Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Felixians4
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 14:01

Istina. Jbg, pa opet dobro iz perspektive tenisa i publike u biti. Jer ukoliko u vrhu imaš igrača kojeg ne podnosiš makar i ne mimao nekog favorita i gadilo ti se gledati nove momke, novu eru, tu i tamo ćeš baciti oko i uvijek ćeš žestoko prokomentirati na bilo koju vijest o dotičnoj osobi koja ti je mrska.

Mada mislim da će se popraviti njegovo ponašanje, pogotovo kad stigne prva GS titula i kad potpuno sazrije. Izvrsno je reagirao sinoć nakon pobjede. Začudio se kako ga je Murray bez pogleda ispratio, jedva mu i ruku dao. Svjestan je da su svi navijali za Andya koliko i zbog toga što je on bivši šampion UO, bivši broj 1, ma jednostavno briljantan igrač, no isto tako i iz želje da on popuši. No,potom je maltene govorom tijela i reakcijom izrekao: "Jbg, znam da sam postao meta hejta, znam da ste navijali včrs protiv mene, al ponudili smo vam kvalitetan program, nadam se da ćete pogledati i drugu stranu medalje možda već i u nastavku turnira".

I uzvratili su mu solidnim pljeskom. Sjetimo se dinamike Medvedeva i iste publike preklani.

Murray se imao pravo ljutiti, nakon Zvereva evo odmah meč iza, i drugi veliki igrač, zapravo igrači koji drže OI zlato od 2012. da direktno optužuje za coaching i buni se žestoko na predug boravak u zahodu. Donekle i sličan tok meča. Lako je Tsitsi izgubio prvi set pa u drugom poravnanje, no ovdje je Murray onda opet poveo i zatim nakon fizičkog pada Tsitsipas uzima rutinski četvrti i peti, a prije svakog od njih najprije MTO pa toalet pauza. U Cincinattiju je između prvog i drugog iskoristio tu mogućnost testiravši živce svih i toleranciju nadređenih. Zatim je on imao dobijem match pa ga ispustio.

Eh,tu je bitna razlika nastupila. Murray,koji je bio izrazito motiviran i svjestan da igra odlično i da ima veliku šansu za super skalp kad to nitko nije očekivao, je izjavio da bi se isto ponio i u slučaju pobjede,da bi potencirao istu priču i na konferenciji u službi sporta. Sascha je pak bio pomirljiv i čak drugarski raspoložen,a na mreži u pozdravu je Tsitsipas bio taj koji je udario praktički ignore.

Stalno je Andy žestoko gestikulirao bilo to u proslavama poena,seta, no bome je i pretjerane resurse trošio na prigovore i žuganje sebi u bradi i čitavom svijetu ponekad. I kad je Tsitsipas promijenio reket na 0-30 i zatim uzeo game mu je jako zasmetalo.

Na kraju to ispada tko gubi,ima pravo da se ljuti ili "lako je biti velik u pobjedi" , no slažem se da su ovo stvari za raspravu i podložni i sankcijama ukoliko se ispostavi da su opravdane, pa ponavljam i novim pravilima. ALI, olako se proglašava ljude božanstvom ili pak smećem.

Nisam mogao zamisliti prije par godina da će Stefanos biti omražen. Štoviše,očekivao sam da bude možda i najgotivniji većini publike uz Shapovalova(Ivković s Tribine je njih sitaknuo za najveće potencijale uz Zvereva za kog je bojazan izrazio u vidu trošenja zglobova s obzirom na sličnu konstituciju i udaranje FH ko Tandil boy) zbog njihovog stila tenisa s jednoručnim BH, atraktivnim paketom pa i da kažem, izgledaju reprezentativno. Nisam tu ni za M ni Ž neki faktor, no i to se gleda, a koliko uviđam, riječ je i o fizički natprosječnim momcima.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 31 avg 2021, 20:09

Khachanov prevara od tenisera.
Posljednja titula 2018 u Parizu , nije igro ni finale od tad ( osim OI ).

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 20:16

MukiMuki02 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:09
Frustracije tippinga? Ma to je manje-više pogađanje, što ti znaš tko će kako odigrati, nema tu van top5 da ćeš biti uvjeren u šta. Evo,ja pikirao Goffina koji je odradio dobra turnira čitave 2021.,oba u Francuskoj i Norriea na neki osjećaj - Alcaraz igrao WS,a Norrie ima dobru godinu,Carlos neiskusan,ovaj ga satare, Cameron odigra ko 300. na listi.

Zapravo ovi što igraju u odličnoj formi ovo ljeto za svoju fazu karijere ili općeniti standard ,1.kolo odradili super - Alcaraz,Mcdonald,Harris,Nakashima.

Querrey odolijevao do 6-4 5-5,na kraju Zver trebao do trostrukog breaka u trećem, lijepo da rješava rutinski početne faze GS mada na RG je zaostao 0-2

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 avg 2021, 20:22

Zverev je bas naspanovan kao nikad u karijeri,tacno vise nema ono da psihicki pane i da ode mec u drugom smjeru,to je najbolje pokazao kad je vratio Tsitsipasu dupli break i dobio mec na predhodnom mastersu. Evo danas bas rutinski odradi prvo kolo. Eventualni mec njega i Novaka u 1/2 mogao bi biti bas odlican mec

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 20:31

ronaldo99 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:22
Zverev je bas naspanovan kao nikad u karijeri,tacno vise nema ono da psihicki pane i da ode mec u drugom smjeru,to je najbolje pokazao kad je vratio Tsitsipasu dupli break i dobio mec na predhodnom mastersu. Evo danas bas rutinski odradi prvo kolo. Eventualni mec njega i Novaka u 1/2 mogao bi biti bas odlican mec
Nije mi bio uvjerljiv na FH strani danas,no možda i bolje da "tempira" za drugi tjedan. S ovakvim serviranjem ima luksuz.
Pun je samopouzdanja definitivno i baš se osjeća po pokretima i reakcijama nakon seta/matcha da se ne zadovoljava više "običnim" dobrim pobjedama i rezovima nego puca na najbolje,na vrh,šampionski attitude.

Ipak, ne bi smio onako darivati na meč loptama ,to s Novakom recimo bu kažnjeno. U Tokiju je u trećem setu Nole imao na tacni rebreak,no nije iskoristio,nakon toga šetnja, ovdje teško da će se dogoditi.

Daleko je do toga, no baš je pozornica spremna za takav spektakl. No osjećam da Medvedev osvaja.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 31 avg 2021, 20:41

Felixians4 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:16
MukiMuki02 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:09
Frustracije tippinga? Ma to je manje-više pogađanje, što ti znaš tko će kako odigrati, nema tu van top5 da ćeš biti uvjeren u šta. Evo,ja pikirao Goffina koji je odradio dobra turnira čitave 2021.,oba u Francuskoj i Norriea na neki osjećaj - Alcaraz igrao WS,a Norrie ima dobru godinu,Carlos neiskusan,ovaj ga satare, Cameron odigra ko 300. na listi.

Zapravo ovi što igraju u odličnoj formi ovo ljeto za svoju fazu karijere ili općeniti standard ,1.kolo odradili super - Alcaraz,Mcdonald,Harris,Nakashima.

Querrey odolijevao do 6-4 5-5,na kraju Zver trebao do trostrukog breaka u trećem, lijepo da rješava rutinski početne faze GS mada na RG je zaostao 0-2
Ma rijetko me tipping iznervira , ionako mi ne ide haha. Al nije mi jasno da je ovoliko pao , umjesto da svake sezone bude bolji on tapka u mjestu. Skoro 3 godine nista nije uzeo a vazi za neku " novu nadu".

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 avg 2021, 20:45

Mene jako zanima ovaj malac sto igra vcrs sa Novakom,njemu predvidjaju dobru karijeru. Znam da je prije US opena uvezao dvije titule na CH turnirima ali oba na sljaci su bila.

Volio bi da mogu pogledati ali ustaje se u 5 :)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 20:51

Mah kakva nada, 26. godina na plećima. On je u biti iskoristio svoj potencijal, točno je kamo pripada gore-dolje. Nekad će u serijama povezati loše rezultate,al bome kad je u ritmu, ide daleko. Odlično ljeto eto sad je upropastio porazima od Felixa i Harrisa u decideru.

Nego velika šteta da je potpuno nestao Korejac Chung,e taj je obećavao. Ubile ga povrede.

Da,mali Danac kažu da je dobar,nisam pogledao ništa od njega. Znam da ga je Ruud rasturio, ovo mu je valjda drugi takav meč, no neusporedivo vredniji protiv Novaka u New Yorku. https://sportklub.rs/blog/sasa-ozmo/hol ... -suparnik/

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 31 avg 2021, 21:08

Da Chung , na njeg sam skroz zaboravio. Odigro polufinale AO i ugasio se.
Danac ima seriju od 13 pobjeda , al 10 je na zemlji. Nisam cuo za njeg do sad. Al prolazak kvalifikacija je svakako za pohvalu.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 01 sep 2021, 02:14

Blake Griffin na AA.

Rune NAZNAČIO ozbiljan potencijal povevši 3-0 u drugome,12-2 u poenima, Nole popustio i darovao break, no i on je reternirao,branio se i s dva passinga probio. Ipak, Nole nakon što je prvi dobio 6-1, uzvraća s duplim breakom, udara full čisto,jako, prelud je to level za maloga. Ali bit će od njega makar "Casper Ruud", po ovome što se vidi, ima tu materijala i za brze podloge, a šljaka je prirodno stanište.

Evo, zakuhan drugi set, 2-2 u breakovima. Djoker ponovno već tipično totalno hladan u uvodima turnira, s minimalnim gestikulacijama i porukama,bar dok ima kakvu-takvu kontrolu. Ukoliko će podizati formu, bit će ga vraški svladati(kakav veleumni zaključak jelda), a ovo nije ni 70 %. Nešto je radio na drugom servisu, a čini se da će pokušati do završnice stići bez da dopusti komplikacije, pokušava uzeti inicijativu i na najmanje kraću loptu.

Malac je pustio ruku,Novak agresivan,izbjegava dulje izmjene,no i nedovoljno precizan. 1-1 u setovima, osjeća se da je Rune next good thing da ne prećeramo. Nije da je pun paket, no definitivno posjeduje tehničke,fizičke i mentalne elemente top igrača.

E sad, Đokoviću ne trebaju komplikacije iako se na AO i RG ispostavilo fenomenalno nakon što je prolazio pakao do polufinala, no na početku trećeg definitivno se ne doima da može ovo tek tako rutinirati. Hajde, uključi taj mode ako je potrebno

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 01 sep 2021, 04:06

Ovaj US Open nema dileme, najluđi Slam. U prvom kolu ponudi kontroverze koliko u čitavoj godini bude. Odavna nije bila ovako dobra i sadržajna prva runda, a bez niza igračina, teško bi bilo pobrojati sve sjajne preokrete,drame,neočekivane zaplete. Obećava turnir.

E sada da se prokomentira Đoković-Rune: 3 čišćenja Noleta u dobijenim setovima,a Rune je uzeo klackalica drugi, kupio si je odmah na startu karijeru fin broj fanova i doimalo se da makar ima još jedan set za ozbiljnu prijetnju. Ipak, ispriječila se ozljeda da vidimo može li držati ritam, nadovezala se druga, nit se mogao kretati nit servirati kako treba, jedino u jednoličnom pokretu i lupati pa ako uleti. Šteta, no dobra odluka da nije predao iako će mu možda naštetiti, no sumnjam da će biti većih posljedica.

Novak clas act manirom prepustio game da ne bude krumpir na kraju.

E,onda smo dobili dinamiku novu. Kad i nema publike, Novak se okrene prema svim stranama i ono njegovo,pozdravno, nije do kraja definirao kome je to namijenjeno koliko znam, više to izgleda prema nekom energetskom pokretaču,višem pogonu prirodnom, no kakogod, ne zaboravlja protokom godina što se događa. Nije da ga ne iritiraju proti drukanjem na ostalim Slamovima, možda u Australiji najmanje pošto je tamo puno dijaspore,a i on vladar Opena, no UO mu je debelo najbolnija točka,posebno nakon lanjske diskvalifikacije.

U redu je podržati dečka i nagraditi dobre poene, no onako hladno dočekati Noleta na prvi ulazak na teren i žestoko htjeti da izgubi u prvom kolu, degutantno. Ne bih ja išao u komentaru protiv Amera toliko, tu se radi i da su to većinski Fedovi,a manje Nadalovi drukeri. Ako je i od njih, gadljivo je.

Što se igre tiče - Oslonac veliki stavili su očigledno na servis. I prvi i drugi, znaju koliko će se odlučivati u bitnim poenima i koliko će važno biti stvoriti prostornu prednost u prvih par udaraca.

Daleko je ovo od briljantnog, no sasvim zadovoljavajuće. mladić debitant je u naletu, svatko bi uletio u problem s njim kad je ovako potezao i bio raspoložen,opušten i goropadan.

Neloše je gradio Đoker poene kad bi napadao onim preciznim ne do kraja stisnutim udarcima uz liniju, sklon je rješavanjima na mreži,koristio drop, miksao. Svježine ko da nedostaje,mislim da je žestoko trenirao ovaj tjedan pred turnir. U jačim razmjenama nekad bi se slabo namjestio,falilo čvrstine, a Run je beskompromisno udarao.

Sve u svemu, najveći favoriti na odličnom nivou od starta, velikih iznenađenja bilo nije, no sveukupni program za 10.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 sep 2021, 18:06

Znaci smrt je kad ES prenosi ove GS turnire,kad ce vise izgubiti to pravo,pa jbt stave ove zene i ne mozes nista gledati

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 01 sep 2021, 19:17

ronaldo99 je napisao/la:
01 sep 2021, 18:06
Znaci smrt je kad ES prenosi ove GS turnire,kad ce vise izgubiti to pravo,pa jbt stave ove zene i ne mozes nista gledati
Bas cesto im znaju na oba kanala biti zene. Stvarno ne razumijem politiku iza toga. Pa valjda im je cilj veca gledanost.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 sep 2021, 20:41

Zverev tacno igra kao na igrici.

Nikad nije imao ovakav nivo tenisa,strasno kako se digao sa Olimpijskim zlatom

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 20:48

206 prosjek prvog servisa, suludo.

Koliki god spektakl bilo prvo kolo, ovo nadalje izgleda očajno. Red igračina, nekolicina standardnih top20-30 krivaca i ostalo maltene challenger. Valja da ovi najbolji dođu do četvrtfinala bez znoja i onda tko kosi, tko vodu nosi.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 sep 2021, 20:58

Vraćeni dugovi od prije 7 godina :mrgreen:

Šta mu radi ovo je bezobrazluk, treba ubaciti bijelu zastavu u teren.

slika

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 sep 2021, 21:03

Haha, tako je Safin Noleta satrao na AO i W i pobjegao u mirovinu. Vinolas je mogao pustiti Poillea, ovako je i mene razvalio na tipping

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 00:02

Andreas Seppi najveća priča turnira zasad. Izbacio dvojac(Fucsovics,Hurkacz) koji je možda najviše izvukao iz sebe recentno na velikim turnirima s obzirom na sopstvenu kvalitetu, baš mi je drago. A oba matcha prelomio na kraju u ludim TB. Na 5-6 izvukao 0-40, poveo u TB 5-3,a onda na 5-4 i servis najduži poen, 32 izmjene, nekoliko puta bio u dobitnoj poziciji, no Poljak vraćao neutralno i na kraju sliceom mreža Andreasa za 5-5. Uradio duplu za četvrtu set loptu Huberta,a onda ponovno slična duga izmjena, no precizniji Seppi. I onda se uključila mreža koja je bila potpuno njegov saveznik zadnja 2 poena. Bome se naradio, a sada je nagrađen veoma prolaznim suparnikom za najveći vlastiti uspjeh na UO kad već nitko i ne računa na nj da je na Touru. SVAKA ČAST.

Bome,mreža je bila i na strani izvjesnih Lammonsa i Withrowa koji su izbacili Mektića i Pavića 6-2 7-5. Uključio se na prvom servisu za meč domaćeg para koji je imao i veliku podršku tribina na malom terenu, već tu su imali puno sreće nekim suludo upadnutim udarcima, no izgubili su game očajnim serviranjem. Ali, uzeše Mektićev servis, uglavnom zaslužili rebreak fantastičnim returnima. Pri 6-4 ošli na 30-0, ne da se HR champ duo i onda ključ na 30-30, Ameri pogađaju lets usred poena i sada nisam zapazio da li je netko nešto doviknuo, uglavnom prekid poena u zicer poziciji Mektića. U ponovljenom poenu nanovo lud upad voleja i onda tijesan serve winner out za veliko iznenađenje.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 03 sep 2021, 00:25

Felixians4 je napisao/la:
03 sep 2021, 00:02
Andreas Seppi najveća priča turnira zasad. Izbacio dvojac(Fucsovics,Hurkacz) koji je možda najviše izvukao iz sebe recentno na velikim turnirima s obzirom na sopstvenu kvalitetu, baš mi je drago. A oba matcha prelomio na kraju u ludim TB. Na 5-6 izvukao 0-40, poveo u TB 5-3,a onda na 5-4 i servis najduži poen, 32 izmjene, nekoliko puta bio u dobitnoj poziciji, no Poljak vraćao neutralno i na kraju sliceom mreža Andreasa za 5-5. Uradio duplu za četvrtu set loptu Huberta,a onda ponovno slična duga izmjena, no precizniji Seppi. I onda se uključila mreža koja je bila potpuno njegov saveznik zadnja 2 poena. Bome se naradio, a sada je nagrađen veoma prolaznim suparnikom za najveći vlastiti uspjeh na UO kad već nitko i ne računa na nj da je na Touru. SVAKA ČAST.

Bome,mreža je bila i na strani izvjesnih Lammonsa i Withrowa koji su izbacili Mektića i Pavića 6-2 7-5. Uključio se na prvom servisu za meč domaćeg para koji je imao i veliku podršku tribina na malom terenu, već tu su imali puno sreće nekim suludo upadnutim udarcima, no izgubili su game očajnim serviranjem. Ali, uzeše Mektićev servis, uglavnom zaslužili rebreak fantastičnim returnima. Pri 6-4 ošli na 30-0, ne da se HR champ duo i onda ključ na 30-30, Ameri pogađaju lets usred poena i sada nisam zapazio da li je netko nešto doviknuo, uglavnom prekid poena u zicer poziciji Mektića. U ponovljenom poenu nanovo lud upad voleja i onda tijesan serve winner out za veliko iznenađenje.
Maloprije sam procito to za dubl. Pala zakacka od mreze i prekino se poen , nevjerovatan peh.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 01:46

– Ne, ne želim više da pričam o tome i da budem negativan i loše o nekome da pričam. Nije to dobar osećaj i ne želim više to da radim. Da, mislim da ATP treba malo da uredi to pravilo, jer je malo frustrirajuće kada dobiješ set i neko ode na pauzu dužu od 10 minuta. Sve sam već rekao i više ne želim time da se bavim.

Jebote led ovi mediji su nevjerojatni postali. ISTO su pitali istog lika(ovo je Zverev izjavio) i nakon prvog kola. OK,odjeknulo je,možda će biti još tog u nastavku turnira(mada ne sjećam se tko je bio u pitanju,jučer požurili nekog , osoba iz organizacije s igračem izašla iz svlačione, a on s odjećom za presvlačenje na klupu), šta nemate tema osim skandala?

I inače,bitno za napomenu, Tsitsipas zna otići i kad dobije set,a tako je bilo i s Murrayem, on je kroz četvrti set marširao mada je onda Murrayu relativno malo nedostajalo da se vrati s 0-5, no ipak je Grk zatvorio set i zapravo je Andyu isto moglo pasati da odmori. Koliko god nesportski i rubno bilo Stefanosovo ponašanje, toliko se odvratno ponio Murray nakon matcha, ko da je Kyrgios, a ne takav šampion. Razumijem da mu znači, na terenu je negodovao i borio se do zadnjeg atoma, al ipak je mogao suzdržati se.
Uzvratio je Stefanos na konferenciji iako je novinar bio spreman i replikom ga ušutkao, no onda je i Stef rekao istinu. Svakako prevelika priča,to se rješava interno, dokumentima i nakon sastančenja, a ne ovako usred turnira raditi globalnu hajku na momka. Ne branim ih, uopće mi nisu dragi, Stef mi je najmanje simpatičan od new gena štoviše, no ja sam sklon stajanja na stranu kad se nekog neosnovano i pretjerano pljuje i nemam problem s mijenjanjem strana navijanja u sportu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.