FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 06 mar 2014, 20:13

anelbavarac je napisao/la:Domuzarske smradove ce boljeti dugo dugo odlazak Gotzea, a pogotovo ih boli sto je Mario odlucio da prijedje u Bayern.
Guardiola odbio 20 mil. od Chelsea po sezoni, Lewa od Reala sigurno veca primanja nego sto ce imati u Bayernu...
Kmecanje domuzara je razumljivo svakako, taman kad su pomislili da se mogu nosit' s Bayernom, onda je Bayo pokazao moc.
Hm, ovo je post, pa kad bolje promislim i postčina ili uberpost, kako god vam se sviđa. :?
Eble vas ženturačke priče oko drakslerovog kanistera, pardon, driblinga...bitno je da mi uživamo u kmečanju domuzovaca i oko toga se uvijek može raspravljati.
Koga se tiče ko je naš sljedeći igrač, bitno je sitnim dušama metnuti. Gotze je novi kralj, Lewa majstor i inače u top 3 golgetera na planeti. Nešto gledam kao i da je ovaj Gundogan bolji od Schweinija ako se uzme u obzir njegove godine...
Čuj ti njih, o Draxleru pričati pored živog Reusa. Zar ne, Anele? :oops:

P.S. Ovaj sa uskličnicima je prevazišao onog drugog (znaju oni koji trebaaju znati). :D

Hantro care, ako ne budeš nastavio sa tipkanjem...skroz ću te ukinuti.
Eto pitaj secera kako je on završio i nemoj misliti da se šalim. :twisted: :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 mar 2014, 20:32

geronimo je napisao/la:Hm, ovo je post, pa kad bolje promislim i postčina ili uberpost, kako god vam se sviđa. :?
Eble vas ženturačke priče oko drakslerovog kanistera, pardon, driblinga...bitno je da mi uživamo u kmečanju domuzovaca i oko toga se uvijek može raspravljati.
Koga se tiče ko je naš sljedeći igrač, bitno je sitnim dušama metnuti. Gotze je novi kralj, Lewa majstor i inače u top 3 golgetera na planeti. Nešto gledam kao i da je ovaj Gundogan bolji od Schweinija ako se uzme u obzir njegove godine...
Čuj ti njih, o Draxleru pričati pored živog Reusa. Zar ne, Anele? :oops:

P.S. Ovaj sa uskličnicima je prevazišao onog drugog (znaju oni koji trebaaju znati). :D

Hantro care, ako ne budeš nastavio sa tipkanjem...skroz ću te ukinuti.
Eto pitaj secera kako je on završio i nemoj misliti da se šalim. :twisted: :lol:
Ako ti toliko smetaju moji postovi, banuj me brate i mirna Bosna :)
Jesi Moderator il' nisi?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 mar 2014, 20:34

slika

Oba kralja su danas trenirala i ocekuje se njihov nastup u subotu protiv Vukova. Ribery ce vjerovatno dobiti minute u drugom dijelu dok Robbena ocekujem od samog pocetka.

Trenutno smo bez povrijedjenih igraca osim Trube i ovo je ja mislim prvi put u sezoni da se desilo. Svi na raspolaganju i to bas onda kada najvise treba. 8-)

U utorak Arsenal dolazi bez Wilshera i Ramseya koji je odavno povrijedjen. Steta sto im nisu tu svi igraci, ovako ce ponovo imati alibi za poraz. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 mar 2014, 20:40

Opet nervozan?
I kad bi mi smetalo, ne bih imao pravo da te banujem. Samo razmjenjujemo mišljenja, ili? :?

Po meni, neovisno da li se ja slagao sa nečijim mišljenjem ili ne, samo oni najdosadniji (ponavljači) zaslužuju kritike, ako se kao takve nametnu...

Osjećaš li se ti nametn., pardon napadnut? :?
Omerbavarac je napisao/la: U utorak Arsenal dolazi bez Wilshera
Siguran?
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 mar 2014, 20:47

geronimo je napisao/la: Siguran?
Kad ti kazem. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 06 mar 2014, 20:47

mir mir momci ,nego momci kolko ocekujete da cemo dobiti MKO .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 mar 2014, 20:49

PEP je napisao/la:nego momci kolko ocekujete da cemo dobiti MKO .
Ma opet u hendiju kao i prosli put. 8-)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 mar 2014, 20:52

Nervozan?? :lol:
Napadnut :?
Meni nije jasno sta ti ustvari zelis od mene :?
Ako je razlog ove "rasprave" onaj post od ranije, jednostavno si ga trebao obrisati i nikom nista.
Nije da nisi to radio i prije :)
PEP je napisao/la:nego momci kolko ocekujete da cemo dobiti MKO .
Moze i 0:0 samo nek se prodje. :D
Poslije Arsenala tek krecu prave utakmice za nas.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 mar 2014, 21:20

anelbavarac je napisao/la: Meni nije jasno sta ti ustvari zelis od mene :?
Želim te ukinuti kao što su meni Hayat na net-tv. :D

Brato nervozni, ni jedan ti post ja nisam obrisao (vidim da mi ne vjeruješ) a razlog moje 'parodije' leži u tome da ti raju suzbijaš u ozbiljnijim raspravama, dok se tvoji postovi kaleme jedan sličniji drugim (pogotovo ovi upućeni konkurentu iz Dortmunda).
No, bez brige. Samo opušteno. :P
PEP je napisao/la: kolko ocekujete da cemo dobiti MKO .
Samo da ih časno i hrabro prođemo, ostalo me ne interesuje.
Vom Jäger zum Gejagten

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 mar 2014, 22:21

gerdmuller je napisao/la:Philipp Lahm ; "Jednostavno uživam na sredini terena.. Mogao bih sebe zamisliti tu sedmicama, mjesecima ili čak godinama da tu igram. Zabavno je!"
Svaka njemu cast,ali ja bih volio da se sto prije stvari vrate u "normalu".Javi u vezu,Lahm na desnog beka,Rafinha klupa (nazalost) i Boa na stopera.

Jedini razlog sto smo onako lose odigrali prvo poluvrijeme protiv Arsenala jeste sto se odjednom promijenila uigrana formacija i Javi je dobio toliko zadataka na sredini terena,a tek se vratio nakon povrede.
Moze Javi fino odigrati kao stoper,ali odavno nisam vidio "neeksplozivnijeg" igraca,helem svaki brzi napadac ce ga pretrcavati bez po muke.I ima on naviku da nekad umjesto lopte zahvati nozice igracima,a to ce biti puno opasnije kada to bude radio kao stoper.
#miasanmia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 mar 2014, 22:49

Thiago Alcantara: "Zahvalan sam Barceloni, ali im ništa ne dugujem. U Bayernu sam našao ono što sam tražio."
Ovo su rijeci koje se traze od svakog igraca Bayerna.

Zanimljivo je da se malac toliko usrecio u Bavarskoj i to za samo nekih 7-8 mjeseci. Vjerovatno je razlog puno minuta provedenih na terenu (zasluzeno :mrgreen: ), kao i postenje i podrska svih u klubu a bome ni pare nisu lose. :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 mar 2014, 23:17

farinelli123 je napisao/la:Sta sad, kao Bajern "uzima" igrace.
Pa, vecina tih igraca i hoce u Bajern, ne vidim u cemu je problem. Kad Draxler bude jednog dana potpisao za Bajern, na sve strane ce da bruji kako ga je Bajern oteo. Kad je Gece potpisao ugovor sa Bajernom, posle par dana je Draxler izjavio kako ga u potpunosti razume. Momak odmah indirektno stavio do znanja da i on hoce u Bajern.
Niko njih nije prislino doveo kod nas. Mi hocemo njih, oni hoce nas, prosto k'o samar.
Da.....Samo što nekim ljudima ti ne možeš objasnit (niti se treba trudit). Znaš ono ljudi vide ono što žele da vide, a isto tako predstavljaju ono kao istinito, što im u datom trenutku odgovara.

Onima koji ne vole Bayern je bitno reći kako Bayern otima konkurenciji igrače (domaćoj konkurenciji), ali oni nikad neće reći da je jedan Pep odabrao Bayern umjesto Cityja, Chelsea i drugih klubova. Isto tako neće spomenuti da je Thiago odabrao Bayern umjesto ManU-a. Mislim ova rečenica je i prije spomenuta, ali eto još jednom naglašavam u čemu je poenta. A zavidnim dušama i ne treba mnogo objašnjavat, nego ih treba pustiti da dalje zavide i koprcaju se i neka pričaju kako je npr. Kroosu veći izazov igrat za ManU nego za Bayern. Pa kome bi bio izazov igrat za ovako moćan Bayern, samo glupanu zar ne??? :lol: :lol:
Te neke izjave obično ti ljudi samo mogu na forumu izjavit, zar npr misliš da bi uživo pred grupom razumnih ljudi mogli izjaviti takve stvari?

A da se vratimo još konkretno na temu. Bayernovi igrači sada jesu dosta dobro plaćeni kao i osoblje (eto npr trener). Samo npr Pep je od tih nekih šeikovskih klubova mogao dobiti još više para. A Pep je izabrao Bayern zbog filozofije kluba, a znamo da Bayern ima pravu filozofiju pravu koncepciju. Što bi čovjek otišao u klub bez koncepcije i prave filozofije? Mudri ljudi uvijek prave balans između dobre zarade i dobrog ozbiljnog poslodavca koji ima viziju, filozofiju, koncepciju...
U Bayern su igrači često dolazili zbog mnogo drugih faktora, osim novca....Novac je danas presudan kod mnogih, ali to nije jedino presudno kada dolaziš u Bayern. Treba pogledati tačno profile igrača koji su igrali u Bayernu. Treba pogledati jednog Robbena koji se najbolje skrasio u Bayernu i koji se tu najviše osjeća kod kuće. Za razliku od drugih klubova Robben je u Bayernu doživio preporod i kao ličnost, iako mu uvijek i nije bilo lako.

A isto tako, svako ko kaže da je Bayern nekome oteo igrača jer mu je ponudio više para isto je tako smiješan. Pa kakvo je to otimanje (pogotovo u današnje vrijeme) ako nekome ponudiš veću platu? Dortmundovi navijači logično je da mrze činjenicu da neki njihov igrač pređe u Bayern, a ove ostale boli samo to što jedan Goetze nije otišao u Arsenal, što jedan Lewandowski nije otišao isto tako u engleski i španski klub, nego su odabrali Bayern. To je problem, kakvo crno solidarisanje njihovo sa Dortmundom, boli njih briga za Dortmund i kakva crna moralna načela..... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 mar 2014, 23:21

Omerbavarac je napisao/la:
Thiago Alcantara: "Zahvalan sam Barceloni, ali im ništa ne dugujem. U Bayernu sam našao ono što sam tražio."
Ovo su rijeci koje se traze od svakog igraca Bayerna.

Zanimljivo je da se malac toliko usrecio u Bavarskoj i to za samo nekih 7-8 mjeseci. Vjerovatno je razlog puno minuta provedenih na terenu (zasluzeno :mrgreen: ), kao i postenje i podrska svih u klubu a bome ni pare nisu lose. :mrgreen:
Kako bolan ne duguje, naucili ga fudbala igrati, odškolovali ga igracki u La Masiji, kroz sve kategorije Barce prošao, igrao u prvom timu 3 godine, napravili igraca i ime od njega, u Barci je postao i reprezentativac....i sad prica kako joj ništa ne duguje :o :lol: :lol: pa mislim, kakav moralni smrad moraš biti pa negirati sve nabrojano

ili je ova izjava lažna :?
Zadnja izmjena: let3, dana/u 06 mar 2014, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 mar 2014, 23:24

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 mar 2014, 23:30

to nije poenta posta uopšte, ne kaci se za nebitne detalje....umjesto da kaže Hvala Barci što me napravila covjekom i igracem, on suprotno prica - kako joj ništa ne duguje :o :shock: ponaša se ko da su držali u zatvoru jbt :shock:

ma ustvari ja ne vjerujem u ovu izjavu, ne vjerujem da je toliki smrad

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 06 mar 2014, 23:49

Ma i da je nesto slicno ovome izjavio, nema se sta o tome puno polemisat, ipak sta sad treba on i od mjesecne plate da daje pare Barci ipak su ga oni napravili po tom kroju :)

Pitanje je koliko bi ga Barca ,,kocila,, da je ostao tamo, jer bi sigurno malo sansi dobivao, i bio je taj igrac sa klupe, da mjenja ne znam Xavija ili Iniestu.

momak dozivljava procvat u Bayernu, itekako je sretan, gdje ne bi bio, dosao u Bayern hejj :D

Nije on rekao sta ga briga za Barcu, on je u Bayernu, vec covjek nista ne duguje Barci da bi sad navijaci ili uprava nesto mogli da mu ne halale, covjek je bio u Barci igrao, bio tu kad je trebalo, hvala vam dovidjenja, ja sam dosao u najbolji klub na svijetu, i sta :)

A sto se tice Arsenala ne znam, prosle godine smo se opekli, samo da odigramo na nivou kako treba.

8-) A valjalo bi Thiaga malo i odmorit, evo i sa repkom je igrao sinoc, pa mozda ako mora da odigra samo poluvrijeme ili 60 minuta, da bude spreman za Arsenal, ali najbitnije je da Ribery bude tu :)
FC Bayern !!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 mar 2014, 23:57

BavaracZenica , dobro ba...to je sad prica ŠBB KBB ;)
ništa njega Barca nije kocila, vec znamo i ja i ti i citav svijet koji iole prati transfere kako na koji nacin je Thiago završio u Bayernu ;) znamo svi da je završio u Bavariji iskljucivo radi greško Barce i njene administracije kad se potpisivao ugovor, kako je klauzula skliznula sa 90 na pišljivih 18 miliona (zbog neodirgane 3 utakmice koje su mu falile da održi klauzulu) i to je bio zicer za Pepa koji je kliknuo taj transfer...a q bi ga Bayern doveo da je ostalo 90 milki klauzula, jer je imao još 3 godine ugovora sa Barcom ;) ...mislim, da se sad ne pravimo naivni i ludi ;)

a ona izjava je smeće, ako je uopšte tacna.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 07 mar 2014, 00:01, ukupno mijenjano 2 puta.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 mar 2014, 23:58

let3 je napisao/la: Kako bolan ne duguje
U smislu da ne bi zelio da se nekad vrati u Barcu jer joj nista ne duguje. Tamo sto je odradio odradio je, nasao je novu sredinu u kojoj je sretan i u kojoj djeluje onako kako on najvise zeli.
Najvaznije od svega je da je naisao na postenje a minute provedene na travnjacima su glavni razlog njegovog prevelikog zadovoljstva sto u Barci uopste nije imao.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 07 mar 2014, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 mar 2014, 00:05

Barcelona je dobila 25 miliona eura, sigurno je mnogo manje uloženo u njegov razvoj. Na kraju krajeva do igrača je da li će uspjeti ili ne.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 mar 2014, 00:10

Najvažnije da je Thiago izabrao Bayern ispred Man Utd ostalo je nebitno.Vjerovatno se nekad i zgrozi na činjenicu da je mogao završiti kod Moyesa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Ozren i 4 gosta.