jeli tko ovo citao
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Meni prosli mjesec za lektiru bilaBlue_He4rt je napisao/la:Procita li tko roman Alberta Kamija "Stranac" ? Molio bih da mi forumas dobre volje napravi nesto poput teza iz II.dijela knjige
Ma ovo se zjbavam za filozofski. Da imaju Tolkinologiju mozda i bih.DANTES je napisao/la:Uuu Tolkin! Obozavam epsku fantastiku! Martin, Dzordan, i tata T!
Na Filozofskom? Koji odsjek?
Dobar je Potter, ne diraj.madridist je napisao/la:il si Tolkienovac il nisi,mani Narnije,Pottera i sl. izmišljotina
Ma Potter je legendaran,ali Tolkien je napisao toliko povezanih djela,a sama radnja traje hiljade i hiljade godina.Jednostavno akda se pogledaju sva Tolkienova djela nema niko bolji od njegatanzla je napisao/la:Dobar je Potter, ne diraj.madridist je napisao/la:il si Tolkienovac il nisi,mani Narnije,Pottera i sl. izmišljotina![]()
![]()
Fantazija je fantazija.
Bi u normalnom svijetu,nažalost danas bi bio gledaniji Big Brothermadridist je napisao/la:zanimljivo bi bilo prisustvovati kao posmatrač samitu na kome bi za okruglim stolom Tolkien,all star Rusia team(da ne nabrajam),Hemigway malo raspravljali o književnosti,mislim da bi ta emisija odgovorite ljudima srušila record gledanosti
Pik ja dodajem tebi ondatanzla je napisao/la:Ja pik dodajem vode Tolkinu.
Nimla_RZ je napisao/la:Ovako, davno sam čitao Zeleno busenje Edhema Mulabdića... Ono, dolazak Austro-Ugarske u BiH pa kako Ahmed ide braniti domovinu... Možel me neko samo podsjetiti šta simboliše zeleno busenje na Ahmedovom mezaru?
Nisam njegovo nista citao, daj malo me uvedi molicu lijepo.DANTES je napisao/la:@tanzla pa probaj Martina. Nadam se da ce zavrsiti serijal, sad kad su ga poceli ekranizovati.
Sto se tice potera, on iz dijela i dio postaje sve mracniji.
Evo valjda se Dante nece ljutiti, uvescu te ja. Ako si cuo za ili gledao seriju Game of Thrones,ona ti je nastala po Martinovoj knjizi. Inace,odmah nakon sto sam pregledao seriju, ja sam procitao svih 5 njegovih knjiga, od cega sam se natjerao da zadnju procitam na engleskom,toliko sam se bio zapalio.tanzla je napisao/la:Nisam njegovo nista citao, daj malo me uvedi molicu lijepo.DANTES je napisao/la:@tanzla pa probaj Martina. Nadam se da ce zavrsiti serijal, sad kad su ga poceli ekranizovati.
Sto se tice potera, on iz dijela i dio postaje sve mracniji.
A za Pottera, jedino tako je ispravno, mada je kraj mogao biti bolji. Da se Hermiona udala za mene naprimjer. Jok za malog Weasleya.