Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Dosta gore od fizičkog je taj psihički umor, dalo se primjetiti po pasovima da nešto nije uredu sa ekipom, mislim po onim pasovima koji su bili nepromišljeni i neprecizni. Dosta grešaka, drago mi je što se utakmica završila pozitivnim rezultatom za nas, bilo bi previše izgubit CL, i kup u samo par dana. Iskreno, trebali bi poradit na tom posjedu, nema potrebe za prepuštanjem incijative koliko god da vodili protiv koje god ekipe igrali, posebno na Teatru Snova, treba nam taj mentalitet, samo punit mrežu! Doveli smo Kagawu, koji uz posjed lopte, može čuda činit. Nedostaje nam nažalost još jedan igrač uz Carricka koji bi mogao doprinijet tom stilu igre, to jest. dva igrača, jedan da može zamijenit Carricka i jedan da može igrat uz Carricka, bilo defanzivni ili ofanzivni vezni. Iskreno ni ne znam ko bi bio ta dobra adicija u sredini, jedino mi se Wanayama iz Celtica pokazao kao "nešto". Stvarno ne razumijem kako poslijednjih par sezona se "mučimo" u veznom redu. Sreća naša, što je Carrick u formi i što je konstantan te bez povreda! Ovo je naša najlošija utakmica u ovoj sezoni, barem po meni, al' već sledeću bi trebali odigrat kako treba. Ovo pokrećem diskusiju onako, ako neko ima voljan da napiše k'o bi nam donio to "nešto" što nam treba u sredini terena!
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Netreba dva igraca treba jedan a Clevz bi bio dobra zamjena ali trenutno ima slabo dostupni tih igraca mozda taj Wanayama. Ja bi licno volio tu gledati Guarina iz Intera koji mi se stvarno svidja te ovih mladji nekoliko Strotman Cabay ova 3-4 igraca donijela bi nam tu sigurnost u veznom redu taj posjed lopte jer sve malo jace ekipe imaju na svojoj strani. Sad da igramo protiv Barse ne znam da li bi imali i 25% realno.xGGMU je napisao/la:Dosta gore od fizičkog je taj psihički umor, dalo se primjetiti po pasovima da nešto nije uredu sa ekipom, mislim po onim pasovima koji su bili nepromišljeni i neprecizni. Dosta grešaka, drago mi je što se utakmica završila pozitivnim rezultatom za nas, bilo bi previše izgubit CL, i kup u samo par dana. Iskreno, trebali bi poradit na tom posjedu, nema potrebe za prepuštanjem incijative koliko god da vodili protiv koje god ekipe igrali, posebno na Teatru Snova, treba nam taj mentalitet, samo punit mrežu! Doveli smo Kagawu, koji uz posjed lopte, može čuda činit. Nedostaje nam nažalost još jedan igrač uz Carricka koji bi mogao doprinijet tom stilu igre, to jest. dva igrača, jedan da može zamijenit Carricka i jedan da može igrat uz Carricka, bilo defanzivni ili ofanzivni vezni. Iskreno ni ne znam ko bi bio ta dobra adicija u sredini, jedino mi se Wanayama iz Celtica pokazao kao "nešto". Stvarno ne razumijem kako poslijednjih par sezona se "mučimo" u veznom redu. Sreća naša, što je Carrick u formi i što je konstantan te bez povreda! Ovo je naša najlošija utakmica u ovoj sezoni, barem po meni, al' već sledeću bi trebali odigrat kako treba. Ovo pokrećem diskusiju onako, ako neko ima voljan da napiše k'o bi nam donio to "nešto" što nam treba u sredini terena!
Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..
Vec dugo vremena unitedu treba jedan odlican vezni igrac. Koji zna s loptom. Cleverly je tako krut i nesiguran da me strah stalno kad ima loptu. Da ne govorim da nas svaki presing baca u ocaj, pa bude ko da gledam nekog bosanskog premijerligasa a ne United.
Fali tih tehnicara u ekipi. Nani i Robin mi tu samo padaju na pamet kod nas.
Ne moze mi nikako reci da ekipa Uniteda sa toliko iskustva i rotacije tokom sezone je umorna fizicki. Da to SAF kroz svojih 20+ godina nije znao odmorit. Psihicki umor ok, jer se tesko ispalo od Madrida, nepravdom. Meni tesko palo ko posmatracu a kamoli igracima.
No Bog ti dao nakon 20 minuta prosjecne igre 2 : 0 iz nicega i to prokockas protiv ove godine smijesnog Chelsija.
Ne mog opravdat da jedan vezni igrac ko sto je Clevz za 90 minuta ne posalje nijednu okomitu loptu! Pa ni da pokusa
Fali tih tehnicara u ekipi. Nani i Robin mi tu samo padaju na pamet kod nas.
Ne moze mi nikako reci da ekipa Uniteda sa toliko iskustva i rotacije tokom sezone je umorna fizicki. Da to SAF kroz svojih 20+ godina nije znao odmorit. Psihicki umor ok, jer se tesko ispalo od Madrida, nepravdom. Meni tesko palo ko posmatracu a kamoli igracima.
No Bog ti dao nakon 20 minuta prosjecne igre 2 : 0 iz nicega i to prokockas protiv ove godine smijesnog Chelsija.
Ne mog opravdat da jedan vezni igrac ko sto je Clevz za 90 minuta ne posalje nijednu okomitu loptu! Pa ni da pokusa
Glory Glory Man United!
Pa ima United finih tehnicara poput Nanija, RvP-a, Ronneya, Welbecka, Giggsa, Andersona i Kagawe.
Dakle nije da nema takvih samo sto Ferguson ne praktikuje taj prevelik posjed lopte.
Dakle nije da nema takvih samo sto Ferguson ne praktikuje taj prevelik posjed lopte.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
nakon povrede Nanija igra se skroz promjenila, po meni je radije trebao ući Welbeck umjesto njega a ne Valencia ..
a umjesto Cleverlya - Anderson, al šta je tu je...
a umjesto Cleverlya - Anderson, al šta je tu je...
Nema u sredini terena, svaki od tih igrača ima zadovoljavajuću tehniku sa loptom, al' nijedan od njih nije dominantan u sredini terena, da može da diktira igru i da je pravi vođa. Svaka čast Carricku, prepušten je u drugom poluvremenu sam u sredini, jedini pravi veznjak u utakmici protiv Chelsea :S Ne znam stvarno, na Giggsa se ne može računat, isto i na Andersona. Rooney, Kagawa, Robin i Nani svakako. Potreban je stvarno igrač u sredini terena već poslijednjih bar pet sezona, nadam se da ćemo riješit i taj "problem". Wanayama bi nam došao kao unaprijeđena verzija Jonesa, znači sve što Jones može +čuvanje lopte, pravovremeni pasovi. Ne znam ni čime raspolažemo ni u akademiji na toj poziciji, mislim da imamo potencijala, al' dok ti igrači dođu do prvog tima, trebat će vremena svakako. Vidjet ćemo šta Fergie planira, možda nas i iznenadi/obraduje. Svakako da se više ne može računat na Giggsa, Scholesa, ostali smo i bez Fletchera.M4kaveli je napisao/la:Pa ima United finih tehnicara poput Nanija, RvP-a, Ronneya, Welbecka, Giggsa, Andersona i Kagawe.
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Carrick ima solidnu tehniku za zadnjeg veznog a tu je i Kagawa u veznom redu.
Dakle jedan centralni vezni sa odlicnom tehnikom bi dobrodosao.
Trenutno se ne mogu sjetiti nijednog takvog a da je dostupan.
Mozda bi taj Wanyama bio idealno rjesenje mada ni on nije neki vrhunski tehnicar ..
Trenutno se ne mogu sjetiti nijednog takvog a da je dostupan.

Mozda bi taj Wanyama bio idealno rjesenje mada ni on nije neki vrhunski tehnicar ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Ma Carrick je divota za gledat, al' mu treba zamjena i treba mu partner. Njegova forma kad bi pala ove sezone il' kad bi se povrijedio, Manchester bi opao za 60%. Kagawa mora igrat više naprijed, znači ofanzivni vezni ona desetka lažna, ali da bi funkcionisao najbolje što može, treba imat posjed lopte ekipa, momak je genijalan, treba ga iskoristit'. A Wanayama je tenk, kod njega je lopta sigurna i da je prenese do Carrick-a opet bi radio dobar posao, a u odbrani bi mogao igrat flastera, razbijat protivničke napade, itd. zahvalan igrač, nema šta, još je fan Manchester Uniteda, pa ga priželjkujem. A ni ja, rijetke je to roba... Nadam se da Fergie ima već nekog u planu, draže mi je gledat utakmicu kad primimo gol, pa napadamo i prekrećemo, nego kad postignemo pogodak, pa prepustimo incijativu...M4kaveli je napisao/la:Carrick ima solidnu tehniku za zadnjeg veznog a tu je i Kagawa u veznom redu.
Trenutno se ne mogu sjetiti nijednog takvog a da je dostupan.![]()
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Zaboravio sam Carricka sinoc onako kasnoM4kaveli je napisao/la:Carrick ima solidnu tehniku za zadnjeg veznog a tu je i Kagawa u veznom redu.

O Welbecku ne bih trosio dah, al sve mi se vise svidja kao igrac svojom borbenoscu i snagom. I tehnike neke ima, dovoljno za njega.
Kagawa - njegove tehnike sam slabo vidio ove sezone, kao i njegovu igru. Toliko je stidan, ne zeli preuzeti odgovornost. Mozda je to Japanski mentalitet, nije drzak kao recimo Hazard ( morao sam ga uporedit ). I ne mislim samo radi gola juce nego opcenito, hazard ce je uzet sa lijeve strane i vuci loptu na desnu, dok Kagawa dodaje prvom do sebe.
O ovome i ja pricam stalno. Malo glupo za reci al eto puno puno drazexGGMU je napisao/la: Nadam se da Fergie ima već nekog u planu, draže mi je gledat utakmicu kad primimo gol, pa napadamo i prekrećemo, nego kad postignemo pogodak, pa prepustimo incijativu...
Glory Glory Man United!
Rooney ima pristojnu tehniku, al' on jednostavno nije igrač za sredinu terena, a bilo bi i preivše za tražit to od njega, treba ga koristiti kao napadača, a ne kao zakrpu za sve moguće na terenu. Welbeck ima iznenađujuće dobru tehniku, nekako se osjećam sigurnije kad je lopta kod njega nego kod većine ostalih igrača na terenu, stvarno se dobro snalazi sa loptom, i fino dribla loptu, od njega treba očekivati puno, ali ni on nije vezni igrač, nego napadač i krilo po potrebi.Anderson8 je napisao/la:Zaboravio sam Carricka sinoc onako kasnoM4kaveli je napisao/la:Carrick ima solidnu tehniku za zadnjeg veznog a tu je i Kagawa u veznom redu.
Mozda bi taj Wanyama bio idealno rjesenje mada ni on nije neki vrhunski tehnicar ... A Welbeck i Rooney nisu bas neki tehnicari. Rooney u tri utakmice ne moze pasa sastavit a onda u jednoj bljesne i salje pasove preko pola terena.
O Welbecku ne bih trosio dah, al sve mi se vise svidja kao igrac svojom borbenoscu i snagom. I tehnike neke ima, dovoljno za njega.
Kagawa - njegove tehnike sam slabo vidio ove sezone, kao i njegovu igru. Toliko je stidan, ne zeli preuzeti odgovornost. Mozda je to Japanski mentalitet, nije drzak kao recimo Hazard ( morao sam ga uporedit ). I ne mislim samo radi gola juce nego opcenito, hazard ce je uzet sa lijeve strane i vuci loptu na desnu, dok Kagawa dodaje prvom do sebe. Kagawa je radilica, nema viška poteza, meni se sviđa!
O ovome i ja pricam stalno. Malo glupo za reci al eto puno puno drazexGGMU je napisao/la: Nadam se da Fergie ima već nekog u planu, draže mi je gledat utakmicu kad primimo gol, pa napadamo i prekrećemo, nego kad postignemo pogodak, pa prepustimo incijativu...
Kagawu trebaš pomno pratit ako hoćeš da izvučeš neki zaljučak o njemu, slobodno mogu napisat da bi trebali gradit tim oko njega u narednoj sezoni, za što bi nam trebao posjed lopte, u biti on što radi, je napravi mini Barcelonu od ekipe, samo mu je posjed potreban, svim tim kratkim dodavanjima na prvu igračima oko sebe on pravi prostor, stvarno prepametan i prekoristan igrač, a njegovo tek dolazi. Kagawa se nalazi svuda po terenu, nema on problem sa odgovornošću nego jednostavno nije najkorisniji ako prepustimo posjed, nama posjed treba da bi on igrao najbolje što može, i sposoban je jako i da prođe, a i da završi akciju.
Pa da, stvarno je tako, mi kad smo primali gol, bilo je očigledno da ćemo preokrenut rezultat, a isto tako i kad smo davali golove prvi, bilo je očigledno da ćemo se samo povuć, što nikako ne bi trebala bit' opcija. Zamislite ovaj napad i distribuciju lopte do njih kroz čitavu utakmicu, znači bez povlačenja, samo trpanje! Jest da Fergie nije od toga, ne gaji on takav fudbal on odrađuje stvari koliko je potrebno, al' bi to stvarno volio vidit!
zaključak, stvarno nam treba neki vođa na sredini terena, strašan tehničar, da diktira tempo i čuva loptu, razdjeli je kad treba, itd. itd.
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Evo sada mi naumpade Pjanic.
Sve sto treba Unitedu na poziciji centralnog veznjaka.
Ali od toga vjerovatno nema nista ..
Sve sto treba Unitedu na poziciji centralnog veznjaka.

Ali od toga vjerovatno nema nista ..
mene više brine stanje na krilima za sljedeću sezonu. Ovakva sredina je ove sezone koliko toliko dobro odrađivala posao, krila su nam totalni promašaj. Antonio Valencia, za njega nema riječi ni njegova rođena mater. Frajer ograničen kao moj špajz, s onim fazonom ni mene više ne može proći. Nani je počeo kao igrati, ali ga čitave sezone nije bilo, sad još ova povreda, mada nije ništa ozbiljno. Ashley Young dobar za simulacije, kad vidi protivničkog igrača usere se, kao da je vidio Boga, pa je vrati Evri ili Rafi, zavisi na kojoj poziciji igra. Mislim da se njih trojica trebaju malo postidit, jer nam je ove godine najbolje krilo ni manje ni više Bog fudbala od 39. godine Ryan Giggs. Pored ovog Zahe, na ljeto još jednog krilnog i jedan dobar igrač sredine, koji će stati na loptu.
A i meni je odma pao na pamet Pjanić, ali čisto sumnjam da je moguć taj transfer, nešto ne nam ni dal' smo ikad bili povezivani sa njim, nažalost...Belmin6 je napisao/la:mene više brine stanje na krilima za sljedeću sezonu. Ovakva sredina je ove sezone koliko toliko dobro odrađivala posao, krila su nam totalni promašaj. Antonio Valencia, za njega nema riječi ni njegova rođena mater. Frajer ograničen kao moj špajz, s onim fazonom ni mene više ne može proći. Nani je počeo kao igrati, ali ga čitave sezone nije bilo, sad još ova povreda, mada nije ništa ozbiljno. Ashley Young dobar za simulacije, kad vidi protivničkog igrača usere se, kao da je vidio Boga, pa je vrati Evri ili Rafi, zavisi na kojoj poziciji igra. Mislim da se njih trojica trebaju malo postidit, jer nam je ove godine najbolje krilo ni manje ni više Bog fudbala od 39. godine Ryan Giggs. Pored ovog Zahe, na ljeto još jednog krilnog i jedan dobar igrač sredine, koji će stati na loptu.
Ma ovo je diskusija pokrenuta jer je očigledno da imamo taj "problem" poslijednjih par sezona, ove sezone smo spašeni od Carricka koji je nevjerovatan i drži sve u svojim rukama/nogama. Ali svakako da treba tu sredinu terena poboljšat, sad kad smo ostali bez Fletchera, a i od Scholesa se ne može očekivat previše, Claverlyu je ovo prva sezona da konstantno igra pa mu se mogu neke stravi progledat kroz prste, Anderson je nepredvidiv i ja barem ne mogu se pozudat u njega. Znači potreban nam je igrač ili dva u tom polju, nadam se da Ferguson ima nekog u planu. A po pitanju krila, to je bogu plakat, Valencia kao jedan od najboljih igrača prošle sezone, ove sezone pokazuje samo očaj, toliko limitiranosti dugo nisam vidio u Manchester Unitedu, Young isto tako nije od koristi, Nani je nažalost propustio dosta, ali je u formi i naše je najbolje krilo, Zaha pokazuje da je nivo više, nadam se da ćemo ga zadržat i pružat mu prilike u prvom timu, imamo opcije u vidu Welbecka, Kagawe još, ako ne ode neko krilo, sumnjam da ćemo se pojačavati još na toj poziciji...
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
- majestic24
- Kontakt:
Posto ce Chelsea sezonu pokusati spasiti osvajanjem evropske lige i fa kupa,siguran sam da ce poslati u revansu najaci sastav. Ako osvojimo samo premiership,za mene je sezona izgbubljena i losa.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
slažem se, mada kako je psiha čudna stvar, zadovoljio bi se i s ligom.majestic24 je napisao/la:Posto ce Chelsea sezonu pokusati spasiti osvajanjem evropske lige i fa kupa,siguran sam da ce poslati u revansu najaci sastav. Ako osvojimo samo premiership,za mene je sezona izgbubljena i losa.

A ako ne osvoje nista ?majestic24 je napisao/la:Posto ce Chelsea sezonu pokusati spasiti osvajanjem evropske lige i fa kupa,siguran sam da ce poslati u revansu najaci sastav. Ako osvojimo samo premiership,za mene je sezona izgbubljena i losa.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Prije sezone sam kao cilj ove ekipe zacrtao ligu i to zelim da osvojimo. Tu ako podbacimo onda je sezona losa. FA cup bi bilo lijepo osvojiti, imali smo odlicnu sansu da jucer preskocimo veliku prepreku ali nismo uspjeli. Ima revans, svi znamo kako smo ispali iz CL, samo da se maler ne nastavi i u ligi. Ponavljam, sa ligom sam itekako zadovoljan - uspjesna sezona.majestic24 je napisao/la:Posto ce Chelsea sezonu pokusati spasiti osvajanjem evropske lige i fa kupa,siguran sam da ce poslati u revansu najaci sastav. Ako osvojimo samo premiership,za mene je sezona izgbubljena i losa.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Ma daj, ako osvojimo ligu sezona je odlicna. Spustimo se malo na zemlju.majestic24 je napisao/la:Posto ce Chelsea sezonu pokusati spasiti osvajanjem evropske lige i fa kupa,siguran sam da ce poslati u revansu najaci sastav. Ako osvojimo samo premiership,za mene je sezona izgbubljena i losa.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Prvo poluvrijeme, u kojem smo igrali dobro 25 min u vrh glave, a odbrana je igrala cijelo poluvrijeme dobro, je po meni zadovoljavajuce. Drugo poluvrijeme ,posteno ljudi su nas nadigrali ali to je i razumljivo jer oni su jurili rezultat.
Ne znam u cemu je problem, nismo odigrali dobro ali nismo izgubili i to je vazno...jest to da smo prokockali prednost ali ima druga utakmica i ne znam cega se vi plasite ne idemo u London sa negativnim rezultatom. United vec dugo igra tako, kad povedu povuku se a posebno protiv jacih timova ,sto je meni i razumljivo. Meni frustrira to sto se povuku protiv slabijih timova, a nikako protiv javih.
Vidim da kritikujete Cleverlya ,ja vas nikako ne mogu da shvatim ,covjek ne odigra dobro i vi odmah pocnete nabrajt ovo ono, a dva dana ranije ste se kleli u njega, ne bukvalno. Pa svakome se moze desiti da odigra lose, da ima los dan radi necega ,nekog problema ili jednostavno ga ne ide ne mora imati neki problem, ali ne moraju se donositi zakljuCci prema jednoj odigranoj tekmi.
Sto se tice Valencie, meni on igra slabije nego prosle sezone ali ne toliko koliko vi uporno nastojite da pokazete. Upravo zbog toga sto je briljirao prosle sezone a i sezonu prije nje, protivnicke ekipe vise paznje usmjeravanju na njega i njegovo zatvaranje. On i ove sezone pravi poprilicno isti broj prodora i centarsuta, koji su za razliku od prethodne manje ucinkoviti ali svejedno on obavlja svoj posao sasvim solidno .Ako je tako los ne znam zasto ga Fergie gura , sigurno ima neku stelu. Gluposti o broju sedmici i tvrdnji kako Valencia tu istu svetu sedmicu ne zasluzuje su sramotne

Ne znam u cemu je problem, nismo odigrali dobro ali nismo izgubili i to je vazno...jest to da smo prokockali prednost ali ima druga utakmica i ne znam cega se vi plasite ne idemo u London sa negativnim rezultatom. United vec dugo igra tako, kad povedu povuku se a posebno protiv jacih timova ,sto je meni i razumljivo. Meni frustrira to sto se povuku protiv slabijih timova, a nikako protiv javih.
Vidim da kritikujete Cleverlya ,ja vas nikako ne mogu da shvatim ,covjek ne odigra dobro i vi odmah pocnete nabrajt ovo ono, a dva dana ranije ste se kleli u njega, ne bukvalno. Pa svakome se moze desiti da odigra lose, da ima los dan radi necega ,nekog problema ili jednostavno ga ne ide ne mora imati neki problem, ali ne moraju se donositi zakljuCci prema jednoj odigranoj tekmi.
Sto se tice Valencie, meni on igra slabije nego prosle sezone ali ne toliko koliko vi uporno nastojite da pokazete. Upravo zbog toga sto je briljirao prosle sezone a i sezonu prije nje, protivnicke ekipe vise paznje usmjeravanju na njega i njegovo zatvaranje. On i ove sezone pravi poprilicno isti broj prodora i centarsuta, koji su za razliku od prethodne manje ucinkoviti ali svejedno on obavlja svoj posao sasvim solidno .Ako je tako los ne znam zasto ga Fergie gura , sigurno ima neku stelu. Gluposti o broju sedmici i tvrdnji kako Valencia tu istu svetu sedmicu ne zasluzuje su sramotne
nedaj se CartmaneCartman je napisao/la:Ma sta to vi zagovarate da se odgodi Reading, nayebo sam pravo ako se to desi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.