FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
HAJDE L A Z A R E ! ! !
HAJDE L A Z A R E!
HAJDE L A Z A R E E E E ....
HAJDE L A Z A R E!
HAJDE L A Z A R E E E E ....
Mogao bi Lazar danas da ponovi het-trik Radmila Mihajlovica? 

Avdić je papak i preloš igrac...nije znao dati gola '98 (al zato mu je Zuban pokazao kako se to radi) pa kako ce znati 12 godina poslije.Alipasino je napisao/la:Raja ponesite maramica trebace onom placki Avdicu.Svasta sam vidio ali da jedan covjek zove navijace da neidu da gledaju uzivo tekmu nego da gledaju preko Led ekrana pa im to fino i naplati.E sad kontam pa mora neko taj Led ekran i odplatit a ko drugi nego navijaci Sarajeva.Dakle sto vise Hordi veceras vise love za gospodina.Dakle ocekuje se zarada negdje oko 10.000 maruna.Za jednu noc nije lose.
Druga stvar, njihov predsjednik je obicna seoska varalica, klasican papak i malograđanin koji se na najofirniji nacin uvlaci u pakaš svojim navijacima koji zbog toga doživljavaju ko boga. Krpa našla zakrpu, kakav klub i navijaci- takav predsjednik. Dabogda im bio doživotni i sveo ih na rang Famosa. Samo treba stati i dati podršku Zijadu varalici kad ga budu tjerali, tamo negdje za dvije godine kad im se upale klikeri, pošto njima treba malo duže da shvate kako ih covjek levati i pravi ovcama.
Sutra ce im otvoriti kapije, ulaznice su pripremljene ima vec 5 dana

Nije samo to u pitanju.Ko ce dozvolit da se to sve odrzi.Da li ce se od te love platit uredno porez,vlasniku stadiona ide isto nesto love.Ne kontam jel to predizborni skup na kosevu.Hoce li neko bit izmaran od pitara ako ih neko vidi na tekmi.Zalosno.Derbi je zbog navijaca,zbog atmosfere,zbog pogleda u protivnika kad vidis da je ljut,da mu vokri ali izgleda sve se svelo.Novca dajte novca,hocu pare jer ja sam taj Led ekran kupio a vidi ti njih oni bi jos i na Grbavicu isli.
- eliminator
- Kontakt:
ne mogu da vjerujem da neko moze reci da ga je odusevio il zujo il blekic dva seljaka predstavljaju dva najveca kluba u bih mene sramota bilo ono gledat, prepiru se ko neki mahalasi
Zajebao si se, karte su stampane ima mjesec dana, i cijena je 10KM, kad vec vidim da si "informisan", i sve ide Zijadu u djep, i sta sad??? Nas predsjednik, nasa stvar......Mandrak je napisao/la: Sutra ce im otvoriti kapije, ulaznice su pripremljene ima vec 5 danacifra je 5 maraka i kad se sve uredno naplati upalice im Led ekran i pustiti ih da navijaju u Ekran
![]()
pa svaka mu cast, mora se priznati...to mu je i Žujo sinoc rekao.
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
Smije se navijati u postovima, ali se ne smiju postavljati videi navijanja! 

Zakon jacegNormalan je napisao/la:Smije se navijati u postovima, ali se ne smiju postavljati videi navijanja!

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Raz_ba je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Puna Grbavica. Navijači u transu. Razvaljujemo pitare. Deremo ih. Zeba, Višća, Bešlija, Popović, Svraka rapsodija u plavom. Šta ono reče roditeljomrzac ocu, kada mu je bio na samrti. Je li ono zaista rekao ili se meni pričinilo? Prošle godine dobili 3200 karata, ove 3000 i normalno da je prostor manji. Ako hoće da se šepure neka sebi naprave stadion ili neka uzimaju pod kiriju na Koševu i neka se šepure. Ponudili smo im 25% kapaciteta stadiona po istim cijenama kao i za domaće navijače. Valjda će biti korektni k'o Željo i ponuditi iste uvjete na gradskom stadionu 25% po istim cjenama. Vidjećemo da li su fukare kao što se priča ili je to samo šupljak. Oderaćemo ih. Kraj priče. Željo je šampion.
Pogriješio si grad, Fukare su u TUZLI!
Riječ fukare su napisane malim početnim slovom u mom tekstu i svako poluobrazovan zna da da se ista riječ ne odnosi na grupu iz Tuzle. Za Vas su Fukare Manijaci u našim uslovima (mentalni sklop). Je li nesuđeni Željovac "gospodin Blekić" pored oca možda spominjao još koga, možda majku, nisam čuo. Vidim da nas neki ubjeđuju da nevjerujemo svojim ušima nego pitarima. Spominjao je samo, oca nemojte me u drugo ubjeđivati i to u "pozitivnom" kontekstu isključivo na svoj račun. Međutim, to nije bitno. Bitno je to što ćemo ih oderati. Željo je šampion. Kraj priče.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
HAJDE LAZARE, HAJDE LAZARE, HAJDE LAZARE !!!!!
HAJDE LAZAAAAAAAREEEEEE!!!!
HAJDE LAZAAAAAAAREEEEEE!!!!
Zadnja izmjena: defender, dana/u 24 okt 2010, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
Prica o velikom i malom bratu
Sarajevo, jesen 1921. godine. Veliki brat je rodjen, iako tada nije mogao znati da ce imati malog brata 25 godina kasnije. Prije nego sto se osnovao sarajevski podsavez postojali su fudbalski klubovi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Vecinom su bili nacionalno orijentisani, a jedino kao takav si mogao imati podrsku podsaveza. Naravno bilo je i klubova koji nisu bili nacionalni, pa je tamo mogao igrati ko god hoce. Najstariji takav klub je zapravo Hajduk iz Sarajeva, koji je osnovan neposredno poslije Prvog svjetskog rata i kao takav opstao sve do 1945. Kasnije je ukinut, jer se takmicio tokom Drugog svjetskog rata u prvenstvu NDH (iako je bio radnički klub). Zapravo, jedini radnički klub koji je prezivio okupaciju 1941-1945 jeste Zeljeznicar, jer nije dopustio da se klub takmici u prvenstvu NDH na koju su gledali kao neprijatelja. To je zapravo spasilo i taj klub. U svom postojanju do 1941. klub nije bio narocito uspjesan. Takmicio se u 1. razredu sarajevske podsavezne lige, ali za vise nije imao podrsku podsaveza. Uvijek ispred njih su bili SASK, Slavija, Hajduk. Zeljo se drzao kao 4. klub u gradu ali je imao nesto sto nijedan klub u Sarajevu nije - principe. Drzali su se svog ideoloskog shvatanja da je svako vrijedan igrati za taj bez obzira na nacionalnost, sto je u to vrijeme bilo ravno izdaji. Koliko je uistinu Zeljeznicar bio na ivici ukidanja od strane sarajevskog podsaveza govori cinjenica da se svoje igraliste koje je izgradjeno na Pofalicima 1932. bilo zatvoreno 6 godina kasnije, zbog toga jer teren nije odgovarao smjeru sjever-jug. Kako objasnjenje. Pogodite na osnovu cijeg naloga je teren na Pofalicima zatvoren. Da, SASK i Slavija, dva najpoznatija sarajevska kluba prije Drugog svjetskog rata. Ipak ni otimacina igraca od strane bogatijih sarajevskih klubova, ni zatvaranje sopstvesnog terena a ni prijetnje o ukidanju kluba nisu uspjele. Klub je prije rata stekao mnoge simpatije, prije svega radnicke klase, koje je tada zivjelo u Sarajevu. Cak ni Hajduk nije imao toliko simpatizera kao sto je Zeljeznicar imao prije 1941. godine. Kada je klub odbio 1941. da igra u novoformiranoj ligi NDH, mnogi su mislili da je to kraj klubu, medjutim, klub se ubrzo obnavlja nakon zavrsetka rata i tada pocinje prica o radjanju malog brata. Po uzoru na ostale, u to vrijeme komunisticke klubove, u Sarajevu se 24.10.1946. osniva klub Torpedo (po uzoru na moskovski). Tacnije, klub je nastao fuzioniranjem Slobode i Udarnika, koji su u prvenstvu grada Sarajeva 1945/1946 ubjedljivo porazeni i ponizeni od strane Zeljeznicara. Zeljeznicar, kao prvak Bosne i Hercegovine te sezone, postaje prvi i jedini bh predstavnik u novoj prvoj ligi Jugoslavije 1946/1947. Da bi Torpedo (kako se sve zvao do jeseni 1947.) mogao parirati iole starijem bratu, moli savez da mu Zeljeznicar ustupi 7 najboljih igraca kako bi mogao da izbori nastup u prvoj ligi Jugoslavije. Da napomenem, Zeljeznicar se tada jos uvijek nalazio u borbi za opstanak u prvoj ligi, i takav postupak nije mogao ici u korist nikome. Kako god. mnogi igraci su pokleli i morali su preci u novi klub. Zeljeznicar, tako oslabljen u igrackom kadru, naravno nije mogao da opstane u ligi i ispao je 1947. godine u drugu ligu. Svakom navijacu Zeljeznicara jedno ime ostaje u sjecanju na taj mracni period, Josko Domorocki, je rekao NE i nije dopustio da ga odvedu dzavoli u drugi klub. Tako je pobuna malog brata uz pomoc saveza i partije uspjela. Medjutim, mali brat vidjevsi da nema dovoljno navijaca na svojim utakmicama, kao veliki brat, predlaze par godina kasnije velikom bratu da se fuzioniraju, jer Sarajevo ima igrace a Zeljeznicar navijace. Veliki brat je naravno rekao NE tom prijedlogu, iako se samo takmicio u drugoj ligi Jugoslavije. Zapravo, i prije odigravanja prvog prvenstvenog derbija 1954. godine, vec je bila vidljiva ideoloska razlika izmedju velikog i malog brata. Veliki je brat uvijek drzao do principa i nije se uvlacio u bilo kakav rezim, dok se mali brat, naucen primjerima iz Zagreba ili Beograda, uvlacio u rezime kad god je mogao. Ja bih rekao razlika u shvatanju pravih sarajlija i onih false sarajlija.
Slijedi: drugi nastavak!!!
Sarajevo, jesen 1921. godine. Veliki brat je rodjen, iako tada nije mogao znati da ce imati malog brata 25 godina kasnije. Prije nego sto se osnovao sarajevski podsavez postojali su fudbalski klubovi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Vecinom su bili nacionalno orijentisani, a jedino kao takav si mogao imati podrsku podsaveza. Naravno bilo je i klubova koji nisu bili nacionalni, pa je tamo mogao igrati ko god hoce. Najstariji takav klub je zapravo Hajduk iz Sarajeva, koji je osnovan neposredno poslije Prvog svjetskog rata i kao takav opstao sve do 1945. Kasnije je ukinut, jer se takmicio tokom Drugog svjetskog rata u prvenstvu NDH (iako je bio radnički klub). Zapravo, jedini radnički klub koji je prezivio okupaciju 1941-1945 jeste Zeljeznicar, jer nije dopustio da se klub takmici u prvenstvu NDH na koju su gledali kao neprijatelja. To je zapravo spasilo i taj klub. U svom postojanju do 1941. klub nije bio narocito uspjesan. Takmicio se u 1. razredu sarajevske podsavezne lige, ali za vise nije imao podrsku podsaveza. Uvijek ispred njih su bili SASK, Slavija, Hajduk. Zeljo se drzao kao 4. klub u gradu ali je imao nesto sto nijedan klub u Sarajevu nije - principe. Drzali su se svog ideoloskog shvatanja da je svako vrijedan igrati za taj bez obzira na nacionalnost, sto je u to vrijeme bilo ravno izdaji. Koliko je uistinu Zeljeznicar bio na ivici ukidanja od strane sarajevskog podsaveza govori cinjenica da se svoje igraliste koje je izgradjeno na Pofalicima 1932. bilo zatvoreno 6 godina kasnije, zbog toga jer teren nije odgovarao smjeru sjever-jug. Kako objasnjenje. Pogodite na osnovu cijeg naloga je teren na Pofalicima zatvoren. Da, SASK i Slavija, dva najpoznatija sarajevska kluba prije Drugog svjetskog rata. Ipak ni otimacina igraca od strane bogatijih sarajevskih klubova, ni zatvaranje sopstvesnog terena a ni prijetnje o ukidanju kluba nisu uspjele. Klub je prije rata stekao mnoge simpatije, prije svega radnicke klase, koje je tada zivjelo u Sarajevu. Cak ni Hajduk nije imao toliko simpatizera kao sto je Zeljeznicar imao prije 1941. godine. Kada je klub odbio 1941. da igra u novoformiranoj ligi NDH, mnogi su mislili da je to kraj klubu, medjutim, klub se ubrzo obnavlja nakon zavrsetka rata i tada pocinje prica o radjanju malog brata. Po uzoru na ostale, u to vrijeme komunisticke klubove, u Sarajevu se 24.10.1946. osniva klub Torpedo (po uzoru na moskovski). Tacnije, klub je nastao fuzioniranjem Slobode i Udarnika, koji su u prvenstvu grada Sarajeva 1945/1946 ubjedljivo porazeni i ponizeni od strane Zeljeznicara. Zeljeznicar, kao prvak Bosne i Hercegovine te sezone, postaje prvi i jedini bh predstavnik u novoj prvoj ligi Jugoslavije 1946/1947. Da bi Torpedo (kako se sve zvao do jeseni 1947.) mogao parirati iole starijem bratu, moli savez da mu Zeljeznicar ustupi 7 najboljih igraca kako bi mogao da izbori nastup u prvoj ligi Jugoslavije. Da napomenem, Zeljeznicar se tada jos uvijek nalazio u borbi za opstanak u prvoj ligi, i takav postupak nije mogao ici u korist nikome. Kako god. mnogi igraci su pokleli i morali su preci u novi klub. Zeljeznicar, tako oslabljen u igrackom kadru, naravno nije mogao da opstane u ligi i ispao je 1947. godine u drugu ligu. Svakom navijacu Zeljeznicara jedno ime ostaje u sjecanju na taj mracni period, Josko Domorocki, je rekao NE i nije dopustio da ga odvedu dzavoli u drugi klub. Tako je pobuna malog brata uz pomoc saveza i partije uspjela. Medjutim, mali brat vidjevsi da nema dovoljno navijaca na svojim utakmicama, kao veliki brat, predlaze par godina kasnije velikom bratu da se fuzioniraju, jer Sarajevo ima igrace a Zeljeznicar navijace. Veliki brat je naravno rekao NE tom prijedlogu, iako se samo takmicio u drugoj ligi Jugoslavije. Zapravo, i prije odigravanja prvog prvenstvenog derbija 1954. godine, vec je bila vidljiva ideoloska razlika izmedju velikog i malog brata. Veliki je brat uvijek drzao do principa i nije se uvlacio u bilo kakav rezim, dok se mali brat, naucen primjerima iz Zagreba ili Beograda, uvlacio u rezime kad god je mogao. Ja bih rekao razlika u shvatanju pravih sarajlija i onih false sarajlija.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
SVAKA CAST BRATE 

"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!
Pozdrav za sve navijače željezmičmara,a posebno za albansku većinu uz pjesmu "Kosovo republika".
Još imam informaciju da će na jugu danas biti besplatni hljebovi,kifle i ostala peciva 

jes' to smijesno...
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
koljacaa...Batistuta je napisao/la:Pozdrav za sve navijače željezmičmara,a posebno za albansku većinu uz pjesmu "Kosovo republika".Još imam informaciju da će na jugu danas biti besplatni hljebovi,kifle i ostala peciva

Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
- samir_tm87
- Kontakt:
johnnyHZ je napisao/la:koljacaa...Batistuta je napisao/la:Pozdrav za sve navijače željezmičmara,a posebno za albansku većinu uz pjesmu "Kosovo republika".Još imam informaciju da će na jugu danas biti besplatni hljebovi,kifle i ostala peciva
dada bakljave i tuljumbe , BUJRUM

Batistuta show hohoohohoh haahahahahahahahBatistuta je napisao/la:Pozdrav za sve navijače željezmičmara,a posebno za albansku većinu uz pjesmu "Kosovo republika".Još imam informaciju da će na jugu danas biti besplatni hljebovi,kifle i ostala peciva
Kako si dosegao takav nivo humora? Ko su ti uzori? Prvi put se srećem sa sličnim šalama, koju su nadasve originalne.

Ja stvarno ne mogu da skontam kako raja ne konta da crni humor nije popularan kod nas, ljudi konstantno furaju to. Svhatit ce jednog dana aBd, a mozda i nece!
Mes Que Un Club
Imam zamjerku 25 godina poslije Želje je osnovan FK Torpedo. U povijesti su nam poznati klubovi koji su se vraćali svojim korjrnima. Dinamo je bio Croatia, pa je vratio svoj stari naziv Dinamo. Možda opet Torpedo vrati svoj izvorni naziv. Željo je šampion. Kraj priče.tm84 je napisao/la:Prica o velikom i malom bratu
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 49 gostiju.