Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Felixians4
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Felixians4 » 08 sep 2021, 00:14

ronaldo99 je napisao/la:
08 sep 2021, 00:03
Prekasno je mec,ustati ujutro i vratiti snimak bez da se gleda rezultat,nema druge :)

Ja ocekujem pobjedu Felixa,idem na kartu da je iskusniji malo i da je ove godine malo vise sazrio,pocinje mu polako goditi treninranje sa Tonijem
ma daj ne seri.jel radiš? ako da,oprošteno je. ne znam, uzdam se da će servis odlučivati kao zverev-sinner mada carlos je posebna sorta,njemu ko ne treba iskustvo i teški porazi. ukoliko bude raspoložen,a faa nervozan,može ga pomesti. uglavnom,navijam za malog crnju, no izuzetno strahopoštovanje imam spram španjolaca generalno u lopto i moto sportu,a ovaj mali je šampiončina.

meni je uživanje u ranim jutarnjim satima biti jedan od nekoliko posto budnog stanovništva haha. pa kad igraju azarenka i šarapova duge izmjena,aaaaaahhh...

velika zamjerka tenisu je da je dnevni sport,a što je logično zbog tog što ne znaš koliko traju mečevi. neusporedivo kvalitetnije se igra uvečer,a još izraženija je razlika gledati preko ekrana kad imaš lopticu koja se ukršta sa suncem ili kombinacija sunca i sjene ili pod reflektorima. a i publiku uprži pa bude utrupljena, u večeri se moraš zagrijati,a em vidiš bolje što se događa,em je cjelokupni dojam spektakularniji,ko večernji izlazak.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 08 sep 2021, 04:46

Jaoooo, antiklimaks. Ha valjda i to mora se pročistiti za sam finish turnira da se malo ostane zakinuto pa da nam ostane šlag za totalni užitak. Ipak nije "Nadal", a ni "Fed" haha, već prva predaja. Nije od čelika,a nije ni tako elastično-urban ko taj dvojac s kojim će ga stalno poređivati.
Šteta, no vjerujem da će se brzo zaliječiti i do kraja godine pokazati da je već spreman natjecati se s većinom i po "ledu" i po pržini, i po prašini i po betonu. Nije sad baš da je tutto completo, znamo i što ima za ispravljati, već i jest do pravog proboja na Tour ove godine, kako je Ferrero istaknuo na čemu su radili i što je glavni cilj, napredovao jest u tim segmentima,a sad je red na ponavljanju procesa,nadogradnji i očekujemo ga od Australije na megdanu još spremnijeg u zaokruženom izdanju.

FAA je zaslužio malo sreće,svakako je bio raspoložen,dobro je reagirao po propuštenim šansama i na spašavanju BL što je nastavak s kraja trećeg seta v Tiafoe.

Medo je imao prvi test, prerutinski evo i treću godinu do polufinala, ulazi ko jak favorit premda su se tek jednom sreli, prije 3 godine u Kanadi i Daniil je prošao 9-7 u TB trećeg. Možda čudno, no FAA je premalo napredovao u odnosu na tad kad je imao 18 dok je Medo prešao put od lika kog na NextGen Finalsu prskaju i koji nije isturen kandidat za najveće stvari postane najveći lovac na Goatere, evo aktualno najbliže Grand Slamu ponovno,a i prvoj poziciji. Jest da je najstariji(ne računamo Kyrgiosa), no svejedno,impresivno stasanje.

FAA iz kola u kolo ima drugačiji match up, ovaj je poseban,a naravno i daleko najkvalitetniji rival. Imat će puuuuno manje besplatnih poena asevima pogotovo i morat će pokazati najvišu razinu koncentracije,preciznosti,konzistencije i strpljenja dosad u karijeri da bi IMAO ŠANSE. A onda za pobijediti mora izvući iz rukava trikove(aseve +) koje svakako posjeduje.

Isto tako, na reternu , bude li stajao ovako blizu linije i agresivno pokušavao ulaziti u teren,neće to dobro proći. Ima dobar,pametan stožer, sigurno da će se pripremiti detaljno, no mali će na terenu zaista morati prikazati neviđenu zrelost i smjelost kakvu od njega još nismo vidjeli. U svakom slučaju najveći uspjeh karijere,preokreti protiv Fucsovicsa i Hačanova u Cincinattiju izuzetno su pomogli i ovaj UO od početka nije glatko prolazio,suparnici su bili jako nezgodni,no konačno je probio neke barijere, nije toliki choker kako se predstavlja zbog očajnih finala.

Drago mi je zbog Tonija, djelovalo je da suradnja nije urodila plodom, no očito lik zna znanje. Ima tu i plejada ostalih koji su u teamu,no kad te preuzme lik koji je "stvorio" jednu onakvu količinu u obitelji,to znači da u tebi je prepoznat enorman resurs i vrijeme je da se to sve zajedno pretoči udjela, real deal. Ovo jest rubni top10 i u kompletnoj konkurenciji, no jedna lasta nije dovoljna. Tek sad se treba potvrđivati i ostvariti kad si se ukazao na mapi.

Sabalenka sredila Krejcikovu pa je noć ispala potraćena, neka bude jedini iznimka.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 sep 2021, 10:00

Felixians4 je napisao/la:
08 sep 2021, 00:14
ronaldo99 je napisao/la:
08 sep 2021, 00:03
Prekasno je mec,ustati ujutro i vratiti snimak bez da se gleda rezultat,nema druge :)

Ja ocekujem pobjedu Felixa,idem na kartu da je iskusniji malo i da je ove godine malo vise sazrio,pocinje mu polako goditi treninranje sa Tonijem
ma daj ne seri.jel radiš? ako da,oprošteno je.
A radim ove sedmic do 12 vece,ako ostanem do 6 budan nema me nigdje onda,prespava ja i u drugu :)

Nego uze mi sigurnih 4 boda na tippingu predajom,doboo bi gq FAA 3-0 i bez povrede. Jednostavno je malac pregorio,a FAA igra odlican turnir. Bice itekako dobar mec njega i Mede u 1/2.

Opet ncas u 2:30 Novak vs Berettini,znaci opet ovako ustati ujutro pa vratiti snimak bez da znam rezultat :)

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 08 sep 2021, 22:12

Opasan rutiner postaje Sascha, sve ono sto je prije 'odvodio' u five settere sada rješava bez problema.
U prvom setu Harris servira za set i on to preokrene, u trecem poceo popustati, ali svejedno, dosta mentalno stabilnija osoba nego prije.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 sep 2021, 22:15

To je upravo ono sto sam neki dan pisao za Sinnera,koji je trenutno u fazi u kojoj je bio Zverev prije 2-3 godine,gdje je imao te rupe u igri i gdje bi se samo iskljucio. Sad je to druga prica,igra,suti i pobjedjuje,postao je bas bas jak igrac

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 08 sep 2021, 22:18

Četvrtfinala Ž/M gotovo potpuno jednosmjerna. Belinda je igrala solidno,no mala miješanka je ispremiješala,prekvalitetno je odigrala.

Lloyd si je priuštio identičan gubitak početnog seta ko protiv Opelke. Uradi break i onda promptno na servisu za set ekspresno vrati suparnika. U TB od 6-5 6-8 u oba slučaja. Zatim je nastavio dekoncentirano,no imao finu šansu na 7-6 5-3, 3 jednostavna FH promašio. U trećem ponovno olako gubi servise(Opelka se kretao grozno i u polju i na primanju serve dok Sasha pleše), no evo, na 4-1 i 40-0 5 poena u nizu za break pa čist svoj game i evo ga. Prijetio je krompir,a on zaprijetio.

Zverev kad ga ide, to je briljantno,moćno i ubitačno. No čim je pritisak,egal,on popušta. Plan B kad treba povući,itekako mu se smanjuje arsenal,to će ga sigurno koštati protiv onih nad kojima žudi svladati ih na Slamu konačno,top 10 igračima. S time da ga u SF vjerojatno čeka opet Nole. Na best of 3 itekako ga je pobjeđivao u važnim susretima, no ovo je posebno i odvojivo.

Pisao sam još u prvom kolu da je prikazao znakove da još uvijek ne može prejednostavno zatvoriti match, evo indikativnog primjera. Pri 4-0 i 0-30 promašio je 2 BH u poziciji kad je imao inicijativu,on puno teže udarce ubacuje u teren i pravi winnere te je bio nezadovoljan tim promašajima. Učinilo mi se nebitnim jer kao, ionako je Harris nemoćan ko primatelj servia,a kad ono, gotovo dupli break vratio. Čim padne postotak prvog, Zver se unervozi. Harris ga je otjerao daleko i da nije ubacio aseve pri deuceu na 4-3, nastupila bi i drama.

Harris je prejednostavno stigao u gotovo bezizlaznu situaciju, debakl rezultat se mrgodio,a potom je pokazao kao u većem dijelu prvog seta da su zapravo oni bliže nego što semafor prikazuje.

Sascha neokrznut do polufinala tko nije pozorno pratio matcheve,posebice uzevši u obzir da stiže po titulama u Cincinattiju i OI, no nije tako uvjerljiv.

Nisu usporedivi Sinner i Zverev kako sam i objasnio,različito im variraju karijere na i van Slamova.

Ukoliko Đoker obuzda Matteove bombe i ne bude morao izvlačiti tankove goriva,u polufinale svi stižu orni i valjda ćemo ponovno svjedočiti napetim i uzbudljivim dvobojima. Nije da je ove godine samo ovo od OI Zverev. Protiv FAA kakav je bio u Wimbledonu, kako je propustio Noleta na AO i Tsitsipasa na RG, kako su ga Ruusuvuori i ostali znali pomesti na 1000-rkama.

Sinner nema tu vrstu problema kakvu je imao Zverev - njega muči prvi servis na kom je radio i drastično ga promijenio. Zvereva je mučio drugi. Jannik nije mentalno labilan,Sascha je bio,tek sad vidimo dio tih golemih privatnih problema. Sinner nije dominirao na Touru,na ostalim velikim turnirima,a mučio se protiv mediokriteta u prvim kolima Slamova. Sinner ima top10 pobjedu na Slamu(Zverev),Sascha nema... Skroz drugačija putanja

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 09 sep 2021, 00:36

Vrhunski turnir, bruka sjajnih meceva, onaj prosli petak je nesto nevjerovatno bilo.

Ciciban-Alcaraz ipak kad se sve uzme u obzir mec broj 1 zasada.

Ameri koliko god sugavi bili sto se tice ponasanja prema Noletu opet show prave sa 20 hiljada ljudi na tribinama, vjerujem da i to igra veliku ulogu kako nama pred malim ekranima tako i igracima.

Nole jako tesko do titule, 3 mnogo teska meca za titulu. Veliki sam skeptik.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 sep 2021, 01:56

LlullSergio je napisao/la:
09 sep 2021, 00:36
Vrhunski turnir, bruka sjajnih meceva, onaj prosli petak je nesto nevjerovatno bilo.

Ciciban-Alcaraz ipak kad se sve uzme u obzir mec broj 1 zasada.

Ameri koliko god sugavi bili sto se tice ponasanja prema Noletu opet show prave sa 20 hiljada ljudi na tribinama, vjerujem da i to igra veliku ulogu kako nama pred malim ekranima tako i igracima.

Nole jako tesko do titule, 3 mnogo teska meca za titulu. Veliki sam skeptik.
Agree

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 09 sep 2021, 03:58

Samo 7 gemova za skoro sat vremena igre. Ako ode u tiebreak trajace sat i po

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 sep 2021, 04:23

Kolika razlika između AO i UO, taj sam faktor zanemario, još uvijek nisam nabasao na ozbiljan analitički tekst na našim jezicima o toj temi. Podloge su brzinski jako izjednačene ove godine,vlage je manje nego je bilo ranijih godina. Nole se ovdje osjeća ko neželjen. Lažno samopouzdanje primjećujem,no možda umišljam. Ko da previše razmišlja o taktici u ovakvim match upovima umjesto da plovi i on tjera suparnika koji razara, iza linije. Može on igrati i ofanzivnije,posebno kad s druge strane nije kontraš. Obojica su se izvlačila iz gabule BP servisom. Nole solidno kontrolira serve kad su u dometu raspona ruku, no FH ne može neutralizirati, nikada ni delPotra on nije uspijevao obuzdati iako je uglavnom izlazio ko pobjednik.

Ovdje je od starta zaigrao punim angažmanom i iz svih oružja u odnosu na mečeve s profilima za koje je znao da može kalkulirati i relativno lako izvući se, no opet prvi set izgubljen. E,pa, ostali su mu za ovaj turnir najopasniji mladi suparnici koji ne dopuštaju da ih pobijediš bez A levela pa bio ti GOAT.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 09 sep 2021, 04:24

Najbolje odigran set na turniru gubi.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 09 sep 2021, 04:59

Kakvo resetovanje , svaka cast majstore.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 sep 2021, 05:22

Dobar Nole.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 sep 2021, 06:14

Felixians4 je napisao/la:
09 sep 2021, 04:23
Lažno samopouzdanje primjećujem,no možda umišljam. Ko da previše razmišlja o taktici u ovakvim match upovima umjesto da plovi i on tjera suparnika koji razara, iza linije. Može on igrati i ofanzivnije,posebno kad s druge strane nije kontraš.
Ovo sam pisao još dok je bilo 3-3 u prvome,a objavio na 5-7. Sada se ispostavlja potpuno promašenim,moguće da i jest, no i dalje sam tog dojma. Hrani se tribinama, navijali su za njega večeras,ne znam zašto. Ima Talijana tamo,a protiv Noleta navijaše kad je igrao s anonimcima takoreć. Upss, to ovi sa strane, vidim da ima višlje ih dosta pozicionirano koji ne skaču na Đokereove vrsne poene,moguće da se i tu varam,držim stišan ton pa ne razaznajem po tome,no sudeći po reakcijama Noleta, srdit je na publiku nanovo.

Što se odabira plana tiče, i tu zapravo mi se čini da nije nešto odveć mijenjao nakon izgubljenog seta. Samo je opet upalio dodatnu papučicu, smanjio greške dok je Matteu pala brzina serve uz ono standardno... Match na 3 dobijena odmiče,Nole izgleda svježije te ima puno viši level nego u startu,a suparnik oscilira.

Ovo je bilo apsolutno zrelo za 3-0, Matteo nije na 100 %, i njemu nedostaje jako mečeva nakon Wimbledona,no može biti zadovoljan ,ono što je trebao,odradio je, Ivashka za treće kolo nije jednostavna zadaća nimalo.

Medo-FAA dakle vjerojatno dnevni, Nole-Zverev kasniji match, to bi Đokeru trebalo više pasati valjda,a za finale neće bit problema s oporavkom od eventualnog maratona.

OK. Ne bih izabrao drugačije da sam mogao birati.
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 09 sep 2021, 06:27, ukupno mijenjano 1 put.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 09 sep 2021, 06:22

30:15 - Mamu vam je.bem
40:15 - J.ebem vam mamu u p.icku
:D :D

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 09 sep 2021, 06:33

KLASA.
26 GS pobjeda u nizu.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 sep 2021, 06:46

MukiMuki02 je napisao/la:
09 sep 2021, 06:33
KLASA.
26 GS pobjeda u nizu.
80. na US Openu,224. top10(prešao Feda). Ako je ovo naznaka AO 2019 modea kad doduše u polufinalu je bio Pouille,a ne Sascha, to je to, ni najbolji Medvedev uz Putinovu pomoć nema šta tražiti.

Fizički je izvrstan,tu sada dilema nema. Dovoljno se naštimao protiv raznih vrsta suparnika, proveo taman vremena na terenu, osjetio bilo publike, motiviran je bezgranično. Ukoliko Saschu imalo muče leđa il nešto, nek se ne pojavljuje,bit će satran il će predati.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 09 sep 2021, 08:39

Nema sta , jednostavno predobar za sve je Nole.Kada je u formi , nema tenisera koji mu moze parirati.Jedino je mogao Nadal u primeu sa crtanjem linija 3+H.

Definitivno najtezi rival u svijetu sporta.Ne postoji tezi protivnik nego Novak Djokovic u tenisu.

Vjerujem kroz koju godinu kada zakaci reket za zid , najveci teniser ikada.
Teska srca kazem , ali jednostavno neke cinjenice se ne mogu zanemariti.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 09 sep 2021, 08:47

JoeBleck je napisao/la:
09 sep 2021, 08:39
Nema sta , jednostavno predobar za sve je Nole.Kada je u formi , nema tenisera koji mu moze parirati.Jedino je mogao Nadal u primeu sa crtanjem linija 3+H.

Definitivno najtezi rival u svijetu sporta.Ne postoji tezi protivnik nego Novak Djokovic u tenisu.

Vjerujem kroz koju godinu kada zakaci reket za zid , najveci teniser ikada.
Teska srca kazem , ali jednostavno neke cinjenice se ne mogu zanemariti.
Prvo da preskoci bacusku iz Njemacke, samo lakapo.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 sep 2021, 11:04

Ehh odgledao mec u reprizi,zanimljivo je da ovi mladji jednostavno fizicki ne mogu sa 10 i vise godina starijim od sebe. Ok za Berrettinija smo svi znali da nije na 100% i to se vidjelo kroz cijeli turnir,3-ci za redom njihov mec na GS turnirima i treci put isti rezultat 3-1 za Novaka.

Vjerovatno imamo finale prije finala Novak vs Zverev,Novak ce morati podici jos svoj nivo igre jer Zverev nece davati ovoliko prilike kao Mateo.

Ovaj drugi par mozda malo vise sanse dajem Medi ma da ce to po meni biti jako jako tezak mec,mozda cak i bude u 5 setova. FAA je bas dobar na ovome turniru.

Kako god petak od 21h pa nekad do jutra ce se vjerovatno gledati tenis :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.