Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

skolovaniprevarant
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la skolovaniprevarant » 10 mar 2013, 20:34

Ne zelim nista komentarisati,nije me ni zabolio ovaj zamal preokret plavaca,koliko cinjenica da sveti broj nosi ovaj glupi Ekvadorac,covjek koji ne moze visse ni napredovat,koji je ogranicen ko parking,tehnika mu je nula,ni sam ne zna sta ce od sebe kad je s loptom,molim Boga da nas na ljeto napusti uzasan je!!

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 10 mar 2013, 20:37

skolovaniprevarant je napisao/la:Ne zelim nista komentarisati,nije me ni zabolio ovaj zamal preokret plavaca,koliko cinjenica da sveti broj nosi ovaj glupi Ekvadorac,covjek koji ne moze visse ni napredovat,koji je ogranicen ko parking,tehnika mu je nula,ni sam ne zna sta ce od sebe kad je s loptom,molim Boga da nas na ljeto napusti uzasan je!!
Ma uvijek je bio ogranicen, ali bar je sve to nadoknadjivao borbenoscu, a sad
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 10 mar 2013, 20:38

Chelsea zasluženo do revanša u Londoonu, United je bilo baš loš u drugom dijelu, a mladi De Gea je još jednom pokazao da je golman top klase i tako još jednom začepio usta ovim hejterima 8-)

skolovaniprevarant
Kontakt:

Post Postao/la skolovaniprevarant » 10 mar 2013, 20:42

De Gea ce,postati najbolji golman za koju godiu u to sam siguran.Nadam se vec sada da nas taj covjek nikada nece napustiti i karijru zavrsit na OT jedostavno je magican!

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 10 mar 2013, 20:59

Al' De Gea voli branit Matine udarce.Jos se sjecam one odbrane iz slobodnjaka na SB. :mrgreen:
Inace,odlicna utakmica.Bili smo blizi pobjedi,no,ovo je najrealniji ishod i ocekuje nas na SB prava utakmica. :D
Keep the Blue Flag Flying High !

petriot
Kontakt:

Post Postao/la petriot » 10 mar 2013, 21:10

...sok :lol:

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 10 mar 2013, 21:11

petriot je napisao/la:...sok :lol:
Gusti?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 mar 2013, 21:16

Gdje ce u kalendar ugurat ovu tekmu? Navodno nema nigdje mjesta. Mozda cak bude tekma ponedjeljkom, a neka ligaska subotom. Treba ukinut ovo ponavljanje utakmica, nema vremena za to u modernom nogometu. Odma produzetke + penale i gotovo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 10 mar 2013, 21:18

Cartman je napisao/la:Gdje ce u kalendar ugurat ovu tekmu? Navodno nema nigdje mjesta. Mozda cak bude tekma ponedjeljkom, a neka ligaska subotom. Treba ukinut ovo ponavljanje utakmica, nema vremena za to u modernom nogometu. Odma produzetke + penale i gotovo.
Da ali mozda nam ova ponovljena spasi kup. U drugom, United je pao psihicki, a cudno je cudo kad "noge nece kud glava hoce". I ja sam za jednu utakmicu, ali odma penale, ko ce se patit jos 30 min. ;)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 10 mar 2013, 21:18

Cartman je napisao/la:Gdje ce u kalendar ugurat ovu tekmu? Navodno nema nigdje mjesta. Mozda cak bude tekma ponedjeljkom, a neka ligaska subotom. Treba ukinut ovo ponavljanje utakmica, nema vremena za to u modernom nogometu. Odma produzetke + penale i gotovo.
Tako je, sredinom tjedna nema vremena, jedino umjesto neke prvenstvene ali to bi bilo već previše jer bi i mi i Chelsea imali 2 utakmice manje u prvenstvu
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 10 mar 2013, 21:28

Sljede vrlo bitna dva meca pred derbi sa gradjanima. Reading doma i Sunderlandu u goste, plus City dolazi na Trafford. Mislim da ce tu biti rjeseno prvenstvo, ali ako i ne, imamo pravo na gresku 8-)

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 10 mar 2013, 21:40

"They [Chelsea] may think that [they changed the game]. If you make substitutions and they work for you, it’s easy to say that. But to be honest with you, I just thought we were running out of legs.

"I detected some tiredness because the players kept giving the ball away. When you see teams giving the ball away as we were doing then you have to understand why.

"I think the emotions and the intensity of Tuesday night took their toll on some of the players, understandably. I've no problems with that part but certainly they did feel it in the second half."

Ramires went on to score Chelsea's equaliser and there would have been a winner for the visitors had David De Gea not saved Juan Mata's goalbound effort with an outstretched foot in the 90th minute.

"I didn't quite see it at the time," said Sir Alex, "but I've seen it since on the replay and it’s a terrific save at an important time because if they'd scored it we would have been out, no doubt about that."

The Reds will instead have a second chance to reach the semi-finals, with a forthcoming replay at Stamford Bridge where United won in the league earlier in the season but lost in the Capital One Cup after extra-time.

"The replay is not a problem for us," insisted the manager. "We’ve got plenty of time for it as we have no European games. I don't know when it's going to be played mind you, probably May because we've got the international break coming up! But the only thing we can say is we're still in the cup."

Nani's involvement in the next game - Reading in the league on Saturday - may be in doubt, following his withdrawal and replacement by Antonio Valencia before the interval.

Sir Alex said: "That was a blow to us because Nani was playing very well at the time.

"He got a little hamstring injury. I don't think it's too serious but nonetheless he had to come off."

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 10 mar 2013, 21:47

Samo cu reci da sam duboko razocaran igrom opcenito. Ponovio nam se Real Madrid, Bayern obe na OT. Nedopustivo je da prepustamo igru gostima na svom stadionu bez obzira na rezultat. To SAF radi posljednjih godina. Smijesni smo kao protiv Swansea prosle sezone.
Ne mozes se brate moj branit vise od sat vremena pa da igras protiv Zeljeznicara!
Ne mog da vjerujem ali reci cu da mi je draze gledat dok ganjamo rezultat, tj dok gubimo. Tad bar vidim neke akcije, pokusaje. Ovako kad se povede 1 : 0 to ko da vodimo 19 nula tako se nema namjere ici naprjed da je za plakanje.
Limitirani Chelsea koji nema posjed lopte veci od Wigana nas napada na OT i vrsi presing, pravi nas smijesnim, na kraju su nesretno ostali samo na remiju!
Glory Glory Man United!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 mar 2013, 21:57

Mislim da je Fergie rekao istinu, a to je da su naši igrači bili preumorni nakon iscrpljujuće tekme sa Realom, kako fizički tako i psihički ;)

To se danas osjetilo na našoj igri, posebno u drugom pol, gdje nisu imali snage i prečesto su se olako rješavali lopte, što nas je u konačnici i koštalo ovog remija, jer smo kako je tekma odmicala bili sve više ranjiviji ;)

Benitez je sačuvao svoje glavne igrače za ovaj duel, u Bukureštu je izveo kombinovani sastav i to je bila njihova glavna prednost, dovoljno snage i trke u nogama, pogotovo Ramirez ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 10 mar 2013, 21:58

United ne igra na posjed, nego brzi prenos lopte iz odbrane, kroz sredinu ili krila pred protivnicki sesnesterac. Taj prenos ne mora biti ni "brz", ali definitivno nisu ekipa od "posjeda", i cesto prepustaju incijativu protivniku. Razni uspjesi, zatim tabela epl, pokazuju da im to ide od ruke, ali sto se mene tice, volio bih da igramo vise na posjed, uz naravno par tehnicki dotjeranih igraca, a ne samo boraca i rovokopaca. Ovom klubu ide dobro, ali moglo bi jos bolje. Zelja za prelazni rok su dva zadnja vezna plus nadati se jednom veznom iz pogona.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 mar 2013, 22:11

Pa dobro, ako je vidio da su umorni, zasto nije uveo jednog Andersona umjesto Cleverleya ili zasto nije odmorio Evru od pocetka? Pa nije valjda onaj Buttner dosao da se slika sa igracima Uniteda.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 10 mar 2013, 22:28

Onaj Cleverley iako uvijek namršten stvarno je jedan komad pružnog praga ne zna da isprati igrača bez lopte pa da se nasadiš na glavu.
Stvarno šteta što nema Keane-a da mu zagalami na terenu da se usere odmah na mjestu.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 10 mar 2013, 22:34

nesto najsmjesnije jeste se izvlaciti na takozvani umor
Glory Glory Man United!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 mar 2013, 22:49

Anderson8 je napisao/la:nesto najsmjesnije jeste se izvlaciti na takozvani umor
Nije isključivo umor bio razlog današnje loše igre, ali jeste jedan od ključnih faktora ;)

Uz loš odabir Fergia i onu povredu Nania, sve je rezultiralo ovako lošim izdanjem, naravni Plavci su iskoristili ponuđeno i nakon početnih 20 min, kada mi nismo uspjeli riještit tekmu (zahvaljujući promašaju Wazze), vidjeli su da smo ranjivi i Benitez je to iskoristio, uvođenjem Edena u igru te svježim i ratrčanim Ramirezom koji je bio najbolji pojedinac danas u obje ekipe ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 10 mar 2013, 22:51

Anderson8 je napisao/la:nesto najsmjesnije jeste se izvlaciti na takozvani umor
Itekako je opravdano takvo izvlacenje ako se ima u vidu da se u utorak igralo protiv jedne od najboljih ekipa danasnjice, a pri tome se vise od pola sata ganjao rezultat. Problem je bio prenos lopte, i tu je zakazala sredina terena, Kleverli i Valencija su bili daleko ispod svoje razine, a ni ostatak ekipe nije odusevio osim stoperskog para i golmana. Takodjer ne treba zaboravit ni psiholoski sok od utorka, ali veceras jednostavno nismo imali adekvatne zamjene u sredini (ne znam sta je sa Andom), takodjer losa forma krila kroz cijelu sezonu je zabrinjavajuca. Najbolje partije na tim pozicijama su pruzili igraci koji nisu krilni igraci. No dobro na ovakav ishod se nije moglo uticat, dvoboj sa takve dvije ekipe je jednostavno preblizu.

Takodjer ukoliko prodjemo Chelsea onda cemo sa Cityem u 5-6 dana igrat 2 puta na 2 fronta.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 1 gost.