Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la harishp » 12 nov 2013, 00:16

Samo sto kod nas ide kad je dobra igra Dzeke ili ne znam koga (isto tako dobri potezi trenera).onda vecina kruticara vire iz misje repe,cekajuci svoj trenutak.
Profesionalni kriticari za svoj posao dobiju platu,ovi nasi kruticari jedino mogu dobiti... da izbiju oci:mrgreen:
Mozda zbog toga,izgledaju deprinirano.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 nov 2013, 00:19

Dobro, kada pišem, ne generaliziram kada ističem svoje mišljenje. Mislim da sam uvijek uredno ispratio njegovu dobru igru te istu pohvalio, ali i bacio po koju opasku kada ne bi odigrao na zadovoljavajućem nivou.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2013, 00:19

zizu1991 je napisao/la:Čuj mi smo bez Džeke prosječna reprezentacija, kao Slovenija ? :shock:
Possssra se ti svim našim ostalim reprezentativcima na glavu tom tvrdnjom.

Niko i ništa nije bitnije od reprezentacije. Svi oni predstavljaju našu zemlju, i to je jedino bitno. Ako loše igra, zaslužuje kritiku, obrnuto pohvalu, i to je sva mudrost. To što mnogi ovdje gledaju u Džeku kao u svetu kravu je drugi par cipela.
pa jesmo brate,ruku na srce svaka cast svima,ali pjanic u vecini tekmi nije ni na 50% onog nivoa koji za klubove daje,ibisevic do ovih kvalifikacija nije gola dao u bitnoj tekmi,jedino bi jos spahu izdvojio koji je uz dzeku takodjer glavni igrac ali on je odbrabmeni ,kada se misli na snagu rep prije svega se prica o navalnih 5-6 igraca.
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2013, 00:23

jjos bi da dodam i to ,kada dzeko igra svaka rep njega gleda da zaustavi sto daje puno vise prostora ostalim.Pito bi te ja za ibisevica kolko je dao golova,da je recimo protiv grka igro sam u spicu ili sa nekim drugim ko nije dzeko,ili bilo koju drugu tekmu protiv neke ozbiljnije rep.
=\_1921_/=

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 nov 2013, 00:32

invincible1921 je napisao/la: pa jesmo brate,ruku na srce svaka cast svima,ali pjanic u vecini tekmi nije ni na 50% onog nivoa koji za klubove daje,ibisevic do ovih kvalifikacija nije gola dao u bitnoj tekmi,jedino bi jos spahu izdvojio koji je uz dzeku takodjer glavni igrac ali on je odbrabmeni ,kada se misli na snagu rep prije svega se prica o navalnih 5-6 igraca.
Ti bolan druge osporavaš, i njihove kvalitete, da bi digao Džeku na veći nivo. Jeste naš najkvalitetniji i najpriznatiji igrač, međutim u drugim stvarima nisi upravu.

Ja se neću služiti takvim načinom vođenja diskusije, nego ću ti reći jednu stvar, a to je da su svi oni odlično ukomponovana klapa profesionalaca koji jedni drugima ističu vrline, a sakrivaju mane, tako dobivamo kompaktnu cijelinu koja je dovela kolektivnim, a ne individualnim zaslugama do ovoga što imamo sada.

Pjanić je sam riješio Latviju i Litvu u Zenici, Miske svojim centaršutevima gađao Džeku u glavu, i postizali smo pogotke, Izet riješi Slovačku, Lulić " očepi " Latviju u gostima. Hoćemo li kazati da su to njihove individualne zasluge ? Nećemo, jer nogomet je kolektivna igra, i svi daju svoj udio u pobjedi.

Za drugi post, opet omalovažavanje jednih i dizanje drugih u ovom slučaju Džeko / Ibišević. Vedo trči, i odvlači igrače, pomaže Džeki, Džeko se izvlači naprijed i spušta loptu Vedi. To je produkt kolektiva.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2013, 00:39

litvu i latviju,ali cinjenica je da pjanica nema na terenu kad igramo neku vcu utakmicu,tipa portugal.Ibisevic je dao ja mislim 10 golovau svim utkamica u kvalifijacima za rep od toga sad je dao 3 lihtenstajnu.Ne osporavam ja nikoga ,mi smo strsana ekipa koja prije svega pobjedjuje zbog svoje hemije koju ima u ekipi,Misimovic je za klupe odavno,ne kazem ja da bi bili taraba bez dzeke ,ali bez dzeke nismo ni blizu 10te rep svijeta to je ono sto ti hocu rec,on je ta prevaga na nasu stranu kada je u pitanju utakmica sa nekim iz vodecih selekicja
=\_1921_/=

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 nov 2013, 00:49

Tačno je da je Džeko prevaga na našu stranu što se tiče velikih utakmica, i na njega protivnik najviše pazi, međutim, naš arsenal ubojitosti koji se tiče napada nije samo zasnovan na njemu. Ove kvalifikacije smo dobili na širini, i sa svake strane sijeva.

Gledaj jednu stvar, svaka utakmica kvalifikacija je za našu selekciju bila velika utakmica, i isto značenje kada se podvuče crta nakon 10 odigranih kola imaju 3 boda protiv Liechtensteina kao i protiv Grčke.

Protiv Litve i Latvije je bljesnuo Pjanić, protiv Grčke Džeko / Miske / Vedo, to je snaga kolektiva. Što se tiče Fifa rang liste, daleko smo mi iza mjesta koje nam pripisuju, ako ćemo biti realni, i sa Džekom, i bez njega.

Ova reprezentacija je " u pelenama " tek raste, razvija se, i veliko je pitanje šta mogu uraditi na SP. Na nama je da ih uredno ispratimo, pružimo podršku, na njima je da ginu, da nam srca ispune ponosem, jer predstavljaju svoju i našu državu, državu svih nas, Bosnu i Hercegovinu !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2013, 01:19

zizu1991 je napisao/la:Tačno je da je Džeko prevaga na našu stranu što se tiče velikih utakmica, i na njega protivnik najviše pazi, međutim, naš arsenal ubojitosti koji se tiče napada nije samo zasnovan na njemu. Ove kvalifikacije smo dobili na širini, i sa svake strane sijeva.

Gledaj jednu stvar, svaka utakmica kvalifikacija je za našu selekciju bila velika utakmica, i isto značenje kada se podvuče crta nakon 10 odigranih kola imaju 3 boda protiv Liechtensteina kao i protiv Grčke.

Protiv Litve i Latvije je bljesnuo Pjanić, protiv Grčke Džeko / Miske / Vedo, to je snaga kolektiva. Što se tiče Fifa rang liste, daleko smo mi iza mjesta koje nam pripisuju, ako ćemo biti realni, i sa Džekom, i bez njega.

Ova reprezentacija je " u pelenama " tek raste, razvija se, i veliko je pitanje šta mogu uraditi na SP. Na nama je da ih uredno ispratimo, pružimo podršku, na njima je da ginu, da nam srca ispune ponosem, jer predstavljaju svoju i našu državu, državu svih nas, Bosnu i Hercegovinu !
naravno brate slazem e u potpunosti,i mislim da glavna snaga ove rep nije ni dzeko,ni pjanic ni ibiseivc...nego to sto svi igraci srcem igraju za ovu zemlju i sto im je najvaznije da tim pobjedi nego da neki od njih postigne pogodak ili tako nesto.Nego et samo sam htio rec da je dzeko previse vazan za nasu rep,a neki ovdje bi da sjedi na klupi ne shvataju kakva je on prevaga na nasoj starni
=\_1921_/=

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 12 nov 2013, 02:23

Jednu stvar Edin mora shvatiti, on nije jos ni blizu kraja karijere, jos moze napredovati, jos moze puno dati fudbalu, jos ima vremena da najbolje od njega tek vidimo. Pa tek mu je 27 godina.
Imam osjeacaj da je njemu ovo sto je do sad uradio dovoljno i da nema zelju za necim vecim.
Pa **** ga Edine, za Zidana je malo ko znao prije njegove 26. godine.
Zapni, pokazi zelju, vjeruj u sebe, pa onda ni Bayer ni Real niti jedan drugi klub nece biti daleko.
Zadnja izmjena: pisac, dana/u 12 nov 2013, 02:41, ukupno mijenjano 1 put.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 12 nov 2013, 02:33

pisac je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:litvu i latviju,ali cinjenica je da pjanica nema na terenu kad igramo neku vcu utakmicu,tipa portugal.Ibisevic je dao ja mislim 10 golovau svim utkamica u kvalifijacima za rep od toga sad je dao 3 lihtenstajnu.Ne osporavam ja nikoga ,mi smo strsana ekipa koja prije svega pobjedjuje zbog svoje hemije koju ima u ekipi,Misimovic je za klupe odavno,ne kazem ja da bi bili taraba bez dzeke ,ali bez dzeke nismo ni blizu 10te rep svijeta to je ono sto ti hocu rec,on je ta prevaga na nasu stranu kada je u pitanju utakmica sa nekim iz vodecih selekicja
U ovim zadnjim kvalifikacijama Pjanic je bio duplo korisniji nas igrac od Dzeke. U sustini Dzeko je samo jednu utakmicu odigrao super dobro (Grcka kuci), ostale tri vece utakmice je bio vjerovatno ponajgori na terenu (ali naravno da to niko nece pomenuti nego ce se okriviti Vrsajevic i slicni).
Lihtenstaj, Litva i slicni mislim da ne trebaju biti mjerilo kvalitete.
Znaci, Dzeko jeste imao ogroman uticaj na to da odemo na SP, ali davati mu vecinu zasluga je smijesno. Ibisevic, Spahic, Pjanic, Begovic nisu nista manje zasluzni od Edina.
Iskreno, nakon ovakvog uspjeha glupo je i pominjati ko je a ako nije zasluzan. Svi su zasluzni i svaka im cast, pa i Avdija Vrsajevic.

Druga stvar, standardno podcjenjivanje drugih.
Odakle obraz nekome nazivati Sloveniju smijesnom i sprdati se sa njom a ljudi su vec dva puta bili na SP i jednom na EP?

Treca stvar, reci da je Dzeko nas najbolji poslijeratni igrac je besmislica. Niti po jednom kriteriju on nije ni blizu Salihamidzica cija je cijela karijera bila perfektna.
Razumio bih da si rekao da je Dzeko igrac koji je najbolje igrao i najvise dao za reprezentaciju.

Ovo pretjerano dizanje Dzeke i dodjeljivanje mu nadnaravnih mogucnosti je samo dokaz koliko smo mi mala sportksa nacija bez uspijeha i koliko smo bili zeljni da se pojavi bar neko na koga cemo se zakaciti.
Najgora smo sportska nacija u Evropi, bez apsulutno ikakvih sportskih uspjeha i rezultata, drzava u kojoj je sport fakticki umro, tako da je sa jedne strane shvatljivo da omladina bar u jednom liku nalazi povod za radost, ponos, vjeru u uspijeh...

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 12 nov 2013, 02:53

Reko sam davno i ponavljam, ako dzeko nebude mogo meda u brazilu ni mi se ga necemo nesto najesti...

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 12 nov 2013, 08:46

Pisac ja bi te prebio ko magarca za ovaj post vjeruj mi. Ovo nije ni realno pisanje, ni kriticki osvrt, to je najobicnije pljuvanje najboljeg igraca BiH u historiji. Radi takvih zamracenih umova kao sto si ti, ova zemlja se nalazi tu gdje jest. Sami smo sebi najgori dusmani...
SI AMO CONte!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 nov 2013, 08:52

Pet utakmica, 117 minuta za Džeku. Umjesto da igra u najboljim godinama, on sjedi na klupi. Vrijeme je da na zimskom prelaznom roku potraži novi klub ili da napokon izbori mjesto u City-u. Pomalo je dosadno gledati da naš "najbolji" igrač u historiji grije klupe za svakog mogućeg napadača u Engleskom timu.

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 12 nov 2013, 09:21

Mitar je napisao/la:Pisac ja bi te prebio ko magarca za ovaj post vjeruj mi. Ovo nije ni realno pisanje, ni kriticki osvrt, to je najobicnije pljuvanje najboljeg igraca BiH u historiji. Radi takvih zamracenih umova kao sto si ti, ova zemlja se nalazi tu gdje jest. Sami smo sebi najgori dusmani...
Jest ako BiH postoji od 2000 i neke pa na ovamo. Ja baš gotivim Džeku, al ti si ga ovdje baš prećerao :roll:

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 12 nov 2013, 12:10

Dzeko ce izgleda biti obrnuti Salihamidzic...mnogo je napravio sa reprezentacijom a malo sa klubovima.

Braco mnogo sa klubovima a malo sa reprezentacijom..
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 nov 2013, 12:22

Džeko i Salihamidžić se ne mogu porediti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 12 nov 2013, 12:31

Saurman je napisao/la:Džeko i Salihamidžić se ne mogu porediti.
Niko nece imati karijeru ko Hasan ( mislim naravno na BIH igrace)
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 12 nov 2013, 12:32

Dzeko je napravio vise nego ijedan nas fudbaler sa svojim klubom. Osvojio je Hasan vise trofeja, ok to stoji, medjutim Dzeko je u svojim trofejima bio apsolutni protagonist, neko ko je nerijetko sam donosio bodove. Dok je Hasan bio radilica, igrac na kojeg smo samo mi obracali paznju i koji je samo u nasim ocima bio veliki tad. Dzeko je dvije sezone dominirao Bundesligom, donio je na svojim ledjima titulu u Wolfsburg. U Cityjevu titulu ugradio 14 golova, od kojih jedan kljucni u zadnjoj utakmici sezone. Pitajte nekog nebosanca o poredjenju Salihamidzic-Dzeko...

O doprinosu u reprezentaciji mislim da je suvisno diskutovati.
SI AMO CONte!!!

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 12 nov 2013, 13:39

Mitar je napisao/la:Dzeko je napravio vise nego ijedan nas fudbaler sa svojim klubom. Osvojio je Hasan vise trofeja, ok to stoji, medjutim Dzeko je u svojim trofejima bio apsolutni protagonist, neko ko je nerijetko sam donosio bodove. Dok je Hasan bio radilica, igrac na kojeg smo samo mi obracali paznju i koji je samo u nasim ocima bio veliki tad. Dzeko je dvije sezone dominirao Bundesligom, donio je na svojim ledjima titulu u Wolfsburg. U Cityjevu titulu ugradio 14 golova, od kojih jedan kljucni u zadnjoj utakmici sezone. Pitajte nekog nebosanca o poredjenju Salihamidzic-Dzeko...

Hasan je u svoje vrijeme u nekim utakmicama bio kapiten Bayerna, sto dovoljno govori o tome koliko su ga cjenili, tako da ovo boldano pada u vodu ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 nov 2013, 13:42

Mitar je napisao/la:Dzeko je napravio vise nego ijedan nas fudbaler sa svojim klubom. Osvojio je Hasan vise trofeja, ok to stoji, medjutim Dzeko je u svojim trofejima bio apsolutni protagonist, neko ko je nerijetko sam donosio bodove. Dok je Hasan bio radilica, igrac na kojeg smo samo mi obracali paznju i koji je samo u nasim ocima bio veliki tad. Dzeko je dvije sezone dominirao Bundesligom, donio je na svojim ledjima titulu u Wolfsburg. U Cityjevu titulu ugradio 14 golova, od kojih jedan kljucni u zadnjoj utakmici sezone. Pitajte nekog nebosanca o poredjenju Salihamidzic-Dzeko...

Poslije ovog više nisam dalje čitao. :|
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Micron, Proximic i 20 gostiju.