Super igrac ali mi na toj poziciji vec imamo Besliju, Colica, Vicu, Stanica, Baljica i po potrebi Rovcanina mislim da je to gomilanje igraca bez potrebe, a imamo mjesta gdje nam gori pod nogama i fali igrac.BRIGATE ROSSONERE je napisao/la:Daj 100 000 chfOmar500 je napisao/la:A zašto spominjete ovaj dvojac, Purića i Jamaka ? Znam da Puriću ističe ugovor, ali ne vjerujem da bi kod nas došao. Bilo bi super, ali...eto Purketa mozda problem je sto ne voli plavu boju na dresu
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Iskreno bolje nije moglo kad je kup u pitanju,prije svega to se odnocxi i na ostale parove.Anam oni nemaju sanse protiv ŠB,Olimpik bi trebao proci Slobodu,a Celik Zrinjskog,iako je ovaj duel najzanimljiviji.U polufinalu uz malo srece dobiti Olimpik i onda spektakl protiv ŠB u finalu
Vasilic rece da su papiri gotovi,vec u Mostaru ga ocekujem pored Mesica u prvih 11,umjesto Mirka ce valjda opet Stanic na beka a u napad Rovcanin koji je lani odigrao najbolju utakmicu protiv Zrinjskog u kupu.Sve u svemu Zrinjski zadnjih godina nije bio nikada losiji,tako da sanse svakako imamo,bitno je sada da tu sansu iskoristimo.

Vasilic rece da su papiri gotovi,vec u Mostaru ga ocekujem pored Mesica u prvih 11,umjesto Mirka ce valjda opet Stanic na beka a u napad Rovcanin koji je lani odigrao najbolju utakmicu protiv Zrinjskog u kupu.Sve u svemu Zrinjski zadnjih godina nije bio nikada losiji,tako da sanse svakako imamo,bitno je sada da tu sansu iskoristimo.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
dino lj,ne osvrći se na ove pubertetlije,da je koje sreće pa da je barem trećina forumaša kao dino lj,moglo bi se ponekad i normalno komunicirati ovdje,a ne samo sijati mržnju,pisati nebuloze,pljuvati nekoga,psovati...itd Izgleda da su ovdje dobrodošli samo forumaši spremni za obračun(naravno preko tastature
),a svi koji pokušavaju razviti normalnu konverzaciju bivaju proglašeni izdajnicima. 

ali nema para,sve se rastalilo....
Nas stonoteniserski klub je pravo jak, s obzirom da su im uvjeti katastrofalni. Treniraju u Skenderiji. Evo cure koja je trenutno 3. u Europi, a trenira u Zelji. Usput, cura ima 15 godina i pred njom je blistava karijera!Normalan je napisao/la:Željo izbacio Hapoel! Osveta! Ženski stonoteniserski klubPrvi put u istoriji stonog tenisa da jedan naš klub(i muški i ženski) prođe dalje u evropskom kupu.
Nakon pet pobjeda najbolja bh. kadetkinja je u borbi za finale poražena od prve nositeljice Rumunke Bernadette Szocs, te je ostala bez prilike da se bori za najsjajnije odličje.
Uprkos porazu Hadžiahmetović je ostvarila najveći rezultat u karijeri, kao i jedan od najvećih uspjeha bh. stonog tenisa, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.
Emina Hadžiahmetović je do ovog prvenstva bila deveta na evropskoj rang listi, a očekuje se da će popraviti plasman nakon osvajanje bronze u Istanbulu.
Predstavljamo: HNK ''Branitelj'' Mostar
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pr ... elj-mostar
ŽELJO protiv Branitelja
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... branitelja
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
Branitelj je treci klub iz Mostara, a ujedno i 87. klub iz Bosne i Hercegovine protiv koje ce Zeljeznicar odigrati zvanicnu utakmicu. Medjusobni omjer sa dosadasnjih mostarskim timovima (Velez i Zrinjski) ide u korist Zeljeznicara.
Ako gledamo samo kup utakmice, Zeljeznicar se u 7 navrata susreo sa mostarskim timovima. Sa Velezom 6 puta, i sa Zrinjskim jednom. Uspjesnost prolaznosti je 57% (4 od 7). Veleza je uspio u 6 prilika izbaciti 3 puta, ali isto toliko puta je i svoj kup nastup upravo zavrsio protiv Veleza (najpoznatija jeste sigurno finalna utakmica 1981. u Beogradu gdje je Zeljeznicar izgubio 2-3). Protiv Zrinjskog Zeljeznicar se u kup susreo po prvi put prosle godine u polufinale i uspjesno absolvirao prolazak u finale.
S obzirom da ce ovo biti i PRVA ZVANICNA UTAKMICA sa Braniteljom, postavlja se logicno pitanje, kako je Zeljeznicar zavrsavao svoje prve zvanicne utakmice sa nekim timom, kada se susreo u kupu?
NK Travnik, 1952. 2-0 u Sarajevu (2.kolo), prolaz dalje
FK Sarajevo, 1954. 2-5 u Sarajevu (2.kolo), prolaz Sarajeva
FK Gorazde, 1967/1968 7-0 u Gorazdu (1/8), prolaz dalje
TOSK Tesanj, 1971/1972 0-2 u Tesnju (1.kolo), prolaz TOSK-a
Radnik Lipnica, 1996/1997 4-2 u Lipnici (1/4), prolaz dalje
HNK Grude, 2000/2001 3-0 u Grudama (1/16), prolaz dalje
Kozara Gradiska, 2001/2002 2-2 u Gradisci, 1-0 u Sarajevu (1/16), prolaz dalje
Mladost Gacko, 2001/2002 1-0 u Sarajevu, 1-2 u Gacku (1/4), prolaz dalje
Sloga Prud, 2002/2003 7-1 u Prudu, 5-1 u Sarajevu (1/16), prolaz dalje
FK Modrica, 2002/2003 1-2 u Modrici, 2-0 u Sarajevu (1/4), prolaz dalje
Zvijezda Gradacac, 2006/2007 1-0 u Sarajevu, 1-2 u Gradaccu (1/8), prolaz dalje
Kolina Ustikolina 2007/2008 5-0 u Sarajevu (1/16), prolaz dalje
Iz ovoga vidimo, da se Zeljeznicar 12 puta susreo i da je 10 puta prosao dalje. Ako gledamo doduse kada se igralo dvije utakmice za prolaz, onda Zeljeznicar ima 100% ucinak (5 od 5).
Znaci, Zeljeznicar je apsolutni favorit za prolaz, ali opreza mora biti. Uz maksimalno htijenje i borbu, prolaz ne bi trebao da bude problem za plavi tim.
toliko od mene
Ako gledamo samo kup utakmice, Zeljeznicar se u 7 navrata susreo sa mostarskim timovima. Sa Velezom 6 puta, i sa Zrinjskim jednom. Uspjesnost prolaznosti je 57% (4 od 7). Veleza je uspio u 6 prilika izbaciti 3 puta, ali isto toliko puta je i svoj kup nastup upravo zavrsio protiv Veleza (najpoznatija jeste sigurno finalna utakmica 1981. u Beogradu gdje je Zeljeznicar izgubio 2-3). Protiv Zrinjskog Zeljeznicar se u kup susreo po prvi put prosle godine u polufinale i uspjesno absolvirao prolazak u finale.
S obzirom da ce ovo biti i PRVA ZVANICNA UTAKMICA sa Braniteljom, postavlja se logicno pitanje, kako je Zeljeznicar zavrsavao svoje prve zvanicne utakmice sa nekim timom, kada se susreo u kupu?
NK Travnik, 1952. 2-0 u Sarajevu (2.kolo), prolaz dalje
FK Sarajevo, 1954. 2-5 u Sarajevu (2.kolo), prolaz Sarajeva
FK Gorazde, 1967/1968 7-0 u Gorazdu (1/8), prolaz dalje
TOSK Tesanj, 1971/1972 0-2 u Tesnju (1.kolo), prolaz TOSK-a
Radnik Lipnica, 1996/1997 4-2 u Lipnici (1/4), prolaz dalje
HNK Grude, 2000/2001 3-0 u Grudama (1/16), prolaz dalje
Kozara Gradiska, 2001/2002 2-2 u Gradisci, 1-0 u Sarajevu (1/16), prolaz dalje
Mladost Gacko, 2001/2002 1-0 u Sarajevu, 1-2 u Gacku (1/4), prolaz dalje
Sloga Prud, 2002/2003 7-1 u Prudu, 5-1 u Sarajevu (1/16), prolaz dalje
FK Modrica, 2002/2003 1-2 u Modrici, 2-0 u Sarajevu (1/4), prolaz dalje
Zvijezda Gradacac, 2006/2007 1-0 u Sarajevu, 1-2 u Gradaccu (1/8), prolaz dalje
Kolina Ustikolina 2007/2008 5-0 u Sarajevu (1/16), prolaz dalje
Iz ovoga vidimo, da se Zeljeznicar 12 puta susreo i da je 10 puta prosao dalje. Ako gledamo doduse kada se igralo dvije utakmice za prolaz, onda Zeljeznicar ima 100% ucinak (5 od 5).
Znaci, Zeljeznicar je apsolutni favorit za prolaz, ali opreza mora biti. Uz maksimalno htijenje i borbu, prolaz ne bi trebao da bude problem za plavi tim.
toliko od mene

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Ne osvrcem se niti me interesuje sta ko misli ali ovdje izgleda mrznja jedino mjerilo sto vise mrziz vise vrijedis sto je van svake pameti.Ljudi se hvataju za glavu kada se desi nesto lose nekome njegovom i tek tada shvataju da ta mrznja ne donosi nista dobro,ali tada je vec nazalost kasno.Pozdrav i sve najbolje u zivotu.Tarantino je napisao/la:dino lj,ne osvrći se na ove pubertetlije,da je koje sreće pa da je barem trećina forumaša kao dino lj,moglo bi se ponekad i normalno komunicirati ovdje,a ne samo sijati mržnju,pisati nebuloze,pljuvati nekoga,psovati...itd Izgleda da su ovdje dobrodošli samo forumaši spremni za obračun(naravno preko tastature),a svi koji pokušavaju razviti normalnu konverzaciju bivaju proglašeni izdajnicima.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Utakmica protiv Zrinje je biti ili ne biti za nas.. Jednostavno moramo slaviti ako hocemo se ukljuciti u sampionsku borbu. Previse smo izgubili bodova u gostima do sada.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
Odlicno,protivnik koji se mora proci, za polufinale i ako Bog da novo finale. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Tesko da mogu pobjedit ovaj put Zrinjskog, fale nam 3-4 kljucna igraca.mak_033 je napisao/la:Utakmica protiv Zrinje je biti ili ne biti za nas.. Jednostavno moramo slaviti ako hocemo se ukljuciti u sampionsku borbu. Previse smo izgubili bodova u gostima do sada.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
boccaccio je napisao/la:Da,to bi nam bile dvije najlakse opcije,jedna od njih je Branitelj i mislim da je konacno sreca malo bila i na nasoj strani...svakako da treba biti oprezan i trebaju igraci dati 100% na ove dvije utakmice...jasno je i to da smo mi kao navijaci obradovani ovakvim zrijebom,ovo je ipak najbolja moguca varijanta pored pitara,i ne bi se trebali igraci okliznuti tu,mozda da smo dobili pitare vjerovatno bi se malo digli,sto je normalno,ali ovo je velika sansa za prolaz dalje i to igraci sigurno dobro znaju...a znaju i to da se ne smije desiti takav kiks...leotar i njihov kiks protiv branitelja im je dobra opomena,a bogami i Amar Osim,ne smijem ni zamisliti kakve bi kazne bile u slucaju nekog kiksa...teren ce vjerovatno biti tezak i ne treba ocekivati pobjedu od 8 razlike,ali treba ocekivati siguran prolaz u polufinale.pile87 je napisao/la:iskreno prizeljkivao sam malene, jednostavno ostali smo duzni jedni drugima na terenu al eto.Nakon najtezeg protivnika dobili smo uslovno receno najlakseg, nadam se da igraci nece shvatiti branitelja ovako kako smo mi shvatili jer bi nam se moglo desiti da se okliznemo.
Sto se tice utakmice sa Zrinjskim,mozda ce me mnogi napasti,ali ja ne vidim da mi tu mozemo bilo sta napraviti,i po meni je super da trojica pozutjelih nece nastupiti,prvo sto ce malo odmoriti,a drugo sto "cisti" od kartona idu u nastavak prvenstva koji nam je bitan...jedinu vadionu vidim u tv prenosu,pa cemo realno vidjeti sta mozemo u mostaru...vise bih se nadao da Zrinjski bolje stoji na tabeli,ali njima gori pod nogama i bas im je imperativ da nas dobiju,pa ne sumnjam da ce dati sve od sebe da nas dobro pritisnu...na nama je da pokazemo zube,i da igraci imaju motiv vise da opravdaju "kiks" derbija,njima veci motiv ne treba...Zrinjski je poljuljan i vjerovatno imaju i manjak samopouzdanja,ali dobra su ekipa,sa drugim trenerom koji nije donio u klub pozitivan preokret,ali koji ce pokusati da ih nalozi maksimalno,jer bi to za njih mogla biti prekretnica ka boljem,ako kiksaju protiv nas,ulaze u problem ozbiljnije prirode,i to je razlog zasto nisam preveliki optimista...dokazali smo da mozemo lako izgubiti na strani,bilo bi dobro da se mozemo izvaditi nekim remijem ili pobjedom,koja bi nam bila ravna tituli..ako igraci to shvate na taj nacin,ko zna...Brine me pozicija lijevog bocnog i napadaca,neovisno o ovoj utakmici,nadam se da ce Amar u zimskoj pauzi ucvrstiti i poboljsati te pozicije,jer ja zaista nemam ideju ko bi vec sada protiv Zrinjskog mogao nastupiti kvalitetno na tim pozicijama..Baljic,Pehilj,Nikolic...premladi za ovakvo iskustvo i neka ih i neka dobro treniraju,bice prilike za njih,Rovcanin bez forme i nemamo nikoga osebno,jedino baciti u vatru malog Baljica,ili mozda Colica probati tu,zna ga zabiti...lijevo ne vidim bas nikoga,to ce biti skrpljeno mjesto..a stopera moze Gancev,meni on uopste nije los...Vasilic ce valjda jednog dana krenuti i da igra za nas
Ja mislim da moramo nešto uraditi protiv Zrinjskog. Jbga, valjda bi ove rezerve ako ništa trebale imati sportski motiv da pokažu šta znaju na TVu. A i kod Zrinjskog je solidan teren i ponajbolji uslovi u državi.
Pored toga, šansu vidim što Zrinjski poslije nas igra sa Čelikom u kupu, što im je jedina šansa da izađu u evropu.
-
- Kontakt:
Sve nam nesto naopako krene 

Saopštenje Uprave
Iz Željezničara pozivaju na zdravo sportsko rivalstvo
Ni dva dana nakon gradskog derbija ne stišava se atmosfera uzrokovana odlukom FK Željezničar da smanji prostor gostujućim navijačima na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, nakon čega se oni nisu ni pojavili na utakmici gradskih rivala.
Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Predsjedništva FK Željezničar u kojem se "pledira na dostojanstvo i najviši stepen civiliziranosti u kontaktima sportskih prijatelja i istinskih rivala FK Željezničar i FK Sarajevo".
U saopštenju se navodi da tome ne doprinose pojedine izjave čelnika FK Sarajevo, koje su izrečene u uvredljivom tonu za klub, navijače i čelne ljude FK Željezničar, te se poziva na vraćanje decenijama stvaranog i gajenog zdravog sportskog rivalstva.
Predsjedništvo tima sa Grbavice pozvalo je sportske prijatelje iz FK Sarajevo da zajedno krenu u nove, za grad Sarajevo do kraja afirmativne napore u postizanju ozbiljnih sportskih rezultata i stvaranja civiliziranog sportskog ambijenta, kako na sportskom terenu, jednako i na tribinama.
"FK Željezničar se posebno ograđuje od pojedinih, duboko vjerujemo ishitrenih uvreda izrečenih čelnicima, ali i navijačima i simpatizerima našeg kluba", stoji u saopštenju.
Oni su pozvali Predsjedništvo FK Sarajevo "da osudi vokabular, način govora i zapaljivu atmosferu u koju su u sportski ambijent grada Sarajeva pokušali unijeti neodgovorni pojedinci iz redova našeg sportskog rivala".
Iz Željezničara pozivaju na zdravo sportsko rivalstvo
Ni dva dana nakon gradskog derbija ne stišava se atmosfera uzrokovana odlukom FK Željezničar da smanji prostor gostujućim navijačima na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, nakon čega se oni nisu ni pojavili na utakmici gradskih rivala.
Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Predsjedništva FK Željezničar u kojem se "pledira na dostojanstvo i najviši stepen civiliziranosti u kontaktima sportskih prijatelja i istinskih rivala FK Željezničar i FK Sarajevo".
U saopštenju se navodi da tome ne doprinose pojedine izjave čelnika FK Sarajevo, koje su izrečene u uvredljivom tonu za klub, navijače i čelne ljude FK Željezničar, te se poziva na vraćanje decenijama stvaranog i gajenog zdravog sportskog rivalstva.
Predsjedništvo tima sa Grbavice pozvalo je sportske prijatelje iz FK Sarajevo da zajedno krenu u nove, za grad Sarajevo do kraja afirmativne napore u postizanju ozbiljnih sportskih rezultata i stvaranja civiliziranog sportskog ambijenta, kako na sportskom terenu, jednako i na tribinama.
"FK Željezničar se posebno ograđuje od pojedinih, duboko vjerujemo ishitrenih uvreda izrečenih čelnicima, ali i navijačima i simpatizerima našeg kluba", stoji u saopštenju.
Oni su pozvali Predsjedništvo FK Sarajevo "da osudi vokabular, način govora i zapaljivu atmosferu u koju su u sportski ambijent grada Sarajeva pokušali unijeti neodgovorni pojedinci iz redova našeg sportskog rivala".
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati, dok će u noćnom terminu istog dana (od 17 sati), Sarajevo ugostiti Širokog Brijega na Koševu.

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Zar nismo prekinuli saradnju sa Legeom? Cudo onda jos dresovi "njihovi" onda?
Btw, 13:30
Btw, 13:30

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
jel ovo zajebancija neka da igramo u pola 2...bistrikboy je napisao/la:Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- bistrikboy
- Kontakt:
Haman nije.Seyo_TM je napisao/la:jel ovo zajebancija neka da igramo u pola 2...bistrikboy je napisao/la:Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igrati u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati
ne znam jel se pisalo, sta je sa opremom legea i jel se jucer raskinuo ugovor. znaci nema ni ovih na prodaji dresova u klubu jelde
sta se desilo sa njima? 

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
dobar ti taj grbDevil je napisao/la:Odlicno,protivnik koji se mora proci, za polufinale i ako Bog da novo finale.

ma ljud i mene je bilo puklo ovo oko derbija...bilo proslo ... jbg....jes da je sve na kraju zasjenilo ovo sa nasim navijacem i ovim glupostima..al dosta je bilo ... bit ce jos derbija... sad se valja ganjati u kupu ... a mislim kad abi finale igrali sarajevo i zeljeznicar da bi kosevo bilo PUNO!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
Fan Shop ? A i koji to jaki sponzor, baš me sad zainteresovaGrbavica moj zivot je napisao/la:ma odavno ti je to strpi se do polusezone bit ce novi sponzor i dresovi(ono neki jaki sponzor,a dresovi specijalni za 90 rodendan) i napravit ce se fan shopDove87 je napisao/la:ne znam jel se pisalo, sta je sa opremom legea i jel se jucer raskinuo ugovor. znaci nema ni ovih na prodaji dresova u klubu jelde![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.