RŠD Velež Mostar

Bazinga12345
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Bazinga12345 » 12 avg 2022, 19:34

Ovo Amar pomogao svojim prijateljima iz Trebinja, opušteno.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 12 avg 2022, 19:34

JimmyPage je napisao/la:
12 avg 2022, 19:30
THOMASSHELBY je napisao/la:
12 avg 2022, 19:24
Haskic katastrofa, Andjusic katastrofa
A ne znam brate, teško je tako pisati.
Možda je Anđušić za nijansu lošiji bio a Haskić se stvarno izvlačio, tražio loptu u noge i trudio se tako da je ocjena katastrofa malo previše po mom mišljenju
Realno nije imao nijedan koristan centaršut
Meni su obojica dragi ali realno danas vrlo, vrlo losi

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 12 avg 2022, 19:38

Kup je naš :bih:

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 12 avg 2022, 19:38

Ne znam što ste uznemireni, sve će ovo sjesti na svoje, uprava radi odličan posao i ne trebaju nam stoperi i igrači, a doveli su nam i trenera koji je baš za naš klub i sistem igre. Miševi u rupe, sve je bilo do lošeg terena, proigrat ćemo.... Jednom. Trebalo je Ćorića dovesti za trenera i nastaviti tradiciju trenera iz GOŠK-a, a ne lika kome je dosadno.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 12 avg 2022, 19:38

12 avg 2022, 19:34
JimmyPage je napisao/la:
12 avg 2022, 19:30
12 avg 2022, 19:24
Haskic katastrofa, Andjusic katastrofa
A ne znam brate, teško je tako pisati.
Možda je Anđušić za nijansu lošiji bio a Haskić se stvarno izvlačio, tražio loptu u noge i trudio se tako da je ocjena katastrofa malo previše po mom mišljenju
Realno nije imao nijedan koristan centaršut
Meni su obojica dragi ali realno danas vrlo, vrlo losi
Ma oni su igrači poteza,Anđušić je pokušao par puta ali ne ide po onakvom terenu,Kvakić se čini da ima inteligenciju i da nije sivonja a zna i povući loptu.
Iskreno se nadam da će Jovičić dobiti priliku i da se brzo vraćaju ovi povrijeđeni
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 12 avg 2022, 20:19

doox je napisao/la:
12 avg 2022, 19:38
Ne znam što ste uznemireni, sve će ovo sjesti na svoje, uprava radi odličan posao i ne trebaju nam stoperi i igrači, a doveli su nam i trenera koji je baš za naš klub i sistem igre. Miševi u rupe, sve je bilo do lošeg terena, proigrat ćemo.... Jednom. Trebalo je Ćorića dovesti za trenera i nastaviti tradiciju trenera iz GOŠK-a, a ne lika kome je dosadno.
Znao sam da ćeš se javit
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 12 avg 2022, 20:26

doox je napisao/la:
12 avg 2022, 19:38
Ja ipak mislim da je trebalo Piku Ćemalovića dovest da bude predsjednik, direktor, i trener ipak je to prekaljeni strućnjak za valjanje bijelog... Ide opet nova pobjeda u srijedu, pa te nećemo gledati koji dan I guess...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 12 avg 2022, 20:27

Sada ga moramo trpiti do kraja ugovora. Neće on pristati na sporazumni raskid ugovora bez keša. Vidjeti ćemo koliko će Upravi biti potrebno ovakvih utakmica da bi se odlučili na neki rez. Stojim iza toga i dalje da ovaj čovjek ne pripada Veležu niti njegovom načinu igre koji je prezentirao od Rahimića preko Dudića.

Veležu treba trener koji je u skladu sa vremenom ali i novijim fudbalskim shvatanjima. Ono što on igra meni se nimalo ne dopada. Konačno imamo kakvu-takvu stabilnost pa mi upravo zbog toga izbor njega za šefa stručnog štaba nikako nije jasan.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 12 avg 2022, 20:35

RacioEmocionalan je napisao/la:
12 avg 2022, 20:27
Sada ga moramo trpiti do kraja ugovora. Neće on pristati na sporazumni raskid ugovora bez keša. Vidjeti ćemo koliko će Upravi biti potrebno ovakvih utakmica da bi se odlučili na neki rez. Stojim iza toga i dalje da ovaj čovjek ne pripada Veležu niti njegovom načinu igre koji je prezentirao od Rahimića preko Dudića.

Veležu treba trener koji je u skladu sa vremenom ali i novijim fudbalskim shvatanjima. Ono što on igra meni se nimalo ne dopada. Konačno imamo kakvu-takvu stabilnost pa mi upravo zbog toga izbor njega za šefa stručnog štaba nikako nije jasan.
Sigurno da su planirali neko veliko ime,da mirno privede ovu sezonu.Amar nije bio prvi izbor zvali su i Kodru i Husrefa ali su odbili bar je takva priča bila.Kao neki logičan izbor on je najtrofejniji trener lige,sad to što mu je filozofija igre takva to je druga priča.
Sreća ima ugovor na godinu dana a i solidan igrački kadar da se vrtimo tu oko 4/5 mjesta.
Imaju dovoljno vremena da već razmišljaju i naprave plan za budućnost
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 12 avg 2022, 21:00

Espiritosanto je napisao/la:
12 avg 2022, 20:35
Sigurno da su planirali neko veliko ime,da mirno privede ovu sezonu.Amar nije bio prvi izbor zvali su i Kodru i Husrefa ali su odbili bar je takva priča bila.Kao neki logičan izbor on je najtrofejniji trener lige,sad to što mu je filozofija igre takva to je druga priča.
Sreća ima ugovor na godinu dana a i solidan igrački kadar da se vrtimo tu oko 4/5 mjesta.
Ni Husref nije trener za Velež. Velež je trebao trenera koji bi igrao s njim atraktivan i napadački fudbal, nekoga ko bi u priliku naslijedio sistem igre koji je uspostavio Rahimić, pa poslije njega Dudić. Sistem statičnosti koji prezentira Osim i nekog igranja dugim loptama, sistem koji ne prakticira niti jedna ekipa koja razmišlja dugoročno, nije sistem za Velež.

Velež je kupovao napadače koji nisu sidraši oko kojih možeš igru graditi polako. Zato ovo nabijanje lopte na Haskića i na ne fizički dominantna krila ne prolazi. Dobijaš vezni red koji gubi svoju ulogu, gdje ti trebaju 3 Hasanovića da ujedaju, da vraćaju loptu štoperima i na bekove a da ovi nabijaju preko veznog reda u napad, gdje se lopta smiriva i zadržava dok se ostali dio ekipe ne priključi. To ni na što ne liči i vidjeli smo reprezentaciju toga na terenu.

Ko god voli i prati Velež, ima da mu oči krvare godinu dana minimalno, međutim, što je najgore, niko ti u svemu tome ne može obećati rezultate ali ni upgrade sistema u kojem radiš. Ovo sa njim na čelu je za mene i definitivno loose-loose situacija.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 12 avg 2022, 21:18

Nije strašno ni halalit jednu sezonu, vrijeme će pokazati a logično je da se nekada donese i pogrešan potez ako bude pogrešan potez. Treba biti realan, igračkim kadrom smo tu negdje da se borimo za Evropu, biće prostih bodova još ove sezone. Kako reče Šoše u onom intervjuu da su tražili nekoga ko poslije Feđe može biti uticajan kod igrača, nekoga ko je osvajao trofeje. Kao procjena je bila da dovesti 'anonimusa' ne bi imalo smisla jer bi teško imao uticaj na postojeći igrački kadar koji je ostvario neke rezultate. Ne vidim pretjeran smisao u tome al eto oni su kao većina odlučivali, sigurno je neko bio za a neko protiv.. a većina je izglasala takvu odluku pa možda nisam ni ja u pravu.
Opet mislim da treba dati vremena, nije ni Feđa blistao prošle sezone, naročito u početku. Ohrabruje igra protiv Želje a ni danas nije bio toliko loš voljni momenat odnosno sama energija ekipe.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 12 avg 2022, 21:31

Nije prvi put da na lošem terenu ovako odigramo.
Zaboravili smo kako smo protekle dvije godine izgledali na terenima u Bjeljini, Prijedoru, Trebinju, Otoci....
Da li je Uprava pogodila sa trenerom, to ćemo tek vidjeti.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 12 avg 2022, 22:00

JimmyPage je napisao/la:
12 avg 2022, 21:18

Nije strašno ni halalit jednu sezonu, vrijeme će pokazati a logično je da se nekada donese i pogrešan potez ako bude pogrešan potez. Treba biti realan, igračkim kadrom smo tu negdje da se borimo za Evropu, biće prostih bodova još ove sezone. Kako reče Šoše u onom intervjuu da su tražili nekoga ko poslije Feđe može biti uticajan kod igrača, nekoga ko je osvajao trofeje. Kao procjena je bila da dovesti 'anonimusa' ne bi imalo smisla jer bi teško imao uticaj na postojeći igrački kadar koji je ostvario neke rezultate. Ne vidim pretjeran smisao u tome al eto oni su kao većina odlučivali, sigurno je neko bio za a neko protiv.. a većina je izglasala takvu odluku pa možda nisam ni ja u pravu.
Opet mislim da treba dati vremena, nije ni Feđa blistao prošle sezone, naročito u početku. Ohrabruje igra protiv Želje a ni danas nije bio toliko loš voljni momenat odnosno sama energija ekipe.
Nismo bili losiji od Leotara, jednostavno su iskoristili jednu sansu koju su slucajno napravili. Ja i dalje vjerujem u trenera i ekipu, mozemo i moramo bolje..

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 12 avg 2022, 23:30

Vrijeme je da ih se malo klepi po plati. Oni su potpuno odsutni i nimalo nemaju damara da odigraju. Bave se nečim što ne vole. Ovo danas je bilo psihički teret gledat.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 12 avg 2022, 23:56

Babke je napisao/la:
12 avg 2022, 23:30
Vrijeme je da ih se malo klepi po plati. Oni su potpuno odsutni i nimalo nemaju damara da odigraju. Bave se nečim što ne vole. Ovo danas je bilo psihički teret gledat.
Naravno, ako idu premije za pobjedu trebaju ići i novčane kazne za slabije zalaganje.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 13 avg 2022, 00:05

Ne znam ima li sninak ali moram vidjeti da li je bio penal

Pa kad ti jedan navijac Leotara pored tebe kaze "ja mislim da je ovo bio cist penal" to znaci da je vjerovatno bio. Kako je sudio mater mu yebem. Jest da smo navikli ali ybg sad

Navijaci Leotara normala, ja sa majicom "stile di vita" na tribini i niko nista, svaka cast :thumbup:

"ALE AMAR OSIM JE, ALE....."
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 13 avg 2022, 00:17

Kako niko da pohvali Kvakica danas? Mali prejako odigrao

Bajric i ako nije ozbiljnije povrijedjen, na klupu malo nek je grije pa nek se bori za pocetni sastav, necemo sad valjda svaku utakmicu golove radi njega primat samo kako bi ga istrpili. I danas prvo sto nije onog acimovica raznio u duelu nego ga je jos lopta pogodila kad je uklizao, inace bi Slavisa odbranio

Da se ja pitam, Cosic minute ne bi vise zaigrao, stvarno ne znam sta vide u njemu

Pavicu bi dao sve kornere da izvodi, mislim da ima najbolji centarsut, danas korneri kriticni

Generalno losa predstava na losem terenu uz nedosudjen cist penal za nas

Bice ovo puno bolje kad se vrate Radovac i Ovcina, pogotovo Ovcina koji mislim da najvise fali ovoj ekipi

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 13 avg 2022, 14:13

Eh, najbolje je nešto reći kad se strasti smire.
Očajna utakmica. Razumljivo je bilo preskakanje sredine one livade zbog njenog "kvaliteta".Ponavljaju nam se godine gdje smo gubili Evropu zato što smo od svih timova iz gornjeg dijela tabele, jedino mi redovno zijanili od ona 3-4 posljednja tima na tabeli. Slažem se 110% sa uvodjenjem UKIDANJA PREMIJA ili smanjivanja PLATE kada se gube ovakve tekme. Pa bujrum, onda šetaj po terenu, nemoj se boriti. Dalje, jučee jesmo izgubili utakmicu ali mislim da smo nešto VELIKO I DOBILI-Kvakića! Momak je bio jako dobar, zna s loptom, pismeno je iznosi i na onakvoj livadi odlično je odigrao. Čak mi se čini da je i Ikić dobio na samopouzdanju uz njega. Djelovao mi je staloženiji na terenu. Mislim da medju njih treba staviti Zvonića a Zeljkovića napokon vratiti na tadnjeg veznog. Ljudi, mi će mo aBd za godinu dvije imati najjači stoperski par Bajrić-Kvakić. I ne volim čitati ružno o Bajriću. Čovjeka su razni Gigovići učinili ovakvim. On je imo Aćimovića ali ga nije smio dirati jer bi ono djubre od sudije odmah sviralo penal a njega usključio. Nije mi jasno zašto Dejanović nije igrao od početka? Izjanili jesmo, idemo dalje. Osim nema te karizme a ni znanja(on je "vruć" samo za Želju, a za Velež je totalno"hladan", kao da nema želje za uspjehom). On ne zna stimulirati igrače. A kako i bi kad je i njemu"svejedno"kako će se tekma završiti. Hajde, valjda će biti bolje aBd.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 avg 2022, 14:21

Prekaljeni Ikić dobio na samopouzdanju na račun 19 godišnjaka ? Čitaš li se šta pišeš.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 13 avg 2022, 15:17

slika

Napisao bivši fudbaler Veleža Duraković
________

ja lično mislim da je politika Veleža da se završi infrastruktura, da Velež postane samoodrživ odnosno da živi od vlastitih prihoda.

Cilj je da se svake godine izađe u
Evropu da li kroz prvenstvo ili kup.
Zadnja izmjena: Ado1922, dana/u 13 avg 2022, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.