RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 07 jul 2015, 16:55

Tifoz je napisao/la:
keno83 je napisao/la:ne treba da cudi jednostavo je ovaj kub osudjen da zivotari, i nakon perioda slave potisnut je, i njegova uloga je marginalizirana i zapecacena, sad koliko dugo, pitanje je, ali da ce ici imalo dalje od borbe za opstanak jako tesko, sto je gore nikakav prostor za napredak nije vidljiv, kao ni moc onih sto ga podrzavaju, da naprave nesto bolje i vise od njega, vrlo crna buducnost nazalost
Haj ti idi navijaj za one sa svjetlijom. Da se sto godina borimo za opstanak i da se sto puta rodimo opet cemo izabrati nasu crvenu svetinju i stati iza nje
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Tifoz
Kontakt:

Post Postao/la Tifoz » 07 jul 2015, 16:55

Raduje istina da u pogonu sada imamo djecu Demira Pecu koji razvaljuje,Isica,Vidovica koji je kao krilni napadac zabio 28 golova u sezoni,Dinu Cemalovica i jos dosta njih. Ako ovu sezonu preguramo a ne sumnjam u to Velež ce imati svoju mladost i ono sto je ga je kroz istoriju krasilo. Samo Forza i bit ce dva tri dobra igraca do pocetka prvenstva. Jest malo igra živaca ali bit ce to sve u dure
DŽELO ODLAZI

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 jul 2015, 17:20

Tifoz je napisao/la:
keno83 je napisao/la:ne treba da cudi jednostavo je ovaj kub osudjen da zivotari, i nakon perioda slave potisnut je, i njegova uloga je marginalizirana i zapecacena, sad koliko dugo, pitanje je, ali da ce ici imalo dalje od borbe za opstanak jako tesko, sto je gore nikakav prostor za napredak nije vidljiv, kao ni moc onih sto ga podrzavaju, da naprave nesto bolje i vise od njega, vrlo crna buducnost nazalost
Haj ti idi navijaj za one sa svjetlijom. Da se sto godina borimo za opstanak i da se sto puta rodimo opet cemo izabrati nasu crvenu svetinju i stati iza nje
:thumbup: :bih:

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 07 jul 2015, 19:19

nisam ja ni spomenuo da ce se Velez ugasiti, ali sam post pisao pod misljenjem na nastupe u Evropi, ovo sve prije i sada je samo zivotarenje.. o kakvoj omladini pricamo, odkad gledam tabele omladinaca, nikad velez nisam vidio ni kod juniora ni kod kadeta iznad zadnjih 5 mjesta na tabeli, uci u novu sezonu sa ovim Ćemalovicem u napadu je strasno, budimo realni, lik nema mjesta mjesta ni u timovima koji se bore za opstanak u PL, klub je sam sebe izbaco iz grada pristavsi da igra utakmice i iz temelja uredjuje stadion u Vrapcicima, umjesto da je isto poceo 98 u sjevernom, vec tada je jasno bilo da od BB nema nista, ovako se sam provinciiso. evo pogledaj iole provjerenijeg igraca, ko to zeli da dodje u Velez, skoro pa niko, najbolji redovno idu za dzabe, u jednako slabog Zelju i u Sarajevo. mora se biti realan, a stanje je upravo ovako, ne treba ni govoriti, da raja polako odustaje od svega, za sta je dokaz prosla sezona, gdje je mnogo vise bilo onih tekmi sa 1000 - gledalaca nego onih iznad, sto nikad u istoriji nije zabljezeno.. i da, ako bilo koji od te "talentovane " djece nesto i napravi, mislite da ce nesto Velezu donijeti? nema nista od toga.. Sarajevo dovodi investitore, a mi pricamo o ljubavi prema Velezu, pa Vaha svaki dan sjedi sa milijarderima, sto ne nagovori nekoga da ulozi nesto, koliko je bivsih trenera i fudbaera koji su uspjeli vani i dalje vani rade, ko je ista doveo, sto bi Velez napravilo odrzivim, i primamljivim, pogledaj Sarajevo, gdje su ti rodjeni? skupe se pare, kupi se semafor i autobus, svaka cast, ali to vam je kao ona Mesiceva skutorima, ako zelis da pomognes nekome ne das mu ribu, nego ga naucis kako da je sam hvata, kako da bude samoodrziv, do tada sve je ovo suplja sto se potvrdjuje i u praksi..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 07 jul 2015, 19:31

Fakat si @keno tezak lik. Dos'o si ovdje prosipati demagogiju i porediti Velez koji je ostavljen od mnogih sa Sarajevom i Zeljom koji su evo godinama u milosti drzave.U milosti u smislu drzavnih kompanija koje su godinama podrzavale te klubove (direktori svih jakih preduzeca su u pravilu bili predsjednici klubova).Uz to ne spominjes da je iz Mostara protjerano vise desetina hiljada ljudi koji su mozda i mogli na neki nacin pomoci Velezu.Stanovnistvo koje danas podrzava rodjene je zbijeno na cca 30 % povrsine grada i td.Uz to spominjes kao da mi ne zelimo stadion u SL a u isto vrijeme prsutis cinjenicu da je tamo predvidjen novi gradski stadion i da se za realizaciju tog projekta osim para treba postici politicki dogovor ,koji je u Mostaru nemoguc i po puno manjim pitanjima.O pomoci nekih ljudi koji si spomenuo nemoj vise molim te jer ocigledno nemas pojma.Inace ako te mogu zamoliti zaobidji nas u buduce imas Sarajevi i uzivaj oasha maoj , a nas pusti da se "patimo" :pray:
:wave:

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 07 jul 2015, 20:10

Pa gdje su ta silna pojacanja? S ovom postavom necemo ni Mladost pobjediti :crazy:
@keno svaka cast, potpisujem od prve do zadnje rijeci, pa se ljutite koliko hocete. Sami smo krivi za desavanja u i oko kluba!
lezVe do bagro

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 07 jul 2015, 20:14

rodjenisa je napisao/la:Fakat si @keno tezak lik. Dos'o si ovdje prosipati demagogiju i porediti Velez koji je ostavljen od mnogih sa Sarajevom i Zeljom koji su evo godinama u milosti drzave.U milosti u smislu drzavnih kompanija koje su godinama podrzavale te klubove (direktori svih jakih preduzeca su u pravilu bili predsjednici klubova).Uz to ne spominjes da je iz Mostara protjerano vise desetina hiljada ljudi koji su mozda i mogli na neki nacin pomoci Velezu.Stanovnistvo koje danas podrzava rodjene je zbijeno na cca 30 % povrsine grada i td.Uz to spominjes kao da mi ne zelimo stadion u SL a u isto vrijeme prsutis cinjenicu da je tamo predvidjen novi gradski stadion i da se za realizaciju tog projekta osim para treba postici politicki dogovor ,koji je u Mostaru nemoguc i po puno manjim pitanjima.O pomoci nekih ljudi koji si spomenuo nemoj vise molim te jer ocigledno nemas pojma.Inace ako te mogu zamoliti zaobidji nas u buduce imas Sarajevi i uzivaj oasha maoj , a nas pusti da se "patimo" :pray:
:wave:
izvrces cinjenice, ja nisam rekao da je sad trebao da se pravi stadion tamo, to je trebalo da se uradi 98, nadalje, oni koji podrzavaju Veleza nisu na 30 posto nego na 60, koliko je dostigla cizma nase armije u ratu, e sad treca je stvar vizionarstvo i nesposobnost ljudi koji nazovi se kunu u velez a nisu sposobni potpisat igraca na vise od godine dana, pozdrav sa Luke, i to da drzava stoji recimo Zelju ili Sarajevo puno vise nego Veleza je jos jedna laz, jednaka prodaji Hercegovine u ratu, Veleza je podrzavala politika, a i sad joj je glavni covjek, mozda i najjaci u zemlji, podrzavale su ga firme tipa Bosna lijek, ali od svega toga nije napravljeno nista, jer su oni koji su trebali uspostavit sistem su nesposobni, a Mostarci su se ponijeli macehinski prema klubu, i tu nema ni priblizno ljubavi koliko se prica po ulicama, Safa je pokro milijarde i pobjegao, ostavivsi slobodni dio grada zapusten i finansijski i infrsastrukturalno unisten za vijeke vijekova, i predan neprijateljima, a sina pustio da se raji smije u lice dolazeci ponekad, i kupeci mlade mostarske kurvice, i vodeci ih po jahtama napravljenim surovanjem sa Hrvatima u ratu, da demonstrira moc, te ih onda sutne nogom u guzu i ide dalje, mostar nema veceg neprijateja od onih koji se kunu da su najveci mostarci, a kad u sedmom dodju puna im prica, jao kod vas ovako a kod nas gore ee, najveci Skandinavci, ma suvisna prica.. a tek da ne pisem o euforiji koju ste ti i pastrmka ovdje provodili, nekim investicijama novoj mocnoj upravi strasnim pojacanjima, borbi za prvih par pozicija ;)

Tifoz
Kontakt:

Post Postao/la Tifoz » 07 jul 2015, 20:43

Keno idi navijaj za Sarajevo ili Zelju. Ako ti se ne svidjaju desavanja u Velezu. I da je od gov.ana nas je i pusti te geografske jer se i po kucama Bakijine luke,balinovca,bijelog brijega,avenije jos na zidovima nalaze velezove zastave. Doduse po cimu smrcenjacima i ilicima nisu ali dobro
DŽELO ODLAZI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jul 2015, 21:10

Golemo što se dušebrižnici baš sad pojavljuju. K'o ovaj tip, koji je ko zna kad zadnji put napis'o post na ovom topicu, sad se javlja sa nekim pričama. I ovaj novoformirani samoproglašeni Veležovac koji s Veležom ima k'o ja s Portugalom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 07 jul 2015, 22:16

Pa ja i jesam mostarac koji je uvijek navijao za sarajevo kao i dan danas. Ali naravno kao svako ko je tu rodjen volim i velez ali gledam racionalno sve ostalo je zavaravanje kao sve danas oko veleza bla bla veliki klub i slicno od toga nema nista naprotiv degutantno je... 2015 je a pomaka ni za milimetar..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 07 jul 2015, 22:24

Ma sad te skontah momcino.Ti si onaj sto je prico da si navijac Sarajeva iz Mostara ,pa se istu noc javio na vasem pdg-u kad si stigao kuci iz Mostara i hvalio se kako su vas rodjeni lijepo primili :D

Sretno vama al' eto nas pusti da propadamo s Velezom :njanjanja: :njanjanja:

Tifoz
Kontakt:

Post Postao/la Tifoz » 07 jul 2015, 22:33

Keno haj ti na temu FK Sarajevo :arrow:
DŽELO ODLAZI

brkic1970
Kontakt:

Post Postao/la brkic1970 » 07 jul 2015, 22:33

rodjenisa je napisao/la:
Tifoz je napisao/la:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
HERCEGOVINA U SRCU :bih: VELEZ DO GROBA :bih: RED ARMY KONJIC :bih:

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 07 jul 2015, 23:17

zizu1991 je napisao/la:Golemo što se dušebrižnici baš sad pojavljuju. K'o ovaj tip, koji je ko zna kad zadnji put napis'o post na ovom topicu, sad se javlja sa nekim pričama. I ovaj novoformirani samoproglašeni Veležovac koji s Veležom ima k'o ja s Portugalom.
Lijepo je znati da su ti roditelji iz Portugala, mada me iskreno to ne zanima.
lezVe do bagro

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 07 jul 2015, 23:18

Nadajmo se boljem :)

rodjenisa
Kontakt:

Re: FK Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la rodjenisa » 07 jul 2015, 23:22

Jesam li ja dobro razumio , sutra bi se ovdje trebalo pojaviti novo lice :D :?:

PS Skaha nam je izgleda na ledu ,trebace mu vremena da se vrati u formu kako bi zaigrao u startnoj postavi .Al hajde imao dva stopera dobra + Mahinic ,nesto ce mo iskombinovati

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jul 2015, 23:26

dzelllo je napisao/la:Lijepo je znati da su ti roditelji iz Portugala, mada me iskreno to ne zanima.
Bajke su na drugom spratu prijatelju. Samo si aktivir'o nick koji je bio u pričuvi od kraja juna. Objasni registraciju nicka i ne pisanje na njemu 13 dana unazad od dana današnjeg. Znači niti jednog posta.

Zašto bi se registrovao i "nestao". Daj adekvatne odgovore na ta pitanja, i posut' ću se pepelom javno.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 07 jul 2015, 23:39

zizu1991 je napisao/la:
dzelllo je napisao/la:Lijepo je znati da su ti roditelji iz Portugala, mada me iskreno to ne zanima.
Bajke su na drugom spratu prijatelju. Samo si aktivir'o nick koji je bio u pričuvi od kraja juna. Objasni registraciju nicka i ne pisanje na njemu 13 dana unazad od dana današnjeg. Znači niti jednog posta.

Zašto bi se registrovao i "nestao". Daj adekvatne odgovore na ta pitanja, i posut' ću se pepelom javno.
A usa tamo, sto cu se ja tebi pravdati?
Ovo je forum, imam pravo da iznesem misljenje o ,bilo o losem igrackom ili losem stanju u klubu koji se evo vec 6 godina reorganizira.
Mi smo krivi za takvu situaciju, prvi ja pa svi ostali!
Ljudi odlaze i dolaze u klub kako im se cefne, treneri ne mogu ostati vise od 6 mjeseci i vi(cast izuzecima)slavite stanje. Pa dajte ljudi, je li treba da se radujem pojacanju koji nije odigrao 20 minuta za Zelju ili jos jednoj "uspjesnom"pojacanju iz Donjeg Srema?
Ovo Velez ,pa ni ljudi koji zive za Velez nisu zasluzili.
lezVe do bagro

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jul 2015, 23:51

Sada i razumijem zašto si "novi". Dobro ti idu te uvrede na ličnom nivou. Možeš na mnogo ljepši način da komuniciraš.
Dakako da je kritika argumentovana, i sigurno da ima mjesta, mnogo stvari ne valja, i nije bajno.
A to za porodicu ćeš da budeš prijavljen.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 07 jul 2015, 23:59

zizu1991 je napisao/la:Sada i razumijem zašto si "novi". Dobro ti idu te uvrede na ličnom nivou. Možeš na mnogo ljepši način da komuniciraš.
Dakako da je kritika argumentovana, i sigurno da ima mjesta, mnogo stvari ne valja, i nije bajno.
A to za porodicu ćeš da budeš prijavljen.
Prvi si vrijedjao, ja sam odgovorio i to je to, radi sta hoces.
Da ne kvarimo previse temu, ovdje bih nasu raspravu zavrsio.
lezVe do bagro

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.