Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

samoposmatram
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la samoposmatram » 10 nov 2016, 21:57

BosnianKingdom je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
BosnianKingdom je napisao/la:Moj mlađi buraz ima malih problema, pa kontam da vas ovdje upitam jer vidim ima vas dosta stručnih. Visok 1,90 a kilaza oko 72 kg i poprilično je "zgoljav". E sad on se trudi da nabije malo mase, ali mu bas i ne uspjeva. Predpostavlja da mu problem pravi to sto ima šećer,tj. dijabetes. Pa ima li iko od čas kakvih iskustva ili provjerenih savjeta sta kako i je li uopšte do toga?
Koji inzulin prima? Predpostavljam da je tip 1 u pitanju?
Da, tip1, na inzulinskoj pumpi je.
Koliko mu je godina?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2016, 22:10

http://body.ba/blabla/bodybuilding/dese ... umiju/3298

Iako sam davno put od gyma, ipak imam ovih problema na nogama :roll:

List 42.5, kvadriceps 63-64 koliko je već, nema šanse naći nešto da obućeš. Ako nađeš široko, onda je dužinom 10 cm duže :lol:

još sam neka miješavina mezomorfa i endomorfa :facepalm:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 10 nov 2016, 22:12

samoposmatram je napisao/la: Koliko mu je godina?
19
Sabrine mi moje!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 nov 2016, 22:26

Tezina mu je mala zbog njegovih godina. A fakticki je u normali sto se tice masnoce. I to netreba da mjenja naglim nabacivanjem kila. Kad je na pumpi zbog meni nepoznatih razloga mogu reci da je on na konju sto se tice inzulina. Jer nemora paziti sa ishranom tokom dana kao ostali secerasi, pogotovo oni koji treniraju. Secerasi koji su elitni sportasi dobijaju isto inzulin na pumpu, zbog nacina zivota. I mogu ti reci da imaju prednost zbog inzulina, jer je on najjaci anabolski hormon.
Neka bude strpljiv i marljiv. Sto se tice ishrane neka jede do sitosti obroke sa najvise prirodni ugljikohidrata (energija), neka neprati trend u vezi proteina, (kolicina proteina je sasvim dovoljna u hranama sa puno ugljikohidrata) i sto manje masnoce da unosi. On pogotovo mora biti oprezan na masnocu!

Sto se tice ishrane ovo pravilo vazi za sviju ne samo secerase.
Kad sam ovo rekao nepreporucujem nikome da se igra sa inzulinom zbog treninga, jer je opasno bez doktorske paznje!!!!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 11 nov 2016, 13:54

Hvala ti.
Sabrine mi moje!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 nov 2016, 17:53

Nakon nemilosrdnog unošenja sokova, kebaba, hljeba tako dugo, zvanično od sutra krećem, aBd sa treningom. Prošle mjesec sam pisao od sutra, ali eto, ispalo nešto pa nisam.

Još večeras ćevapi za oproštaj i onda kreću masovni treninzi. Ne treniram radi drugih, nego radi sebe, ne radim masu, pa defku, nego full body u kombinaciji sa kardiom i hit treningom. Ima da se razvalim ko Kim Kardashian dok se probijala u elitu :)

Stanje trenutno 90kg, 103 ili 104xm, spor metabolizam, gadan tip tijela, ali TILL MY BONE COLLAPS!!!!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 19 nov 2016, 19:59

Neutral je napisao/la:Nakon nemilosrdnog unošenja sokova, kebaba, hljeba tako dugo, zvanično od sutra krećem, aBd sa treningom. Prošle mjesec sam pisao od sutra, ali eto, ispalo nešto pa nisam.

Još večeras ćevapi za oproštaj i onda kreću masovni treninzi. Ne treniram radi drugih, nego radi sebe, ne radim masu, pa defku, nego full body u kombinaciji sa kardiom i hit treningom. Ima da se razvalim ko Kim Kardashian dok se probijala u elitu :)

Stanje trenutno 90kg, 103 ili 104xm, spor metabolizam, gadan tip tijela, ali TILL MY BONE COLLAPS!!!!
Kako ti se cini teretana nakon 4 dana :p :p

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2016, 23:47

Super je, ništa od teretane, imam problema, pa ne mogu nažalost plaćati članarinu jer mi je novac potreban za nešto drugo :)

Klare

Post Postao/la Klare » 20 nov 2016, 00:01

Neutral je napisao/la:Super je, ništa od teretane, imam problema, pa ne mogu nažalost plaćati članarinu jer mi je novac potreban za nešto drugo :)
A gdje si mislio trenirati, u kojem području Mostara, i koliko je ta članarina?

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 nov 2016, 00:04

Da li je neko pio Myprotein whey, kakva je kvaliteta ?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Klare

Post Postao/la Klare » 20 nov 2016, 00:23

Wandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio Myprotein whey, kakva je kvaliteta ?
apsolutno nikakva, nula. ;)
Čak znam još bar 5 ljudi koji su ga konzumirali i apsolutno nisu zadovoljni, uostalom cijena sve govori.

Normalna cijena za provjereno kvalitetan whey je 110-120Km za nekih 2.3kg.

A znaju se provjereni proizvođači, ON, Scitec, Muscletech, Dymatize, pa nije loš ni The Nutrition, recimo najpovoljniji je The Nutrition amino whey hydro koji je 120KM 3.5kg, koristio sam ga, osjetna je razlika u odnosu na myprotein.
Trenutno imam scitec 100%whey profesional, on je još bolji i od ovog Hydra, on je normalna cijena 120KM 2.3kg, međutim imaju često akciju da stave još 500gr gratis, eto taj sam slučano ugrabio. Stvarno je kvalitetan.

Što se tiče ukusa sve je to tu negdje, mislim da su i myprotein i ovi kvalitetni ukusni za piti.

Inače kao što znate nisam pristalica suplementacije, ali whey se mora konzumirati, stvarno mi to niko ne može zamjeriti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2016, 00:28

Klare je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Super je, ništa od teretane, imam problema, pa ne mogu nažalost plaćati članarinu jer mi je novac potreban za nešto drugo :)
20KM, to nije ništa, ali trenutno je svako marka bitna.

Trenirao sam u Podhumu kod Pere, bilo 75% Hrvata, 25 nas Bošnja, a ja ovdje na forumu ko neki nacionalista :mrgreen:

Frend mi trenirao u perfect gym, tamo je članarina 45KM, ako si student 35, s tim da on uzme odmah za šest mjeseci, ispadne ga mjesečno 30, dakle 180KM odmah plati.

Drugi frend mi ide u Areni, 50KM je članarina tamo, ali tu dolazi recimo Bogdanović iz NBA, Kožulj iz Hajduka itd.

Ja imam teretanu 50 metara od kuće mi, ali eto biće to aBd jednog dana.

zar si i ti iz Mostara :thumbup:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2016, 00:34

Frend mi je na godinama na tom proteinu i prezadovoljan je :D

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 nov 2016, 00:38

Za ovaj hydro whey sve pohvale, dva puta ga pio sad opet cu ga uzeti, 3,8kg sam platio zadnji put 120km moze dva mjeseca trajati ;)

Klare

Post Postao/la Klare » 20 nov 2016, 01:04

Neutral je napisao/la:Frend mi je na godinama na tom proteinu i prezadovoljan je :D
Znam za ljude koji su ga prodavali da su ga izbacili iz svoje prodaje, jer se slabo pokazao.
OK recimo da ima nešto proteina u njemu, možda ga je tvoj frend pio dosta puta na dan pa se nešto i osjetilo, ali mislim da činjenica stoji kako će biti zadovoljniji ako uzme ovaj skuplji.
Mislim može pokušati i sa myprotein, to je sirotinjska majka, možda mu bude godilo, ja sam u roku od nekih pola godine 7,5 kg potrošio i apsolutno ništa nisam osjetio, dok s ovim scitecom uz istu prehranu mišić se lagano povećava, dobiva se na kilaži.

Kada se pomiriše myprotein, neću lagati zaista se osjeti miris mliječi, tako da nazovem mliječni proizvod, i sigurno da ima tu wheya, sada da li je njegova iskoristivost dovoljna teško je reći.
Možda se on mora konstantno piti 3 puta na dan, te tada dolaze benficije, neki ljudi ga piju i 5 doza dnevno.

Uglavnom, pošto je jeftin a slabo ko je dobar sa parama, može ga ovaj momak uzeti pa oprobati.

Da, ja sam u perfect fit.
Quinlan je napisao/la:Za ovaj hydro whey sve pohvale, dva puta ga pio sad opet cu ga uzeti, 3,8kg sam platio zadnji put 120km moze dva mjeseca trajati ;)
3,5kg tačno 3 mjeseca, možda je problem u mom doziranju, da mi je trajao 2 mjeseca vjerovatno bi bio još bolji. :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 nov 2016, 01:06

the amino hydro whey, best buy protein :tokralju:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2016, 01:16

@Klare

Konzumira ih on par puta dnevno.

Ako ti ime sa F počinje, onda te znam, a ti mene ne znaš niti ćeš znati :tralala: :mrgreen:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 nov 2016, 09:45

I meni je teretana 5 min od kuce al 40 KM je puno za studenta o.O

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 20 nov 2016, 12:20

Neutral je napisao/la:
Klare je napisao/la:
20KM, to nije ništa, ali trenutno je svako marka bitna.

Trenirao sam u Podhumu kod Pere, bilo 75% Hrvata, 25 nas Bošnja, a ja ovdje na forumu ko neki nacionalista :mrgreen:
Tu sam ja trenirao mjesec-dva dok sam studirao :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2016, 13:34

Solidna gym ali ima izvala kod likova. Jedan lik trenirao po pet sati, kaze imam jos dva. Nikad nije cuo za katabolizam

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.