FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la VanBasten » 22 jun 2012, 02:13

Žestok tempo na pripremama.- U razgovoru sa Tatomirovićem i Beloševićem.

Igrači FK Sarajevo se nalaze na pripremama u Sloveniji. Ivan Tatomirović i Zoran Belošević su nam prenijeli svoje dosadašnje utiske sa priprema.

"Na pripremama radimo žestoko. Pokušavamo svi da što više iskoristimo ove odlične uslove koje imamo u Sloveniji. Želimo se što bolje pripremiti kako bi prošli prvi krug u Europi. Nove igrače u našim redovima dosta dobro poznajem. Na treninzima zaista rade odlično i vjerujem da će obradovati armiju naših navijača. Iako smo izgubili od Maribora, nema potrebe za nesigurnost kod naših navijača. To je bila obična prijateljska utakmica bez rezultatskog značaja. Na Koševu, protiv Splita, će biti druga priča.“, kazao je Ivan Tatomirović.

“Uslovi u Sloveniji su fenomenalni. Tereni su odlični i radimo dva puta na dan. Mislim da ćemo spremni dočekati predstojeće utakmice. Što se tiče novih igrača moram reći da su pokazali kvalitet na treninzima. Nisu dovedeni bez razloga. Stvarno se svi trudimo da se uklope što prije.“, kazao je Zoran Belošević, dodavši:

“Radimo sve po planu stručnog štaba. Svi radimo dobro i težimo istom cilju. Svaki pojedinac daje svoj maksimum kako bi se nametnuo za mjesto u ekipi. Konkurencija je na svakoj poziciji.“

fcsarajevo.ba
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

High

Post Postao/la High » 22 jun 2012, 02:14

Samo da Jović poradi malo na tom autoritetu, i to je to.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 22 jun 2012, 14:58

High je napisao/la:Samo da Jović poradi malo na tom autoritetu, i to je to.
Ima mnogo toga na čemu on mora poradit. Fizička sprema, taktika pa i taj autoritet, sve nam je to nedostajalo u prethodnoj polusezoni .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dino94
Kontakt:

Post Postao/la dino94 » 22 jun 2012, 15:24

Sta ima to veze hoce li se stadion napuniti ili nece,ova birokratska banda 20 godina poslije treba bar stolice odgovarajuce da postavi,nek je tribina uslovna samo to trazimo od birokrata,prosle godine su milion po sprzili na stadion i opet neuslovna tribina za medjunarodne utakmice,pa ljudi kad dodju da igraju utakmicu,drzavu ti gledaju kroz tu tribinu,izgledamo jadni,nemamo stadina kako valja a hocemo se ,nesto se furamo a ustvari mi smo jedno veliko neorganizovano drustvo.
molotovljev je napisao/la:
BlueTiger je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Nevjerovatno je da se evo vec godinu dana nista nije uradilo po pitanju stolica na zapadnoj tribini stadiona AFH.
Koliko smo samo tu osteceni,novcano naravno.Nisam ekonomista,ali evo nesto racunam...prosle sezone,
dvije utakmice,hajde nek' bude i ove najmanje dvije...prosjek na Zapadu,mozda nekih 8.000...
pomnozimo sa 15 km (ako se nevaram) = 120.000 km po utakmici X 4=blizu pola miliona !
500.000 km,zbog cega,zbog koga,ne kontam.
Ko je odgovoran???
Svi mi zalimo radi toga, ali ajde malo da pogledamo sa druge strane. Stadion Kosevu u poslije ratnom periodu je samo tri puta bio pun, ako cemo realno gledati na to! (Bosna vs Danska 2003, Zeljo vs Newclasle 2002 i Bosna vs Francuska 2006). Sve ostalo sto se igralo, uvijek je imalo jednu tribinu praznu (jug ili sjever u zavisnosti od timova koji nastupaju). U ovim novijim nastupima kako reprezentacije tako i nasih klubova jedva je repezentacija uspjela napuniti jednu tribinu iz gola i istok, a nasi timovi su uvijek dobro punili jug ili sjever, ostalo je vecinom zjapilo prazno. Da bi napunili Kosevo sa glupskog gledista, trebamo mi ili vi dogurati do play-offa, eto vi ste bili 2009 pa opet nista, jbg. U nasim posljednim izlazima u evropi, nije bilo ni potrebe da se pusta zapad, jer i ono sto je pusteno bilo jedva se uspjelo skupiti po 10.000 ljudi.

Moje neko videnje svega toga bi bilo da se to nece ni raditi, jer sve pare odose u Zenicu. Nacekat cemo se mi dok Kosevo opet ne bude u modi. Zalosno je da se svugdje gradi, samo u glavnom gradu se to izbjegava. Zasto je to tako ja ne znam?, ali sam skoro pa siguran da ce u Banja Luci zavrsiti stadion a ovi nase nece ni stolice promijeniti!
Mislim nije vazno da li cemo napuniti stadion,ne kazem da zbog toga treba zamjeniti stolice.
Ali svakako da gubimo publiku iz razloga jer je ta tribina neuslovna,neko ne zeli da ide na Istok,navikao na Zapad.
Zbog toga je prosle sezone znatno manje publike bilo na euro-utakmicama.Razumijem,prvo pretkolo,dovoljne
su ove dvije,odnosno tri tribine.Ali vec za drugo pretkolo neophodna nam je ta tribina.
Znam za FKS,da je od drugog pretkola pa dalje u prosjeku 20-25.000 (Sigma,Rapid,Besiktas...)
Sa Zapadom,bez Zapada max.16.000 na ove tri preostale tribine,to je jako malo i za mene licno ponizavajuce.
Osim toga kad vidimo kakvi su stadioni sirom Evrope,pa i ovaj istocni blok (sssr)..Sramota buraz za grad.
Sta nam je ostalo da nas podsjeca na komunizam,samo stadion.

-SiviSoko-
Kontakt:

Post Postao/la -SiviSoko- » 22 jun 2012, 16:58

Ne znam je li neko stavljo ali evo jedan video

" onclick="window.open(this.href);return false;

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 22 jun 2012, 17:12

-SiviSoko- je napisao/la:Ne znam je li neko stavljo ali evo jedan video

nije ovo uredu sto si ukrao klip.Usput imas ga par postova iznad ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

-SiviSoko-
Kontakt:

Post Postao/la -SiviSoko- » 22 jun 2012, 17:15

Sarajlijc@ je napisao/la:
-SiviSoko- je napisao/la:Ne znam je li neko stavljo ali evo jedan video

nije ovo uredu sto si ukrao klip.Usput imas ga par postova iznad ;)

ima u opisu da je klip preuzet i od koga je preuzet ;)

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 22 jun 2012, 17:27

u koliko je danas utakmica i hoće li biti text prenos?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 jun 2012, 17:37

travnicanin je napisao/la:u koliko je danas utakmica i hoće li biti text prenos?
U 18h, trebao bi biti.

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 22 jun 2012, 17:38

VanBasten je napisao/la:
travnicanin je napisao/la:u koliko je danas utakmica i hoće li biti text prenos?
U 18h, trebao bi biti.
ok hvala

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 22 jun 2012, 18:02

http://fcsarajevo.ba/info.php?n=541" onclick="window.open(this.href);return false; tu bi trebao biti prenos textualni
Sarajevo ljubavi moja!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 jun 2012, 18:03

Ivan Sesar: Gujić će biti veliko pojačanje za Sarajevo

Nogometaši FK Sarajevo nalaze se već nekoliko dana na pripremama u Sloveniji. U prvom prijateljskom meču protiv Maribora poraženi su rezultatom 6:3. Ratoborni veznjak tim sa Koševa Ivan Sesar naglašava da ekspedicija Bordo tima ima odlične uslove za rad.

"Imamo vrhunske uslove, od smještaja u hotelu, hrane, pa do izvanrednih terena. Radimo dva puta dnevno i želimo maksimalno iskoristiti ovakvu blagodat", kaže za Klix.ba Sesar i dodaje kako će večeras pokušati popraviti dojam nakon poraza od prvaka Slovenije.

"Snage ćemo odmjeriti sa ekipom iz Gruzije. Vjerujem da će biti bolje nego protiv Maribora, a već u ponedjeljak igramo sa jednim ukrajinskim timom u Gracu. Bit će zanimljivo", istakao je Sesar i naglašava kako svi igrači Sarajeva na treninzima daju sve od sebe kako bi izborili mjesto u udarnoj postavi.

"I novi nogometaši su se dobro uklopili u ekpu, brzo smo se upoznali, a na mene je jak dojam ostavio Boris Gujić. Bit će veliko pojačanje za nas", zaključio je Sesar.

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 22 jun 2012, 18:04

Da se nece Cizmic vratiti kod vas ?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 jun 2012, 18:07

kenanSN1996 je napisao/la:Da se nece Cizmic vratiti kod vas ?
Sumnjam.

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 22 jun 2012, 18:12

jel ovo igraju 4-5-1?mislim da je to puno bolja varijanta od 4-3-3

High

Post Postao/la High » 22 jun 2012, 18:12

Je l' ima ko link da pogledamo gostovanje D. Selimovića na PINK-u ?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jun 2012, 18:40

travnicanin je napisao/la:jel ovo igraju 4-5-1?mislim da je to puno bolja varijanta od 4-3-3
Ma to ti je to...na isti fah 4-3-3...sa dva prodornija krila u ovom slucaju Husejinovic i Suljic

Uglavnom sad je izveo dosta solidno postavu...nevjerujem da ce biti vise od 2 promjene za prvu zvanicnu utakmicu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 22 jun 2012, 18:42

miky_hz je napisao/la:
travnicanin je napisao/la:jel ovo igraju 4-5-1?mislim da je to puno bolja varijanta od 4-3-3
Ma to ti je to...na isti fah 4-3-3...sa dva prodornija krila u ovom slucaju Husejinovic i Suljic

Uglavnom sad je izveo dosta solidno postavu...nevjerujem da ce biti vise od 2 promjene za prvu zvanicnu utakmicu
možda još jedan defanzivni vezni i napadač?

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 22 jun 2012, 18:54

kenanSN1996 je napisao/la:Da se nece Cizmic vratiti kod vas ?
pravi igrac sigurno vrijedi. ;)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jun 2012, 19:07

Kapiten FC Dila Gori, Salukvadze, dobiva drugi žuti karton nakon prigovora sudiji. Šef stručnog štaba, Dragan Jović, pristao je da umjesto njega uđe drugi igrač

Predstavnici ekipe iz Gruzije se zahvaljuju našem treneru na potezu. Sudija je tražio da se nastavi igra sa 10 igrača, ali je Dragan Jović insistirao da uđe jedan igrač kako bi se igra nastavila 11 na 11.
;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Samba71 i 9 gostiju.