Volimvolimliverpool ja sam upravo zbog ovog komentara Burze i napisao da sam završio fakultet, a pojedinci su okrenuli priču o tome da znam o fudbalu mnogo ili malo, jer sam završio fakultet

nigdje veze ni teza, niti antiteza.
Divno je uzdizati Džeku,od nacije koja ga je proglasila Klocem, do protivničkih navijača ( Sarajeva, Čelika, Slobode ..) koji su mu psovali sve po spisku jer nosi plavi dres, do idola nacije jer nosi plavi dres ali Cityijev. Nema tu bparena nacije, jer se dvoličnost primjeti. Dok je bio naš, niko ga nije volio, ni manijaci a ni ostali. Sada kada je tuđi svi ga vole. Nije to ispravno mjerilo rasuđivanja. Takvi kao ti su i rekli Meši Selimoviću šta je pisac, ti misliš da si pisac?

to smo mi i to je naša realnost.
Od nož žica Srebrenica, do Čelikovog skandiranja Markale, Markale. To robijaši pjevaju kada dođu u Sarajevo. I sad cijela država na noge?

Kontrast veliki.
Ja sam pokušao objasniti neke stvari, jer City nije ozbiljna ekipa. Nije nikad bila niti će kad biti. Nema tog igrača kojeg City za godinu dana neće upropastiti, od Lescota, Robinja, Adebayora, Givena ... do ne do Bog Džeke.
Upamti šta vam kažem, za pet šest utakmica će te svi psovati majku Manciniju jer u 90 minuti izbacuje Tevza a ubacuje Džeku. To je ekipa kontrasta, ekipa koja nema istinskog vođu. Igrači igraju za sebe i o sebi, niko ne igra za tim, Vidjeli ste i iz prve utakmice. Niko neće da ubilježi asistenciju. Svako želi samo go. Ekipa koja je samo ove sezone imala četiri velike tuče, jer je u na svakoj poziciji konkurent. Ne bi me iznenadilo da neko uleti klizeći Džeki na treningu i polomiga i bude velika pauza. Pa ćete opet svi proklinjati City.
Valencija, podržimo lokalni fudbal ili kako ti već kažeš, nije bitno. Jer živim u Francuskoj, pa bi mi lokalni klub trebao biti Sochaux

A što se tiče Liverpoola, bio sam na njegovim pripremama ljetos u Baselu i imao sam čast da prisustvujem njihovom treningu. Šteta za utakmicu koja je bila odložena zbog kiše, inače bi ih i gledao.
Igrači iz Bundeslige nisu se nikad znali uklopiti u EPL, imamo primjer Voronjina u Liverpoolu. Najbolji strijelac Bundes lige, odigrao je samo jednu utakmicu dobru za Liverpool protiv Toulusa. Imaš Hutha koji je prosjek i igra za Stouk. Balack je izuzetak.
Ti slušaš Monologa šta priča, svaka njegova priča o fudbalu se završava u njegovom potpisu

on sad prati rukomet, košarku i ostale egzibicione sportove.
To što Liverpool Vela nije konkurent Cityiju, ne znači da udbal traje samo jednu sezonu. On je potpisao ugovor na 4,5 godine

Pitam se kako bi navijači Barce reagovali da je Džeko potpisao za Real ili obratno? Vjerovatno isto onako kako je mali Burza reagovao kada je Džeko sa Wolsburgom zabijao petice Bayernu. Reakcija bi bila ovakva

i onda psovka.
Nije problem kada čovjek strahuje za nekoga, kao što ja strahujem za njega da će sebi dolaskom u City u najmanju ruku stagnirati u karijeri, niti je problem što će reprezentacija izgubiti uveliko njegovom eventualnom formom, nego je problem što si ti nekulturni napaljeni tinejdžer pa psuješ meni sve po spisku a Lily govoriš da se okrene od fudbala i da se prihvati posla koji je za žene. Sve to moderatori dopuštaju.
Ako ne znaš sa nekim razgovarati,onda je bolje nemoj.
Svi imate temi chat na fb, gdje se razgovara sa imenom i prezimenom, a ne sa nickovima. Vidim vas niko nije dodao ( bparena, muxmania ... ), znači nemate prijatelja na forumu koji bi vas smijeli prezentovati javnosti. Vaš život se satoji od štale, sportsport.ba i kladionice.
Kada naučiš pričati onda se javi.
Ugledaj se na Bosca, King Kennyija, Devila, Dylan Doga, Redsa, Kopa, Torres da Killa, Majestica, Faraona iz Visokog, Megamona ...
P.S. Pozdravio te Barbarez

There got to be something for Liverpool big number nine ...