Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- skolovaniprevarant
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
Sta ces Cart. nije im bilo sudjeno da igraju za nas,steta jest,ali treba se okrenuti sada onim sto imamo.Ne znam sta se desava sa Van Velzenom taj je igrac po mom ukusu,visok a tehnika i sut dobri nesto slicno Pjeru Hojdonku.
Ne znam, meni se i u mladjim kategorijama dosta vise svidjao Pogba, mozda zato sto dosta vise volim igrace koji su "sigurni s loptom" i u svakom momentu znaju sta uraditi s njom, idealan bi bio za novog Scholesa ili Carricka, brze ce izrasti u takvog igraca, prije Cleverleya recimo. U tome je stvar, krivo mi je sto smo olako pustili jednog takvog igraca, sam si naveo Blackburn, to kao da je bio samar u lice Raioli kojim smo izgubili Pogbu. Dao mu je SAF sansu protiv Stokea recimo zadnjih 15-tak minuta ali je morao vise vjerovati u onakvog talenta.Cartman je napisao/la: A kad sam ih gledao u rezervama, Morrison je bio jos bolji od Pogbe. Jednostavno klasu iznad ostalih, radio je sta je htio. Sto je jos impresivnije, dobro je se vracao i u odbranu i na terenu nije glumio nikakvu zvijezdu. Izvan je druga prica, ali mislim da je Fergie trebao dat momku pravu priliku, jer toliki je talenat da se neke stvari moraju tolerisat. Mislim da su i on i klub pogrijesili. Pogba ce svakako napravit dobru karijeru, za Ravela nisam siguran.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Neću se nadovezati na prethodnu raspravu, nažalost. Višak vremena, čini svoje. Naime, napisaću nešto duži post vezan o našem najboljem igraču u ovoj sezoni i jednom od najboljih i najvećih pojačanja Uniteda ikada.
Naravno, već znate o kome se radi. Da, o golgeteru rođenom u jednom od najvećih gradova u Holandiji (Rotterdamu) gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru u lokalnom klubu Feyenoordu. Tu ga sigurno i vežu neke od najljepših uspomena u svome životu (nije mala stvar kada sa 17 godina debitiraš u prvom timu). Nakon vrlo dobre debitantske sezone u dresu Feyenoorda kao što se i očekivalo počele su pristizati razne ponude za ovog napadača. Mnogi su željeli da gledaju ovog Holandeza u svojim redovima, ali je ipak Wenger bio najzainteresovaniji, te ga je doveo u svoje redove uz pomoć Bergkampa. RVP je za siću prešao u Premiership i jedan od najboljih klubova toga vremena. Prva sezona u dresu Arsenala i nije bila toliko dobra, jer je većinom ulazio s klupe. Otočki mediji su jedva dočekali takav rasplet situacije, te su odmah krenuli u atak što na Wengera tako i na mlađahnog Robina.
Ipak, u narednim sezonama RVP pokazuje zašto je doveden u redove Arsenala i postaje jedan od glavnih rola u momčadi. Legende su odlazile (Henry, Bergkamp), a RVP je polahko i sam postajao jedan od najvećih što su ikada igrali u dresu Topdžija. Jedina šteta za samog igrača možda jeste što nikada u Arsenalu nije osvojio neki važan trofej, al' sreća u nesreći jeste ta što je United ipak uspio da ugrabi ovog fudbalera.
Za mene je lično bio veliki šok kada sam na naslovnicama svih medija vidio vijest da je RVP novi fudbaler Uniteda. Uh, čovječe ne mogu vam opisati. Wow, jedan od najboljih napadača u EPL-u u tandemu sa Rooneyjem. Oho, bio sam uvjeren u jednu novu eru u fudbalu, al' i u Unitedu. Moje riječi su i postale istinite. Već od prvog meča RVP je pokazao zašto je doveden u redove jednog od najtrofejnijih klubova u Europi. Parao je mreže sve do sada. Nevjerovatna statistika - A:29 ; G:19. ME GUSTA. Nadam se da će Holandez i nastaviti sa ovakvom golgeterskom formom. Brilliant buy.
Sezona iz snova. Jedina nesreća je ta eliminacija od Madrida, al' život ide dalje. Iduće sezone u CL ulazimo još jači, motiviraniji i spremniji u novi boj pod vodstvom SAF-a. GGMU!
Naravno, već znate o kome se radi. Da, o golgeteru rođenom u jednom od najvećih gradova u Holandiji (Rotterdamu) gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru u lokalnom klubu Feyenoordu. Tu ga sigurno i vežu neke od najljepših uspomena u svome životu (nije mala stvar kada sa 17 godina debitiraš u prvom timu). Nakon vrlo dobre debitantske sezone u dresu Feyenoorda kao što se i očekivalo počele su pristizati razne ponude za ovog napadača. Mnogi su željeli da gledaju ovog Holandeza u svojim redovima, ali je ipak Wenger bio najzainteresovaniji, te ga je doveo u svoje redove uz pomoć Bergkampa. RVP je za siću prešao u Premiership i jedan od najboljih klubova toga vremena. Prva sezona u dresu Arsenala i nije bila toliko dobra, jer je većinom ulazio s klupe. Otočki mediji su jedva dočekali takav rasplet situacije, te su odmah krenuli u atak što na Wengera tako i na mlađahnog Robina.
Ipak, u narednim sezonama RVP pokazuje zašto je doveden u redove Arsenala i postaje jedan od glavnih rola u momčadi. Legende su odlazile (Henry, Bergkamp), a RVP je polahko i sam postajao jedan od najvećih što su ikada igrali u dresu Topdžija. Jedina šteta za samog igrača možda jeste što nikada u Arsenalu nije osvojio neki važan trofej, al' sreća u nesreći jeste ta što je United ipak uspio da ugrabi ovog fudbalera.
Za mene je lično bio veliki šok kada sam na naslovnicama svih medija vidio vijest da je RVP novi fudbaler Uniteda. Uh, čovječe ne mogu vam opisati. Wow, jedan od najboljih napadača u EPL-u u tandemu sa Rooneyjem. Oho, bio sam uvjeren u jednu novu eru u fudbalu, al' i u Unitedu. Moje riječi su i postale istinite. Već od prvog meča RVP je pokazao zašto je doveden u redove jednog od najtrofejnijih klubova u Europi. Parao je mreže sve do sada. Nevjerovatna statistika - A:29 ; G:19. ME GUSTA. Nadam se da će Holandez i nastaviti sa ovakvom golgeterskom formom. Brilliant buy.
Sezona iz snova. Jedina nesreća je ta eliminacija od Madrida, al' život ide dalje. Iduće sezone u CL ulazimo još jači, motiviraniji i spremniji u novi boj pod vodstvom SAF-a. GGMU!
Odlican post Cooper. Cijela ekipa je odlicna ove sezone, ali mislim da je RVP razlika izmedju borbe za titulu do zadnjeg kola i ovog velikog vodstva. Vukao je ekipu na pocetku sezone, kad je bilo dosta problema. Sad je se malo smirio, ali veliki posao je vec odradjen. Golovi protiv Arsenala, Citya, Chelsea, Liverpoola, pa onda nekoliko puta odlucujuci golovi protiv manjih ekipa, to je najvaznije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
@Cooperu zar ti nisi simpatizer Sunderlanda
Otkud sad u scumovcima

Otkud sad u scumovcima

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Cooper je napisao/la:Ligaški fudbal na Otoku se nastavlja, a ja sam lično veliki ljubitelj nižih liga i klubova.
Eh, dakle, što se tiče toga veliki sam ljubitelj Pompeya. Realno gledajući u ovom trenutku klub se nalazi i u dobroj situaciji nego u kakvoj su bili prije par mjeseci (pred kolapsom). Nažalost, vlasništvo još nije u pravim rukama (PST), iako je administrator Trevor Birch pogledao obje ponude od Chainraia (koji želi izvući samo novac iz kluba), te od Pompey Supporter Trusta (koji žele dobrobit klubu). Ipak, nijedna partija trenutno nije u stanju da preuzme klub.
Veliki broj igrača napustilo je klub, većinom velika imena ; Halford, Ward, Lawrence, Kitson, Kanu..
Što je predstavljalo veliki problem našoj upravi, al' se ipak zadnjeg dana prijelaznog roka situacija stabilizovala, te je Appy dobio željena pojačanja, a ja bih pohvalio vratara Andersena, kapitena Howarda, te napadački dvojac Rodgers-McLeod koji izgledaju savršeno u tandemu. Iako, su poprilično oslabljeni ušli u nastavak prvenstva zabilježili su par vrlo dobrih rezultata (a posebno bih izdvojio pobjedu na gostovanju protiv Crawleya).
U ovoj sezoni je cilj opstanak, jer ybg momčad je u razvoju i nije za očekivat' od ovih momaka nešto više, iako su svi navijači željni dobrih rezultata. Ponosan sam na menadžera Appletona koji je imao živaca, te je i ostao u klubu.
Ah, napisah toliko o klubu, a nisam naveo današnji susret, te gostovanje Notts Countyu.![]()
Dakle, danas je na programu gostovanje Magpiesima koji se nalazi u vrhu tabele sa 15 bodova. Kada pogledamo trenutnu situaciju moramo priznati kako je Notts veliki favorit u današnjem meču, te bi sve osim tri boda bilo iznenađenje. Također, i kladionice su na strani Countya, te ih plaćaju sa 1.70.
Prvih XI u obje momčadi još nije obznanjeno, a prema Otočkim medijima ovi igrači su najavljeni:
Notts County: Bialkowski; Kelly, Liddle, Leacock, Regan; Ryce, Judge, Bishop, Labadie, Zoko; Arquin.
Pompey: Andersen; Dumbuya, Gyepes, Michalik, Harley; Williamson, Russell, Howard, Compton; McLeod, Rodgers.
PLAY UP POMPEY!
Mozda samo prati jos jedan klub

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
Cartman,
Hvala na lijepim riječima. I, slažem se sa tvojom konstatacijom.
_
Kao što sam i rekao, 'veliki simpatizer nižih liga'. Naravno, tu se igra baš onaj čvrsti Otočki fudbal i zato i štujem nižerazredne klubove. Loše ste procijenili moje riječi, al' eto valjda vam je sada jasnije.
Hvala na lijepim riječima. I, slažem se sa tvojom konstatacijom.
_
Kao što sam i rekao, 'veliki simpatizer nižih liga'. Naravno, tu se igra baš onaj čvrsti Otočki fudbal i zato i štujem nižerazredne klubove. Loše ste procijenili moje riječi, al' eto valjda vam je sada jasnije.
Da ne citiram a ostavim komentar ipak, ta situacija sa Pogbom je bila kakva takva je, tu je i greška mora se priznati i Fergusona, stvarno je trebao dopustit više prilika mladim igračima u sredini terena, nego koristit bekove i povlačit legende kluba iz mirovine. Doduše, Pogba ima i managera koji je onako pohlepan, ( isti manager kao i Ibrahimoviću, etc. ne znam ime.. ). Kada se sve to poklopi, dogodilo se ovo što se i dogodilo.. Vidjet ćemo šta će nam ovaj prelazni rok donijet, pa da znam dal' ću žalit' za Pogbom, neka nam pošalju klubskog mu kolegu Vidala i opraštam im..
Samim tim što je odlučio napustit Manchester United, ja ga zaboravljam i ne žalim.
Nadam se da su u klubu naučili nešto iz "slučaja Pogba" pa da se to ne ponovi, idalje imamo jako velik broj talentovanih igrača u klubu i nadam se da će barem par njih uspijet i do prvog tima Manchester Uniteda.
Cooper
piši ćešće
j*bem ti umor, ono najvažnije zaboravi napisat..
zanima me kako će Fergie postupat sa Wilfried Zahom i njegovo razvijanje kao igrača uopšte, mislim da može da bude jedan od boljih! nadam se da će momak dobit priliku za prvotimski fudbal, a kakva su nam krila oskudna ove sezone, vjerovatno i hoće
Samim tim što je odlučio napustit Manchester United, ja ga zaboravljam i ne žalim.
Nadam se da su u klubu naučili nešto iz "slučaja Pogba" pa da se to ne ponovi, idalje imamo jako velik broj talentovanih igrača u klubu i nadam se da će barem par njih uspijet i do prvog tima Manchester Uniteda.
Cooper

piši ćešće
j*bem ti umor, ono najvažnije zaboravi napisat..
zanima me kako će Fergie postupat sa Wilfried Zahom i njegovo razvijanje kao igrača uopšte, mislim da može da bude jedan od boljih! nadam se da će momak dobit priliku za prvotimski fudbal, a kakva su nam krila oskudna ove sezone, vjerovatno i hoće

The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
- Sportfanatik
- Kontakt:
Zaha zabio za mladu Englesku repku
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Imam pravo dobar osjecaj u vezi ovog Zahe. Mislim da bi mogao bit odlican. Ima veci potencijal i od Younga i Valencie.
Zanimljivosti o nasim igracima :
- Anderson's home city of Porto Alegre was also the birthplace of Ronaldinho; both players rose up through the youth team of local club Gremio.
-His team-mates at Atletico nicknamed him (David De Gea) Van der Gea, because of his physical likeness to the Dutchman, and his similar style.
-The defender nearly quit football after getting lost in Milan as a youngster whilst trying to get to a training camp for third-division side Marsala. Evra eventually found the way with the help of a Senegalese stranger and a group of nuns.
- Drove former United legend Mark Hughes out of his £6 million mansion after he won planning permission to demolish and rebuild the house opposite. (Michael Carrick)
- Rio comes from footballing stock, brother Anton and cousin Les have both played for England at various levels, but off the pitch he runs a music record label, White Chalk Music, and had a prank-based TV series called Rio's World Cup Wind-Ups in 2006.
- Valencia scored the Premier League's final goal of the decade as he netted the fifth in a 5-0 home victory over former club Wigan on December 30, 2009.
- Rooney has "Just Enough Education To Perform" tattooed on his right forearm. The line is the title of an album by his favourite band, The Stereophonics.
- He (Ashley Young) became the first ever player to win three Player of the Month awards in the same
year (2008).
- Welbeck rejected the chance to play for Ghana, but made his senior England debut against the country of his parents' birth in March 2011.
- Scholes is the only England player to have been sent off at Wembley - old or new - after his dismissal in a World Cup qualifying match against Sweden in 2000.
- Jones is a strong believer in superstition - if he plays at home he will put his left sock on first and step onto the pitch with his left foot first, when he plays away it is right foot first.
- Anderson's home city of Porto Alegre was also the birthplace of Ronaldinho; both players rose up through the youth team of local club Gremio.
-His team-mates at Atletico nicknamed him (David De Gea) Van der Gea, because of his physical likeness to the Dutchman, and his similar style.
-The defender nearly quit football after getting lost in Milan as a youngster whilst trying to get to a training camp for third-division side Marsala. Evra eventually found the way with the help of a Senegalese stranger and a group of nuns.
- Drove former United legend Mark Hughes out of his £6 million mansion after he won planning permission to demolish and rebuild the house opposite. (Michael Carrick)
- Rio comes from footballing stock, brother Anton and cousin Les have both played for England at various levels, but off the pitch he runs a music record label, White Chalk Music, and had a prank-based TV series called Rio's World Cup Wind-Ups in 2006.
- Valencia scored the Premier League's final goal of the decade as he netted the fifth in a 5-0 home victory over former club Wigan on December 30, 2009.
- Rooney has "Just Enough Education To Perform" tattooed on his right forearm. The line is the title of an album by his favourite band, The Stereophonics.
- He (Ashley Young) became the first ever player to win three Player of the Month awards in the same
year (2008).
- Welbeck rejected the chance to play for Ghana, but made his senior England debut against the country of his parents' birth in March 2011.
- Scholes is the only England player to have been sent off at Wembley - old or new - after his dismissal in a World Cup qualifying match against Sweden in 2000.
- Jones is a strong believer in superstition - if he plays at home he will put his left sock on first and step onto the pitch with his left foot first, when he plays away it is right foot first.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Nema sumnje da će od njega biti nešto. Dosad je pokazao veliki potencijal, definitivno. Vjerovatno postoji mogućnost da već u svojoj prvoj sezoni dobije ozbiljniju ulogu. Nešto slično kao Jones ili Smalling. Šanse su još veće ako Valencia nastavi u ritmu iz ove sezone, a zavisi i kako će se završit situacija oko Nanijevog ugovora. Vrlo bitan faktor će biti i njegovo stanje sa povredama. Ako ga to ne bude kočilo, može se dosta očekivat.Cartman je napisao/la:Imam pravo dobar osjecaj u vezi ovog Zahe. Mislim da bi mogao bit odlican. Ima veci potencijal i od Younga i Valencie.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
- skolovaniprevarant
- Kontakt:
Ma nisam se ja beze onoliko sekiro oko potpisa mladog Zahe.Blistava buducnost je pred njim Cart.crnjo je opak potencijal
Jedan od najvecih krilnih potencijala engleskog fudbala, pored Oxa.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
- skolovaniprevarant
- Kontakt:
mudro zboris trxel kraljutrxel je napisao/la:Jedan od najvecih krilnih potencijala engleskog fudbala, pored Oxa.
Sve za United.
Evo zanimljiv tekst o najboljem igracu u epl ove sezone, pa ko nije citao, navali.
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ngland-why" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo zanimljiv tekst o najboljem igracu u epl ove sezone, pa ko nije citao, navali.
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ngland-why" onclick="window.open(this.href);return false;
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Znas onu, "...kako vjetar puse.rio_Ferdy88 je napisao/la:@Cooperu zar ti nisi simpatizer Sunderlanda![]()
Otkud sad u scumovcima

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
snimak gola Zahe
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
U ovoj mladoj reprezentaciji Engleske su svakako sve crne gazele cini mi se.skolovaniprevarant je napisao/la:Ma nisam se ja beze onoliko sekiro oko potpisa mladog Zahe.Blistava buducnost je pred njim Cart.crnjo je opak potencijal

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.