Francuz nije u prednosti. Zamisli onda da je Edin u idealnoj formi, da igra kako zna, kolko bi tek golova bilo (pod pretpostavkom govorim)?

Ako je Edin nekada bio igrac koji se trudio, borio, asistirao, uklizavao (kako kazes), zasto to i sada ne moze biti? Moze, ali nije sve problem u njemu. Opet ponavaljam, problem je u Cityjevom sistemu igre, koji se svodi na glupo kruzenje lopte oko 16 metara, pa vrati je do golmana (u 90% utakmica). Cemu se tu prilagoditi? I ako bi se Edin trebao prilagoditi toj igri, sta je onda sa ostalih najmanje 5-6 igraca koji igraju (da ne brojim one koji su napustili klub). Problem sam ti vec naveo gore (Yaya, Sergio, Samir, David), osim toga, preveliki je broj zvijezda, igraca placenih preko 30 miliona, gotovo nemoguce je to uklopiti. Sta onda mozes reci za Stevana? - Nije dobar igrac, propao transfer, ne trudi se... Je li imao priliku to pokazati? Nije normalno. A svi znamo sta je radio u Italiji i kakav je igrac. Daleko od toga da nije bilo utakmica u kojima je Edin bio los, pasivan, itd. Meni smeta sto pravis toliku razliku izmedju njega i Girouda na stranu ovog drugog, a odgovorno ti tvrdim da je Edin bolji (nemoj samo iz ovoga razumjeti da je Giroud los :D ).
Nema mu Wenger sta ukazivati priliku zbog necega prije 3 godine, on ce mu (ukoliko ga dovede) ukazati priliku na osnovu Edinovog kvaliteta, kojeg je svaki trener svjestan. Ne mozes reci i da Edin nije timski igrac kada je to u mnogo situacija pokazao, a milion put ga vidimo na svojoj polovini kada uzme loptu protivnickom igracu. Opet kazem, bilo je i losih utakmica (bude ih kod svakog moguceg igraca).
Monpelje u toj sezoni nije trebao osvojiti ligu, glavni igrač u toj ekipi je bio Girud i on je najzaslužniji što su oni osvojili, to ne možeš osporit. Girud nije odigro duplo više tekmi od Edina prošle sezone, Oliver 47, Edin 44. Kakva je bila minutaza to stvarno ne znam. Govoris mi da zamislim kakakav bi bio u idealnoj formi da igra kako zna, e pa u tome je caka. Zašto Edin ne igra kako umije i zna, nije tu kriv Pelegrini, Mancini, Silva, Nasri, masoni, vanzemaljci, to je sve do Edina što on jednostavno više ne želi da pruža partije kakve je prije pružo, da on to pokerene u sebi garantovano bi iso 25+ sa golovima.
Ne kažem ja da Edin nije igrač kakav je bio, već to je činjenica. Edin iz Volsburga i ovaj danas su nebo i zemlja. Problem zalaganja i borbe nikako ne može biti problem sistema, u onom najgorem borebenost i požrtvovanost može da se pokaže. City u zadnjih nekoliko sezona je jedan od najefikasnijh ekipa u PL i igraju dosta ofanzivno. Zar to ne bi trebalo odgovarati Edinu?
Venger nece dovesti Edina, jer mu takav tip igraca ne treba. Arsenalu je potreban jedan krilni napadac(citaj Suarez). U slucaju da bude doveden, on bi bio zamjena jer francuz je u životnoj formi i kao takvog bi ga bilo teško izbacit iz prve postave. Forma Edina nije ni blizu forme Giruda.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 17 nov 2013, 18:12

SamoZeljo je napisao/la:Ja mislim da bi Giroud cesto sjedio na klupi da je Suarez dosao.
NEMOJ zezat!

Normalno da bi, ali zato jer je Suarez nesto drugo od Dzeke. Suarez je igrac na nivou odma ispod Messija/Ronalda/Ibre. Da se Dzeko bori i gine po terenu 50% od kolko to Suarez radi, i on bi mogo Girouda na klupu stavit.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 17 nov 2013, 18:23

Meni je Džeko najdraži igrač, ali treba brate priznati da on nije ni sjena onoga iz Wolfsburga, i da nema mjesta ni u jednom malo jačem klubu u Evropi. Smiješno je i pomisliti da bi on mogao biti konkurencija jednom velikom Giroudu.
Bojim se da je njegova mjera upravo Wolfsburg i možda biu bilo najbolje da se tamo vrati. Vjerujem da bi dobro surađivao sa Ivicom Olićem, naravno pod uslovom da počne trčati i gristi na terenu. Inače, bojim se da bi mogao završiti kao rezerva Oliću-

Mislim, koji vam je ****, šta vam je momak uradio pa ga ovdje neprestano blatite, pljujete,omalovažavate, i sve pod krinkom objektivnosti i čega li već.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, Jegres i 13 gostiju.