ABA liga

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ko osvaja ABA Ligu u sezoni 2013/2014?

Partizan
28
30%
Crvena Zvezda
12
13%
Igokea
4
4%
Budućnost
0
Nema glasova.
Cedevita
25
27%
Olimpija
2
2%
Cibona
18
19%
MZT Skoplje
0
Nema glasova.
Solnok
0
Nema glasova.
Niko od ponuđenih
4
4%

Ukupno glasova: 93

Admir_Sa
Kontakt:

Re: ABA liga 2013/2014

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2014, 22:43

Puma je napisao/la:Za ljubitelje statistike 23p, 11s, 7as, 5blk.

Naklon do poda majstore.

:bow: :bow:
strašno! :tokralju:
nema potpisa

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 apr 2014, 23:08

lumani je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Jasmine jel te stid :?

:?: E.L je tu.. :?:
Ma nisam mislio na rezultat, iznervirala me njegova selekcija igrača za ovu sezonu, napravio je ekipu koja skoro da nemam nikakav izražen kvalitet :x

al opet se zapitam koliko je konkurencija loša, kad je ovakva Cedevita jedan od najjačih ekipa regiona :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 apr 2014, 23:13

Napravio je ekipu s obzirom na nofac koji je imao , a koji je bio duplo manji nego prosle godine
a ostvario je veci uspjeh , uz vise mladih igraca

jos mu se povrijedio Tomas kao jedan od glavnih oslonaca
amer nije bio ni priblizna zamjena.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 27 apr 2014, 23:25

Hrvatski mediji prenose kako Cibona mora "izmislit 3 miliona eura" ili će Euroliga zaobići Draženov dom :nedam: iako je Šarić rekao da će ostati ako izbore Euroligu sad je veliki upitnik nad tom izjavom....Grande Dario...za par godina će biti top 5 Europskih košarkaša sigurno....s obzirom da svi pričaju da trenira nenormalnim intenzitetom,a talenat je prisutan znači dobitna kombinacija...Cedevita očajna večeras :facepalm: Cibosi sa rotacijom od 6-7 igrača uzeli titulu...AFERIM
A.F.C. Bournemouth!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 apr 2014, 23:27

Cestitke ciboni, apsolutno neocekivano, ali apsolutno zasluzeno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 apr 2014, 08:58

Dosadno finale.
Cedevita dosla jednom do 14:14 i poceo Saric da igra i onda se je prednost samo povecavala.
Cedevita je 5min do kraja pogodila runner runner trice i dosla do -10 no Cibona nakon time outa radi isto i idu na +16.

Saric :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Lik komotno moze sad uletiti u NBA play off i ne osramotiti se.
Ima sut, ima viziju, ima trenutak za blokadu.
Intelingenciju, mastu ma sve da postane najbolji europski igrac ikada.

Bogdanovic je u petak gadjao trice tako lako i mislio sam da ne moze ljepse a onda je dosao Saric sinoc i samo trpao jednu za jednom, bez obruca. Kao kap.

Zasluzena pobjeda Cibone protiv katastrofalne Cedevite.
Cedevita je imala oko 25-27 % posto suta, slobodna bacanja jedva preko 50%, sut sa distance nije postojao.
Juka je bio pod faulima ali on je za to dobio slobodna bacanja i sutirao je jedva preko 50%.
Sa takvim brojkama, kada vam protivnik gadja 3p preko 50% se ne moze biti u egalu nikako.
Jos Cibona gubi preko 18 lopti ali Cedevita mrtva jucer.
One way game.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 28 apr 2014, 09:31

Dobro sad, pretjerujes.
Ali da ima veliki potencijal i da mu je radna etika po uzoru na Drazenovu (nedavno je bio intervju sa suigracima iz Cibone, kazu zavrsi trening, ugase se svjetla, al ostavi se jedan reflektor Saricu i on nastavlja i dalje trenirati sam, i tako stalno), to svakako stoji.
Krajnje impresivna statistika finalne utakmice, bez obzira na malo slabiji postotak suta za dva, ali energija koju unosi na parket, koliko cini suigrace boljima i glad za pobjedom je jednostavno nezamjenjiva, sve karakteristike vodje i pobjednika. Blistava buducnost hrvatske kosarke sa Saricem i Hezonjom.

Sluzbeno je proglasen MVP-em zavrsnog turnira u Beogradu. Podsjetimo, sasvim zasluzeno je bio i MVP regularnog dijela ABA lige i pokazao da je najbolji igrac lige. S 20 godina, nije mala stvara.

"Odlaskom nekih igrača iz Cibone dobio sam važniju ulogu u ekipi i nije mi smetalo da budem vođa na terenu. I moji suigrači su mi se smijali kad sam im rekao da možemo osvojiti naslov. Ma mi smo banda! Igramo sa srcem. Rijetko koji trener može preći preko svog ega i pustiti svoju ekipu da sama igra", rekao je Šarić nakon rušenja gradskog rivala usred Beograda.

"Presretan sam zbog naslova. Ova titula mi puno znači. Rekao bih da je i najveća u karijeri, ali tek sam na početku karijere", poručio je Šarić.

Cibona je u polufinalu u četvrtak svladala Crvenu zvezdu sa 75:70, a u nedjeljnom finalu Cedevitu sa 72:59.

"Protiv Zvezde smo pokazali da možemo, a onda nam je došla disciplinirana Cedevita. Uz pomoć navijača koji su nas došli podržati mi smo uspjeli prenijeti tu strast i dokazali smo da novci ne igraju na parketu. Mislim da je presudio taj košarkaški vic koji mi imamo", rekao je Šarić.

Sljedeća sezona?

" Ne znam je li mi ovo posljednja sezona u Ciboni. Sve će biti jasnije za tri-četiri tjedna. Prerano je za to pitanje. NBA ili ostanak u Ciboni i Euroliga, vidjet ćemo. NBA je i dalje san", dodaje Šarić.
...Život za Široki...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 apr 2014, 11:02

Šarić izdominirao. :tokralju: Strašan igrač će biti, već sada jeste. Bukvalno sam je nosio ekipu do naslova. Dobro, imao je pomoć Blassingamea, čak je i Planinić sinoć odigrao dobru rolu.

Uglavnom, finale ispod očekivanja. I jedan i tim dosta loši, s tim da je Cedevita odigrala kardinalno loše. :oops: Ništa ih nije išlo, ne mogu izdvojiti nekog ko je bio bolji od ostalih jer su se svi utopili u sivilo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2014, 16:13

Otelo je napisao/la: Saric :tokralju: :tokralju: :tokralju:
:urnebes:
Shta mislish, shta su u njegovim godinama imali i gde su to pokazivali Petrovic, Kukoc, Divac, Stojakovic, Nowitzki, Parker, Sabonis ili Gasol :?: :facepalm:
Sa fizikalijama koje ima - pojeshce ga u NBA, a nikada nece biti chist shuter.

Da ne bude zabune, momak je extra talenat, izdominirao je F4, bio najbolji i u regularnom delu ABA lige - ali, nemojmo svi da uskachemo u bandwagon, jer ni ABA, pa chak ni EL nije neki pokazatelj apsolutnog kvaliteta. Tu je i Vesely bio respektabilan igrach, Spanoulis godinama dominira, a u NBA su ispadali smeshni. ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 apr 2014, 16:33

MaGiCa je napisao/la:
Otelo je napisao/la: Saric :tokralju: :tokralju: :tokralju:
:urnebes:
Shta mislish, shta su u njegovim godinama imali i gde su to pokazivali Petrovic, Kukoc, Divac, Stojakovic, Nowitzki, Parker, Sabonis ili Gasol :?: :facepalm:
Sa fizikalijama koje ima - pojeshce ga u NBA, a nikada nece biti chist shuter.

Da ne bude zabune, momak je extra talenat, izdominirao je F4, bio najbolji i u regularnom delu ABA lige - ali, nemojmo svi da uskachemo u bandwagon, jer ni ABA, pa chak ni EL nije neki pokazatelj apsolutnog kvaliteta. Tu je i Vesely bio respektabilan igrach, Spanoulis godinama dominira, a u NBA su ispadali smeshni. ;)
necu biti niciji advokat, ali neki vrhunski europski igraci nisu uspijevali u nba radi razlicitih filozofija igre, a onda su to na medzunarodnim takmicenjima dokazivali

preciznije spanulis je igracina, a NBA nije uspio
dok veselog nikada nebi nazvao dominatnim u EL, njegova kvaliteta se ogledala da je sa svojih 210 cm igrao poziciju niskog krila sto je mogao radi izvrsne fizike, a kada je otisao u NBA naletio je na veliki broj fizicki mocnih igraca gdje njegove fizikalije nisu vise igrale veliku ulogu i onda se pokazalo njegovo kosarkasko ne znanje, a to sto je za cehe igrao izvrsno je opet zasnovano da je on bio alfa i omega tog tima

saric ima potencijal biti veliki igrac, ali definitivno mora ustaliti sut
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2014, 16:43

Nisam ni rekao da je Vesely bio dominantan u EL. Jeste bio najbolji u ABA ligi na svojoj poziciji.

Mani me te mitologije o "stilovima igre", koji su "sputavali" npr. Bodirogu, Djordjevica, Spanoulisa, Navarra i slichne. Ako si zaista ATG igrach - bicesh u mogucnosti da to pokazhesh bilo gde. ;)

Sharic da bi bio najbolji euro igrach ikada mora da nadmashi Nowitzkog, koji je verovatno #1 u istoriji. Koje to alatke ima D.Sh. koji su u rangu Nemchevih :?:
Shut :?:
Brzinu :?:
Snagu :?:
Visinu+raspon ruku :?:
Odraz :?:
Kosharkashki IQ :?:

:yawn:
:wave:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 apr 2014, 17:00

Ma o tome je suludo raspravljat, dao Bog da napravi pola onog sto je Dirk uradio, ako i to...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 apr 2014, 17:39

MaGiCa je napisao/la:Nisam ni rekao da je Vesely bio dominantan u EL. Jeste bio najbolji u ABA ligi na svojoj poziciji.

Mani me te mitologije o "stilovima igre", koji su "sputavali" npr. Bodirogu, Djordjevica, Spanoulisa, Navarra i slichne. Ako si zaista ATG igrach - bicesh u mogucnosti da to pokazhesh bilo gde. ;)

Sharic da bi bio najbolji euro igrach ikada mora da nadmashi Nowitzkog, koji je verovatno #1 u istoriji. Koje to alatke ima D.Sh. koji su u rangu Nemchevih :?:

Šarić je fizički potkovaniji od nowitckog ali sut koji ima nowitzki ima malo koji bek u istoriji i taj sut kombinovan sa njegovih 214 cm stvorilo je od njega najboljeg europskog košarkaša
Dok sariceve fizikalije kombinovane sa visokim košarkaškim iq (a i nowitzki ga ima) neće biti dovoljne da ga pristigne

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 apr 2014, 19:38

MaGiCa je napisao/la:Nisam ni rekao da je Vesely bio dominantan u EL. Jeste bio najbolji u ABA ligi na svojoj poziciji.

zar je neko spomenuo da će šarić biti najbolji europljanin ikad?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 apr 2014, 20:30

badblueboylivno je napisao/la:Šarić BOG, najveći klub na ovim prostorima konačno do jadranske titule.
Srećom si pak dobar osjećaj imao :D i napokon je i ova titula upisana :kafa:

Sarić bi sad trebao u neki TOP EL klub sezonu,dvije gdje će uz bolje suigrače moci jos vise napredovati.Sumnjam da će odmah u NBA...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 apr 2014, 20:32

SiamoNoi je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Šarić BOG, najveći klub na ovim prostorima konačno do jadranske titule.
Srećom si pak dobar osjećaj imao :D i napokon je i ova titula upisana :kafa:

Sarić bi sad trebao u neki TOP EL klub sezonu,dvije gdje će uz bolje suigrače moci jos vise napredovati.Sumnjam da će odmah u NBA...
Nemoj sumnjat. Ja zelim da odmah ide preko bare, nema sta cekat ;) ..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2014, 20:49

filip13 je napisao/la: zar je neko spomenuo da će šarić biti najbolji europljanin ikad?

Ma niko to nije rek'o.
Otelo je napisao/la:Ima sut, ima viziju, ima trenutak za blokadu.
:zviz:

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 apr 2014, 20:50

MaGiCa je napisao/la:
filip13 je napisao/la: zar je neko spomenuo da će šarić biti najbolji europljanin ikad?

Ma niko to nije rek'o.

jbg,nisam vidio

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 apr 2014, 20:51

MaGiCa je napisao/la:

Ma niko to nije rek'o.

uhh najbolji ikada :oops: Drazen je u njegovim godinama,trpao po 40 :!:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2014, 20:53

SiamoNoi je napisao/la: Sarić bi sad trebao u neki TOP EL klub sezonu,dvije gdje će uz bolje suigrače moci jos vise napredovati.Sumnjam da će odmah u NBA...

Upravo tako. Nek stvori ime u Evropi i popravi dodatno svoju igru.
Ima vremena za NBA. :thumbup:

filip13 je napisao/la:jbg,nisam vidio
Ajde shto nisi vidio, al shto ne napishesh nikako neki post duzhi od 5 rechenica :?:

:mrgreen:

Nego @filipe, da li i ti smatrash Cibonu najvecim exYu klubom ikada :?:

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.