OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

malitraktor
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la malitraktor » 14 apr 2014, 11:03

hala10 je napisao/la:Sparsi su dobar projekat..ulažu u mlade igrače..to je nešto što vrijedi pozdraviti.Mada mi se čini da u zadnje vrijeme gube konce.Nije mi jasno kako ne shvataju da igrače prave treneri..džabe sve dvorane, teretane, turniri, novci ...ako nema vrhunskih trenera neće biti ni igrača..Marko ..eto hajde da ga nekako i progutamo....ostalo...ljudi ako mislite da ce ovi koji sad rade sa juniorima, kadetima i pionirima napraviti bilo šta osim perfektnog Atifa Duraka...varate se..naravno ironičan sam..taj dečko je dobar,pošten...vrijedno radi ali...ne da je fudbaler nego džudista...Totalna provalija..Treneri su najbitnije..Ako ko poznaje Nihada neka mu kaže da mora dovesti bar 3 trenera...Inače džaba vam novci...moji sinovci...

Hala 10, sta mislis kad bi im onaj Pesto iz Bosne napravio sistem i vodio racuna o trenerima, bi li bilo sta bolje?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 apr 2014, 13:09

zaboljisportuBiH je napisao/la: Pa dobro sad ne znam što ih to nije ozbiljno shvatio kad je i u Širokom koliko vidim dječiji vrtić kao i u Sparsima. Nisam bio dole i ne mogu suditi o igri. Znajući Psarse od ranije znam da je problem trener i sistem igre a nikako igrači pojedinačno. U ovom slučaju je još po statistici šut bio jako jako loš u odnosu na ranije tekme. Uglavnom u uzvratu ću ti reći nešto više. Ovje sam pričao o individualnim kavaitetama igrača a ne o timskoj igri i kvaliteti. Vjerujem da je moglo i više poznavajući rad Vele i Marka, ali govoriom da je Spars pogodio bio bi egal po ovome koliko je Široki zabio i igrao jučer a ne po onome kako su mogli igrati. Vjeruj da u Sparsima timski ima dosta više prostora za napredak.
i jesi gledao da mi kazes nesto vise? :thumbup:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 apr 2014, 16:09

Kevin je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Pa dobro sad ne znam što ih to nije ozbiljno shvatio kad je i u Širokom koliko vidim dječiji vrtić kao i u Sparsima. Nisam bio dole i ne mogu suditi o igri. Znajući Psarse od ranije znam da je problem trener i sistem igre a nikako igrači pojedinačno. U ovom slučaju je još po statistici šut bio jako jako loš u odnosu na ranije tekme. Uglavnom u uzvratu ću ti reći nešto više. Ovje sam pričao o individualnim kavaitetama igrača a ne o timskoj igri i kvaliteti. Vjerujem da je moglo i više poznavajući rad Vele i Marka, ali govoriom da je Spars pogodio bio bi egal po ovome koliko je Široki zabio i igrao jučer a ne po onome kako su mogli igrati. Vjeruj da u Sparsima timski ima dosta više prostora za napredak.
Skoro sve ovako kako sam rekao. Znači nerealno je bilo onih 19 razlike. Široki bolja ekipa. Trener velika prevaga. Također individualno je Široki bolji na 5 i 1. Ostale pozicije su bare bare da ne poredim detaljno. Sad je Spars pogodio malo više i manja je razlika i realna razlika s obzirom na trenera i nedostatak pravog centra i iskusnog a dobrog pleja. Zoka je iskusan a loš.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 30 apr 2014, 20:27

Ovaj SPARS je jedna bruka.Šta li će sada kazati vrli trener?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 apr 2014, 22:44

Neki su raspravljali i kako bi kao mogli, trebali u ABA ligu, a ovi imaju 0:7 u domacem natjecanju, slabo, daleko je to jos od potrebnog nivoa. Potencijal, mladost, projekt, sve OK, al jos tu treba vremena i rada.
...Život za Široki...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 30 apr 2014, 22:48

Ni vi nemate bolji potencijal ali dovoljno da ih pobijedite svaki put.Da imaju boljeg trenera vjerovatno bi bila druga priča.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 apr 2014, 22:54

Ni mi nemamo bolji potencijal, ali dovoljno da pobijedimo i njih i Igokeu i sve ostale svaki put? Golemo.
...Život za Široki...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 30 apr 2014, 23:24

Do koga je onda nego do trenera.O tome i pišem.Ne vjerujem da Igokea može opet gubiti utakmice od Širokog jer je bolja ekipa.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 maj 2014, 12:23

Mozda jednostavno nisu ni igraci na razini na koju ih vi uzdizete? Tri, max 4 momka, OK, perspektiva, al ovo ostalo daleko od te razine, ne moze te ni trener previse izvuci ako nema s cime kad igras s boljim ekipama, to smo i mi cesto imali u ABA ligi.
Medjutim, meni je sasvim dovoljna zadovoljstina da se zavrsetak utakmice jucer igra sa doslovno petorkom iz Širokog Brijega, opcine od 30 000 stanovnika. I pored svega toga, momci pokazuju da mogu i zele i drze vrh tablice.
...Život za Široki...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 maj 2014, 14:03

Ti ne shvataš šta želim da kažem.Ovaj klub ima najbolji omladinski pogon.Biće završnica državnih prvenstava za pionire,kadete i juniore pa ćemo sve vidjeti.Itekako je do trenera kada ekipa gubi svaku utakmicu a neke preko 30 razlike od prosječnih ekipa.Do trenera je u svakom slučaju.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 02 maj 2014, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 maj 2014, 16:49

Pa, i Siroki je vec osvajao titule u svim kategorijama, prije par godina je osvojio bas sve trofeje sto je mogao, ukljucujuci seniore i plus jos i kup, nesto sto nikome nije poslo za rukom. Sad su ti momci vecim dijelom dio ove seniorske ekipe. Kao sto vec rekoh, sparsi su jedan super projekt, ali isto tako njihovi seniori su daleko od potrebnog nivoa za ovu ligu cak, kamoli aba kao sto su neki fantazirali, a to ne moze biti samo krivnja trenera, iako je evidentno nedorastao. To je pak bila moja poanta, a nemam ja nista protiv njih, sto vise dobrih momcadi u BiH, to bolje za Siroki, tjera te da uvijek budes bolji.

Sent from my HTC One 801e using Tapatalk
...Život za Široki...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 maj 2014, 18:55

Ja sam svoje rekao.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 01 maj 2014, 22:55

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Skoro sve ovako kako sam rekao. Znači nerealno je bilo onih 19 razlike. Široki bolja ekipa. Trener velika prevaga. Također individualno je Široki bolji na 5 i 1. Ostale pozicije su bare bare da ne poredim detaljno. Sad je Spars pogodio malo više i manja je razlika i realna razlika s obzirom na trenera i nedostatak pravog centra i iskusnog a dobrog pleja. Zoka je iskusan a loš.
a u srijedu? opet šut nije isao? nerealno 19 razlike ili je sad nerealno 34?
do koga je sad?

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 01 maj 2014, 23:02

ma bolji siroki minimalno 20 razlike realno ;)
Manijaci Zeljini

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 04 maj 2014, 00:21

Veoma značajna pobjeda Sparsa za samopouzdanje mladih igrača u tom timu.

Ako nastave ovako raditi sa mladim kategorijama kako trenutno rade, očekujem da za 3-4 godine zagospodare bh košarkom i seniorskoj konkurenciji bez velikih ulaganja u dovođenje inostranih pojačanja.

Naprijed Sparsi!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 maj 2014, 12:01

@kevin ovdje ću ti odgovoriti mada ste tamo ispisali svega na temi Širokog.
POnovit ću ti i ova pobjeda od 34 i poraz Širokog mi uopšte nisu promijenili mišljenje. Jači ste na 5 i 1. Na pet zobg RIkića, a na jedan jer imate Jonesa i Katića a Sparsi samo Nkolića koji je neiskusan u jačim tekmama. Jednostavno po individualnoj kvaliteti igrača realno je 10tak razlike zbog iskustva i ove prednosti na pozicijama 1 i 5 koje su i ključne. Sparsi imaju malo bolje igrače na četiri jer vi krpite tu poziciju. Eh sad trener je psebna priča. Taktički Vela ne prepušta ništa slučaju. Na sve sitnice obraća pažnju. Gledao sam tekmu na Alfi pa nisam toliko toga mogao vidjeti ali ne mogu da vjerujem da Spars rijetko spušta četvorkama koje su visočije od vaših leđima, pogotovo kad je Stefan u igri. Zatim u Širkom je spuštao Igoru protiv RIkića ovaj tri puta nije ni blizu koša bio. Ovu tekmu Široki je izgubio zbog lošeg Rikića (ušao i u problem sa faulovima) a NIkolić je odigao super pa je minimizirana vaša prednost na te dvije pozicije. Bulić je sa druge strane razbio na 4. VEliki motiv i inat su pokazali Sparsi i zbog sudija koje su ovu tekmu šiljile za Široki odmah sa početka. KAsnije su ujednačili kriterij ali je bilo grešaka na obje strane.
Ne znam šta je Trbić izjavljivao i ne zanima me ali moram ti reći da smo ovjde i ja i još nekoliko forumaša pričali kako Spars može fino igrati ABA uz četiri pojačanja i uz novog trenra. Buza, Vrabac, Nikolić, Bulić, Stefan mogu sigurno igrati ABA već sad. Treba im malo iskustva igranja jačih tekmi, ali kvalitetom sigurno mogu. Niko ovdje nije spominjao da može SPars sa ovim istim sastavom igrati ABA. Sa trenrom koji zna napraviti sistem i uz četiri pojačanja hladno mogu igrati ulogu značajniju od Širokog ovu sezoneu. PA ovu tekmu zadnju Bošnjak šutira sedam trica sam ko duh, ankon dobre akcije i rotacije. Kod Sparsa to ide dosta teže. Nikavog sistema. Što se tiče ove lige 4 mi smo govorili (znam za mene i @nermina npr) da Sparsima trebaju dva igrača na 1 i 5 da se mogu nositi i pri tome i dalje stojim. I to dobra u rangu RIkića i JOnsa minimum.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 maj 2014, 13:25

zaboljisportuBiH je napisao/la:@kevin ovdje ću ti odgovoriti mada ste tamo ispisali svega na temi Širokog.
POnovit ću ti i ova pobjeda od 34 i poraz Širokog mi uopšte nisu promijenili mišljenje. Jači ste na 5 i 1. Na pet zobg RIkića, a na jedan jer imate Jonesa i Katića a Sparsi samo Nkolića koji je neiskusan u jačim tekmama. Jednostavno po individualnoj kvaliteti igrača realno je 10tak razlike zbog iskustva i ove prednosti na pozicijama 1 i 5 koje su i ključne. Sparsi imaju malo bolje igrače na četiri jer vi krpite tu poziciju. Eh sad trener je psebna priča. Taktički Vela ne prepušta ništa slučaju. Na sve sitnice obraća pažnju. Gledao sam tekmu na Alfi pa nisam toliko toga mogao vidjeti ali ne mogu da vjerujem da Spars rijetko spušta četvorkama koje su visočije od vaših leđima, pogotovo kad je Stefan u igri. Zatim u Širkom je spuštao Igoru protiv RIkića ovaj tri puta nije ni blizu koša bio. Ovu tekmu Široki je izgubio zbog lošeg Rikića (ušao i u problem sa faulovima) a NIkolić je odigao super pa je minimizirana vaša prednost na te dvije pozicije. Bulić je sa druge strane razbio na 4. VEliki motiv i inat su pokazali Sparsi i zbog sudija koje su ovu tekmu šiljile za Široki odmah sa početka. KAsnije su ujednačili kriterij ali je bilo grešaka na obje strane.
Ne znam šta je Trbić izjavljivao i ne zanima me ali moram ti reći da smo ovjde i ja i još nekoliko forumaša pričali kako Spars može fino igrati ABA uz četiri pojačanja i uz novog trenra. Buza, Vrabac, Nikolić, Bulić, Stefan mogu sigurno igrati ABA već sad. Treba im malo iskustva igranja jačih tekmi, ali kvalitetom sigurno mogu. Niko ovdje nije spominjao da može SPars sa ovim istim sastavom igrati ABA. Sa trenrom koji zna napraviti sistem i uz četiri pojačanja hladno mogu igrati ulogu značajniju od Širokog ovu sezoneu. PA ovu tekmu zadnju Bošnjak šutira sedam trica sam ko duh, ankon dobre akcije i rotacije. Kod Sparsa to ide dosta teže. Nikavog sistema. Što se tiče ove lige 4 mi smo govorili (znam za mene i @nermina npr) da Sparsima trebaju dva igrača na 1 i 5 da se mogu nositi i pri tome i dalje stojim. I to dobra u rangu RIkića i JOnsa minimum.
ma mi smo se kacili na ono sto je trbić izjavljivao što je totalna glupost..
po meni bi trebalo 6-7 iskusnijih i boljih igrača dovest i priključiti njima ove najbolje sada..i onda je ABA moguća ali vjerojatno borba za ostanak kao i široki..

;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 maj 2014, 16:38

pise na hercegovina live da ce biti prijenos sutra siroki-spars pa eto da znate

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 maj 2014, 17:06

Kevin je napisao/la:pise na hercegovina live da ce biti prijenos sutra siroki-spars pa eto da znate
Hvala @kevin, a što se tiče gornjeg komentara moram reći da opet ti, iako se uglavnom slažeš ako sam dobro shvatio, malo navlačiš na svoj mlin. Ja opet mislim 4 prije nego 6-7 jer pored ove petorice + Atića kojeg bi ja gurnuo u ABA obavezno i + četiri pojačanja od ovih sad igrača ima sigurno još dvojica koja bi mogla popouniti kvalitetno do 12. Pa i vama je bio npr Babić 12-ti igrač i sl. Isto tako možda ti misliš na 6-7 solidnih a ja na 4 odlična igrača za ABA ligu jel tako?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 maj 2014, 19:37

Gledam ovu utakmicu i ne mogu da vjerujem kako se losa kosarka igra :!: :!: Kosarka gdje se svaka kontra ,bila 4 na 1 ili 2 na 5 sprejecava faulom,pa gdje je brza odbrana :oops: :oops: Realno iz ove dvije ekipe,ni jedan igrac nije za jace lige.Buza,wtf i taj talenat,usporeni skok shut :clap:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.