Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Megamon
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Megamon » 17 nov 2011, 15:57

aleksandar_veliki je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Nisi objektivan aco,brises komentare koji ti se ne svidjaju.Ne moze covjek ni iskazati misljenje koje ima veze sa temom a da ti ne obrises.Samo brisi...
Nikad u zivotu to nisam uradio, no kada je tvoj ili bilo ciji post pun mrznje, vrijedjanja, normalno je da ce biti izbrisan.
STa ima lose u tome kad kazem da bi vise volio da repku vodi p3der Ciro nego vodena glava ili ti ga osim???
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 17 nov 2011, 15:58

flash je napisao/la:Citam ove pristalice Papeta kako je jedan od kljucnih razloga ostanka Papeta njegovo iskustvo.Prije reprezentacije sticao je iskustvo u "velikanima" azisjkog fudbala Rizespor,Konyspor,Al Hilal....I nije problem sto je vodio ove "velikane" vec je problem koliko je bio "uspjesan".
Ako je iko ovdje bio poznat kako veliki kritičar Papeta onda sam to ja. Platili smo cijenu njegovog učenja ali je barem naučio, nemojte u statistike uzimati njegove utakmice do Bukurešta (ni Bukurešt :mrgreen: ) nego od tada naovamo. Jako je napredovao, reprezentacija je kroz ove kvalifikacije donekle i platila cijenu tog njegovog učenja i sada trebamo pobrati efekte toga a ne dovoditi novog učenika. Ne Osim, ne nikako.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 nov 2011, 15:59

Goldy je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:ako susic ostane selektor nema nas ni u barazu
ovaj put je imo srece pa izborio baraz na guzove
sto se tice njegove taktike igra nam je katastrofa davali smo golove na srecu u proteklim kvalifikacijama nesto uz pomoc sudija nemati niti jedan sut na gol u tako vaznoj utakmici u barazu pa sta smo mogli ocekivati drugo osim katastrofe
sa cirom je to izgledalo dosta bolje visio je gol portugala u zraku, mnogi ce reci nije bilo ronalda a ni ciro nije imo papca,medunjanina,lulica,zahirovica,pa ni mujdju a u zenici smo igrali za rezervnom postavom zbog zutih i sve je to izgledalo mnogo bolje Susic je imo zreliju ekipu i sve bolje uvjete od ostalih trenera a nesjecam se niti u jednoj utakmici da smo igrali nesto sve smo nekako dobili sretno
1 francuzi nas razvalili prvu tekmu drugu smo igrali dobro dok je njima rezultat odgovaro posle katastrofa
2 rumuni nas odrali nismo kraj sa krajem sastavili u zenici ih dobili na guzvama u sesnestercu igra losa
3 sa alabanijom nismo nista bolji bili jedva bod u zenici napeto cjelo vrjeme ipak to je albanija nezaboravite
4 bjelorusiju smo dobili na penal (nad dzekom)sumnjiv i jos jedan gol i to je bilo to u zenici ruku na srce u zadnjim minutama u nikakvoj igri
i neko hoce da kaze da je susic nesto posigo ja licno vise mislim sto se tice igre repke vise smo nazadovali
imam sve utakmice repke i sve sam ih gledo vise puta i mislim da je susic jedan od najlosijih trenera dosad jes da je izborio baraz ali uz dosta nasih tekmi mozes zaspati
po meni su hadzibegic,sliskovic i ciro koji su imali igru i bilo milina gledati a susic je pokazo sta zna hvala mu mnogo ali neka trazi sebi mjsto za svog ranga ukoliko zeli trenirati a ako ne ima mjesta u savezu
ZATO TE LJEPO MOLIM IDI IZ REPKE NISI TI ZA VELIKE IZAZOVE KAO STO SI I RANIJE POKAZIVO PRIJE REPKE
Koga ti predlažeš umjesto Papeta?[/quot
vaha ili bajevic
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 16:00

flash je napisao/la:Citam ove pristalice Papeta kako je jedan od kljucnih razloga ostanka Papeta njegovo iskustvo.Prije reprezentacije sticao je iskustvo u "velikanima" azisjkog fudbala Rizespor,Konyspor,Al Hilal....I nije problem sto je vodio ove "velikane" vec je problem koliko je bio "uspjesan".
Da i onda takvi koji se kao upitaju,stave za protivkandidata Barbareza koji nije vodio ekipu ni na terminu ili takve slicne zbog regionalnog, klubskog ili pitaj boga kojeg osjecaja.Znaci nigdje veze kao i obicno od takvih kao ti.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 nov 2011, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 17 nov 2011, 16:03

NoName je napisao/la:
Ako je iko ovdje bio poznat kako veliki kritičar Papeta onda sam to ja. Platili smo cijenu njegovog učenja ali je barem naučio, nemojte u statistike uzimati njegove utakmice do Bukurešta (ni Bukurešt :mrgreen: ) nego od tada naovamo. Jako je napredovao, reprezentacija je kroz ove kvalifikacije donekle i platila cijenu tog njegovog učenja i sada trebamo pobrati efekte toga a ne dovoditi novog učenika. Ne Osim, ne nikako.
Ako je naucio nesto ja bih se slozio odmah da ostane ali ja iskreno ne vjerujem u njegov napredak ako trenera(mada mozda i grijesim).Znaci kao ozbiljan trener na upit novinara da li je gledao utakmicu Danska-Portugal odgovara u stilu "Sta ih imam gledat!wtf??Reprezentacija Danske koja je realno po sastavu losiji sastav od nase selekcije je dobila isti taj Portugal i to prilicno glat i zasluzeno otisla na EP.Da se razumijemo nije sramota ispast od Portugala u barazu ali je sramota branit se dvije tekme i primit 6 golova.
Nema vise :P

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 17 nov 2011, 16:03

eto dobili ste papeta...sretni ste sad svi koji balite na njega :)

a koji ste levati kad zafrka sljedece kvalifikacije svi cete biti protiv njega...ali nema veze

stvarno koji ste likovi to je cudo..

volio bih da ostane ova tema tu negdje pa da se vratimo na nju za dvije godine kad taj lik bude dozivio jos jedan los rezultat u svojoj karijeri u kojoj nije imao niti jednog dobrog rezultata ;)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 nov 2011, 16:05

aleksandar_veliki je napisao/la: Ima, necu da ide diskusija u tom smjeru. Pa nismo balavci, mozemo li normalno iznositi svoje misljenje, a da pritom nikog ne vrijedjamo.
Pape se nazivao telecim pogledom,gulasom debilom,kretenom i ostalim pogrdnim epitetima.Niko nije dobio ban zbog toga,niti su se brisali komentari jer Pape kao javna licnost je sklona kako kritici tako i pohvali.

Isto vazi i za osima.O njemu mogu pisati kako hocu i sta hocu.Procitao sam pravila nigdje ne pise da se krse pravila ako javnu licnost nazivam pogrdnim imenima.Tako da sve dok vodena glava ne psotane clan foruma mogu pisati o njemu kako hocu.
Pri tome ne vrijedjam forumase. ;)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 16:06

Nista,kako rece Ivica novi ugovor ceka Papeta.
Sve je znaci do Papeta,a ne do nas forumasa i nasih zelja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 nov 2011, 16:07

nisi ispunio obecano sad hajmo noga
sledeci molim (imamo mi dovoljno strucnjaka treba i njima dati sansu)
safet nije uspio kao trener ni prije repke pa sad ni sa repkom nevidim razloga da mu se daje druga sansa

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 17 nov 2011, 16:08

Čemu ovoliko guranje Glavaša po televizijama?!

Da nije možda i on kandidat? Kada bi on došao onda se ne bi trebali ni čemu nadati. :roll:
Livin' La Vida Loca ;)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 17 nov 2011, 16:08

Fanfara je napisao/la:IDI IDI IDI DOK SE VIDI ! POVEDI I OVE ŠTO TE VOLE SA SOBOM .... KOLIKO TE BRANE ZASLUŽILI SU BAR PO JEDAN STANČIĆ U PARIZU !
Pa, ko će onda ostati?

Blago nama, mi smo zemlja sa 3 miliona vrsnih trenera, samo što nećemo da se eksponiramo u javnosti sa svojim brilijantnim zamislima. Nema potrebe. Šta ko mora znati da smo mi ovako stručni taktičari i znamo sve? Pa, Mourinho je mala maca, a Ferguson mali miš za pola osoba ovdje što se kriju iza kojekakvih nickova i fantastičnih avatara i potpisa. :lol:

Kako uvaženi gospodin Ivica reče, nema potrebe i ne bi bilo najpametnije svako malo mijenjati trenera. Smatram da Pape treba ostati i dovršiti započet proces. Igrači zaslužuju imati njega za trenera, Safet zaslužuje da baš on bude prvi čovjek koji će pomoći igračima da se napokon napiju vode sa izvora do kojeg teško dođu. I previše su žedni!

Osimova izjava me jako obradovala. Za koji dan očekujem novu radost nakon Papetovog potpisa na novom ugovoru.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 16:10

IVICA OSIM je napisao/la:nisi ispunio obecano sad hajmo noga
safet nije uspio kao trener ni prije repke pa sad ni sa repkom nevidim razloga da mu se daje druga sansa
Pa sto mu onda dajes novi ugovor :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 nov 2011, 16:10

Pape mi previse odugovlaci, sumnjam da ce ostati selektor, mada ne bih imao nista protiv da ostane selektor, ne valja mjenjati svaki ciklus trenera, ali ako ode, onda treba vec potraziti jedno pametno rjesenje (samo ne Amar Osim wtf :shock: ) . Vahu i Hadzibegica se moze odmah otpisati, zato sto vec imaju angazman.
Nije tajna da bi se Kranjcar ponudio za selektora, ako vec dodje do toga (uostalom i kad je Ciro postao trener, bio je u krugu kandidata). Mozda nekakvu kombinaciju napraviti, kao prije Kodro/Bolic, npr . ???/Barbarez.

Sve u svemu, siguran sam da ce Ivica Osim naci najbolje rjesenje, i ako ostane Pape, ima moju podrsku.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 nov 2011, 16:12

BaDa12 je napisao/la:
Fanfara je napisao/la:IDI IDI IDI DOK SE VIDI ! POVEDI I OVE ŠTO TE VOLE SA SOBOM .... KOLIKO TE BRANE ZASLUŽILI SU BAR PO JEDAN STANČIĆ U PARIZU !
Pa, ko će onda ostati?

Blago nama, mi smo zemlja sa 3 miliona vrsnih trenera, samo što nećemo da se eksponiramo u javnosti sa svojim brilijantnim zamislima. Nema potrebe. Šta ko mora znati da smo mi ovako stručni taktičari i znamo sve? Pa, Mourinho je mala maca, a Ferguson mali miš za pola osoba ovdje što se kriju iza kojekakvih nickova i fantastičnih avatara i potpisa. :lol:

Kako uvaženi gospodin Ivica reče, nema potrebe i ne bi bilo najpametnije svako malo mijenjati trenera. Smatram da Pape treba ostati i dovršiti započet proces. Igrači zaslužuju imati njega za trenera, Safet zaslužuje da baš on bude prvi čovjek koji će pomoći igračima da se napokon napiju vode sa izvora do kojeg teško dođu. I previše su žedni!

Osimova izjava me jako obradovala. Za koji dan očekujem novu radost nakon Papetovog potpisa na novom ugovoru.
pa vodio je pape klubove iz drzave sa 60 miliona papak jedan pa je osvojio k.
sramotio se svagdi

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 17 nov 2011, 16:13

harishp je napisao/la:
Da i onda takvi koji se kao upitaju,stave za protivkandidata Barbareza koji nije vodio ekipu ni na terminu ili takve slicne zbog regionalnog, klubskog ili pitaj boga kojeg osjecaja.Znaci nigdje veze kao i obicno od takvih kao ti.
Za takve kao ti imam odgovor u biografiji Slavena Bilica.Odma je dosao na klupu Hajduka,zauzeo drugo mjesto i ravnopravno se borio s Dinamom za titulu.Drugo Bilica kao selektora mlade Hrvatske reprezentacije smo pomeli 4:0 i cini mi se jos par poraza manjim rezultatom.Ali taj lik je zakazivao konstantno utakmice s BiH selekcijom dok nas nije dobio.Ima nesto u njemu blesavo i bez iskustva sto je govorilo da ce biti dobar trener.Susica kad gledas imas osjecaj da mu je isto 1:0,2:0,6:2 ili 0:3.Nema nekog adrenalina,kaprica,inata,zivosti ma jesnostavno nema nista.Ka da gledas sahranu toliko je to sve tuzno :(
Nema vise :P

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 nov 2011, 16:14

harishp je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:nisi ispunio obecano sad hajmo noga
Pa sto mu onda dajes novi ugovor :lol:
nebili mu se raja smijala

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 16:20

flash je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Za takve kao ti imam odgovor u biografiji Slavena Bilica.Odma je dosao na klupu Hajduka,zauzeo drugo mjesto i ravnopravno se borio s Dinamom za titulu.Drugo Bilica kao selektora mlade Hrvatske reprezentacije smo pomeli 4:0 i cini mi se jos par poraza manjim rezultatom.Ali taj lik je zakazivao konstantno utakmice s BiH selekcijom dok nas nije dobio.Ima nesto u njemu blesavo i bez iskustva sto je govorilo da ce biti dobar trener.Susica kad gledas imas osjecaj da mu je isto 1:0,2:0,6:2 ili 0:3.Nema nekog adrenalina,kaprica,inata,zivosti ma jesnostavno nema nista.Ka da gledas sahranu toliko je to sve tuzno :(
Poredis neuporedivo,ali fakat.Ti izgleda kao da si sa NLOm sad sletio na zemlju.Pa da ne znas stanje u nasem fudbalu godinama koje je bilo a i sad ta bolest lezi i onda ko pravi usporedjujes komsije.Nigdje veze.
@IVICA OSIM njemu nece ali se zato tebi Reufe djeca smiju.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 17 nov 2011, 16:21

Kad cete skontati da mi nemamo ni kvalitet ni mentalitet da pobjedimo velike reprezentacije. Nasi najveci rezultati po tom pitanju su nerijeseno sa Spanijom i Francuskom u gostima. Za nas je baraz uspjeh.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 nov 2011, 16:23

aleksandar_veliki je napisao/la:Rizikovati? Ne bih to ja tako nazvao. Ja ponavljam, uopste nisam razocaran rezultatom, nisi sam odusevljen igrom. Realnost je tu negdje, nekad baraz, nekad ni to i tako do daljenjeg, dok ne budu ove 24 repke na Evropskom. Onda cemo imati neke sanse. Meni kao osobi smetaju neke druge stvari, mozemo se mi ovdje lagati, supljirati, no mnogo je negativnog u toj reprezentaciji, a o tome najbolje svjedoci Dzekina izjava nakon tekme ili balansiranje u vezi golmana. Zasto je to tako? Hajmo malo biti realni, da li mislite da se bezveze apeluje pola minuta nakon demoliranja na Luzu. Apeluje se da bismo se mi sa tim bavili, a ne nekim drugim mnogo bitnijim stvarima. Mi tapkamo na mjestu godinama, ok tapkamo, realnost, ali hajmo onda uvesti red, staviti stvari na svoje mjesto. Uzecu Hasagica kao primjer, covjek je povrijedjen dva mjeseca, ne brani nikako i on dobija poziv pred baraz susrete. Zasto? Sta da se povrijedio Begovic ili Avdukic, ko bi nam bio rezerva, mozda doktor Karabeg. O nejednakim arsinima necu da govorim i o pricama da samo standardni mogu igrati za repku.
Pa naravno da je rizikovanje. Sve novo je rizik. Sad, drugo je pitanje da l' će se taj rizik isplatiti ili neće. Da l' smo toliko jadni da nakon svakog kvalifikacionog ciklusa mijenjamo trenera? Šta to govori o ozbiljnosti reprezentacije? Šta govori budućim trenerima? Da će ih jedna loša utakmica doživotno etiketirati kao gubitnike ili...? Trener mnogo lakše radi svoj posao kada mu otkaz ne visi nad glavom. Dakle, tad se smije i eksperimentisati, pokušavati sa kojekakvim cakama koje ne bismo radili u "moraš pobijediti svaku utakmicu" vremenom.

Pape jeste griješio i griješiće. Čovjek je, dakle samim tim nije bezgrešan. Al', Pape je trener koji je najbrže naučio neke stvari kada je naša repka u pitanju. Naučio je koliko su ljudi povodljivi i kako treba s njima. Naučio je da svaki novinar ima svog favorita kada je trenerska pozicija u pitanju, te da takvi pokušavaju provokacijama izbaciti Safeta iz takta i tako dokazati kako on nije dorastao funkciji koju obnaša. Šta je uradio s novinarima? Da l' im dozvoljava da rade šta hoće na reprezentativnim okupljanjima? Naravno da ne. I to je + koji mora dobiti i od samih novinara, ne samo od neutralnog posmatrača i navijača BiH.

Džekina izjava? To je njegova krivica, a ne Papetova. Da je Džeko izjavio nešto k'o Arda Turan, onda bismo mogli prigovoriti Sušiću. Dakle, da ga je JAVNO OPTUŽIO KAKO NE VJERUJE IGRAČIMA. To bi značilo da Pape treba otići. Negativan rezultat + negativna atmosfera + nedostatak podrške igrača i navijača = odlazak. Pape ima samo ovo prvo, a i to bismo mogli uzeti sa rezervom (dakle, negativan rezultat).

U pravu si kada je Hasagić u pitanju. Odnosno, Pape je pogriješio samo sa onom izjavom "braniće obojica po jednu utakmicu". Da ne bi po x. put pogazio svoju riječ, morao je ostati doslijedan. To nas je koštalo jedne izmjene u Parizu, al' ne i gola. Dakle, možemo sada govoriti o šta bi bilo kad bi bilo, no siguran sam da se opet ništa ne bi promijenilo. Francuska je morala proći. Tačka. Negativna atmosfera bi se stvorila da je pred baraž rek'o Muslimoviću da ne dolazi (odnosno da mu nije uputio poziv), da je rek'o kako je ovo Rahimićeva posljednja utakmica (iako je to 99% tačno), da je Vedo zapuc'o pobjedu u Zenici, da je Spaha prodao meč u Francuskoj, da je Džeko prespavao prvi dio kvalifikacija, da je Miske bojkotov'o sve živo, da Zec ne zaslužuje pozic, da Mravac ne bi treb'o biti onako nesiguran...Sve ovo (ili bilo šta od ovoga) bi uništilo atmosferu. Dakle, tek nakon ovog dvomeča može nekim igračima reći neke stvari. Može komotno reći Muslimoviću da NEĆE DOBITI POZIV jer nema klub, Zecu da nije dovoljno spreman i dobar da pomogne reprezentaciji, Mravcu da je nesiguran i Hasagiću da ne bi treb'o uslovljavati nikoga. Realno, novinari ovu reprezentaciju oblikuju kako oni žele. Iskren da budem, volio bih 10 minuta biti umjesto Sušića i da postavim stvari onakve kakve zbilja jesu. Da svakoj gnjidi kažem ono što ona ne bi voljela čudi, a što je u biti ISTINA. Dakle, bez pardona reći svakom novinaru neke stvari. To sam očekiv'o i od Bilića, no on je gospodski postupio. Izgleda da će to učiniti i Pape. Samo, zaboravlja se jedna stvar a to je da se samo prema gospodi treba odnositi gospodski. ;) Forumaši (sam sam takav) vole s*ati. Najpametniji smo, najljepši, najbrži, najbolji, ovakvi - onakvi. No, jedno je forum, a drugo ozbiljan dnevni list i(li) portal. Jedno je napisati nešto na forumu skriven iza nicka, a drugo objaviti nešto što će syebati sve živo, samo da bi svog favorita gurn'o umjesto onog kojeg ne podnosiš. Moraš priznati da kod nas ima više igrica negoli u španskim serijama (ili su sada turske popularne). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 17 nov 2011, 16:23

DA jer nam neki novi strucnjaci ne trebaju bar po meni a pogotovo zbog toga sto nemamo para za nekog boljeg,strucnijeg,itd itd.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 19 gostiju.