Irsku ne zelim,jer su mi dragi i volio bi da odu na prvenstvo,a imena poput Givena,Dunna,O'Shea,Kellya,,Stephena Hunta,McGeadya,Roby Keana,Kevina Doyla..pozivaju na oprez,svakako da im kvalitete ne manjka,ljudi skoro pa mogu sastaviti prvu postavu od igraca iz Premiershipa.
Cesku takodje ne zelim,kod nas bi se napravila atmosfera da smo favoriti,a mi smo najgori kad smo favoriti,vec vidim Barosa kako utisava Bilino Polje.Oni u ovakvoj konkurenciji ipak izgledaju najslabiji po imenima,tu je doduse na golu Cech koji je jedan od najboljih golmana svijeta,ali odbrana im je sacinjena od samo solidnih igraca,mada su po tome onda i Pandza,Papac i Mujdza samo solidni igraci,no to je vec druga prica..
Rosicky i Baros su ipak samo sjene onih igraca iz najboljeg njihovog doba,a meni bi recimo bilo zanimljivo vidjeti Tomasa Necida na terenu protiv nas,jer je to mladi napadac koji gradjom i stilom igre izuzetno podsjeca na Dzeku,mada je on dozivio tesku povredu pa mozda nece ni biti spreman za baraz..
Uglavnom,ne zelim ih,previse bi ih podcjenili,kostalo bi nas to kao i uvjek..
Portugalci ocito imaju problema,ne uspjevaju da budu prvi u grupi sa Danskom,dva puta uzastopno idu u baraz,nema potrebe nabrajati njihove zvijezde,prakticki samo u napadu nemaju igraca svjetske klase,jos od odlaska Paulete to traje,to nisu bili ni Postiga ni Liedson,nije to ni sada Hugo Almeida.Igrali smo ravnopravno sa njima na njihovom terenu kada su nam bekove igrali Ibricic i Salihovic,mozemo to sigurno ponovno,da su zaista svjetska sila valjda bi nekad i prosli bez baraza.Jedino ako ponovno mafijaske organizacije ne padnu u depresiju kakvo bi to bilo prvenstvo bez Ronalda.
Hrvati su sigurno najpoljzeniji protivnik.
Nemaju ozbiljnog golmana,Kalinic i Mandzukic su im napadaci

A i vjerovatno bi atmosfera na stadionu bili nezapamcena..