Apsurdno je ocekivati bilo kakav uspjeh kad u savezu imas korumpirane ljude. Ti ljudi postavljaju nestrucne selektore (jer im je to u interesu), a ti selektori imaju neprofesionalne fudbalere, sto im svakako ide u prilog. Haris je u oba intervjua spomenuo slucaj 'Japan', kad sve ove nase 'zvijezde' nisu zeljele da putuju tamo. Svaki ozbiljan selektor bi sve njih istog momenta prekrizio, a u slucaju da to ne uradi - svaki ozbiljan savez bi prekrizio njega. Zamislimo samo da se u jednoj Njemackoj desila slicna situacija i da su njihovi fudbaleri odbili igrati prijateljske utakmice. Nema veze, mi cemo opet u zvijezde zakivati Dzeke, Pjanice, Spahice i ostale bh igracine.
Dobro je Medunjanim rekao, da smo imali iole ozbiljan pristup, sad smo trebali ici bar na 4. veliko prvenstvo. Prosle kvalifikacije nas je kostao strucnjak Bazdarevic i utakmica protiv superjakog Kipra. Kvalifikacije prije toga nas je kostao strucnjak Susic i ponovo utakmica protiv superjakog Kipra. Potom u barazu stupa na scenu znalac Mehmed i odmah u dvomecu s Ircima pokazuje da je trenerski mag. Koliko su ova trojica ozbiljni treneri, dovoljno govore rezultati koje su postigli u periodu prije i poslije vodjenja nase reprezentacije.
Da imamo normalne ljude u savezu, prvi korak bi bio dovodjenje kvalitetnog stranog trenera, koji nece dozvoliti cirkus na okupljanjima. Bolje da plate njega, nego da ulazu u neke lijeve gluposti. Nama treba trener koji ce kompletno svoje vrijeme podrediti reprezentaciji, a ne kao sto smo imali dvojicu koji su 95% svog vremena provodili u Parizu i kao sto sad imamo treceg, koji 95% svog vremena provodi u Zagrebu. Treba nam strucnjak koji ce drzati konce u svojim rukama, koji nece dozvoliti kasnjenje na okupljanja i treninge, koji nece dozvoliti pijanke, koji nece dozvoliti da igraci odredjuju gdje ce se trenirati, koji ce samostalno odlucivati kome ce se slati pozivi, koji nece dopustiti uplitanje menadzera i ostale bagre, koji nece...
Nakon sto su oprostili igraci koji su imali maksimalno ozbiljan pristup i koji su 90' ginuli na terenu (Mujdza, Salihovic, Lulic, Ibisevic, Medunjanin, Begovic), mi danas imamo to sto imamo - primili smo skoro 20 golova u kvalifikacijama i nije nas dobio samo onaj ko nije ni zelio. Nema veze, mi cemo nastaviti da pljujemo Lulica, a u nebesa cemo dizati Dzeku, koji ni sam ne zna kad je zadnji put potrcao u dresu reprezentacije. Njemu svaka cast na svemu, ali daleko je on od kapitenske trake i uloge lidera na terenu. Ima ogroman autoritet u nasem fudbalu, a nikad nije ni pomislio pobuniti se protiv svih tih stvari, sto dovoljno govori da ni on sam nije daleko od njih.
U svakom slucaju, najveci debili u svemu ovome smo mi navijaci koji ovo uopste dozivljavamo. Hladno prestati ici na utakmice (i pratiti ih uopste), pa nek Dzeko igra sarajevskim jalijasima s kojima organizuje pijanke za vrijeme priprema.
Zadnja izmjena:
Ghuraba, dana/u 22 nov 2019, 01:33, ukupno mijenjano 1 put.