Moje mišljenje je da Kinga treba pustiti još godinu i po ( ima još dvije godine ugovora ) neka završi ono što je započeo. Očistio je 70% truleži koje se godinama gomilalo i treba mu dati pare za pojačanja. Imati onako truhlu ekipu kao što smo je imali prošle sezone a potom dati čovjeku samo nekih 45 miliona funti na renoviranje je malo. Treba još jedna godina da prođe da se prije svega uigra ovo što on gradi za budućnost, a potom da se odradi kvalitetan julski prelazni rok kao ovaj sada da bi to sve funkcionisalo kako treba.
Ovaj Liverpool ne može izgubiti, ali nažalost ne može ni pobjediti.
King jeste pogriješio i griješi konstantno iz razloga što ne igra sa dva napadača protiv malih ekipa, ali tako su radila i njegova 4 prethodnika. U Kingu kao treneru preovladava više strah od poraza na Anfieldu nego li želja za pobjedom. Ali budimo realni, malo je ekipa u Premiershipu u kojima bi Carra sada ima mjesta, Kuyt, Maxi, Spearing ... Da ne nabrajam dalje, jer stvarno boli.
On se bazirao na kupove, jer je shvatio da Liverpoolu prvo treba trofej pa kakav god on bio da bi se vratio duh fudbala u Liverpool ali i na Anfield. Po prvi put ove sezone navijači su napustili utakmicu prije vremena, upravo zato što Reedsi već deceniju više razmišljaju srcem nego li glavom.
Uvijek se na početku sezone traži titula, a to je nerealna opcija sa prvo igračkim kadrom koji posjedujemo a potom i konkurentima koji su iz godine u godinu jači. United je bio prvak prošle sezone pa je opet više potrošio para od nas na pojačanja. Sve dok to tako bude a u isto vrijeme naši mladi igrači budu posuđivani u drugu i treću pa i četvrtu ligu nas nema nigdje. Ne može me niko ubjediti da je Primpong bolji od Spearinga ili Shelveya, ali opet taj isti Pong je posuđen Wolvesu a nas Shelvey je bio posuđen Blackpoolu u Championship. Ne može me niko ubjediti da Wilson ne bi imao mjesta u prvoj postavo Blackburna sada, ali je i on posuđen u Championship. To je to, rade se pogrešni potezi dok drugi klubovi povlače prave poteze.
Na kraju krajeva Cantona je trebao potpisati za nas a ne za United, ali tadašnji trener je rekao da nevjeruje u njegove kvalitete. Ostatak priče svi znate.
Od čitavog našeg stručnog stožera ja znam ko je Comolli, znam ko je Clark i ko je King. Ko su ostali?