NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adnan24
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la adnan24 » 27 apr 2013, 12:55

Neutral je napisao/la:Lakersi su uz Buckse i najgore ekipa u PO-u.
I Celticse...
Neutral je napisao/la:Sezona obilježena povredama, ne sjećam se kada je NBA PO ovako bored bio :)
+1

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 27 apr 2013, 13:00

Greivis je napisao/la:I eto, koja je na kraju bila svrha ugurati Lakerse u playoff? Spursi se doslovno poigravaju sa njima. Pa Utah bi sigurno bolji otpor pruzila. Definitivno najslabija ekipa ove godine u doigravanju su Lakersi.

Rio izgleda bio upravu za Celticse. Valjda ce bar izbjeci metlu pred svojim navijacima.
Tko ih gura, cime konkretno?
Da nisu trebali mozda reci 'dobro, u redu, imamo novog trenera, imamo stalne ozljede s igracima, nismo uigrani, ne igramo obranu nikako, tko ga j.ebe necemo se ni boriti do kraja sezone?' Pa bi im Bryant svima vrat zavrnuo.

Odigrali su s vecim zarom, zalaganjem i zeljom poslije all stara i primarno nevjerovatnom snagom volje jednog od najkompetetivnijih igraca na svijetu izborili na terenu taj play off. Morali su. Zasto? Zato sto su Lakersi i to im je duznost i zato sto se mora dati svim igracima do znanja da moras biti svjestan da kad nosis taj dres da se nonsalancija nece tolerirati, pa sve da je apsolutno izgubljena situacija. To je ono sto je potrebno da dokazes mozes li ili ne mozes, zasluzujes li biti tu ili ne.
To sto su na kraju ostali i bez najboljeg igraca i brojnih drugih (kako u play offu, tako i tijekom cijele regularne sezone) te naisli na protivnika koji je osakacenim Lakersima (a i puno boljim momcadima) pretezak match up, to ne mijenja cinjenicu da su svojim igrama i zalaganjem taj play off zasluzili makar, a to tko bi kao bolji otpor pruzio, to je smijesno, ta Utah je imala sansu na terenu ostvariti svoje mjesto u play offu, nije uspjela, end of story.
...Život za Široki...

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 27 apr 2013, 13:12

Greivis je napisao/la:Utah bi sigurno bolji otpor pruzila.
Dallas bi izbacio Spurse :mrgreen:
#SuningOUT

Sugar
Kontakt:

Post Postao/la Sugar » 27 apr 2013, 15:08

slika

Šta reći ?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 apr 2013, 16:14

Zanimljivo kako su dva ubjedljivo najlosija igraca u skupini smjesteni na centar. Los plejsing :mrgreen:

Sugar
Kontakt:

Post Postao/la Sugar » 27 apr 2013, 16:40

Donnie Darko je napisao/la:Zanimljivo kako su dva ubjedljivo najlosija igraca u skupini smjesteni na centar. Los plejsing :mrgreen:
Slažem se sa tobom !

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 27 apr 2013, 16:40

Uz njih jos ne treba zaboraviti Grangera, Nasha, Stoudemirea... jos ima igraca koji na prvi pogled i nisu toliko znacajni a cesto donesu prevagu kao sto su Sullinger, Williams...itd.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 27 apr 2013, 17:03

asunsao je napisao/la:Uz njih jos ne treba zaboraviti Grangera, Nasha, Stoudemirea... jos ima igraca koji na prvi pogled i nisu toliko znacajni a cesto donesu prevagu kao sto su Sullinger, Williams...itd.
Mogao bi se i Bynum stavit. :mrgreen:
76ersi bi bili u PO da on nije izgubio volju za kosarkom (da ne kazem da je povrijedjen).
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2013, 17:27

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Tko ih gura, cime konkretno?
Da nisu trebali mozda reci 'dobro, u redu, imamo novog trenera, imamo stalne ozljede s igracima, nismo uigrani, ne igramo obranu nikako, tko ga j.ebe necemo se ni boriti do kraja sezone?' Pa bi im Bryant svima vrat zavrnuo.

Odigrali su s vecim zarom, zalaganjem i zeljom poslije all stara i primarno nevjerovatnom snagom volje jednog od najkompetetivnijih igraca na svijetu izborili na terenu taj play off. Morali su. Zasto? Zato sto su Lakersi i to im je duznost i zato sto se mora dati svim igracima do znanja da moras biti svjestan da kad nosis taj dres da se nonsalancija nece tolerirati, pa sve da je apsolutno izgubljena situacija. To je ono sto je potrebno da dokazes mozes li ili ne mozes, zasluzujes li biti tu ili ne.
To sto su na kraju ostali i bez najboljeg igraca i brojnih drugih (kako u play offu, tako i tijekom cijele regularne sezone) te naisli na protivnika koji je osakacenim Lakersima (a i puno boljim momcadima) pretezak match up, to ne mijenja cinjenicu da su svojim igrama i zalaganjem taj play off zasluzili makar, a to tko bi kao bolji otpor pruzio, to je smijesno, ta Utah je imala sansu na terenu ostvariti svoje mjesto u play offu, nije uspjela, end of story.
Tako je
Ocigledno nisi gledo tekme protiv GSW a ni Rocketsa (ostale ne treba ni spominjati).....
Neutral je napisao/la:Lakersi su uz Buckse i najgore ekipa u PO-u. Pustite vi historiju sada, ljudi nemaju nikakvu igru a uz to im je povrijeđen najbolji igrač. Šta su očekivali prsten ? :roll:

Warriorsi su mogli daleko, ali povrijedi se jedan Lee i ove pobijede su uzaludne kada ne mogu do prstena.

Rekoh, Spursi jedino mogu na 4 utakmice pobijediti Heat-a, ostali ne.

Sezona obilježena povredama, ne sjećam se kada je NBA PO ovako bored bio :)
sumnjam

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 apr 2013, 17:55

lumani je napisao/la:Postao/la lumani dana 19 apr 2013, 05:18

Heat - Bucks 4-1

Knicks - Celtics 4:1

Indiana - Atlanta 4:3

Nets - Bulls 4-3 ili 3-4

Thunder - Rockets 4-1

Spurs - Lakers 4-1

Nuggets - Warriors 2-4

Clippers - Grizzlies 4-2

Finale od prosle godine se ponavlja ,konacan rez glasi 4-2 Miami Wade mvp.

samo da se zna,ko rece da GSW imaju sansu ;)
samo se nemoj usutiti kad mi prodjemo u drugu rundu ;) ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2013, 17:56

JHam je napisao/la: samo se nemoj usutiti kad mi prodjemo u drugu rundu ;) ;)
Ispada Denver burazeru

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 apr 2013, 17:59

Ja jos uvijek mislim da mi prolazimo, a ukoliko bi doslo do promjene trenera(koji je samo za regularnu sezonu dobar izgleda i ne zna dvije izmjene dobre napraviti..) i par igraca koji ne zasluzuju da nose dres i izrazili su zelju par puta da napuste ekipu(iako se zna desiti jednom u 15-20 utakmica da odigraju ko ludi pa onda neko kaze "vidis da je dobar") onda bi i nebi bilo toliko zao da ispadnemo, al opet kazem da prolazimo ovo ;)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 27 apr 2013, 18:01

[youtube][/youtube]

Uskoro izlazi dokumentarni film o cuvenom Lenny Cooke-u, koji je kao srednjoskolac bio rangiran u nivou Lebrona, Mela, Amarea ali njegova ljenost ga nikad nije dovela u NBA. Bio je nevjerovatan talenta, za njeg nista nije bilo nemoguce, ali razne ludarije koje je radio, bjezao iz skole, nerad ga je doveo do propasti. Danas lik ima ja mislim 120 kila i naravno zali sam sebe. Znaci veoma poucan film, svaka mlada osoba bi trebala da ga pogleda. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 apr 2013, 18:02

Kakva tekma sinoć u Oaklandu, sigurno najbolja u dosadašnjem dijelu PO slika

U drugom pol strašan tempo i igra koš za koš kroz cijelu 4/4 uz pregršt prelijepih poteza, da bi na kraju uživali u dramatičnoj završnici ispred fanatične publike iz Zaljeva 8-)

Curry opet na all-star nivou 8-) , Barnes, Jack i Landry odlični, a Klay je podbacio sinoć, dok je s druge strane Ty bio vidno najraspoloženiji i nosio Nuggetse cijelu tekmu, GSW opet nadskakao Nuggetse koji su na početku 4/4 napravili dosta nepotrebnih pogrešaka (iako su i Warriorsi sa onih 5sek također napravili glupost), neiskusni Randolph i Chandler sa onim diranjem obruča kad su imali sigurna 2p, što se na kraju pokazalo kao ključna razlika na semaforu, ta 2p sa kojima bi sigurno imali OT :roll:

Jackson je napravio fantastičan posao i digao ekipu nakon poraza sa buzzer-beaterom u prvoj tekmi i gubitka Lee-a, čovjek veliki je motivator i govornik, dakle nije on uzalud Preacher :)

slika :D
slika 8-)

Moji Kelti još jednom pokazali koliko Rondo znači za njihovu igru, iako su neki ovdje tvrdili da čak igramo bolje bez njega :roll:

Dok su Mamuze rutinski riješili pitanje pobjednika u Staplesu protiv ozljedama osakaćenih Lakersa, a Timmy je održao mali kurs košarke za twin-towerse Lakersa :mrgreen:

slika :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2013, 18:04

JHam je napisao/la:Ja jos uvijek mislim da mi prolazimo, a ukoliko bi doslo do promjene trenera(koji je samo za regularnu sezonu dobar izgleda i ne zna dvije izmjene dobre napraviti..) i par igraca koji ne zasluzuju da nose dres i izrazili su zelju par puta da napuste ekipu(iako se zna desiti jednom u 15-20 utakmica da odigraju ko ludi pa onda neko kaze "vidis da je dobar") onda bi i nebi bilo toliko zao da ispadnemo, al opet kazem da prolazimo ovo ;)
VIdjet cemo, sretno. Ja sam rek'o ko god uspije Denver dobiti u Denveru (jer je to ove sezone bila nemoguca misija) da ce uzet seriju protiv njih, GSW je to uradila proslu tekmu, i ostajem pri tom.

Lice mi na Utahu od prije par godina, dobiti u Utahi je bilo k'o dobiti na lottu.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 27 apr 2013, 18:11

Teska je to serija za odrediti ko ce proci (Den-GSW). Obje ekipe igraju run and gun kosarku gdje uglavnom od suterskog raspolozenja zavisi ishod utakmice, a sutersko raspolozenje ne moze niko predvidjet tako da ta predvidjanja ko ce proci su nepotrebna i nezahvalna.

Treba i dodati da nije ove serije ovaj plejof bi bio totalni smor.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 apr 2013, 18:12

Nama je najveci problem sto u ekipi imamo:
1)Igraca koji u 90% slucajeva kad primi loptu gleda da osuta/zavrsi tu akciju bez obzira u kakvoj je situaciji(Chandler)
2)Igraca koji je zeljan dokazivanja i od prevelike zelje mnogo i grijesi(Brewer)
3)Igraca kojeg izgleda vise boli neka stvar za kosarkom i na to ukazuje i ona izjava nakon tekme s Bostonom kad je rekao "svi smo htjeli da idemo kuci" i pored nekih 7-8s osutao tricu preko ruke(Miller) i sto je Nash za njega izmislio odbranu, ni ne pokusava da "odbrani" sut i nakon pomaganja nekog igraca on ne preuzima drugog pa cesto GSWi imaju otvoren sut..
4)Trenera koji igra njemu drage igrace a one koji bi nam koristili drzi na klupi...tu prvenstveno mislim na Hamiltona koji se i nije previse pokazao ali je igrao dobru odbranu i sigurno bi nam dobro dosao u onim silnim situacijama kad nas ostave na trici same jer je pored Gallinarija po meni najbolji trojkas u ekipi, a to nam fali trenutno...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 27 apr 2013, 18:32

ovaj sportklub otkupio NBA a umjesto da prenosi vikendom utakmica u Euro terminima,oni prenose u pola 4 ujutro.Jesu neki strucnjaci

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 27 apr 2013, 18:50

alemsa je napisao/la: Tako je
Ocigledno nisi gledo tekme protiv GSW a ni Rocketsa (ostale ne treba ni spominjati).....
Gledao sam, evidentno da ti nisi ili si samo cekao da izvuces par dvojbenih situacija, smijesan argument (a hvala bogu nacitao sam ih se s tvoje strane u zadnje vrijeme) s obzirom da mogu navesti duplo vise utakmica gdje su Lakersi osteceni tijekom sezone ili gdje su i konkurenti pogurnuti, namjerno ili nenamjerno.

Druga stvar sto ti u svom kompleksu visis iskljucivo na temi Lakersa ili svaki propust na korist istih smatras namjerom, mimo kompletne ostale lige gdje faktor dvojbe ne postoji.

To dovoljno govori u tvom slucaju, odnosno da si Amerikanac ''slucaj'' bi ti bio 75 dolara u prosjeku po posjeti/tretmanu.
Toliko.
...Život za Široki...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 apr 2013, 18:59

ŠB_Fidelis je napisao/la: Gledao sam, evidentno da ti nisi ili si samo cekao da izvuces par dvojbenih situacija, smijesan argument (a hvala bogu nacitao sam ih se s tvoje strane u zadnje vrijeme) s obzirom da mogu navesti duplo vise utakmica gdje su Lakersi osteceni tijekom sezone ili gdje su i konkurenti pogurnuti, namjerno ili nenamjerno.

Druga stvar sto ti u svom kompleksu visis iskljucivo na temi Lakersa ili svaki propust na korist istih smatras namjerom, mimo kompletne ostale lige gdje faktor dvojbe ne postoji.

To dovoljno govori u tvom slucaju, odnosno da si Amerikanac ''slucaj'' bi ti bio 75 dolara u prosjeku po posjeti/tretmanu.
Toliko.
Nisko burazeru
Nisko, ili da sam Amerikanac low blow

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.