Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 13:59

Tracy3McGrady je napisao/la:neno, mozes li mi, molim te, odgovoriti na pitanje koje sam ti postavio prije 2-3 stranice?
Ponovi pitanje, nisam upratio?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 30 jul 2013, 14:06

nerminh74 je napisao/la:
floyd je napisao/la:Ako je ikako moguce pritiskat Fince da puste Sulejamnovica u toku ove godine. A onda poslat kaznenu ekpidiciju na U-20. Samo ne znam da li i kod njih ima B divizija, i kako to ide, tj. da li trebaju kakve kvalifiakcije ili sta. Inace, prilicno bespotrebna kategorija, bas kao i U19.
U-20 je vazna kategorija jer u tom uzrastu igraci dobijaju minute na kapaljku u profesionalnim klubovima, ovako dobiju barem nekoliko jakih utakmica + kvalitetne treninge, a što je važno u daljnjoj afirmaciji
Ako se igrac istice po talentu i kvalitetu, on vec sa 18, 19 ili 20 g. igra za seniorsku reprezentaciju. Dok Hrvatska ozbiljno racuna na Sarica, Ivanovic odavno igra za seniore CG, mi naseg bisera ostavljamo po strani, da bi uskocio neki lik, koji po sopstvenom priznanju ne moze cuvat Pekovica, tj. nije se dobro proveo u duelima s njim.

U 20 prvenstvo ne sluzi za skautiranje talenata, jer su oni vec u ranijem dobu procjenjeni (U18, U16) A to da im moze biti od koristi sto igraju jedno takvo takmicenje, moze. Ali po meni, sa 20 g. si vec senior. (pa taman bio treca opcija u tim seniorima)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jul 2013, 14:14

floyd je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
floyd je napisao/la:Ako je ikako moguce pritiskat Fince da puste Sulejamnovica u toku ove godine. A onda poslat kaznenu ekpidiciju na U-20. Samo ne znam da li i kod njih ima B divizija, i kako to ide, tj. da li trebaju kakve kvalifiakcije ili sta. Inace, prilicno bespotrebna kategorija, bas kao i U19.
U-20 je vazna kategorija jer u tom uzrastu igraci dobijaju minute na kapaljku u profesionalnim klubovima, ovako dobiju barem nekoliko jakih utakmica + kvalitetne treninge, a što je važno u daljnjoj afirmaciji
Ako se igrac istice po talentu i kvalitetu, on vec sa 18, 19 ili 20 g. igra za seniorsku reprezentaciju. Dok Hrvatska ozbiljno racuna na Sarica, Ivanovic odavno igra za seniore CG, mi naseg bisera ostavljamo po strani, da bi uskocio neki lik, koji po sopstvenom priznanju ne moze cuvat Pekovica, tj. nije se dobro proveo u duelima s njim.

U 20 prvenstvo ne sluzi za skautiranje talenata, jer su oni vec u ranijem dobu procjenjeni (U18, U16) A to da im moze biti od koristi sto igraju jedno takvo takmicenje, moze. Ali po meni, sa 20 g. si vec senior. (pa taman bio treca opcija u tim seniorima)
teodosic je prosao sve kategorije srbije, isto tako milan macvan, ...
kod hrvatske, marko tomas, banic, ....
slovenic preldzic, vidamar, ...

tek zadnjih godina bacaju talente od nepunih 18 u vatru, što je po meni pogrešno jer onda još veči broj talenata izgori jer nema vremena da se privikne jačoj konkurenciji, tako na jednog rubia 15 drugih "rubia" je izgorilo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 30 jul 2013, 14:21

neno, pitanje je bilo, kakav je ovaj stefan Adzic, vidim najmladi na spisku '99 god. hoce li biti sta od njeg i da li je zasigurno nas, ili ce nam ga ukrasti, i igra li sad u Sarajevu? Eto malo vise pitanja nije samo jedno :D
Anfernee "Penny" Hardaway #1

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 jul 2013, 15:18

neno#4 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:Polutak-Lazic-Gacic-Curevac-Smajlovic su 1996. godiste i imaju pravo nastupa aBd i sledece godine, uz njih i oni koji su falili (Garic-Predic-Loncar pa i Sehic).
ZAr je Predić 96? Ko je Lončar? Fali ti DAdo Stipanović (sad će @neno da se nadoveže). JA bih dodao i malog Jahića iz Sparsa i naravno Atića, Đedoviće, Pirića...
EDIT: vidim pričao si i o Karavdiću. Pored njega i Omeragića treba pokušati dovesti.
Vidim pričalo se i o DŽediju. mali je trenirao u Bosni i mogao je igrati za nas. Naravno tada nije bilo nikoga ko je i blizu Harunovog rada. Dijete koje je bilo veliki talenat otišlo u Tursku u Efes čini mi se i naravno ljudi ga vrbovali. Ljudi su makedonci i imaju nekih bosankih korijena. NE mogu se sjetiti kojih. Inače fina i kulturna porodica kakv j ei sam Džedi. Da je sad ovdje i da mu je 13-14 godina kao što je imao tada igrao bi za BiH sigurno. BRat mu je igrao za Makedoniju.

I na kraju pošto nisam stigao napisati VELIKE ČESTITKE MOMCIMA I SVIMA KOJI SU NA NAJMANJI NAČIN POMOGLI. VELIKA JE OVO STVAR ZA NAŠU KOŠARKU.
Pokusao si da me potkacis, no ne ide ti. Zasto? Zato sto sam bio upravu cijelo vrijeme. Nenad Markovic, Senad Redzic, Sinisa Kovacevic i Osman su odradili lavovski posao i zavrsena prica. Nema tu sad Stipanovic, ovaj ili onaj. Dzaba, bio sam upravu za sve. U jednom trenutku su diletanti poceli da izlijecu i nasladjuju se, a nisu znali da se utakmica igra 40 minuta. No, onda je uslijedilo prizemljenje. Nigdje ih vise nije bilo. Nestali su. A to nije trebalo. Trebalo je samo malo vjere i strpljenja. Prvi put A divizija, pet igraca koji bi bili veliki faktor tu, nisu otputovali. Neno im je jos jednom objasnio.
Za šta si bio u pravu sviju ti? Svaka tebi čast na trudu i sl. ali ti moram priznai da si ko treba kakva. Toliko se uvrijediš kad ti neko ne ide niz dlaku da je to za nepovjerovati. Sad ću ti napisati i nikad više. Za Nenu i Senada uvijek pozitivno od mene ćeš čuti. Da mogu pogriješiti mogu. Moje mišljenje je da je Dado imao mjesta među 12. Oni ne misle tako i ja to poštujem i ne smatram to greškom jer nikad ne možeš znati šta bi bilo kad bi bilo tj da je Dado bio gore bi li mogao pomoći. Ono što ja smatram greškom je što se otišlo sa 11 igrača gore. Znam za sve nesreće prije polaska, međutim da su držalil malo više ograča u treningu sve vrijeme kao što nisu (bilo ih 15 sa Buzom, Emirom i Amarom za koje je bilo izvjesno da nijedan neće biti na EP) onda se ne bi desilo da neki potencijal ostane bez iskustva bar sjedenja na klupi na EP. Ovo sad za Dadu je bila šala jer sam ti sto puta odgovroio i objasnio šta im zamjeram a ti se svaki put na Dadu zakačiš. Svaka njima i Harunu čast za sve a ovo što ja spominjem je sitnica (možda i ne baš sitnica) na koju se mora paziti ubuduće. To što ti ne čitaš kako treba šta ti neko odgovori to je tvoj problem. Ova EP prije svega treba da služe da potencijali stiču iskustvo a jednom od njih bio to Dado ili peti deseti je to uskraćeno. To ako nije greška onda ti veze nemaš sa košarkom.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 jul 2013, 15:46

nerminh74 je napisao/la:ko jos jednom na ovom topicu pomene Bosu (a nije bezgresan u ovoj situaciji i ako ga ja znam i gotivim decenijama) dobiti ce besplatnu kartu za banovice barem na dan-dva!!!
Evo kraj diskusije, ne vidim sta je problem i cemu prijetnja silom?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 16:14

Za šta si bio u pravu sviju ti? Svaka tebi čast na trudu i sl. ali ti moram priznai da si ko treba kakva. Toliko se uvrijediš kad ti neko ne ide niz dlaku da je to za nepovjerovati. Sad ću ti napisati i nikad više. Za Nenu i Senada uvijek pozitivno od mene ćeš čuti. Da mogu pogriješiti mogu. Moje mišljenje je da je Dado imao mjesta među 12. Oni ne misle tako i ja to poštujem i ne smatram to greškom jer nikad ne možeš znati šta bi bilo kad bi bilo tj da je Dado bio gore bi li mogao pomoći. Ono što ja smatram greškom je što se otišlo sa 11 igrača gore. Znam za sve nesreće prije polaska, međutim da su držalil malo više ograča u treningu sve vrijeme kao što nisu (bilo ih 15 sa Buzom, Emirom i Amarom za koje je bilo izvjesno da nijedan neće biti na EP) onda se ne bi desilo da neki potencijal ostane bez iskustva bar sjedenja na klupi na EP. Ovo sad za Dadu je bila šala jer sam ti sto puta odgovroio i objasnio šta im zamjeram a ti se svaki put na Dadu zakačiš. Svaka njima i Harunu čast za sve a ovo što ja spominjem je sitnica (možda i ne baš sitnica) na koju se mora paziti ubuduće. To što ti ne čitaš kako treba šta ti neko odgovori to je tvoj problem. Ova EP prije svega treba da služe da potencijali stiču iskustvo a jednom od njih bio to Dado ili peti deseti je to uskraćeno. To ako nije greška onda ti veze nemaš sa košarkom.
Sviju mi, cilj je ostvaren. Kraj price. Ja se uopce nisam kacio za Stipanovica, nego si ti bio taj koji je cijelo vrijeme potencirao tu pricu, isto kao da je mali Jordan. Jos jednom, kratko i jasno: Pored svih nedaca i problema, momci otisli gore, borili se kao lavovi, nisu se predavali nikada, odigrali devet teskih utakmica (ni sami nisu svjesni sta im ovo znaci), izborili opstanak u elitnoj diviziji, ostvarili cilj i jutros sletili u osam sati sa istanbulskog aerodroma. Zavrseno.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jul 2013, 16:18

bhsport je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ko jos jednom na ovom topicu pomene Bosu (a nije bezgresan u ovoj situaciji i ako ga ja znam i gotivim decenijama) dobiti ce besplatnu kartu za banovice barem na dan-dva!!!
Evo kraj diskusije, ne vidim sta je problem i cemu prijetnja silom?
zato što sam već ranije naglasio da se treba držati teme, a vi nastavili
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 jul 2013, 16:51

neno#4 je napisao/la:
Sviju mi, cilj je ostvaren. Kraj price. Ja se uopce nisam kacio za Stipanovica, nego si ti bio taj koji je cijelo vrijeme potencirao tu pricu, isto kao da je mali Jordan. Jos jednom, kratko i jasno: Pored svih nedaca i problema, momci otisli gore, borili se kao lavovi, nisu se predavali nikada, odigrali devet teskih utakmica (ni sami nisu svjesni sta im ovo znaci), izborili opstanak u elitnoj diviziji, ostvarili cilj i jutros sletili u osam sati sa istanbulskog aerodroma. Zavrseno.
E o ovome ti ja pričam, ja jedno a ti opet sve super prošlo, ostvarili cilj itd itd. NIko to ne spori. NIko sretniji od mene- Tako i na pp. Nijednom mi nisi rekao da je greška otići sa 11 igrača a to je poenta moje priče a ne Dado. Dado je samo moja ZNAČI MOJAAAA procjena a ni u kom slučaju greška, ali ti uvijek preskočiš ovu poentu. Idemo dalje kao što kažeš ali ja sa tobom u raspravu nikad više. Mogu pomisliti da si bezobrazan je namjerno preskačeš ono što hoću da kažem a razlog ne znam. Možda što neko ima suprotno mišljenje od tvog. Ako ovvo nije razlog a siguran sam da jeste onda bolje da ne govorim šta mislim o tebi. A za Dadu se čujemo nekad za nkeoliko godina.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 30 jul 2013, 17:07

Mi u zadnje vrijeme organizujemo dosta ovih prvenstava za mlađe,
2011 u20
2012 u18
A ove godine u16

Imali nekih naznaka za slijedeću godinu, u biti bi nam dobro doslo bilo koje.

U16, ako ne uđemo u A diviziju opet probati, ili ako bi ušli lakše bi bilo sačuvati opstanak ili možda napasti četvrtfinale.

U18, imacemo dobru ekipu za veće domete, domaći teren bi nam možda donio i polufinale

U20, napasti A diviziju sa trojcem Nurkic, Buza, Vrabac...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 17:08

Pa da nam daju nekih jos 200 hiljada za pocetak ne bi bilo lose...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 17:11

zaboljisportuBiH je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
E o ovome ti ja pričam, ja jedno a ti opet sve super prošlo, ostvarili cilj itd itd. NIko to ne spori. NIko sretniji od mene- Tako i na pp. Nijednom mi nisi rekao da je greška otići sa 11 igrača a to je poenta moje priče a ne Dado. Dado je samo moja ZNAČI MOJAAAA procjena a ni u kom slučaju greška, ali ti uvijek preskočiš ovu poentu. Idemo dalje kao što kažeš ali ja sa tobom u raspravu nikad više. Mogu pomisliti da si bezobrazan je namjerno preskačeš ono što hoću da kažem a razlog ne znam. Možda što neko ima suprotno mišljenje od tvog. Ako ovvo nije razlog a siguran sam da jeste onda bolje da ne govorim šta mislim o tebi. A za Dadu se čujemo nekad za nkeoliko godina.
Zasto si me uvukao u bespotrebnu raspravu? Jesam li ja mozda tebe igdje spomenuo? Nisam. Ja se prema svima ovdje obracam sa velikim postovanjem (koje cesto nisam dobio i cesto bio vrijedjan), ali nisam se nikada zalio nego branio svoje stavove koji su na kraju u 90 posto slucajeva bili upravu. Ja volim sve nase igrace, ako Bog da pa Dado postane nova zvijezda europske kosarke i igra za nas. Ti si taj koji je cijelo vrijeme govorio da smo pogrijesili sto ga nismo poveli (da je ne daj Boze kojim slucajem izgubljeno protiv Ukrajine) ne smijem ni da pomislim sta bi bilo ovdje.

Ostalo je samo ime.....

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 30 jul 2013, 17:30

Jel neno i prema meni sa postovanjem? :D hahahaha
Kako ti se da toliko pisati? :O :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 18:03

Kako ti mozes toliko biti naporan? Cijenim da si tek napunio 18.

Ostalo je samo ime.....

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 30 jul 2013, 18:43

wolfi je napisao/la:Jel neno i prema meni sa postovanjem? :D hahahaha
Kako ti se da toliko pisati? :O :D
Hajde malo odmori sa bespotrebnim postovima.

I za ostale isto važi... Narednom sedmica
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 31 jul 2013, 07:09

Ja stvarno ne znam na sta ovo sve izlazi.

Ako postoji jedan covjek na temi kosarke koji je na mjestu i zna jako puno onda je to Neno. Jedino ljudi sa bolesnim egom ga mogu napadati i vrijedjati. Bilo je i cinicnih prozivanja i ostalog. Lijepo je razmjenjivati razlicite uglove i poglede ali nazivati nekog bezobraznim je previse.

Bojim se da se nakotilo puno svega a svi imaju pristup internetu danas. Jos je gore na temi tenisa. Da ti se zivot zgadi.

Od Nene se moze nauciti i saznati odlicne info pa cak i ako sam stariji od njega. To sto nekog postujes ne znaci da si ti manje vrijedan. Prije par mjeseci sam branio Bosu i Neno mi u 2 recenice objasni situaciju i ukaza da nisam bio informisan. Ja se zahvalio i svi smo dobri. Dakle moze se imati i suprotno misljenje od Neninog bez konflikta. Ali ego je cudna zivotinja za mnoge a kvalitet je plitak, jer vidi gdje smo u Evropi. Na dnu sa razlogom.

Nadam se da su djeca u pitanju jer inace bi bilo pretuzno.

Sto se ticu juniora ovo je uspjeh cije cemo posljedice uzivati godinama. Bez prve postave, sa cudnom organizacijom turnira i opet smo opstali. Kradu nas i pljackaju gdje stignu. Timu i Neni Markovicu kapa do poda.
Bio legenda i ostao legenda.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 31 jul 2013, 09:49

@neno druže nisam te ja uvukao nego si se sam uvukao bar ovaj put za ranije se ne sjećam. U šali sam rekao da ćeš se ti javiti jer sam opet spomenuo Dadu mada sam ga sad spomenuo sa razlogom jer sam siguran da i Marković misli da ima mjesta sljedeće godine kad bude 96. Nemam više komantara vezanog za tebe. Sve je @kengur u pravu. Svak atebi čast na živcima i svemu što objašnjavaš raji ovdje koja pojma nema o košarci i sl. Sa druge strane čim se pojavi neko ko poznaje košarku malo bolje od tebe ti se srdiš i ljutiš jer tobože ne smije niko bilo kome iz repke ukazati na grešku niti dati svoje mišljenje o svemu. Ili možda ne smije znati bolje nego ti. Ne kažem da sam ja neki stručnjak ali znam puno. Na kraju krajeva nemam ni živaca ni snage da objašnjavam ovdje raji kojekakve stvari. Mislio sam da sa tobom mogu normalno argumentovano razgovarati ali očigledno ne mogu. Evo pitam @kengura i bilo koga nek pročita ova gore četiri posta i eto objektivno kaže da li si mi odgovorio ijednom na suštinu mog pisanja. Nisi druže. Ako radiš svjesno to beobrazan si a ako ne onda...
Znači suština: JA (ponavljam JA) mislim da je Dado trebao biti u latviji ali Neno bira i gotova stvar, ali zamjeram Neni tj smatram greškom što je poveo samo 11 igrača što ti svjesno ili nesvjesno preskačeš.
@nermine hvala za Lončara. Zaboravio sam na njega tačnije mislio sam da je on završio sa nama. Kontao sam možda ima neki drugi Lončar.

EDIT : i da zaboravio sam reći. Da su ispali kojim slučajem imali bi moju podršku jer to su djeca i dali su sve od sebe i imali bi moju podršku i da ih nije sreća pomazila na kraju. Sreću treba zaslužiti i oni su je svakako zaslužili.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 31 jul 2013, 10:14

Kad bi okupili sve najbolje igrace iduce godine za U-18, ovdje naravno msm recimo i na Sehica iz Amerike da li bi bili konkurentni za medaju :?: .... Tj. da recimo Polutku, Lazicu, Gacicu, Predicu, Garicu i ostalim dodas Atica, Manjgafica, Djedovica i ostale..... Treba mi misljenje nekog ko se dobro razumije u ovu materiju, s obzirom da se ja bas i ne razumijem u mlade igrace ostalih evropskih selekcija.. tj. ne znam ko igra za ostale repke.....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 jul 2013, 10:19

zaboljisportuBiH je napisao/la:@neno druže nisam te ja uvukao nego si se sam uvukao bar ovaj put za ranije se ne sjećam. U šali sam rekao da ćeš se ti javiti jer sam opet spomenuo Dadu mada sam ga sad spomenuo sa razlogom jer sam siguran da i Marković misli da ima mjesta sljedeće godine kad bude 96. Nemam više komantara vezanog za tebe. Sve je @kengur u pravu. Svak atebi čast na živcima i svemu što objašnjavaš raji ovdje koja pojma nema o košarci i sl. Sa druge strane čim se pojavi neko ko poznaje košarku malo bolje od tebe ti se srdiš i ljutiš jer tobože ne smije niko bilo kome iz repke ukazati na grešku niti dati svoje mišljenje o svemu. Ili možda ne smije znati bolje nego ti. Ne kažem da sam ja neki stručnjak ali znam puno. Na kraju krajeva nemam ni živaca ni snage da objašnjavam ovdje raji kojekakve stvari. Mislio sam da sa tobom mogu normalno argumentovano razgovarati ali očigledno ne mogu. Evo pitam @kengura i bilo koga nek pročita ova gore četiri posta i eto objektivno kaže da li si mi odgovorio ijednom na suštinu mog pisanja. Nisi druže. Ako radiš svjesno to beobrazan si a ako ne onda...
Znači suština: JA (ponavljam JA) mislim da je Dado trebao biti u latviji ali Neno bira i gotova stvar, ali zamjeram Neni tj smatram greškom što je poveo samo 11 igrača što ti svjesno ili nesvjesno preskačeš.
@nermine hvala za Lončara. Zaboravio sam na njega tačnije mislio sam da je on završio sa nama. Kontao sam možda ima neki drugi Lončar.

EDIT : i da zaboravio sam reći. Da su ispali kojim slučajem imali bi moju podršku jer to su djeca i dali su sve od sebe i imali bi moju podršku i da ih nije sreća pomazila na kraju. Sreću treba zaslužiti i oni su je svakako zaslužili.
Ja nikada nisam rekao da ovdje najbolje poznajem kosarku, niti cu to reci. Ali ti mi eto to svjesno trpas u usta, jer da nije toga onda i recenica, jer kad se neko pojavi da bolje poznaje kosarku od mene, ljutim se. Odjednom si se okrenuo protiv mene, a razlog je sto hoces da dokazes da si upravu za Dadu Stipanovica, dijete koje bespotrebno ovoliko spominjemo. Ja smatram da je ova ekipa koja je otisla najbolja moguca u datom trenutku, to smatra i Neno i Redzo i Sinisa i Osman i svi ostali. Znaci, iza ovog je rezultat i za mene je tu sva rasprava zavrsena. A dobro i ti i ja znamo da si preko PP dobio dosta stvari od mene, koje nisi znao, je li tako? Necemo se sad praviti ovdje da nije istina. Svakom, a ne znaci tebi, ovdje i bilo gdje cu braniti odluke koje Neno donosi, koje donosi Savez dok su ove snage u pitanju. Jer ja vjerovatno najbolje znam sta se sve proslo i kakav je pakao iza svih nas.

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 31 jul 2013, 10:57

neno#4 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@neno druže nisam te ja uvukao nego si se sam uvukao bar ovaj put za ranije se ne sjećam. U šali sam rekao da ćeš se ti javiti jer sam opet spomenuo Dadu mada sam ga sad spomenuo sa razlogom jer sam siguran da i Marković misli da ima mjesta sljedeće godine kad bude 96. Nemam više komantara vezanog za tebe. Sve je @kengur u pravu. Svak atebi čast na živcima i svemu što objašnjavaš raji ovdje koja pojma nema o košarci i sl. Sa druge strane čim se pojavi neko ko poznaje košarku malo bolje od tebe ti se srdiš i ljutiš jer tobože ne smije niko bilo kome iz repke ukazati na grešku niti dati svoje mišljenje o svemu. Ili možda ne smije znati bolje nego ti. Ne kažem da sam ja neki stručnjak ali znam puno. Na kraju krajeva nemam ni živaca ni snage da objašnjavam ovdje raji kojekakve stvari. Mislio sam da sa tobom mogu normalno argumentovano razgovarati ali očigledno ne mogu. Evo pitam @kengura i bilo koga nek pročita ova gore četiri posta i eto objektivno kaže da li si mi odgovorio ijednom na suštinu mog pisanja. Nisi druže. Ako radiš svjesno to beobrazan si a ako ne onda...

Ja nikada nisam rekao da ovdje najbolje poznajem kosarku, niti cu to reci. Ali ti mi eto to svjesno trpas u usta, jer da nije toga onda i recenica, jer kad se neko pojavi da bolje poznaje kosarku od mene, ljutim se. Odjednom si se okrenuo protiv mene, a razlog je sto hoces da dokazes da si upravu za Dadu Stipanovica, dijete koje bespotrebno ovoliko spominjemo. Ja smatram da je ova ekipa koja je otisla najbolja moguca u datom trenutku, to smatra i Neno i Redzo i Sinisa i Osman i svi ostali. Znaci, iza ovog je rezultat i za mene je tu sva rasprava zavrsena. A dobro i ti i ja znamo da si preko PP dobio dosta stvari od mene, koje nisi znao, je li tako? Necemo se sad praviti ovdje da nije istina. Svakom, a ne znaci tebi, ovdje i bilo gdje cu braniti odluke koje Neno donosi, koje donosi Savez dok su ove snage u pitanju. Jer ja vjerovatno najbolje znam sta se sve proslo i kakav je pakao iza svih nas.
Nisam ti ja uopšte trpao u usta da si rekao da njabolje poznaješ košarku nego da se ne smije pojaviti tj da ne podnosiš kad s epojavi neko ko zna i ima drugačije mišljenje od tebe. Druže hajd sviju ti ili kako drugačije da te zamolim da čitaš šta ti napišem. E zbog toga sam se okrenuo protiv tebe kao što ti kažeš mada to nije istina. Nisam se ja okrenuo protiv tebe ni protiv bilo koga nego samo protiv tvog stava i površnih odgovora. Znači ako ne podnosiš da neko ima suprotno mišljenje ona ti imaš problem a ne ja. Ovim što si rekao da sam se okrenuo protiv tebe si samo potvrdio ovo što govorim. Čuj protiv tebe!!! Protiv tvog mišljenja i to samo za pojedine stvari jer se za ostale slažem sa tobom i to sam ti više puta rekao. Dobio sam ja par stvari od tebe na pp i cijenim to jer sam vidio da u tom dijelu cijeniš mene i imaš povjerenja da neću pričati okolo. Rekao sam ti šta nisam znao (a ne kao što kažeš mnogo koje nisi znao) što ti može reći da bi znao i to što nisam da imam želju da se raspitujem ali je nemam nego sve saznam na način da mi ljudi sami ispričaju. Pogotovo se nisam okrenuo protiv tebe zbog Dade jer ponovo nisi pročitao da sam napisao isto što i ti samo što ja imam (ZNAČI JA) mišljenje da je trbao biti gore, a vješto izbjegavaš da odgovoriš na to da je Neno pogriješio kad je poveo 11 igrača. Ne možeš braniti nešto što je glupo braniti i onda vješto preskačeš. Da se razumijmo ne napadam je Nenu i nije to neka aman zaman greška ali me iritira tvoje ponašanje u vezi toga pa sam zato ovako uporan. Šta je problem reći jest mogao se povesti i 12 ti igrač a svi ti problemi nisu dovoljan razlog za taj propust. Znači sad bi ja trebao braniti Papeta zbog svih onih silnih glupih izjava samo jer ima rezultat. Valjda je ljudski reći svaka čast na rezultatu ali mora se popraviti i ovo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Brazzzoo123, newton_heath_lyr i 62 gosta.