Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la Devil » 03 avg 2011, 01:43

Rad doveo Antica iz Partizana,Plavsica iz BSK-a,te Jagodica iz Sloge.
Spartak ZV doveo napadaca Covica iz Madjarskog Pecsa.
Sloboda dovela Vranjkovica iz Dinamo Bukuresta,te Gojkovica iz Sloge KRaljevo.
OFK nakon Lukaca i Purovica vratila sa pozajmice i golmana Dragojevica,a prodala Trivunovica u Gabalu.
Milos Karisik iz Smedereva otisao na pozajmicu u Liberec.
Vukmirovic iz Baska potpisao za Jagodinu,a Bojan Beljic ipak otisao u inostranstvo,destinacija Shardari u Iranu bas kao i kod Cesarevica i Zarkovica iz BSK-a koji su ranije tamo otisli.
Branislav Bajic iz Metalca potpisao za San Fernando.
Milos Markovic iz Bezanije u Novom Pazaru.

Stadion u Kuli se lepo usminkao,iako je to daleko od savrsenog,sada ce se i trava zameniti,te postaviti semafor.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 15:24

http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 47005.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tole se zalaze da bude sto manje stranaca u nasim klubovima kako ne bi zauzimali mesta nasoj deci,a ta ista deca malo po malo pa beze u strane klubove...

Na kraju ce nasi klubovi biti osudjeni na domace balvane koji ne mogu da nadju klub u inostranstvu...

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 03 avg 2011, 15:40

Nek se Tole malo zapita sta su Zvezda i Partizan bez stranaca i kakve bi rezultate pravili u Evropi bez Evandra, Clea, Moreire i sl. (sa njima ne prave nikakve, kakve bi tek pravili bez njih). Ovakvim ogranicenjima ne postize nista, osim sto cemo sada imati mnogo vise slucajeva kao sa Evandrom i Cleom i dvojnim drzavljanstvima.

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 15:52

braoolyo je napisao/la:Nek se Tole malo zapita sta su Zvezda i Partizan bez stranaca i kakve bi rezultate pravili u Evropi bez Evandra, Clea, Moreire i sl. (sa njima ne prave nikakve, kakve bi tek pravili bez njih). Ovakvim ogranicenjima ne postize nista, osim sto cemo sada imati mnogo vise slucajeva kao sa Evandrom i Cleom i dvojnim drzavljanstvima.
Mislis da je Toleta i ekipu briga kakve ce rezultate praviti u Evropi nasi klubovi?

Ja mislim da nije,jer su previse zaokupljeni muljanjem ispod zita i ostalim necasnim radnjama.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 03 avg 2011, 15:59

Pazar ima da zgazi !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 avg 2011, 16:03

Vidi sto nece da otkriju ime legendarnog fudbalera,iako se dobro zna o kome se radi. :roll:

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 16:09

Inace Radakovica sam gledao na nedavnom Evropskom prvenstvu za kadete i bio je posle Vojna Jesica(koji je klasa za sebe)nas nabolji igrac na turniru.

Igrao je na poziciji centarhalfa a moze da igra i halfa tj zadnjeg veznog.

A za legendarnog fudbalera propostavljam da je Dusan Savic?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 avg 2011, 16:11

Frantisek Planicka je napisao/la:Inace Radakovica sam gledao na nedavnom Evropskom prvenstvu za kadete i bio je posle Vojna Jesica(koji je klasa za sebe)nas nabolji igrac na turniru.

Igrao je na poziciji centarhalfa a moze da igra i halfa tj zadnjeg veznog.

A za legendarnog fudbalera propostavljam da je Dusan Savic?
Dika Stojanovic. ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 avg 2011, 16:11

Ja sam u neku ruku za ogranicenje broja stranaca, ali na nekih 5...

Nije Zvezda dobijala Romu i PSV sa Barkosom, Jef Silvom, Sisicem...nego sa Boskom, Bastom, Perovicem...
Svakako da nam u ovom trenutku treba Evandro ili Borha (kvalitetni stranci), ali ja sam vise za to da se u buducnosti guraju nasi perspektivni klinci tipa Mijailovic ili Causic, nego neki polovnjaci sa plantaze kafe u Brazilu... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 16:23

marconato je napisao/la:Ja sam u neku ruku za ogranicenje broja stranaca, ali na nekih 5...

Nije Zvezda dobijala Romu i PSV sa Barkosom, Jef Silvom, Sisicem...nego sa Boskom, Bastom, Perovicem...
Svakako da nam u ovom trenutku treba Evandro ili Borha (kvalitetni stranci), ali ja sam vise za to da se u buducnosti guraju nasi perspektivni klinci tipa Mijailovic ili Causic, nego neki polovnjaci sa plantaze kafe u Brazilu... ;)
Pa poenta je u tome da se kod nas mladi igraci tipa Mijailovica ili Causica ne forsiraju zato da bi u bliskoj buducnosti postali nosioci igre nego da bi se prodali posle prve "odgovarajuce" ponude.

Ekspresno davanje drzavljanstva mi je jako degutantno,ali to je samo jedna u nizu negativnih stvari koje se dogadjaju u nasem fudbalu pa se covek brzo navikne na takva desavanja pritom sa minimalnom potrosnjom zivaca.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 avg 2011, 16:26

Pa bas onda zato i treba smanjiti br. stranaca, pa ce onda ovi razmisliti hoce li rasprodati sve sto valja i koga i kako dovesti... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 16:30

marconato je napisao/la:Pa bas onda zato i treba smanjiti br. stranaca, pa ce onda ovi razmisliti hoce li rasprodati sve sto valja i koga i kako dovesti... ;)
Pa pobogu od cega ce klubovi da zive ako ne od prodaje igraca? :roll:

I ne samo klub vec i menadzeri,saradnici,posrednici i ostali profiteri i paraziti koji su pronasli najlaksi nacin da dodju do (velikog) novca.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 avg 2011, 16:36

Ma znam ja sta ti pricas...ali ne moraju prodati svake god po 5 igraca, nego po 2, ali ne za 2-3 mil, nego sacekati da odigraju bar 2-3 postene sezone, pa ko Mamic, uzimati po 5-10 mil...Druga je stvar sto smo 'mi' takvi kakvi jesmo, pa hocemo odmah 100 evra, a ne da sacekamo mjesec, pa da dobijemo 1000...

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 18:24

marconato je napisao/la:Ma znam ja sta ti pricas...ali ne moraju prodati svake god po 5 igraca, nego po 2, ali ne za 2-3 mil, nego sacekati da odigraju bar 2-3 postene sezone, pa ko Mamic, uzimati po 5-10 mil...Druga je stvar sto smo 'mi' takvi kakvi jesmo, pa hocemo odmah 100 evra, a ne da sacekamo mjesec, pa da dobijemo 1000...
Razumemo se...

Sustinski gledano ti pricas kako bio trebalo da bude a ja pricam onako kako jeste i tu je jedina razlika izmedju nasih gledista...

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 06 avg 2011, 15:34

Intersantna vest,nadam se da navedeni igraci vrede ...

http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 47206.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 avg 2011, 01:51

Pojacava se Radnicki lepo sad pred kraj sezone,dosla ova trojica,dosao Pustinjakovic na gol,uz one pridoslice sa pocetka te lepu ekipu iz prosle sezone bice oni tezak protivnik svakome.

Ma ja sam rekao bice ovo super zanimljiva sezona,i nadasve kvalitetna,tokom sledece sedmice pisem jedan duzi post o sledecoj sezoni.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 avg 2011, 14:23

Bio sam "sinoc" na Banjici da pogledam utakmicu Rada i Radnickog iz Kragujevca.Po izuzetno teskom vremenu,temperatura preko 30 C Radnicki pobedio sa 2:1.Meni i ortaku bili dobro,zavalili se u hladovinu,kupili sokova i uzivali.Na tribinama nekih 300 ljudi :D
Radnicki izasao u mozda najjacem sastavu,na golu Cancarevic, u polju Nenadic,Tintor,Milosevic,Nedovic,Spalevic,Kostic,pridoslica Obrovac te nama jos trojica facom nepoznatih igraca,kasnije su usli i Miloskovic za koga ja ocekujem da zaigra u tandemu sa Spalevicem na pocetku sezone,Krmar,Pustinjskovic,Zivadinovic,Lepovic te Fernando koji me odusevio juce po onakvom vremenu.

Sa druge strane Rad izveo poprilicno izmenjen sastav sa Dzonsonom,Jovanovicem,Malbasicem,Plavsicem,Marinkovicem na golu i ostali su mi nepoznati igraci mada niko se nije isticao preterano.Kasnije usli i Kesic na gol,Vitas,Varga,Savatic,Ajkovic,Djuric.

Utakmica ko utakmica dobra za ovakve uvete koje sam spomenuo na vrhu,Radnicki je diktirao tempo,i vec u 15.minutu.Kostic je prosao po levoj strani ubacio loptu,a Obrovcu(bivsi igrac Rada)nije bilo tesko da sa oko 14-15 zatrese mrezu Marinkovica.Izdvajamo i sansu Rada nakon kornera kada Cirkovic sutira ali neprecizno.
Drugo poluvreme nastavlja se u istom ritmu,borbeno ali sa vrlo malo lepote u igri sto je i razumljivo.U takvom omeru snaga Rad uspeva da stigne do poravnanja Ajkovic je sa nekih 20-ak metara pogodio mrezu.Nedugo zatim Radnicki ima novu sansu da povede ali je sut Krmara ostao na stativi,da bi pred sami kraj utakmice Zivadinovic lepo u sesnetercu okrenuo cuvara i sa nekih 10 metara preciznim sutem matirao Pustinjakovica.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 avg 2011, 01:44

Nadji Sensoj dao ostavku nakon mesec dana vodjenja BSK-a.Video gde je dosao,poceli mu se mesati u posao i odmah im dao otkaz.Na njegovo mesto nedugo zatim dosao je Sasa Milovanovic pomocnik Bekvalcu dok je ovaj bio u Hajduku.Definitivno BSK veliki kandidat za ispadanje.

Inace Hajduk usminkao svoj stadion,tokom ovoga leta poceo sam nesta vise simpatisati ovaj klub,nije mi vise mrzak kao za vreme Dzombe,dosli su novi ljudi,zelji pomoci Hajduku i vidi se da napreduju,imaju lep igracki kadar za opstanak,stadion usminkan...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 avg 2011, 15:14

Sto bi rek'o "Sport" u danasnjem broju Trka oko Srbije krece zvanicno sutra,krece u Subotici,Ivanjici...a zavrsava kao mnogo godina ranije na Topciderskom brdu,samo je pitanje sa koje strane i u koju ce boju biti obojen taj finis.I zaista je tako kao i mnogo godina ranije,trebalo bi zaista veliko cudo da se desi pa da "Blizanci" ne osvoje titulu,jedini koji bi mogli da ugroze "Vecite" su Novosadjani,ali svi znamo ko su i kakvi su novosadjani,ne bih da pisem o tome jer me je lik mnogo puta napadao zbog toga,a svaki put ispadne da sam ipak "igrom slucaja" bio upravu.

Ove godine liga nikada kvalitetnija smeo bih reci i nikada vise ujednacenih ekipa nije bilo.Zaista osim borbe za titulu tesko je reci ipak nesta ostalo,od ostalih ekipa bar 7-8 se ravnopravno moze zaputiti u borbu za evropu,jedini koji to trenutno nisu u stanju su bar po meni Jagodina,Radnicki Kragujevac,Metalac,BSK,Smederevo i Hajduk Kula ostali svi mogu na pocetku,ali o takvim prognozama sacekacemo jos malo jer zaista malo sam gledao ekipe u utakmicama,a i da sam ih gledao ne znam sta to moze da pokaze ipak su pripremne utakmice jedno,a zvanicne nesta sasvim drugo.

Isto tako i za opstanak tesko je traziti ekipu Hajduk je na pocetku priprema bio bar za mene vec vidjen Prvoligas,ali onda veleobrt,dolazi potpuno nova struktura,igracki kadar se pojacava,stadion se renovira i Hajduk postaje klub koji ce biti vrlo nezgodan.Odlaskom Dzombe Hajduk mi vise nije toliko mrzak tim.Ipak ja kao "sigurnog" putnika u nizi rang vidim Metalac,previse su se oni izvlacili tako da mislim da uz skroman igracki kadar oni ne mogu ostati u ligi.
Ipak ja cu da krenem redom,uz napomenu da u predstavljanju necu spomenuti ekipe koje imaju svoje teme,Vosu,Zvezdu i Partizan.

Rad je odlicno krenuo u sezonu,nezasluzeno ispadanje od Volosa koji je kasnije izbacen iz EL.Ko je gledao te utakmice sve mu je jasno,kakvu je sudijsku kradju doziveo Rad to se ne moze opisati,dovoljno je reci da je i sudija sam priznao greske na kraju utakmice ali kasno.Pa jbt scena kada Kojic postize gol,igraci se raduju a igraci Volosa tuguju na celu sa Jakupovicem ostace upamcena zauvek za navijace Rada,ali onda sudija iz nicega svira prekrsaj nad Jakupovicem iako ni minimalnog kontakta nije bilo,stvarno neshvatljiva scena.A da je priznao gol Rad bi sada gledali u dvomecu sa PSG-om na JNA,jer Differdange ne bi bio nikakva pretnja.Zaista steta,kako bi tada Beograd ziveo,tri kluba u Play-offu EL.Ne moze se mnogo gradova diciti time.Ipak uprava i igraci su se izdigli,ne oseca se da su ispali,uspeli su da se vrate za razliku od Vose,ipak je i ispadanje Vose veci samar nego ispadanje od Volosa.Klub su napustili Jovancic koji je presao u Partizan,ali kako sam mnogo puta rekao to se nece osetiti na igri Rada,Dimitrijevic je zvanicno iz Rada presao u Zvezdu,ali je on bio poslednju polusezonu u Chievu,a Rad je pokazao da moze igrati i bez njega,iz kluba je otisao i Todorovski u Poloniu,a nema tu vise ni standardnog golmana Borjana koji je presao u Sivasspor.Sidro je digao i Uros Delic veznjak koji je presao u Berschoot.
Od igraca koji su dosli vredi spomenuti bivseg napadaca Zvezde,Slavka Perovica,tu je i nekadasnji kapiten Kokovic koji dolazi iz Kine.Na golmansku poziciju su dosli rezervni golman Vose Aleksandar Kesic,te rezervni golman Zemuna Milinkovic.Tu je i iskusni defanzivac Ocokoljic koji se vraca sa Kipra,a tu je i Banfa Sylla iz Lorce,a ocekuje se i rasplet dogadjaja sa Johnsonom koji je na probi iz Auxerrea.Sve u svemu Rad je sklopio jednu jaku ekipu opet sa Kojicem,Lukom,Milivojevicem,Jovanovicem,Lekovicem i ostalima i sa pravom se ponovo nadaju proslosezonskom uspehu.

Spartak ZV je klub koji je uz Zvezdu mozda i najmanje menjao tokom prelaznog roka u udarnoj postavi.Nisu puno menjali sastav i sa novim pojacanjima kojih svakako ima nadaju se da ce se vratiti tamo gde su nekada bili u kvalifikacije za Ligu Evrope.A to je izgledno,kao sto sam rekao na pocetku posta dosta ekipa ravnopravno ulazi u tu borbu i tesko je proceniti ko bi mogao da se izdigne.Prva promena je na kormilu,gde je stigao Zoran Njegus nekada igrac Zvezde,Seville,Atletico Madrida...dosao je u ovaj zdravi klub da pokaze svoje umece koje je stekao do sada,iako ce mu i ovaj trenerski posao biti jedan vid afirmacije.Ono sto je izjavio Njegus tokom priprema a to je da se nece puno odstupati od proslogodisnje taktike 4-3-3 sa brzim krilima i jednim napadacem.Kao sto sam rekao klub je veoma dobro poslovao,uspeli su da iz Zvezde dovedu Djordja Despotovica jednog bisera srpskog fudbala,napadaca koji bi u buducnosti trebao da nosi nasu igru uz Ozegovica i Markovica u napadu.Uspeli su da privole i beka Metalca i kapitena toga kluba Otasevica da predje kod njih,a isto su ucinili i veznjak Pecsa Covic,Gjurgjevic iz Vardara kazu veliki talenat makedonskog fudbala,pa onda i Dino Sarac talentovani veznjaj Donjeg Srema,a iz BSK-a je stigao golman Stijakovic koji bi trebao biti rezerva Aleksicu nakon odlazaka JOrgica i Labusa.Takodje velika je stvar za Spartak sto je ostao Nikolic i dalje na pozajmici nakon sto za njega opet nije bilo mesta u Zvezdi.
Iz kluba su otisla dvojica golmana Jorgic u Proleter,te Labus u Zvijezdu iz Gradacca,Iskusni Dragan Sarac je otisao u Novi Pazar,dok su Veselinov,Veselinovic,Cheng i Crnoglavac dobili ispisnice.Milan Bokic talentovani stoper je otisao na kaljenje u Lucane,a Covilo i Avric u Hajduk iz Kule na pozajmice.

OFK Beograd je kao i svake godine bio veoma zaposlen po pitanju transfera.Kao i svake godine na Karaburmi su se redali i odlasci i dolasci.Tesko je to sve ukomponovati ali kada bude sve pod konac,OFK ce da bude strasno jak.Svaba Djurdjevic zna sta je ciniti sa ekipom,ima viziju i svakako ga treba podrzati,a OFK u godini kada slavi 100 godina kluba zeli izlazak na medjunarodnu scenu sto bi bio pravi poklon i dokaz uspesnog rada.
Krenucemo prvo sa odlascima.Nema vise tu odlicnog veznjaka Markovica koji je pristupio svom klubu iz mladjih kategorija Partizanu,nema tu vise ni kapitena i jednog od najboljih golmana Srbije Bojana Saranova koji je otisao u Maccabi iz Haife.I napadac Luka Milonovic je otisao,on u Zulte Waregam,a defanzivac Danilo NIkolic u turski Karabukspor.Da Saranov ne ode sam u Izrael pobrinuo se veznjak Simic koji je potpisao za Hapoel Acru,a iskusni Veseljko Trivunovic otisao je u Azerbejdzansku Gabalu.Ovo leto zvanicno je otisao i Aleksandar Ignjovski buducnost srpskog fudbala koji je potpisao za Werder iako je proslu sezonu proveo na pozajmici u Munchenu 1860.
Ipak uprava je pravo zasukala rukave te su stigla odlicna pojacanja.Najvece je bar imenski nekada velika nada Srpsko-crnogorskog fudbala Milan Purovic koji je kao talentovan napadac otisao u Sproting ali nije se dokazao,te je logicno bilo da se vrati negde gde ce igrati.Uz njega jos nekoliko strasnih pojacanja.Dosao je za golmana Lukac koji ce pokusati da nadomesti odlazak Saranova.Podsetimo Lukac je branio za Cukaricki odlicno,odakle odlazi u AEK iz Atine gde se nije bas naigrao i sledi povratak u OFK.Dosao je i Predrag Pavlovic,svi se secamo ovoga igraca,veoma talentovanog pred kome je bila buducnost,secamo se i da je umalo presao u Zvezdu ali nije,i na kraju povreda koja je u ppotpunosti stopirala njegov napredak.Danas on zeli sansu za novi pocetak a bolje prilike od Svabe Djurdjevica nema.Vratio se i Uros Sindjic veznjak koji je otisao iz OFk u Panseraikoss ali evo sada se vratio,a treba spomenuti i Amera Osmanagica koji se vraca iz Lubina,te odlicnog stopera Gasica koji dolazi iz Napretka.Naravno tu je i iskusni Petrovic povratnik sa Kipra.Dakle odlican posao je uradjen jos samo to da se lepo ukomponuje.

Nastavice se...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 avg 2011, 20:29

Da nastavimo...

Sloboda PS je bar za mene klub koji je slabi nego prethodne sezone,ali naravno to ne znaci da je slaba ekipa,cak naprotiv.Ali odlazak igraca je bio evidentni nego dolasci,a kasnilo se i sa dovodjenjem pojedinih igraca.Ipak kako citam ocekuje se dolazak na probu cetri Ganjanina iz Kotoka protiv koga je Sloboda pre par dana igrala prijateljsku i trebao bi bar 1 od njih da zadvolji.Redom su klub ovoga leta napustili Sunjarevic i Ademovic(oba Novi PAzar),Klimpl,Lazic i Radosavljevic su otisli u Aris iz Limassola,Bulatovic je produzio do ZTE-a,Vasilic u Slogu iz Kraljeva,Richardinho u Corinthians,Nikolic u Javor,Vujovic u Jagodinu tako da je na Ljubisi Stamenkovicu bio tezak posao da dovede prava i adekvatna pojacanja.Zvezda dolazaka je po meni Filip Kasalica,odlicni napadac koji je proslu sezonu nastupao za Hajduk iz Kule,a onda slede i dojucerasnji kapiten Modrice Jovan Vujanic,pa onda odlicni veznjak Sloge iz Kraljeva Marko Memedovic,pa pristojni veznjak Borca iz Cacka Prtenjak koji je u paketu sa stoperom Maricem stigao.A poslednji koji su stigli su Vranjkovic iz Dinamo Bucuresta,te Gojkovic iz Sloge.Sve u svemu ova ekipa predvodjena sa klupe Stamenkovicem,sa ovim pojcanjima te sa starosediocima Bosmanom,za koga smatram da je jedan od tri najbolja zadnja vezna lige uz Kovacevica i Meda,Tiagom,Planicem,Bozovicem... ova ekipa je sposobna da se upusti u borbu za vrh,ali bice im tesko,vraski tesko.

Javor je tokom leta ostao bez Zorana Njegusa kao trenera koji je otisao u Spartak ZV,a na njegovo mesto dosao je opet "Zvezdas",rec je o Vladanu Milojevicu koji je radio u omladinskim selekcijama naseg tima,a ima iskustvo pomocnika Babicu dok je ovaj bio trener u Cukarickom.Kao i svake godine Javor je dosta radio na odlascima,dok su roster popunjavali juniorima te gde je bas skripalo doveli su nove igrace da pomognu ovim mladjim da se sto brze afirmisu.Klub su napustili odlicni golgeter Hadzibulic koji je umesto u Novom Pazaru na kraju zavrsio u Kuli u Hajduku,otisao je BH internacionalac Nemanja Supic koji je presao u Vojvodinu,a nema vise ni defanzivca Dragovica koji je presao u Metalurg iz Skopja.Put Skopja krenuli su i Petrov odnosno Stojakovic ali ne u Metalurg nego u veliki Vardar.
Sto se tice dolazaka treba spomenuti Radeta Veljovica koji dolazi zvanicno iz Cluja,ali znamo da je vodan po pozajmica pa je tako zadnju polusezonu bio u Borcu iz Banja Luke,dosao je i iskusni Milovic u odbranu koji je igrac Vojvodine ali je prosle sezone bio na pozajmici u Tirani.Treba istaci jos Stevica iz Hajduka,te rezervnog golmana Slobode PS Nikolica koji je stigao.Javor je slabi nego prosle godine,njegov realan domet je oko 12-13 mesta ali vrlo su nezgodni oni,ako ih krene vrlo lako oni mogu u borbu za evropu,ali igracki daleko su od toga.

Borac je uradio veoma dobar posao u prelaznom roku,pre svih se to odnosi na zadrzavanje dva dragulja srpskog fudbala Knezevica i Mladenovica koji bi ove sezone trebali da nose igru Cacana.Uz njih roster su pojcali sa Gavricem iz Rudara,odlicnim Cukicem iz Banata,veznjakom Radivojevicem iz OFK-a,te odlicnim napadacem Hajduka Zivanovicem.Klub su napustili vec pomenuti Prtenjak i Maric koji su presli u Slobodu,Washington koji je vracen Partizanu kao i Kamberovic,Kostic je otisao u Aktobe,a Stoimirovic u Pioesti.Borac je zlatna sredina naseg fudbala dakle plasman oko sredine tabele ali takodje sa izvesnim sansama u borbi za evropu mada i od njih je to tesko ocekivati jer poseduju izuzetno mladu ekipu.

Smederevo je ekipa koja je najmanje poslovala u prelaznome roku tek odlasci kapitena KArisika u Slovan,Atanackovica u Daciu te Grkajca u KOlubaru,dok su doveli Adamovica iz Metalca,Blagojevica,Trujica i Boljevica iz Teleoptika na pozajmicu.Dakle ostaje ekipa iz prosle sezone uglavnom i njima sledi jedna pozicija ispod sredine tabele negde oko 12-13 mesta,kvalitet za evropu nemaju,a velika je verovatnoca da bi oni mogli cak i u borbu za opstanak.

BSK je veoma neozbiljno pristupio ovim pripremama,ustvari nije to toliko neozbiljno licilo koliko je ispalo na kraju.Naime doveden je albanac Nagy Sensoj koji je tu bio svega mesec dana,i kada je video da mu se uprava mesa u posao odmah je otisao a na njegovo mesto je doveden MIlovanovic svega sedam dana pred pocetak sezone.Pripreme jesu odradjene na nivou,ali nova filozofija igre je tu i pitanje je koliko ce uspeti da se vrate igraci.Igracki kadar je dosta menjan.Otisli su fakticki nositelji igre Babic u Partizan,Reljic je vracen Zvezdi,Alivodic u Enosis,Cesarevic i Zarkovic u IRan,Stijakovic u Spartak,Grdinic u Berane,Plavsic u Rad,te Pejic u Slogu iz Doboja,a dosli su tek Lambulic iz Zete,te Celebic iz Petrovca,a prikljuceno je nekoliko juniora.Definitivno premalo za nesta ozbiljnije,i uz Metalac oni su po meni najveci kandidati za ispadanje.

Nastavice se...

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.