Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la badblueboylivno » 13 mar 2015, 13:55

Da, ali opet, kad pogledaš, ne bi bilo loše uzeti jedan trofej nakon dugo vremena. :D

Mislim da nećemo ispasti iz lige tako da se može igrati na dva fronta. A Savez bi za sljedeću sezonu mogao osigurati kakvu nagradu za osvajača/finalista pa da se ovo shvati malo ozbiljnije, a ne bi bilo loše možda i organizirati završnicu u Final Four formatu.
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 13 mar 2015, 15:43

A realno najlošija ste ekipa lige uz Nevesinje. :mrgreen: Doduse, i to Nevesinje je odigralo fenomenalnu utakmicu protiv Tanga u proslom kolu i nezasluzeno su izgubili tu. Da su tu dobili, uz Seljakov poraz od Brotnja mogli bi i oni ostati. Pogotovo sto Seljaka cekaju u Nevesinju.
Ovako, oni su prakticno ispali iz lige, i izmedju Celinca, Sokre, i Seljaka se trazi drugi "****". Celinac je super ekipa, sa najboljim mladim igracem lige, Ivankovicem, i uz jos par odlicnih igraca. Meni nikako nije jasno, kakva to njih nesreca prati cijelim tokom prvenstva. Seljak je dosta dobio dovodjenjem Ramadže, i ako se ostane u ligi on ce biti ta prevaga.

Sto se tice mijenja formata takmicenja, Savez boli **** za futsal, da ti ja pravo kazem. :mrgreen: Cinjenica da su sudije iz kola u kolo iste potpuno, i da katastrofaln sude, sa elementarnim neznanjem futsal pravila je glavna potvrda toga. Golać, Marčinko, Dalibor Mavrak... sve ljudi zalutali u futsal, i svaku utakmicu upropaste. Pravljenjem zajednicke lige mnogo se dobilo na kvalitetu. Ova sezona je najjaca u istoriji futsala kod nas, jer su ekipe stvarno kvalitetne. A za sljedecu sezonu pravi se jedna super kvalitetna ekipa, koja, vidjecete. :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 mar 2015, 17:46

Nek su oni stavili u Sarajevo da se igra, jedva da insana ima u dovrani, a dzaba ulaz.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

SempreJuve
Kontakt:

Post Postao/la SempreJuve » 18 mar 2015, 17:51

Imal neko link ov ovog Face tv ja sta god nadjem nece :cry:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 31 mar 2015, 20:14

Moji dobili i pobjegli iz opasne zone.

Nevesinje upisalo drugu pobjedu zaredom i vratilo se u igru za ostanak, a Čelinac svladao Zrinjski. Nadam se da će se Mostarcima šanse za naslov ugasiti za vikend, kada im gostuju moji. Centar ima 40, Brotnjo 39, Zrinjski 36.
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 16:57

Brate ne moras se ti bojati da li će Seljak ostati u ligi. To je jasno svima k'o dan. Malo koja ekipa ima onakvu pomoć sudija kao Seljak u Livnu. Poslije utakmice sa Tangom sam mislio da je to slučajno, i loš sudijski dan, ali evo iz kola u kolo, pa i protiv Mostara dole su sudijske lakrdije, na žalost.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 apr 2015, 16:24

kuknjava :D

Ne znam kako to komentirati jer ove godine sam pogledao samo jednu utakmicu, ali dobro, kod nas svi pričaju da su u gostima pokradeni, nebitan sport i protivnik... vjerojatno je to stvar i s onima od kojih si čuo. :D

Polufinale Kupa
Zrinjski - Nevesinje
Seljak - Bosna Kompred

Evo sjajne šanse za finale, opet se igra samo jedna utakmica. :cool:
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 apr 2015, 20:42

Znaš kako. Mislim da sam ja jedan od rijetkih koji zdušno prati ovaj sport u BiH, i kome je on zanimljiviji od fudbala. :mrgreen: Valjda zato što se i na terminima i iza zgrade uvijek igra futsal, na turnirima futsal, pa sam se nekako i zbližio sa ovim sportom.

Znam kamaru igrača iz svih futsal klubova BiH. I uglavnom, oni, a i njihovi treneri su saglasni da se Seljaku šteli mjesto za opstanak. Odmah iza njih je Sokra koja povremeno i u naznakama odigra neku ljepoticu, al zato na gostovanja većinom 5+1 idu. Jednom su Tangu u goste došli 4+1 i rekli kao trojica su nam u putu doći će, stavite ih u zapisnik. Naravno, nikada nisu došli, a utakmica ne smije početi ukoliko nemaju bar tri izmjene na klupi. :lol:

Koliko ja znam Seljak nigdje nije pokraden ove polusezone osim u Sarajevu protiv Centra prije dva kola. Kada kažem pokraden ne mislim na to da je bilo par grešaka sudija, uvijek će toga biti. Mislim na situacije gdje baš znaš da ne možeš otići s bodovima. A i u Sarajevu, ne mislim toliko da je Seljak pokraden, izvukao bod, već se više službeno osoblje (delegat i sudije) ponijelo nekorektno zbog standardnog repertoara Centrovogr prešjednika. :D Al' zato su u Livnu momački poginuli prvo Leotar prošle polusezone (čini mi se 4:2 rezultat), ima na netu ta utakmica, pa onda Tango gdje sudije sviraju svašta, mislim da su četiri kumulativna imali u prvih šest minuta. :roll: I onda zadnji strada ni Mostar SG, koji je realno najlošija ekipa lige, al su se nekako držali u sredini tabele, mada su sada načisto prsli, i ja se nadam, ako ništa barem po kvalitetu, da će oni ići u 1 FBiH.

Futsal je dobra stvar, jedan od najdinamičnijih sportova. Ja se iskreno nadam da će se nekada ovdje pojaviti više raje, makar iz ovih gradova gdje se izuzetno prati ovaj sport, Čitluk i Tuzla prije svega, i da ćemo moći više diskutovati o njemu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 apr 2015, 00:16

Odigrano novo kolo. Vodeći trojac je upisao pobjede tako da Centar i dalje vodi s bodom prednosti nad Brotnjom... na dnu trojac poražen (Seljak, Sokrates, Čelinac), a najlošije plasirana ekipa lige (Nevesinje) opet dobila i skroz se vratila u igru - za spasom zaostaju četiri boda.
Hayley <3

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 12 apr 2015, 22:26

Brotnjo-Nevesinje 5-2

http://www.mnkbrotnjo.com/170/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 apr 2015, 22:37

Seljak - Bosna 5-4 (1-0)

Jedva do pobjede nakon što se vodilo 3-0. Finale je tu, sad kad, kako (jedna utakmica, dvije, neutralni teren?) i s kim, ne znam. :mrgreen: Čestitke momcima, iako u ligi ne ide i koprcaju se u borbi za ostanak, pošteno su odigrali kup i preko dvije gostujuće pobjede (jedna Brotnjo) i jedne domaće došli na korak do trofeja koji ne donosi ništa, ali puno znači. :thumbup: :thumbup:

EDIT Sutra se igra druga utakmica, Zrinjski - Nevesinje.

EDIT2 Zrinjski - Nevesinje 7-2. Finale na dvije utakmice, domaćina prve odlučuje ždrijeb.
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 17 apr 2015, 23:05

Čestitke na ulasku u finale. Sada je tamo sve moguće. Samo, sada slijedi grčevita borba za opstanak. Već ovo kolo možemo znati mnogo toga. Tri su kola do kraja. Mostar već pobjedio Bosnu Kompred ovo kolo i malo se izvukao. Direktan duel za opstanak igraju Nevesinje i Čelinac. A Seljak gostuje u Trebinju. Biće zanimljivo vidjeti da li će Leo nakon one sudijske lakrdije u Livnu jesenas, nakon koje su čak izdali i saopštenje da žele napustiti ligu, zapeti ovu utakmicu i pobjedi Seljaka, ili će ih pustiti da stradaju u Nevesinju. :mrgreen:

Takođe sutra od 18,00 u sarajevu, vjerovatno za titulu, igraju Centar i Brotnjo. Pobjednik nosi sve, gubitnik ostaje kratkih rukava. Zanimljivo će biti i u Mostaru, Zrinjski dočekuje Tanga. Pobjedom bi ostao u kakvoj takvoj šansi za titulu, ali oni su skoro otpisani iz te trke.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 18 apr 2015, 20:14

Centar-Brotnjo 6-3
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 apr 2015, 23:05

Fina utakmica. Centar je ipak pokazao klasu na kraju. Meni iskreno, i nije jasno kako se Brotnjo sa ovakvom ekipom, poslije odlaska Gije i Bevande, drži u samom vrhu tabele, jer i ne igraju na gostovanjima neki kvalitetan futsal, ali barem igraju muški. Bez obzira na sve zaslužena je ovo titula Centra, druga u nizu, i nadam se da će biti bolji u Evrpi ove godine, mada teško.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 apr 2015, 13:30

Nevesinje poraženo od Čelinca i matematički je ispalo iz lige. Čelinac se spasio.

Seljak večeras igra u Trebinju, pobjeda donosi potvrdu ostanka. No, meč lopta je sljedeće kolo kada u Livno dolazi rasterećeni Čelinac. Vjerojatno će, uz Nevesinjce, iz lige ispasti Sokrates.

EDIT Leotar - Seljak 2-1
Prvo poluvrijeme je i pored nekoliko izrazitih prilika domaćih igrača koji su imali više od igre i veći posjed lopte ali i šansi gostiju ipak završeno bez golova. U nastavku utakmice u 23. minutu Vico dovodi Leotar u vođstvo od 1:0. Nedugo zatim gosti kreću s viškom igrača, golmanom u polju... ali kamena obrana Trebinjaca odolijeva svim napadima, da bi poklekla tek u 39. minuti kada Semren postiže gol za izjednačenje.

Posljednja minuta donijela je pravo sportsko ludilo, na desetak sekundi do kraja iz napada koji je obećavao sva tri boda, Livnjaci pogađaju prečku, lopta se odbija do Vladisavlevića koji preko cijelog terena pogađa prazan gol Seljaka sa zvukom sudačke pištaljke za pobjedu Leotara od 2:1.
Hayley <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 apr 2015, 23:21

Seljak - Čelinac 5-1

Moji ostali u ligi, ali bi ostali i bez pobjede jer je Sokrates poražen doma od Leotara pa tako oni, skupa s Nevesinjem, napuštaju elitu.

Centar je svladao Nevesinje i matematički osigurao naslov, drugi zaredom.

Među elitom će dogodine nastupati prvak Prve lige FBiH Sofić Konjic i Ugljevik, koji je u prije više od mjesec dana završenoj Prvoj ligi RS uzeo titulu sa 100% učinkom.
Hayley <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 maj 2015, 21:05

Finale Kupa, prva utakmica
Zrinjski - Seljak 2-0 (0-0)

Oba gola u 38. minuti. Šteta, bit će teško, ali nadam se da se ovo može preokrenuti.
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 maj 2015, 23:20

Dobar rezultat za Seljak, i imaju čemu da se nadaju u revanšu. Međutim, moram da primjetim da je Zrinjski sa samo 10 igrača nastupio, i bez Skuhana na golu. Da li je riječ o tome da neće da se forsiraju u kupu, ili šta ne znam. Čak ni Veka Marić nije igrao.

Ovako gledajući, Zrinjski je zaslužio jedan trofej ove sezone. Ali opet, bilo bi mi drago i da jedan relativno mali i slabiji klub osvoji ovo. Biće zanimljivo u "Daliju" nema šta. Načuo sam od ljudi iz Saveza da bi čak i prenos mogao biti na nekoj TV.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 maj 2015, 23:39

Da li je moguce da se klub zove Seljak :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 maj 2015, 00:36

Je. :kafa:

@pappy, prijenos gotovo sigurno ide preko interneta kao i dosad.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.