Znaš kako. Mislim da sam ja jedan od rijetkih koji zdušno prati ovaj sport u BiH, i kome je on zanimljiviji od fudbala.

Valjda zato što se i na terminima i iza zgrade uvijek igra futsal, na turnirima futsal, pa sam se nekako i zbližio sa ovim sportom.
Znam kamaru igrača iz svih futsal klubova BiH. I uglavnom, oni, a i njihovi treneri su saglasni da se Seljaku šteli mjesto za opstanak. Odmah iza njih je Sokra koja povremeno i u naznakama odigra neku ljepoticu, al zato na gostovanja većinom 5+1 idu. Jednom su Tangu u goste došli 4+1 i rekli kao trojica su nam u putu doći će, stavite ih u zapisnik. Naravno, nikada nisu došli, a utakmica ne smije početi ukoliko nemaju bar tri izmjene na klupi.
Koliko ja znam Seljak nigdje nije pokraden ove polusezone osim u Sarajevu protiv Centra prije dva kola. Kada kažem pokraden ne mislim na to da je bilo par grešaka sudija, uvijek će toga biti. Mislim na situacije gdje baš znaš da ne možeš otići s bodovima. A i u Sarajevu, ne mislim toliko da je Seljak pokraden, izvukao bod, već se više službeno osoblje (delegat i sudije) ponijelo nekorektno zbog standardnog repertoara Centrovogr prešjednika.

Al' zato su u Livnu momački poginuli prvo Leotar prošle polusezone (čini mi se 4:2 rezultat), ima na netu ta utakmica, pa onda Tango gdje sudije sviraju svašta, mislim da su četiri kumulativna imali u prvih šest minuta.

I onda zadnji strada ni Mostar SG, koji je realno najlošija ekipa lige, al su se nekako držali u sredini tabele, mada su sada načisto prsli, i ja se nadam, ako ništa barem po kvalitetu, da će oni ići u 1 FBiH.
Futsal je dobra stvar, jedan od najdinamičnijih sportova. Ja se iskreno nadam da će se nekada ovdje pojaviti više raje, makar iz ovih gradova gdje se izuzetno prati ovaj sport, Čitluk i Tuzla prije svega, i da ćemo moći više diskutovati o njemu.