FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 08:47

Evo sada sam prolazio i bio na Tusnju! Rupa se brzo radi! 8-)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 09:22

Frutek je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa de covjece usporedi velicinu tih sredina. Smijesno. Realan odraz brojnosti. U krajnjem slucaju nebitno, jer on ce uvijek svoju publiku imati, pa makar ja i jos petero ljudi na stadionu bilo. Doduse, Jedinstvo? Daj, nemoj me nasmijavati...
Jedinstvo Bihać veliki grad i klub sa tradicijom će prije napunit stadion nego UB :mrgreen:

Vi dođoste do Evrope nekim čudnim putem

@ŠB_Fidelis činjenica je da iza NK Široki Brijeg stoji JEDAN čovjek jako moćan i da kada tom čovjeku dosadi da će SB zapasti u krizu (Posušje, Brotnjo, Sloga TRN itd...) samo kažem da vi NIKAD iza sebe nećete imati približan kao Sa, Željo, Sloboda,Čelik, Velež, Zrinjski ne možeš me ubijediti nema šanse

Od rata na ovamo

slika
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 10:18

Dobro je cetvrti smo! :D
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 10:33

Probisvjet je napisao/la:Dobro je cetvrti smo! :D
Kako god da okreneš

slika :twisted: :twisted:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 jun 2010, 10:42

Malo je glupa rasprava. Svaki normalan covjek zna da je Sloboda institucija za Siroki, da je tim sa velikom tradicijom, ali to ocigledno tesko prihvataju navijaci Sirokog.

Dobro je ovo za stadion, sve brze i brze se radi, tako da bi se tribina mogla napraviti u vrlo kratkom vremenu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 jun 2010, 11:12

Ja ne znam prave li se ljudi glupi ili stvarno jesu.
Ne može biti vječna lista nego od trenutka kad igraju svi klubovi? Igrali su i Borac i Široki i Zrinjski i mnogi drugi također svoje lige paralelno kad ste vi počeli ove svoje zbrajati.
Može sada netko iz ŠB staviti tablicu od 96 na ovamo gdje imaju 4-5 titula Herceg Bosne, bježali bi prvim pratiteljima 100 bodova.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 jun 2010, 11:28

Marin je napisao/la:Ja ne znam prave li se ljudi glupi ili stvarno jesu.
Ne može biti vječna lista nego od trenutka kad igraju svi klubovi? Igrali su i Borac i Široki i Zrinjski i mnogi drugi također svoje lige paralelno kad ste vi počeli ove svoje zbrajati.
Može sada netko iz ŠB staviti tablicu od 96 na ovamo gdje imaju 4-5 titula Herceg Bosne, bježali bi prvim pratiteljima 100 bodova.
Marine uzimaju se obzir jer ih je UEFA priznala,dok rezultate HB-a i RS-a nije,u biti sasvim ne bitno.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 jun 2010, 11:30

bistrikboy je napisao/la:
Marin je napisao/la:Ja ne znam prave li se ljudi glupi ili stvarno jesu.
Marine uzimaju se obzir jer ih je UEFA priznala,dok rezultate HB-a i RS-a nije,u biti sasvim ne bitno.
Jesi li siguran u to? Može biti samo od trenutka ujedinjenja NS HB sa NS BiH. Sve prije toga možeš vezati mačku za rep.
Uostalom da je priznao ne znam tko, to nije niti tablica lige BiH (nego samo dijela) niti je prvak te lige bio prvak cijele BiH. Isto vrijedi i za druga dva prvenstva.
Zadnja izmjena: Marin, dana/u 09 jun 2010, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 11:30

U kojoj je to ba ligi bio Siroki kada se igralo na prostorima YU kada je bila extra jaka liga! :cry:
Jel bio u opstinskoj ligi Mostar!?
Ne potcjenjujem Siroki, cak sta vise treba postovati uspjesne klubove iz malih sredina, ali govoriti o tradiciji je sasvim druga stvar!
Kada se sredi stanje u BiH opet ce se promijeniti neke stvari, sve ce doci na svoje!
Mnogi ce dozivjeti sudbinu Posusja! :?

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2010, 11:32

E ovako, pošto vidim da ovdje ima par nedoumica....

Premier Liga se računa od 1998. godine, od igranja Play-offa. Po tome, Željezničar ima naviše titula - 4 . Da se računa od kraja rata, Čelik i Široki bi imali najviše titula. Prije rata, za Široki se nije znalo, ali poslije rata, već je druga priča. Široki Brijeg je nastabilniji BiH klub, sviđalo se to nekome ili ne. Već je godinama u vrhu BiH fudbala, odlično igraju, nemaju DUGOVA za razliku od ostalih klubova i tako. Imaju stadion koji ispunjava UEFA-ine kriterije, samo im fali publika, koja se prebacila na košarku, ali dobro, mala je sredina pa im se može oprostiti :D . Sloboda je bila odlična prije rata, respektabilan klub, ali poslijeratni period nije nešto čime bi se mogli hvaliti. Naravno, znamo svi razloge, zbog takvih stvari mnogi klubovi jedva opstaju, uključujući Željezničar, Sarajevo, Velež, Čelik, Borac... Nadam se da će doći vrijeme kada će naša liga stati na noge, kada će svi klubovi postati jaki i da se :

Željezničar
Sarajevo
Velež
Borac
Sloboda
Široki Brijeg
Zrinjski
Čelik
Slavija

konstantno, iz sezone u sezonu, bore za trofeje, da se igra jedan lijep fudbal, da se izgrade lijepi stadioni, da svaka utakmica bude melem za oči, da se javnost zainteresira, da ljudi žele prije gledati utakmicu Velež-Zrinjski umjesto Manchester United- Arsenal, da ne bude više incidenata, da se bez problema može otići na gostovanje, pojest kolač, popit kafa, obić grad bez straha da ćeš završiti na traumatologiji. Onda TV prijenosi, emisije, reklame za utakmice, da prosjek gledatelja na jednoj utakmici bude 15 000, a da na derbijima bude od 25-40 hiljada gledatelja, zavisi od kapaciteta stadiona. Samo da je ljudi sa dobrom voljom i sve bi ovo postala stvarnost. Ali ne, njima to nije u interesu...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 09 jun 2010, 12:02

Nije nitko ni rekao da se ne cijeni vasa tradicija ili povijest, bas suprotno... Ali sto je povijest ili tradicija bez sadasnjosti(imas milijun primjera)... I logično bi bilo da se ljestvica racuna od godine u kojoj su sudjelovali momčadi iz čitave BiH... Na nikakav cudan nacin mi nismo dosli do Europe... Imas ciste racune imas uvjete sve moguce i igras, sta ti mislis da smo mi tako jaki pa da mozemo lobirati kod UEFE pa kad nam ceifne mozemo igrati sto god hocemo. dođu nasi gore u Uefu aj bgti ne sviđa nam Sloboda ta ce ti oni u Europi aj pusti nas, i ovi nas puste... De bola sta ti je... Da Uefa dođe ovamo i da vidi uvjete pola klubova ne bi dalo da igraju ni prvu ligu a kamoli ovu nasu premier ligu... Nazalost vasu i vi ste trenutno u toj grupi... Vidim da se stadion gradi i to je dobro i za vas i za citavu ligu, jer mozda to potakne i druge da se nesto radi... A to sto vi mislite da ćemo mi dotaknuti sudbinu Posušja, Brotnja i tih koje si naveo samo cu ti se nasmijati :lol: ... Mnogi to vec dugo prizeljkuju ali evo vec i ne brojim koja godina Europa zaredom... I nitko ne moze reci da nije zasluzeno...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 09 jun 2010, 13:45

Ma pusti ove koga boli **** što su oni prije 30 godina igrali tu yu ligu,što je najsmješnije ovi likovi imaju 15-20 god,i glavna zanimacija im je da drkaju po internetu i traže s kim je sloboda igrala 1974,5....ja neznam šta se imamo prepirati s njima,mi uživamo sad u europskim utakmcama,a oni se bore za ostanak u ovoj jadnoj ligi,a vi ste institucija za nas ma normalno,svak se danas boji slobode bolan,kad bi barcaelona došla na tušanj ne bi mogla bod otkinut,normalno da će se bojati svako,a i zna svako kakav imate stadion i uvjete pa ja vas ne bi pustio da igrate ni neku kantonalnu ligu,a kamoli ovu...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 13:47

Barney Stinson je napisao/la:Nije nitko ni rekao da se ne cijeni vasa tradicija ili povijest, bas suprotno... Ali sto je povijest ili tradicija bez sadasnjosti(imas milijun primjera)... I logično bi bilo da se ljestvica racuna od godine u kojoj su sudjelovali momčadi iz čitave BiH... Na nikakav cudan nacin mi nismo dosli do Europe... Imas ciste racune imas uvjete sve moguce i igras, sta ti mislis da smo mi tako jaki pa da mozemo lobirati kod UEFE pa kad nam ceifne mozemo igrati sto god hocemo. dođu nasi gore u Uefu aj bgti ne sviđa nam Sloboda ta ce ti oni u Europi aj pusti nas, i ovi nas puste... De bola sta ti je... Da Uefa dođe ovamo i da vidi uvjete pola klubova ne bi dalo da igraju ni prvu ligu a kamoli ovu nasu premier ligu... Nazalost vasu i vi ste trenutno u toj grupi... Vidim da se stadion gradi i to je dobro i za vas i za citavu ligu, jer mozda to potakne i druge da se nesto radi... A to sto vi mislite da ćemo mi dotaknuti sudbinu Posušja, Brotnja i tih koje si naveo samo cu ti se nasmijati :lol: ... Mnogi to vec dugo prizeljkuju ali evo vec i ne brojim koja godina Europa zaredom... I nitko ne moze reci da nije zasluzeno...
Nisam rekao da ce Siroki dozivjeti sudbinu Posusja, nego da je takvih instan klubova more kod nas. Dodje do zamora i kada pukne jedna karika ne mozes to zaustaviti.
Sta bi sa Modrice prvaka! Dok je Jelica bilo i moglo je! Iza kluba mora stajati veliki sistem, a ne samo par privrednika koji su pohapali u drzavi u kojoj se ne postuju zakoni. Glume malo Abramovica. Do kada?
Kada ti Abramovici sklope ruke na prsa ko ce doci umjesto njih? Tako je i u Slobodi! Medjutim u Tuzli uvijek ima neko ko ce biti zainteresovan za klub sa tradicijom!
Kada dodje do privatizacije klubova, desice se da investitori nece ulagati tamo gdje nema potencialnig gledalaca da napune stadion! Prije svega oni ce zeljeti da izvuku svoje ulozeno i da zarade. Kako zaraditi u mjestima koja imaju 10000, 20000 hiljada stanovnika! Mozda da svi odu na utakmicu!
Realno je da ce oni koji budu kupovali klubove gledati da investiraju u one koji imaju infrastrukturu! One koji su iz velikih gradova!
Tuzla, Sloboda ce imati sve te uslove! Imace stadion novi ( fala bogu pa nisu poceli da prave neke montazne nakaradne tribine i slicno) koji ce imati preko 20000 pokrivenih sjedecih mjesta + u dogledno vrijeme teleskope koji ce imati 10000 dodatnih mjesta. Teleskopi ce se izvlaciti na atletsku stazu, tako da ce stadion poprimati izgled pravog fudbalskog stadiona. Bice to sigurno dugo vremena u BiH najljepsi stadion i najmoderniji sa svom infrastrukturom! Iako se kosevo i pokrije nece moci ni blizu da parira.
Vremenom ce se sigurno i Grbavica dograditi! Ima osnova da bude prelijep fudbalski stadion. Bilino polje je vec stadion koji je odlican. U Banjaluci ce se obnoviti stadion! Stadion pod Bijelim Brijegom je daleko najtuznija rupa od svih! Ruzan i tesko ce ga biti dograditi da na nesto lici, ali je i to moguce. Vrapcici sve vise lice na stadion iako je razmisljano samo na taj nacin daj sta das! Da se ima gdje igrati! Al ipak to je Mostar i Velez veliki klub sa velikom tradicijom!
Kosevo kada se pokrije bice velik i dobar stadion!
Da ste kojim slucajem Abramovic i hocete da investirate u neki klub u BiH vjerovatno cete se odluciti za velike gradove! To je sasvim normalno!
Normalno je da ce investirati prvo velike sredine, Sarajevo, Banjaluku, Tuzlu, Zenicu, Mostar, pa tek onda u one manje!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 13:54

Nas stadion ce 2012 imat veci kapacitet nego ŠB stanovnika dovoljno rečeno za opstanak poslije privatizacije

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 09 jun 2010, 13:58

ma svi će izgraditi stadione bolan,pa šta je vama pa dinamo ne more izgraditi stadion,ima para ko blata,a kamoli svi ti klubovi koje nabrajaš,pa ako se u naredni 15 godina izgradi ijedan stadion to će biti čudo,pa u kojoj ti državi živiš jebote,pa klubovi su nam na rubu ponora,a još im treba stadion da grade,biće dužni ko grčka...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 09 jun 2010, 14:06

E vidis svi ti instant klubovi su ulozili novce jedne godine i ne razmisljajuci sto ce biti dogodine, e u nas se tako ne radi... Stari mi smo konstanta u BiH premier ligi od njenog pocetka, i vidis da imamo dobar sistem dok imamo ovakve rezultate, uvjete, vlasiti kamp, ciste racune... Ne moze se to tek tako ostvariti, treba tu i truda i volje i zelje... Nitko ovdje nije omalovazavao Slobodu ni njenu tradiciju ali opet necemo dopustiti da se osporavaju rezultati ŠB zbog vasih neuspjeha, pa mi krivi sto Sarajevo nije otislo u Europu, sto nas predstavnik nije glasao da 3 boda dobije SA a ne Sloboda, da smo mi krivi sto vi nemate uvjeta, racuna... A ti ode na privatizaciju, znas kada ce ti to da bude u nas piih nacekati ces se dok to dođe prijatelju... Dao Bog pa svi klubovi imali sve to što si ti tu naveo, takve stadione natkrivene i sve te perfektne uvjete, tu nema nista lose samo ce poticati na bolje, na gore nece sigurno...

@Frutek nije daleko 2012 vidjeti cemo, Dao Bog pa mi došli u gostovanje citav grad pa vam napunimo stadion i uzmemo vam 3 boda :P :P :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 09 jun 2010, 14:09

Dabar je napisao/la:ma svi će izgraditi stadione bolan,pa šta je vama pa dinamo ne more izgraditi stadion,ima para ko blata,a kamoli svi ti klubovi koje nabrajaš,pa ako se u naredni 15 godina izgradi ijedan stadion to će biti čudo,pa u kojoj ti državi živiš jebote,pa klubovi su nam na rubu ponora,a još im treba stadion da grade,biće dužni ko grčka...

Opet ti slabo kontas ili je nesto drugo arapi dali pare neki kredit i sve tako da ovdje se moze izgraditi stadion ali hajde nebitno .. i ne znam koji djavo uvijek dinamo spominjes sta je to dinamo majke ti da nema Mamica bio bi prosjek taraba , ali zasitice se i oni jednom vjeruj mi ... ja ne znam oko cega se svadjate glupoti Siroki je trenutno najorganizovaniji klub i ima najbolju infrastrukturu i to je tako ovo sto ce biti sada kada se izgradi nam stadion ostaje da vidimo ....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 14:10

Barney Stinson je napisao/la:E vidis svi ti instant klubovi su ulozili novce jedne godine i ne razmisljajuci sto ce biti dogodine, e u nas se tako ne radi... Stari mi smo konstanta u BiH premier ligi od njenog pocetka, i vidis da imamo dobar sistem dok imamo ovakve rezultate, uvjete, vlasiti kamp, ciste racune... Ne moze se to tek tako ostvariti, treba tu i truda i volje i zelje... Nitko ovdje nije omalovazavao Slobodu ni njenu tradiciju ali opet necemo dopustiti da se osporavaju rezultati ŠB zbog vasih neuspjeha, pa mi krivi sto Sarajevo nije otislo u Europu, sto nas predstavnik nije glasao da 3 boda dobije SA a ne Sloboda, da smo mi krivi sto vi nemate uvjeta, racuna... A ti ode na privatizaciju, znas kada ce ti to da bude u nas piih nacekati ces se dok to dođe prijatelju... Dao Bog pa svi klubovi imali sve to što si ti tu naveo, takve stadione natkrivene i sve te perfektne uvjete, tu nema nista lose samo ce poticati na bolje, na gore nece sigurno...

@Frutek nije daleko 2012 vidjeti cemo, Dao Bog pa mi došli u gostovanje citav grad pa vam napunimo stadion i uzmemo vam 3 boda :P :P :mrgreen: :mrgreen:

Bujrum dođite, možete i sad na panonsko :mrgreen: morete se svi komotno potrpat :mrgreen: :mrgreen: , brz ljutnje :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Frutek, dana/u 09 jun 2010, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 14:11

@Dabar jesi li dobar?! :lol:
Halo bolan jel ovo u Minhenu! O cemu ti pricas. Kakav ba Dinamo, odakle ti znas da su puni,u kojim okvirima! Oni su htjeli vise nego sto mogu! Mi radimo ono sto mozemo!!! :twisted:
slika
slika
slika[/quote]
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika[/quote]

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 09 jun 2010, 14:12

TaRgEt_ je napisao/la:
Dabar je napisao/la:ma svi će izgraditi stadione bolan,pa šta je vama pa dinamo ne more izgraditi stadion,ima para ko blata,a kamoli svi ti klubovi koje nabrajaš,pa ako se u naredni 15 godina izgradi ijedan stadion to će biti čudo,pa u kojoj ti državi živiš jebote,pa klubovi su nam na rubu ponora,a još im treba stadion da grade,biće dužni ko grčka...

Opet ti slabo kontas ili je nesto drugo arapi dali pare neki kredit i sve tako da ovdje se moze izgraditi stadion ali hajde nebitno .. i ne znam koji djavo uvijek dinamo spominjes sta je to dinamo majke ti da nema Mamica bio bi prosjek taraba , ali zasitice se i oni jednom vjeruj mi ... ja ne znam oko cega se svadjate glupoti Siroki je trenutno najorganizovaniji klub i ima najbolju infrastrukturu i to je tako ovo sto ce biti sada kada se izgradi nam stadion ostaje da vidimo ....
Nasi ovi ovamo vole dinamo, nisu ni svjesni sto se u njemu muti al ajde to je moje hajdučko misljenje... :P :P
I ne svadjamo se nego uljudno pricamo :D
19 - ђ - 11

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.