Pasha je napisao/la:je li ti ozbiljno očekuješ pomoć sa državnog nivoa? valjda od Ministarstva za civilne poslove(to je najbliže šta ima, a da bi se moglo poistovjetiti sa Ministarstvom za kulturu, obrazovanje i sport)? to će moći kad to ne bude reprezentacija BiH u košarci, nego "Vidovdanski maraton" ili "Udruženje lovaca" Mrkonjić-grad. znaš dobro, da još dugo sve što ima predznak "reprezentacija" Bosne i Hercegovine neće dobiti pare sa državnog nivo, a da slični "hepeninzi" ili "udruženja" koja sam nabrojao ne dobiju isti iznos novca. sad kad uzmeš u kolikoj je dubiozi državni budžet zbog troškova administracije, jasno je da većih para nema i još ih dugo neće biti.
dalje. ako pod privatnim novcima recimo smatraš sponzorski ugovor sa "Ovako". ok to jesu njihove privatne pare, ali isto tako i ja u Zenici kupujem(ili bar mogu kupiti) kao i ti Sarajevu njihove proizvode. svaka kompanija koja djeluje na nacionalnom(državnom, da ne bude zabune) nivo ne može se gledati kao firma jedne sredine u ovom slučaju Sarajeva...
Ja najozbiljnije ocekujem pomoc od bilo kojeg ministarstva ili Kantona. Samo to ocekujem. Meni je sve isto, samo je bitno momcima obezbijediti dobre uslove za rad, jer oni to zasluzuju. Ono sto je najtuznije najvise podapinjanja mi sami sebi radimo, a ne Hrvati ili Srbi koji ce ti izaci ususret vise. Tuzno je, ali je tako.
Cekaj, ti hoces meni da kazes da Ovako nije sarajevska firma. Ili BSO koje je sponzor. Pa pitao bih ja tebe kad bi dobio pare da im je sjediste negdje drugo. Meni su svi gradovi isti, nek reprezentacija igra u drugom gradu uvijek, ja nista protiv nemam, ali brate de se malo angazujte. De malo Smajlovicu, Imamovicu dignite straznjice i pokazite da hocete. A ne samo ne daju nam, sve ide u Sarajevo, bla bla. A kosarkaska reprezentacija je to zasluzila. Vise nego i fudbalska i rukometna.