Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Velež će protiv Elfsborga

Anketa je završila: 12 avg 2021, 01:02.

Proći
88
73%
Ispasti
32
27%

Ukupno glasova: 120

Jackk
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Post Postao/la Jackk » 13 avg 2021, 07:18

Ma kad ti onako krene utakmica, šta drugo očekivati?

Znam da će sada mnogi reći da je lako biti general poslije bitke ali Tarik Isić je neviđena krampa.
Pogledajte samo njegove nastupe protiv Širokog, Borca, Zrinjskog dok je za Olimpik igrao. Prosto nevjerovatno da je on došao u priliku da igra Evropu.

Velež će rasti. Ovo je tek početak.

PS, ne mogu se oteti dojmu da su naši sportski portali vjerovatno najjveći neprijatelji našim klubovima koji naprave par dobrih rezultata u Evropi. Pogledaj ti samo naslove prije Elfsborga. Kao da se ciljano ide na to da se nabije atmosfera u kojoj će naš klub sagoriti. Ista stvar je i sa reprezentativnim sportom. Ohanite malo, smanjite doživljaj.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 avg 2021, 07:19

Veliki respekt za rezultate Mure, prvi put prvaci, prvi put Evropu igraju i odmah došlo do PO za EL tj. imaju grupe ECL 😎💪

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 07:27

Respekt i za ekipu iz Luxembourga koja je izbacila gigante iz Sjeverne Irske od kojih je ispao prvak na papiru iz BiH.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 13 avg 2021, 08:09

svrakino1921 je napisao/la:
13 avg 2021, 06:49
Najbitnije je ulagat u infrastrukturu
U terene

Trebaju nam jos 4 vrhunska terena
U Mostaru,Tuzli,Banjoj Luci i na Kosevu

I bit ce onda grupe nekog Europskog takmicenja
Bravo care.Trebaju nam dobri tereni i pošteno evropsko suđenje, gdje se ne sjecka igra na svaki oštriji pogled.Gico tj vico obeća neke terene ali izgleda k.určina, gori lažov od onog vola koji ga gura!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2021, 08:18

Ne znam, kontam da je ovaj hladan tuš na neki način dobar da se Veležovci spuste na zemlju i vrate u normalu.
Kako je krenulo mirisalo je na našu katastrofu sa Atalantom. Na kraju ovih 1-4 ne izgleda toliko loše.
Zašto ovo kažem? Već se igrala grupna faza. Već je Feyenoord stigao na Grbavicu.
Niste to samo vi, to je generalno naš mentalitet, ne vidimo i ne čujemo ništa kad nas uhvati euforija.
I hajde fino, bio je ovo mjesec dana kad je fino bilo navijati za Velež, fin je i rezultat za neki prvi izlet nakon toliko godina, ali bogme tanka je ova ekipa. Zajmović je kloc nad klocevima, Brandao nema šuta, doduše ko ga ima u ovoj ekipi Veleža, možda onaj bek Radović, eto Pršeš je dao onu golčinu AEK-u, ali ono što sam primjetio dosta izrađenih akcija je završavalo nekim traljavim šutem, dakle nema egzekutora.
Ništa, valja vam sad s nama u ovu kaljužu, valja opet zaraditi priliku za sve ovo dogodine :thumbup:
Koševo Zapad

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 avg 2021, 09:00

FoSte95 je napisao/la:
13 avg 2021, 07:19
Veliki respekt za rezultate Mure, prvi put prvaci, prvi put Evropu igraju i odmah došlo do PO za EL tj. imaju grupe ECL 😎💪
Ne siriti dezinformacije. Mura nije igrala prvi put Evropu. Pretprosle godine su uzeli kup i naravno igrali Evropu i to solidno. Izbacio ih Lazio.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 avg 2021, 09:06

U terene

Kakve veze ima teren s grupama ???
Evo imate vi teren na Dimitrijevica krmetnjaku,pa odoste u federalnu !! :mrgreen: :mrgreen:
Nece teren igrati !!
U ljude ,treba ulagati !! U ljude ! Ljudi su jedini zalog buducnosti. Najvece bogatstvo i perspektiva !!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 13 avg 2021, 09:10

Je li ovo sinoć bilo najmnogoljudnije gostovanje u istoriji BiH fudbala?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2021, 09:11

Antikloc je napisao/la:
13 avg 2021, 09:06
U terene

Evo imate vi teren na Dimitrijevica krmetnjaku,pa odoste u federalnu !! :mrgreen: :mrgreen:
Nece teren igrati !!
U ljude ,treba ulagati !! U ljude ! Ljudi su jedini zalog buducnosti. Najvece bogatstvo i perspektiva !!
A i teren treba održavati, treba lova i za to.
Ne uzmeš neki traktor i kosilicu i ko da je livada.
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 avg 2021, 09:29

Antikloc je napisao/la:
U terene

Nece teren igrati !!
U pravu si
U ljude treba ulagati

Al kad ulozis u te ljude i onda ih pustis da igraju po livadama nasim
Sta dobijes
Dobijes kontraefekat

Pricao sam sa jednim igracem PL
Pitam ga ja koja je razlika između Grbavice i ostalih terena
Kaze lik-na Grbavici ide lopta kako ja zamislim a na drugim terenima kaze lik ja zamislim al mi livada na kraju odredi gdje ce lopta
U stvari dombe i rupe na toj livadi

Znaci to je ok. ulagat u ljude
Al kako ce ti ljudi prezentovat to ulozeno u njih

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 13 avg 2021, 09:40

Sinoć se vidjela razlika između profesionalizma i amaterizma. Čestitke Veležu u svakom slučaju na dobrom predstavljanju u evropi. Mišljenja sam da se moglo više, ali je trebalo igrati na rezultat, a ne srljati. Sama postavka Dudićeva nije obećavala. Realno Radovac ne može igrati protiv ozbiljnije ekipe ono što je igrao sinoć, jedan od tri igrača (Ćosić, Brandao, Anđušić) je bio višak, Isić je odigrao dobro predhodne utakmice, ali je trebao biti zamijenjen na poluvremenu. Bez ikakog smisla, stihijsko napadanje, na organizovanu odbranu kakva je kod ovih šveda, Velež nije imao šanse. Mislim da je sa boljom organizacijom igre Velež mogao dalje.. Šteta.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 avg 2021, 09:44

13 avg 2021, 09:29
Antikloc je napisao/la:
U terene

Nece teren igrati !!
U pravu si
U ljude treba ulagati

Al kad ulozis u te ljude i onda ih pustis da igraju po livadama nasim
Sta dobijes
Dobijes kontraefekat

Pricao sam sa jednim igracem PL
Pitam ga ja koja je razlika između Grbavice i ostalih terena
Kaze lik-na Grbavici ide lopta kako ja zamislim a na drugim terenima kaze lik ja zamislim al mi livada na kraju odredi gdje ce lopta
U stvari dombe i rupe na toj livadi

Znaci to je ok. ulagat u ljude
Al kako ce ti ljudi prezentovat to ulozeno u njih
Ma,naravno da treba dobar teren. Odnosno ,dobri tereni,sto vise ,po cijeloj zemlji. Ali ljudi-igraci su prioritet. Eno,primjer jedan dobar igrac -Kloc ,je vama omugucio i titule i pare,posljedicno i tribine i teren. A uzrastao je ocajnom terenu ! Kad bi svake godine izbacio igraca-dva za lige petice i jos 5-6 igraca za ostalih evropskih liga,od njihovih direktnih transfera i procenata pri daljnjoj prodaji,bilo bi para i za terene i za stadione,i za sve ostalo.
Preko igraca mozes zaraditi pare za teren,preko terena ne mozes zaraditi pare za igrace ! Zato su igraci prioritet.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2021, 09:46

Treba sve dobro, i teren i igrači, al nemamo mi para, pa onda imamo livade i poluigrače.
Koševo Zapad

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 avg 2021, 09:53

Shategabri je napisao/la:
13 avg 2021, 09:46
Treba sve dobro, i teren i igrači, al nemamo mi para, pa onda imamo livade i poluigrače.
Nekako bilo bi logicno,da ulozimo pare ( koliko imamo ) prioritetno u omladinske kategorije. Jer mi ( cijela BiH) ne ispunjavamo glavni cilj fudbala-proizvodnju dobrih igraca. A bez toga ne mozes ni zapoceti s bilo cim. Ne mozes se baviti fudbalom ,bez fudbalera .
Ako nemas domacih strucnjaka ,a nemamo,onda dovedi strance,organizuj se ulozi pare.
A ne kao FKS ,dovede strucnjaka za mlade igrace ,stranca Cioffija i dadne mu ugovor na pola godine :mrgreen: :urnebes: :mrgreen:
Isto TLN :mrgreen: :urnebes:

Towelie
Kontakt:

Post Postao/la Towelie » 13 avg 2021, 09:55

Baader je napisao/la:
13 avg 2021, 09:10
Je li ovo sinoć bilo najmnogoljudnije gostovanje u istoriji BiH fudbala?
Koliko je pitara bilo protiv Celtica u Zenici?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2021, 09:57

Antikloc je napisao/la:
13 avg 2021, 09:53
Shategabri je napisao/la:
13 avg 2021, 09:46
Nekako bilo bi logicno,da ulozimo pare ( koliko imamo ) prioritetno u omladinske kategorije. Jer mi ( cijela BiH) ne ispunjavamo glavni cilj fudbala-proizvodnju dobrih igraca. A bez toga ne mozes ni zapoceti s bilo cim. Ne mozes se baviti fudbalom ,bez fudbalera .
Ako nemas domacih strucnjaka ,a nemamo,onda dovedi strance,organizuj se ulozi pare.
A ne kao FKS ,dovede strucnjaka za mlade igrace ,stranca Cioffija i dadne mu ugovor na pola godine :mrgreen: :urnebes: :mrgreen:
Isto TLN :mrgreen: :urnebes:
I tu odmah zapnemo.
Treneri omladinskih kategorija hoće da se ugrade, mogu igrati samo djeca utjecajnih roditelja ili onih koje neko pogura.
A doduše i trenerska struka nam je tanka po tom pitanju.
Završilo malo neke trenerske škole i eto ga. Trener i sve zna.
Ma dobro, mi smo imali dobru podlogu za Akademiju i prije Talijana, a ovo sa njim je potpuni fijasko.
Koševo Zapad

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 13 avg 2021, 10:00

Koliko su naše ekipe ovih bodova dobili i je li bolje od lani?
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 avg 2021, 10:23

let3 je napisao/la:
12 avg 2021, 23:25
Velež je trebao veceras raditi istu onu taktiku iz prvog meca, što je Dudić odlicno postavio.
Znaci tvrdo, u kost, postavljeni svi iza lopte i čekati njih da napadnu, pa onda im pucati kontre i polukontre. Da je to ponovio Dudić, mislim da bi prošli.
Ovi švedi nisu neki bak uopšte, nisu ništa bolja ekipa od Veleža.
Ali atmosfera ih ponijela, pun stadion, mediji isto naložili, napali odmah od prve minute, primili gol vec u trecoj, četvrtoj minuti (poklonili gol gostima) i tad je krenulo sve naopako, kasnije se teško vracati, jer i ovi znaju igrati na rezultat.
Sva je taktika pala u 3 min ... logicno ...kak ces igrat na kontre kad zaostajes

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 avg 2021, 10:36

Antikloc je napisao/la:
13 avg 2021, 06:59
Osttribine je napisao/la:
13 avg 2021, 01:04

Prvak ima najbolje šanse istina, ali i tu ti se mora poklopiti da si nosioc ili da uhvatis neku "nespremnu" ekipu pa da prodjes, pa o cemu pricamo, nas predstavnik 10 godina nije prosao prvo pretkolo u LŠ dok mi to prošle godine nismo učinili jer smo kao nosioci dobili one Welšane za protivnike.
Ee,ovo je greska !! Nema nikakvog poklapanja ! Samo ulaganje i rad. Pametno ulaganje i kvalitetan rad. Iz malih zemalja ,samo prvak se preko puta prvaka ,moze probiti u grupe. Znaci ,mora se dugorocno graditi tim,napraviti kvalitetan kostur ,koji vise godina igra zajedno i vrijednost tima MORA biti bar nekih 10-AK miliona € po TM. S tim timom mozes i moras 3-4 godine redovno igrati solidno Evropu ,da dobijes kooficijent ,pa da budes nosioc u prvom pretkolu lige prvaka a pobjedom u tom sussretu ,grupe CL su otvorene. Recimo ,Sarajevo bi vjerovatno uslo u grupe CL ove godine,jer bi imalo otvoren put ali doslo je do finansijskog sloma i nije ispostovan prvi uslov a to je bar 3-4 godine duga stabilnost i izgradnja tima.
Sve te uslove je Mura ispunila,pocela je praviti tim za drugu ligu i otada ga stalno pojacava i podize,igracki i finansijski. Stalnost,bez lomova i drame. Prvo prva liga,pa kup,pa prvenstvo,pa grupa. Kontinuiran rad i stabilnost.
Velez s ovim timom ,nije imao nikakve sanse. Protiv AEK-a su napravili fudbalsko cudo ( uz obilicu sportske srece ) i sve ovo ostalo je bonus. Cak i da su prosli Elfsborg ,cekao bi ih prejaki Fejenord,protiv koga nema apsolutno nikakvih sansi.
Velezu ,treba cestitati na postignutom. A ako hoce ,nesto vise ,moraju imati stalnost rezultata,izlazaka u Evropu ,visegodisnji boravak i Evropi i moraju postici ono sto nikad nisu a to je biti prvaci svoje zemlje !!
Istina, ali mi dolazimo iz zemlje iz kakve dolazimo gdje nema ni reda ni rada, gdje se samo gleda da koga z.ajebes ili se ugradiš kao što je do sada bio slucaj i u svakom klubu koji se dokopa kakvih para. Svi mi navijaci u teoriji "znamo" sta bi trebalo, ali rukovodstva klubova imaju neku svoju strategiju i zato i dan danas 20 i kusur godina nakon rata najveci domet nasih klubova u Evropi je 3 play offa FK Sarajevo u EL, dok su recimo grupne faze tih euro takmicenja igrale neke hajmo reci lijeve ekipe iz nekih zemalja jer su imale i neki sistem ili dozu srece u zrijebu ma koliko ko mislio da je to nebitna stvar.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 avg 2021, 11:01

OnlyLeft22 je napisao/la:
13 avg 2021, 10:00
Koliko su naše ekipe ovih bodova dobili i je li bolje od lani?
Dobili smo 1.625 bodova.Prosle godine smo dobili 2.625.Sljedece sezone se brise 1.375 bodova.Dakle moraju klubovi odigrati slicno ko i ove ako mislimo ostati na istom mjestu ili napredovati.Inace smo napredovali 2 mjesta.Bili smo 36 mjesto,sad smo 34
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.