tuzlak1987 je napisao/la:
Zbog takvih stavova i jesmo gnojivo od reprezentacije i mala reprezentacija..
Neke repke kao Ceska, Slovacka, Poljska, Grcka, Bugarska su za nas institucije jer poziv dobijaju uvijek oni koji igraju dobro, a ne oni koji imaju neki kredit iz proslih vremena.
e neki si mi rekao
ceska ima 10mln stanovnika
slovacka ima 5mln stanovnika
poljska ima 38mln stanovnika
grcka ima 11mln stanovnika
bugarska ima 7mln stanovnika
a bosna jedva 3.5mln (podjeljeno) gdje dijaspora drzi repku
kad bi za bih igrali svi koji vuku porijeklo il su iz bih - pa da imamo bazu od 50 igraca ja bih rekao upravu si, ali ovako...gdje svaki igrac je dragocijen, ti bi da se rijesis igraca koji moze potezom rjesiti utakmicu. eto, ti bi rijada bajica ubacio u 80min jer je najbolji strelac bh lige i igra stalno.
e bas bih volio da vedo udje u 80 i zabije ga u 90 za 1:0 protiv izraela, samo da bih vidio tvoju reakciju!!!!
Ma sta vrijedi jedan njegov gol u 5 utakmica kada se utakmica igra 90 minuta i moras u njoj ucestvovati citavo vrijeme.. Bolje je igrati sa Dzekom 451 citavu utakmicu jer znas da ce ti onaj u vezi biti koristan na neki nacin dok Ibisevic zivi od tudjih lopti. Lik je zastario napadac, a mi da nesto postignemo protiv jacih ne mozemo igrati 442 koju vise niko ne igra vec nesto modernije
cek malo, koji dzeko?
tvojom logikom ni dzeko ne bi trebao biti pozvan jer od proljetos nije 10min sastavio. ipak je redovniji mahmutovic i zec, cak i zabijaju.
Steph je napisao/la:Sramota da nema Cimirota i Bajića na listi pozvanih.
Kako je bgt sramota? Zna se na kakvom je nivou nasa PL i ne moze biti sramota nikako ako nema igraca iz nje jer vani ima vise kvalitetnih fudbalera..
Na Cimirotu i Bajicu je da odu vani i da se dokazuju jer likovi kao Mahmutovic, Handzic i jos neki ne dobijaju poziv, a igraju u daleko jacim ligama sasvim solidno
Dva najbolja tima lige ZASLUŽUJU po jednog reprezentativca, oba momka igraju na sjajnom nivou i jednostavno je sramota da se ne gura domaće takmičenje, ma kakvo ono bilo, a da mjesta u reprezentaciji imaju dva igrača iz nikada lošijeg Hajduka.
Veliki minus za Mešu!
@Cartman
Ma mjesto mu je u seniorskoj ekipi, tu se postaje igrač... Za mladu dobar posao može odraditi i Beganović npr.
Ne svidja mi se ovaj trio VHS. Hadzic i nekako, moze igrat vise pozicija (a i u nekoj je formi), al Tino i Avdija ne trebaju biti tu! Ali dok ih ne gura u prvu postavu moze proci! Bitno je imat i na svakoj poziciji igraca dovoljno i pozvati onoliko koliko moze pozvati!
2 godine se razglabalo kako se peru pare preko igraca iz Germanije Sušic,hadzic,vranjes itd opet svi dobili poziv ko uzima te pare gdje je taj kriminal ,nesto ste se ušutili
Dzeko koliko god igrao ima opravdanje jer igra u top3 ligi u svijetu u top3 klubu te lige..Uz to je ocito nivo iznad ostalih igraca trenutno, pa mozda cak i po fizickoj spremi iako ne igra puno. Ibisevic sa druge strane ne igra nikako u jednoj od najlosijih ekipa Bundeslige. Razlika je ocita, Dzeko da igra u Bundesligi i ovakav bi bio jedan od prvih strijelaca
Koliko god Vedad bio zvucnije ime Dzeki bi sada jedino odgovarao brzi igrac kao partner ili niko. Dzeko i nepokretni Ibisevic su u paru protiv ekipe koja igra modernije kao dva minusa, odbijaju se
bordobijeli je napisao/la:2 godine se razglabalo kako se peru pare preko igraca iz Germanije Sušic,hadzic,vranjes itd opet svi dobili poziv ko uzima te pare gdje je taj kriminal ,nesto ste se ušutili
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
FliX je napisao/la:Ja Stojana Vranjesa ne pratim, ali neko je gore napisao za njega solidnu statistiku, ali na samu pomen njegovog imena uvijek se sjetim ovoga:
[youtube][/youtube]
Svjestan sam ja da mu je ovo bio los trenutak, ali.. ali.. nece scena iz glave da izadje
Joj ljudi moji ova tekma je bila nekad kasno u 03:00h mislim da je počela i ovo je baš bio kraj tekme to je nekad oko pola 5, 15 do 5 ujutro bilo. Ja gledao sa jaranom u kući (sticajem okolnosti bila mi prazna kuća i njega zvao na sijelo) znači kad se Stojko ovako izofirao mi smo se deset minuta smijali k'o budale ja mislim da smo sav komšiluk probudili
Ako cemo zvati igrace po starim zaslugama a ne po formi onda nam netreba ni scouting niti pozivi nekim novim igracima sve dok ovi stari mogu sutati loptu pa makar poluprofesionalno.
Landon Donovan je i sa "stakama" bio pozivan u repku tako da !!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Husika je napisao/la:Landon Donovan je i sa "stakama" bio pozivan u repku tako da !!
Jer je on kod njih Bog te igre koja nije popularna. U hokeju, kosarci i americkom fudbalu bi instant nasli 100 takvih. A kod nas je fudbal sport broj 1 pa ti dodje Ibisevic na pripreme ko na kafu jbt
90 posto ovdije pisu treba pozvati ovog ili onog, kada selektor zovne nove igrace onda se govori a sto se nije ovaj stari zovnuo. Pa valjda je prirodno ako se neko novi zovne da neko stari mora ispasti, nemoze covjek zvati 35 igraca. Valjda je prirodno da je trenutna forma odlucujuca za poziv ako zelimo rezultat, ako zelimo samo onako malo gledati fudbal nase repke radi razonode onda mozemo i Barbareza zvati, eno opet je nedavno ucestvovao na nekom turniru.Nemoze covjek odmah citavu repku izmjeniti, polako ove stare brise, sljedeci je Vedo itd.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 29 maj 2015, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
FliX je napisao/la:Ja Stojana Vranjesa ne pratim, ali neko je gore napisao za njega solidnu statistiku, ali na samu pomen njegovog imena uvijek se sjetim ovoga:
[youtube][/youtube]
Svjestan sam ja da mu je ovo bio los trenutak, ali.. ali.. nece scena iz glave da izadje
Joj ljudi moji ova tekma je bila nekad kasno u 03:00h mislim da je počela i ovo je baš bio kraj tekme to je nekad oko pola 5, 15 do 5 ujutro bilo. Ja gledao sa jaranom u kući (sticajem okolnosti bila mi prazna kuća i njega zvao na sijelo) znači kad se Stojko ovako izofirao mi smo se deset minuta smijali k'o budale ja mislim da smo sav komšiluk probudili
A ja staru probudio kad sam mu poceo psovat. "Sta ti je covjece, ispameti me"
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Husika je napisao/la:Landon Donovan je i sa "stakama" bio pozivan u repku tako da !!
Jer je on kod njih Bog te igre koja nije popularna. U hokeju, kosarci i americkom fudbalu bi instant nasli 100 takvih. A kod nas je fudbal sport broj 1 pa ti dodje Ibisevic na pripreme ko na kafu jbt
Zelim reci da neki igraci moraju biti tu bez obzira u kakvoj su formi, Vedo, Dzeko, Spahic itd moraju biti tu bez obzira na sve...Igrali u prvih 11 ili ne sama njihova prisutnost daje jednu sigurnost (mladjima igracima) ...
I sam znas da su najuspjesniji timovi po defultu kombinacija iskustva i mladosti, neko mora kositi a neko vodu nositi !
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Evo Germana u reprezentaciji, pustili korijenje, trebace vremena da se otjeraju. Ne moze se 5 godina kriminala i nepotizama izbrisati za par mjeseci, ali polako, nadamo se da cemo im vidjeti ledja u septembru.
SjeverniVjetar je napisao/la:Evo Germana u reprezentaciji, pustili korijenje, trebace vremena da se otjeraju. Ne moze se 5 godina kriminala i nepotizama izbrisati za par mjeseci, ali polako, nadamo se da cemo im vidjeti ledja u septembru.
ma ja u septembru vazno je da mesa radi poso kako treba i samo naj bolji su pozvani